Doublepoint

Gebruikers over webshop Doublepoint

Product was volgens de website op voorraad voor een scherpe prijs. Vandaag besteld, morgen in huis.Dat gaf de doorslag. 's-Avonds besteld en betaald, dus dan verwacht je hem na 2 dagen. Dat werden uiteindelijk 42 dagen.
Van een internet-dozenschuiver verwacht ik niet veel, maar wel dat een product snel wordt geleverd.
Proactief communiceren is er amper bij. De status op de website zegt niets (die stond ruim een maand op in behandeling). Op een gegeven moment stond mijn bestelling als afgerond en verzonden op de site. Bij navraag was het product nog niet eens binnen. Uiteindelijk kwam de speaker ruim een week na die statuswijziging.
Al met al een nare ervaring. De rest van de set heb ik elders besteld en had ik een dag later in huis. zoals het hoort.
Het is wel een bonafide bedrijf met mooie spullen, maar er is een wereld te winnen aan het snel kunnen leveren en het geven van juiste informatie. Dan zijn er genoeg alternatieve zaken die wel snel leveren.

Speaker werd door DHL bezorgd in de originele doos (met track&trace). Er zat geen extra doos omheen.

Als je zelf contact opneemt, dan word je keurig en vriendelijk te woord gestaan en/of teruggebeld. Ze lopen niet voor je weg en dat is zeker een compliment waard. Maar helaas worden de toezeggingen vervolgens niet nagekomen (leverdata en toezeggingen kloppen niet).

Doublepoint is in transitie, in transitie naar een erg klantvriendelijke high-end online audioshop met advies.

Mijn ervaring begon wat slapjes met een bestelling die zou geleverd worden binnen één à twee werkdagen. In het midden van de Coronacrisis leek me dit al sterk, maar het voordeel van de twijfel gevend heb ik mijn bestelling dan maar geplaatst (+€1000). Na een paar dagen geen nieuws heb ik zelf contact opgenomen met de klantendienst. De eerste week werd er nogal veel beloofd maar weinig gerealiseerd. Echter, na wat aandringen werd er met me contact opgenomen door één van de zaakvoerders en van toen af verliep alles vlekkeloos. Het kan natuurlijk altijd dat een product door omstandigheden niet kan geleverd worden binnen de afgesproken termijn, hier werd dan ook ook eerlijk, correct en transparant over gecommuniceerd. Ik kreeg een korting, werd vanaf dan dagelijks (!) opgebeld voor een stand van zaken, kreeg een gratis upgrade aangeboden en heb een klein deel van mijn bestelling zonder één enkel probleem kunnen annuleren. De centen stonden de dag nadien netjes op mijn rekening. Na een drietal weken heb ik mijn bestelling netjes ontvangen, alles in perfect staat. Dan nog werd ik opgebeld met de vraag of alles naar wens was en of ik hulp kon gebruiken bij de installatie.
Doublepoint, nogmaals dank voor deze uiterst klantvriendelijke service!

Prima website, zoals je tegenwoordig van een goede webshop mag verwachten. Producten zijn goed te vinden, zijn voorzien van duidelijke informatie en zijn eenvoudig te bestellen.

Bestelde producten (QAcoustics speakers) kwamen in originele verpakking met verzendlabel met mijn adres erop geplakt. Originele verpakking was al prima dus geen reden om daar nog een doos omheen te doen en het spaart het milieu en de kosten dus weer een beetje.

Fabian en Maarten zijn twee hele vriendelijke mensen die snel en duidelijk reageren op e-mail. Ook de telefoon wordt snel en vriendelijk opgenomen. Kreeg ook duidelijk advies en ze probeerde me geen dingen aan te praten die ik niet nodig had. Daar kunnen sommige bedrijven nog wat van leren! Enige minpuntje is dat de levertijden iets te optimistisch werden weergegeven en dat ze daar niet altijd uit zichzelf duidelijk over communiceren, maar wellicht dat de coronacrisis daar ook een rol bij speelde. Bij navraag gaven ze echter een duidelijk en eerlijk antwoord. Verder prima winkel; zou er zo weer bestellen.

De website is duidelijk, de informatie is in orde. Afhandeling en betalen op de site gaat prima, niks op aan te merken. De levertijd bij de producten moet je met een korreltje zout nemen.

Twee weken geleden een product wat gewoon op voorraad was besteld. Vanwege de crisis zou het door PostNL enige dagen later kunnen worden. We zijn nu meer dan twee weken verder, en het product is nog niet verstuurd.

Ondanks de onduidelijkheid over de levering, is de klantenservice wel altijd vriendelijk en geeft aan het probleem op te willen lossen. Het zou fijn zijn om wat pro-actiever informatie te krijgen over zaken als vertraging, maar in deze tijd heb ik daar wel enig begrip voor.

