Ik kocht een paar Shokz OpenRun Pro 2 bij Alternate.be, maar de linkerkant bleek duidelijk defect: een krakend geluid bij lage tonen. Ik heb eerst zelf alles geprobeerd — firmware-update uitgevoerd, opnieuw gekoppeld met meerdere apparaten — maar het probleem bleef onveranderd aanwezig.

Na het melden bij Alternate werd het toestel "getest". Resultaat: geen probleem gevonden, geen vervanging. Een terugbetaling is mogelijk, maar enkel mits een restock fee van 15% — voor een product dat defect geleverd werd.

Dit is beneden alle peil. Een klant die een defect artikel ontvangt, hoort recht te hebben op een gratis omruiling of volledige terugbetaling. Een restock fee aanrekenen op een kapot toestel is ronduit onredelijk en getuigt van slechte klantenservice.

Ik raad iedereen aan om voor elektronica elders te winkelen, waar ze wél achter hun producten staan.

aanvulling : Na het slikken van de 15% restock fee dezelfde set gekocht bij een andere webwinkel, deze doen het wel perfect! Triestig dat ik 25 euro verloren ben aan Alternate.

De verzendig was volledig in orde en netjes afgeleverd. Geen opmerkingen hier.

Na het melden van het defect werd het toestel "getest" en zonder verdere uitleg teruggestuurd met de melding dat er geen probleem werd gevonden. Vervanging werd geweigerd. Bij vraag naar terugbetaling werd een restock fee van 15% aangerekend, ondanks het feit dat het product defect geleverd werd. Er werd op geen enkel moment een oplossing aangeboden die tegemoet komt aan de wettelijke garantierechten van de consument.

Bedankt voor je feedback.
We hebben de headset uitgebreid getest, ook met jouw afspeellijst en dus het type muziek waar je problemen mee ervaarde, maar konden helaas het kraakgeluid niet vaststellen. Zonder reproduceerbaar defect was een garantiewissel niet mogelijk.
De terugbetaling met restock fee werd dus toegepast als retourrecht, niet als garantieafhandeling.
Het spijt ons dat je ervaring niet positief was.

Scorekaart voor ALTERNATE België