Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Semimechanisch spelplezier - Acht 'memchanical' toetsenborden getest

Het gemiddelde gamingtoetsenbord is tegenwoordig voorzien van mechanische schakelaars. Niet iedereen vindt dat fijn of heeft de meerprijs ervoor over. Vandaar dat verschillende fabrikanten ‘memchanical’-toetsenborden met rubberdome-schakelaars op de markt...

141 5 okt '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
16
Score: 3
2
Score: 2
3
Score: 1
1
+2
Jochemd13 10 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

De Logitech G213 heeft een fijne toetsaanslag en voelt daarbij ook zeer stevig aan, hij maakt wellicht wat meer geluid dan een rubber dome toetsenbord maar dat went. Naast de full-size layout zijn er nog eens mediatoetsen aan de rechterkant van het toetsenbord, en RGB maakt het verhaal compleet.

Pluspunten

  • Het toetsenbord heeft een fijne en stevige toetsaanslag
  • RGB geeft dit toetsenbord echt een goede toevoeging in het 'RGB tijdperk'
  • De polssteun en de toetsen zijn allemaal van goed materiaal gemaakt
  • Spatwaterdicht, wie wit dat nou niet?
  • Naast de full-sized layout zijn er ook nog mediatoetsen aanwezig

Minpunten

  • Maakt veel geluid bij toetsaanslagen
  • Het materiaal van de G213 is erg vlek- en stofgevoelig
  • RGB 'maar' in 5 groepen instelbaar

Eindoordeel

Score: 4

+1
AlkoMasterz 22 december 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

All in all is dit echt een lekker toetsenbordje. Een mooi design gemixt met gelikte kleurtjes ingezet met prima prestaties. Zeker een aanrader als je niet te al te veel uit wilt geven, maar toch goede prestaties wilt.

Pluspunten

  • Ingebouwde WinLock
  • Ingebouwde mediatoetsen
  • Polssteun

Minpunten

  • Software nog niet bepaald uitnodigend
  • Vrij luide toetsen
  • Beperkte RGB

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3

+1
maurice3752 21 december 2017 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsen bord voor gamers en dagelijkse PC gebruikers.Mijn vorige toetsenbord was een simpele Logitech Media keyboard deze voldeed prima maar als je dan deze vervangt voor de G213 merk toch duidelijk verschil, man wat is dit een fijn bord ik hoef er niet aan te wennen.

Pluspunten

  • 16.8 Miljoen kleuren RGB
  • 2ms Reactietijd
  • Anti-ghosting
  • Pols steun niet verwijderbaar
  • Water dicht
  • Media knoppen

Minpunten

  • LED kleur niet per knop instelbaar
  • Maakt meer lawaai dan standaard media toetsenbord
  • Geluid toetsaanslagen verschillend
  • Vlek gevoelig
  • Mediaknoppen zijn rond...

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3

0
Paulus. 17 oktober 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Een top toetsenbord voor de beginnende gamer met niet al teveel eisen. Dit toetsenbord heeft 5 RGB zones, waarmee er een aantal effecten intestellen zijn. Na twee jaar, verdwijnt de zwarte coating van sommige toetsen. Ook zijn sommige toetsen stroef geworden. Voor €50 heb je een heel leuk toetsenbord!

Pluspunten

  • Robuust
  • RGB
  • Fijne toetsaanslagen
  • Polssteun
  • Logitech G software
  • Mediatoetsen

Minpunten

  • Keycaps slijten na verloop van tijd
  • Stroeve toetsen na verloop van tijd.
  • Vlek gevoelig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

KorterisNewbie 20 juni 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord, met mooie verlichting. De kwaliteit is echter wel twijfelachtig, ik heb mijn eerste exemplaar terug moeten sturen omdat sommige toetsen erg hard ingedrukt moesten worden voordat ze reageerden. Bij mijn tweede exemplaar is dit probleem niet aanwezig.

Pluspunten

  • Software
  • Verlichting
  • Krasbestendig

Minpunten

  • Kwaliteit
  • Simpel design

Eindoordeel

Score: 4
JasckNewbie 29 januari 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

fijn toetsenbord maar veel te luid voor mij. Vooral de enterknop is zo luid dat als ik met de telefoon aan het bellen ben ze het meestal horen. Verder is het een fullsized toetstenbord met media knoppen wat mooi is

Pluspunten

  • Full sized
  • Media knoppen
  • rgp enzo
  • polssteun

Minpunten

  • Veel te luid

Eindoordeel

Score: 4
Hitman1O1 6 november 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord. Prettige vormgeving met polssteun, switches die precies geneog weerstand hebben en prettig klikken. De LED kleuren zijn erg fancy in te stellen ook. Enige jammere is het gebrek aan wat speciale toetsen zoals een slaapstand knop of nog wat extra programmeerbare knoppen. Gebruikt met de Logitech 403 muis.

