Bestellen en bezorgen gaat allemaal prima. De site is helaas niet duidelijk wat betreft de retourvoorwaarden en de uitzonderingen daarop. Ook tijdens het bestellen wordt hier niets over vermeld en na het bestellen krijg je geen enkele waarschuwing of heads-up.

De klantenservice is daarnaast ook absoluut waardeloos.

Geen problemen met de verzending. Het product is onbeschadigd aangekomen en was goed verpakt.

Ik had oortjes bij hen besteld. Deze oortjes zaten mij niet fijn, dus heb ik ze teruggestuurd. Ik heb wel eens eerder oortjes teruggestuurd zonder problemen bij andere webshops. Helaas doet Paradigit moeilijk.

Eerst laten ze je een formulier invullen waarin je aangeeft wat je terug gaat sturen, of de verpakking geopend is, etc. Daarna kreeg ik een bericht dat de retourzending was geaccepteerd. Ik heb de oortjes ingepakt en teruggestuurd. Vervolgens krijg ik ineens een bericht dat ze de oortjes niet terugnemen.

Dit is mij nergens vóór, tijdens of na de bestelling duidelijk gemaakt. Tevens staat dit erg diep verstopt op hun site in de algemene voorwaarden, en zelfs daar is het niet geheel duidelijk.

Klacht ingediend, maar ze geven erg traag antwoord. En als ze antwoord geven, zijn ze neerbuigend.

Al met al zal het ongetwijfeld een prima webshop zijn, maar in mijn geval was het absoluut waardeloos.

Goedenavond MaDaZi,

Jammer om te lezen dat je onze retourprocedure en klantenservice zo hebt ervaren. We willen wel graag een feitelijke toelichting geven op de informatie over de retourvoorwaarden.

De informatie over de uitzondering voor geopende oordopjes was ook op het moment van jouw bestelling al op onze website beschikbaar. Vanaf iedere pagina van onze website is de pagina over retourneren binnen twee klikken bereikbaar via Kop Klantenservice -> Retourneren -> Hoe kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?.

Onder het onderdeel "Uitzonderingen" staat vervolgens expliciet vermeld dat producten die vanwege gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden, waaronder oordopjes, zijn uitgesloten wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

Wat betreft de retouraanvraag: deze wordt automatisch verwerkt. Een bevestiging van de retouraanvraag betekent daarmee niet dat het product vooraf inhoudelijk is beoordeeld of dat de retour definitief is geaccepteerd. Bij ontvangst bleek de verzegeling van de verpakking verbroken te zijn, waardoor de retour niet kon worden geaccepteerd.

We vinden het jammer dat hierover een andere verwachting is ontstaan, maar ons standpunt is gebaseerd op de retourvoorwaarden die op het moment van de bestelling van toepassing waren.

Team Paradigit

Scorekaart voor Paradigit