Een beetje een rommeltje tijdens de coronacrisis? Bestelling 2 weken te laat en tussendoor ging nog van alles mis. Uiteindelijk wel netjes opgelost en hield er een nieuwe speakerset aan over ipv seconddeal

Van 1 a 2 dagen naar 2 weken, toch iets om rekening mee te houden als tweaker

Klantenservice is vriendelijk, reageren snel en helpen altijd. Echter gaat de onderlinge communicatie nog al eens mis. Zo werden er een paar beloftes door elkaar gemaakt. Uiteindelijk is alles netjes opgelost

Bestelling van 5.1 home cinema set was half januari zo geplaatst, volgens de website op voorraad. half februari de surround speakers ontvangen en half maart de center speakers ontvangen. Klantenservice was communicatief en reageert snel, maar kreeg weinig voor elkaar. Na mijn frustratie op Kiyoh en tweakers te uiten werd mijn klacht serieus opgepakt en zijn de resterende delen binnen redelijke termijn geleverd

Speakers worden netjes verpakt afgeleverd in de originele doos. Heb drie maanden gewacht op de belangrijkste componenten, de speakerzuilen en subwoofer. Achteraf blijkt dit door leveringsproblemen gekomen te zijn.

Zeer goed bereikbare en communicatieve klantenservice. Zijn alleen slecht met verwachtingsmanagement en lijken onvoldoende invloed te kunnen uitoefenen op de achterliggende logistiek. Klachtenservice daarin tegen was bovenmaats. Snelle reactie en komt afspraken t.o.v. klanten service goed na. Na teamoverleg gaat de klantenservice dit hopelijk ook doen!

De keuze ervoor gemaakt om in één keer een 5 surround speakers aan te kopen. Eerst geluisterd om informatie in te winnen over het merk Klipsch. Tijdens dit moment aardig en vooral vriendelijk geholpen door de twee heren. Binnen een afzienbare tijd een persoonlijk voorstel kunnen krijgen met meerdere oplossingen.

Op 17 Feb een bestelling gedaan (direct betaald om mijn spullen zsm te kunnen ontvangen), van een in mijn ogen niet heel schokkende order (1x Klipsch RP 502S, 2x Klipsch RP 8060 FA & 2x Klipsch SPL 120), op de website waren 2 items op voorraad en het andere had een levertijd van 2/3 werkdagen ..

Levering duurde langer dan verwacht. De eerste levering ontvangen op 31-03 en de tweede op 03-04, in de tussentijd van de 1e en 2e levering wel dagelijks op de hoogte gehouden door contact persoon.

Eind december 2019 bestelde ik een Denon X3500H receiver (twv €629) bij Doublepoint. Ik betaalde via VISA en kreeg kort nadien bevestiging van mijn bestelling en factuur. Zover alles goed.

Toen ik na een week nog geen verzendbevestiging gekregen had, nam ik contact op met de klantendienst van Doublepoint. Daar meldden ze dat het product niet meer voorradig was (zoals aangegeven op de website) en dat ze niet zeker wisten of ze het opnieuw op voorraad zouden krijgen. Ik vroeg daarop om mijn bestelling te annuleren en het bedrag terug te storten.

Ondertussen zijn we bijna 3 maanden verder (25/03/2020) en na meermaals mailen en bellen heb ik nog steeds geen terugbetaling ontvangen. Ik word telkens met een smoes de laan uit gestuurd. De laatste: "Omwille van de coronacrisis...".

Mijn advies: Bestel NIET bij deze shop. ALS het product voorradig is, heb je geluk. Maar zoniet zie je jouw geld niet terug.

*UPDATE*: Na deze review te schrijven en een klacht te sturen via Test Aankoop (= Belgische Consumentenbond) nam Doublepoint zelf opnieuw contact met ons op en zorgde dezelfde dag nog voor de terugbetaling. We kregen eveneens nog een kortingsbon... Ik had liever geen bon en een -van het begin correcte- behandeling gehad, maar ja. All is well, that ends well.

An sich is de Doublepoint klantendienst goed bereikbaar en staan ze je steeds vlot te woord. Je krijgt ook steeds bevestiging via mail. MAAR ze houden zich niet aan hun beloften. Telkens beloven ze dat ze geld terugstorten en terugbellen, NOOIT gebeurt dit.

Mijn receiver snel geleverd gekregen. Ik kan mij daarom niet zo vinden in de slechte levertijd van andere. Wellicht heb ik geluk gehad, of zij juist pech. Kortom, ik heb mijn bestelling gewoon ontvangen binnen de aangegeven levertijd.