Pluspunten

  • Comfortabel (incl. polssteun)
  • Goede switches
  • Media-control rijtje

Minpunten

  • Geen extra programmeerbare toetsen

Eindoordeel

Score: 5
donleo123 30 oktober 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Veel toetsen hebben veel druk erop nodig, waardoor je in een game of bij het typen nogal vaak vastloopt.

Pluspunten

  • RGB
  • Mediakeys

Minpunten

  • Toetsen

Eindoordeel

Score: 1
Faure 8 oktober 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

An sich prima board, maar de aanslag laat te wensen over. Aantal toetsen moeten harder of op bepaalde manier worden aangeslagen. Spacebar werkt alleen bij een indruk vanaf boven (noorden), waar je tijdens gamen juist meestal vanaf beneden (zuiden) duwt. Meerdere toetsen hadden hiervan last (terugkomend ontwerpfout zie bv reddit).

Pluspunten

  • Fijne aanslag in eerste instantie, maar...
  • Software is simpel.
  • Dedicated mediatoetsen
  • Polssteun (vast, niet los te halen)

Minpunten

  • een aantal toetsen werkt alleen bij bepaalde drukpunten
  • Voor de prijs (55e bij aanschaf) zijn er uiteindelijk betere opties die niet moeilijk doen over waar je de toets indrukt.
  • (Als je geen polssteun wilt, heb je pech)

Eindoordeel

Score: 2
Lilkev13 7 september 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Voor de prijsklasse een prima game toetsenbord met extra opties en media knoppen die perfect werken. Al met al een aanrader voor de prijs.

Pluspunten

  • Goede toetsaanslag
  • Plug and play
  • Werkt goed via Logitech Hub
  • RGB goed in te stellen en synchroniseren met overige Logitech producten

Minpunten

  • RGB 'maar' in 5 groepen instelbaar
  • Maakt veel geluid bij toetsaanslag
  • Vlek en stof gevoelig

Eindoordeel

Score: 4
Neckreth 20 augustus 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Overal staat "US International" , zelfs een losse sticker op de verpakking. Ook de afbeeldingen, zelfs op de productverpakking suggereren een US international indeling, met een liggende Enter toets. Het toetsenbord heeft echter een indeling met een Alt-gr toets en een staande Enter. Verder prima product voor wat het kost.

Pluspunten

  • Multimedia toetsen
  • Toetsen voelen en typen fijn
  • Polssteun

Minpunten

  • Geen US International
  • Geen verlichting per toets
  • Geen extra functie toetsen

Eindoordeel

Score: 2
GwnLars_ 3 juli 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Tsja , het is een ramplank wat valt daar nou over te zeggen ? Een hele boel !

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Goed gebouwd
  • Handige multi-mediatoetsen

Minpunten

  • Geen progammeerbare toetsen
  • RGB is niet per toets in te stellen , alleen per zone

Eindoordeel

Score: 4
CasdijkNewbie 23 juni 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

mooi design en goede bouw kwalliteit ook voor de prijs is dit een perfect. ik game zelf op dit toetsenbord en maak ook wel eens verslagen prima voor dat gebruik

Pluspunten

  • Goeie bouw kwaliteit
  • Toetsen voelen fijn aan
  • lage prijs
  • mooie rgb
  • kabel is stevig

Minpunten

  • Rgb niet zo helder
  • Spatie balk wel wat luid

Eindoordeel

Score: 4
Jilemer 25 mei 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

mooi fijn toetsenbord voor de budget gamer, de toetsen maken wel veel geluid maar dat went, de toetsen typen fijn en zien er goed uit, de mediaknoppen werken handig. In de sofwareheb je veel kleuren en veel mogelijkheden maar als je 1 kleur kiest is die kleur erg donker.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit verhouding
  • mooie rgb
  • veel mogelijkheden in rgb
  • typt fijn
  • fijne polssteun

Minpunten

  • 1 kleur rgb werkt niet goed
  • toetsen veel geluid

Eindoordeel

Score: 3
SkyStreaker 23 mei 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord met RGB en een van de betere toetsenborden met een statisch (vast) instelbare verlichting.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Vele instelmogelijkheden
  • Statische verlichting
  • Voor mij voldoende travel
  • Polssteun

Minpunten

  • Toetsen wellicht iets luider dan gewenst
  • Polsteun is echter niet verwijderbaar
  • Lock-indicatie te fel naar mijn smaak en kan afleiden
  • Macro's leuk, maar "gaming"-naam is meer trendy bedoeld dan functioneel
  • F en spatie slaan soms dubbel aan desondanks OS-settings

Eindoordeel

Score: 4
menonv 11 november 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Extreem goed, stevig en hufterproof toetsenbord. Deze gekocht i.p.v. een stotterende G19 die elke trede van de trap heeft gezien. Afin - dit toetsenbord overleeft heftig gemep, toetsen zitten goed vast. RGB net in te stellen met Logitech software over alle G apparatuur die je in bezit hebt!