Bent u een leek of gevorderde in de wereld van hoogstaande audio apparatuur.
Dan kunt u uw hart ophalen bij Doublepoint.
Duidelijke overzichtelijke site met voldoende uitleg over de producten.
Ik ben zeer te spreken over de bereikbaarheid en klantvriendelijkheid.
Ik was voor en na mijn aankoop een regelmatige gast op de chat en telefoon.
Ik ben altijd zeer vriendelijk en professioneel te woord gestaan door Loek en Fabian.
Ze namen altijd de tijd voor me en legde alles zeer duidelijk uit.
Heb inmiddels ruime ervaring met bestellen bij Doublepoint, bestel er altijd.
Mede door de duidelijke afspraken die ik met Doublepoint kan maken omtrent levering. En die altijd worden nagekomen!
Als ik naar eigen ervaringen kijk, snap ik totaal niet waar al de negatieve reviews vandaan komen.
Ik heb het volle vertrouwen in Doublepoint!

Levering was prima inorde bij zowel orders die via DHL, PostNL en de Koeriersdienst werden verzonden

Zoals eerder toegelicht, een pluim en een grote bos bloemen voor de klantenservice

Ik had vanwege een goede prijs interesse in een b-stock (klantretour) van een Bluesound Pulse Flex 2i, die werd aangeboden op Marktplaats. Echter, wantrouwig als ik ben, zag ik op reviewwebsites (o.a. Tweakers en TrustPilot) over DoublePoint overal dat de reviews beïnvloed worden, meldingen van grote hoeveelheden fake reviews en behoorlijk wat slechte ervaringen met leveringsproblemen na bestellen van producten.
Ik dacht: ik neem de proef op de som, maar wilde wel zoveel mogelijk zekerheid.
Er gingen mij toch wat rare dingen opvallen: zo had het Marktplaats account geen mogelijkheid tot 'gelijk oversteken', of 'betaalverzoek via Marktplaats', iets wat de koper zekerheid zou geven. Daarnaast stonden sommige b-stock producten wel op Marktplaats, maar niet op de doublepoint.nl in de categorie seconddeals (b-stock), en ook omgekeerd. Ook ging het afspreken met de collega van doublepoint over het upgraden van hun account naar een door Marktplaats gecontroleerd account (waarbij rekeningnummer gecheckt wordt en de mogelijkheid voor 'gelijk oversteken' ontstaat) wat stroef.

Uiteindelijk bleek het allemaal te verklaren. Ik belde het bedrijf op vanwege het stroeve chatgesprek en kreeg dezelfde persoon aan de lijn als waar ik mee chatte. Hij kon uitleggen dat hij welwillend was in het aanbieden van 'gelijk oversteken', maar er geen ervaring had. De verschillen in b-stock op Marktplaats en doublepoint.nl hadden logistieke oorzaken.

Uiteindelijk samen aan de telefoon de 'gelijk oversteken' functie gebruikt. De collega heeft het pakket nog handmatig op de post gedaan op weg naar zijn huis en ik kreeg het de volgende dag in een goede status binnen.

Uiteindelijk ben ik dus zeker tevreden. Het was niet perfect, het proces had sneller en wat geruster voor mij gekund als hun Marktplaats omgeving iets professioneler was ingericht. Daarom zou ik het algemene proces met 4 sterren beoordelen.

Daarbij moet ik wel toevoegen dat ik het beïnvloeden van reviews en het plaatsen van fake reviews zeer matig vindt. Hierdoor gaat mijn beoordeling helaas van 4 naar 3 sterren.

Werknemer van Doublepoint heeft nadat postNL al op de zaak was geweest die dag, het pakket nog handmatig bij een postNL punt afgeleverd. Top!

Stroef chatgesprek, maar uiteindelijk aan de telefoon goed gesprek gehad. Blijkt maar weer dat 'alleen tekst' maar een klein deel van communicatie is.

Had een speaker besteld die volgens de website op voorraad was. Volgens de website zou de levertijd 1-2 werkdagen zijn. Blijkbaar hebben ze de spullen niet op voorraad want ze konden het niet zo snel leveren. 5 dagen later zou hij verstuurd worden maar er kwam een verhaal dat het pakket te groot was en dat het geweigerd zou zijn. Een werkdag later was het nog niet verzonden en ben ik de reviews gaan lezen en schrok want zag veel mensen die een half jaar moesten wachten op de bestelling. Ik heb toen mijn geld terug gevraagd maar ik werd gebeld dat hij die dag of een dag later verzonden zou worden. Maar dan met een pakketlevering van postnl met steekwagen omdat het pakket zo groot zou zijn. Uiteindelijk kwam het pakket met de DHL gewoon met hand geleverd. Het hele verzendproblemen verhaal neem ik dan ook met een korreltje zout, maar ik ben wel blij dat ik uiteindelijk alsnog mijn bestelling in anderhalve week heb ontvangen als ik de andere verhalen lees. Ik heb ook aangegeven dat op de website foutieve informatie staat omdat hij daar nog op voorraad staat. Tot op de dag van vandaag staat daar nog steeds dat hij op voorraad is.