Pluspunten

  • Stevig
  • RGB volledig in te stellen naar wens met div. profielen
  • Kabel stug en stevig, nylon afwerking
  • Game mode knop voor disablen Windows knop
  • Volume up/down mute knoppen

Minpunten

  • Geen "directe" G toetsen

Eindoordeel

Score: 5
Pindamann 23 oktober 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Een matig toetsenbord, met wel redelijk mooie, maar niet heel felle verlichting

Pluspunten

  • Handige mediatoetsen

Minpunten

  • Toetsen slijten snel
  • Goedkope bouwkwaliteit
  • Verlichting werkt niet/goed zonder driver

Eindoordeel

Score: 2
Hyperion_Dragon 3 juni 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Het is een erg fijn toetsenbord, De pols steun is erg fijn. Helaas wel erg hoorbare toetsen.

Pluspunten

  • Anti-Ghosting
  • spatwater dicht
  • polssteun

Minpunten

  • hoorbare toetsen
  • Snel vlekken zichtbaar

Eindoordeel

Score: 4
Hampieee 26 september 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Ben er zo tevreden mee dat ik de zelfde heb gekocht voor de andere pc. Ik raad de G213 zeker aan.

Pluspunten

  • Typt lekker
  • Kwaliteit
  • Game mode
  • RGB

Minpunten

  • Ik zou me kunnen voorstellen dat je last hebt van het geluid.

Eindoordeel

Score: 5
Lemon4man 8 juni 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Mooi toetsenbord met een mooi prijsje. Jammer dat in Nederland geen internationale layout van dit toetsenbord is. Nu, na 1.5 jaar tijd gebruik zijn toetsen die je vaak gebruikt (W,A,S,D enz.) moeilijker in te drukken. Voor de prijs vind ik het niet heel erg.

Pluspunten

  • RGB
  • Prijs
  • Goede software

Minpunten

  • Geen individueel aanpasbare RGB

Eindoordeel

Score: 4
SerrcedNewbie 17 mei 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Ik heb de keyboard nu voor een jaar en hij doet het prima, de keyboard maakt wel veel lawaai en de RGB is niet per key maar in zones/ in paar modes.

Pluspunten

  • RGB
  • Media Keys
  • Goed voor de prijs

Minpunten

  • Veel geluid

Eindoordeel

Score: 4
Joramk 15 april 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord. Ik had ''m online besteld en bij de eerste die ik opgestuurd kreeg werkten 2 toetsen niet altijd. Maar het vervangend product werkt uitstekend! Voor nog geen €60,- heb je een top toetsenbord, die veel sneller tikt dan een standaard mediatoetsenbord en stevig aanvoelt!

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit
  • RGB verlichting
  • polssteun
  • knoppen voor geluid rechtsboven
  • Ligt stevig op tafel

Minpunten

  • Je ziet de ledjes bij sommige toetsen zitten

Eindoordeel

Score: 5
Sennaklinker 3 april 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

mooi toetsenbord voelt stevig aan leuke kleurtjes maakt wel wat geluid maar merk je niet echt tijdens game en met vrienden op discord

Pluspunten

  • mooie kleurtjes
  • stevig gebouwd
  • pols steun
  • prijs

Minpunten

  • niet per toets rgb instelbaar
  • maakt veel geluid

Eindoordeel

Score: 4
M3nnOWski 7 januari 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Heb dit bordje gekocht voor 40 euro dus een prima prijs , hij is helaas niet zo “stil” als ik had gehoopt maar het is wel een gaaf en goed bordje. Met RGB verlichting en goede bouwkwaliteit.

Pluspunten

  • RGB
  • Degelijk
  • Prijs

Minpunten

  • Niet stil.

Eindoordeel

Score: 4
Ieny 5 december 2017 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Eh dit is mijn eerste review ooit. Gekozen om polssteun, dun is en geluidstoetsen heeft. Verlichting had ik mijn twijfels over. Ingesteld op blauw, rustig en duidelijk. Gaming interesseert mij niet, zoon is jaloers. Heeft alle kleuren van de regenboog en je ze kunt verdelen in blokken en meer.

Pluspunten

  • Dun/Polssteun
  • Instellinggen
  • Geluidstoetsen
  • Heel prettig in gebruik
  • Prijs/Kwaliteit
  • Voelt zwaar/Degelijk

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True