Veel later verzonden dan beloofd op de site. Anderhalve week ipv 1-2 werkdagen.

Slechte waardering vanwege ongeloofwaardige verhalen aan de telefoon over problemen met verzenden.

Klipsch towers gekocht via de website van Doublepoint.nl. Bestellen, vergelijken ging makkelijk en was goed overzichtelijk. Alle nodige specificaties werden op een juiste manier getoond. Gekozen om te gaan voor het oude model, dit omdat het beter past bij mijn huidige speakers.

Waarom geen 5 sterren? Na ontvangst van de bestelling verliep alles erg snel, tot het op de post ging. Er werd een upgrade gedaan naar het nieuwe, duurdere, model. Hiermee ging ik akkoord. Toch een beetje spijt van... De kleur van de speakers komt net-niet overheen. Klank, daarintegen is fantastisch!

Hartelijk bedankt voor de service en ik ga er plezier aan beleven.

Mooie website met leuke aanbiedingen.
Producten worden echter laat opgestuurd. Mooie woorden hebben ze wel, maar daden... Nee.

Het weekend na het plaatsen van deze review zijn de speakers na wat 'misverstanden' alsnog opgestuurd.
Ik heb een tegemoetkoming gekregen voor het oponthoud.
Ben aan de telefoon altijd netjes geholpen, maar 5x voor niks wachten op je bestelling wordt ik niet vrolijk van.

Het plaatsen van een bestelling was zeer makkelijk, de follow up is onder de maat.

Op 8 januari heb ik een setje speakers, versterker, luidsprekerkabel en nog wat andere accessoires besteld. Daarbij een leuke deal weten te maken. Dat ging allemaal zeer vlot. De producten waren allemaal op voorraad volgens de website, dus ik dacht hetzelfde weekend nog aan de gang te kunnen met de installatie.

Maar helaas, de eerste levering bleek een deellevering: alleen de wandbevestiging voor de speakers. Navraag bij de live chat gedaan, daar werd vermeld dat de rest in de loop van de volgende week zou worden geleverd. Er werd geen reden gegeven voor de vertraging, maar vooruit. Een dag later kreeg ik nog een deellevering met een sport-koptelefoon die ik ook besteld had.

Daarna was het stil. Ik heb inmiddels drie pogingen gedaan om de support te bereiken, steeds een auto-reply met ticketnummer ontvangen maar antwoorden van een echte medewerker: ho maar. Ook via de live chat functie op de website is het opeens stil. Dit geeft te denken.

Update 23-01: vlak nadat ik deze review heb geschreven en 1 op een andere review site werd er (toevallig?) actie ondernomen vanuit Doublepoint. De versterker bleek nu een levertijd van 5-8 dagen te hebben, helaas had men dus verzuimd om dit te communiceren. Daarmee had dit hele debacle voorkomen kunnen worden. Inmiddels, op 23 januari dus, heb ik de complete levering binnen. Ik heb de waardering enigszins aangepast naar aanleiding van de ontwikkelingen:

- Algemene beoordeling aangepast van slecht naar voldoende.
- Verzending aangepast van slecht naar goed, want opzich gaat dat, als de spullen er maar zijn, prima en snel.
- Klantenservice blijft staan op slecht wegens het niet melden van vertraging in de levering. Dit moeten ze echt intern gaan oppakken m.i.

Ik werd de eerste keer, nadat ik vragen over de rest van de levering had gesteld, tijdig te woord gestaan. Daarna bleef het helaas (te lang) stil. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar ik kijk de volgende keer eerst ergens anders.

Een bestelling van een paar boxen met mooie promo wordt vlot geplaatst maar na enkele weken blijkt de bestelling uiteindelijk niet leverbaar. De annulering en terugbetaling laten wat op zich wachten maar na wat heen-en-weer communicatie worden we correct geholpen door de medewerkers.

Jammer van de gemiste promo!

De levering heeft nooit plaatst gevonden doordat het product niet meer leverbaar was

De terugbetaling liet wat op zich wachten door een misverstand maar uiteindelijk kwam alles goed door de goede opvolging van de medewerkers.

Tja, wat moet je er van zeggen... op 13 december een subwoofer besteld, levertijd was 3 tot 5 werkdagen. Er kwam gelijk bericht dat het zo'n 5 werkdagen zou de duren. Hierna werd het 'na de kerst', daarna werd het 'voor 10 januari', daarna werd het 'voor 18 januari'.
Uiteindelijk op 15 januari de subwoofer gelukkig toch mogen ontvangen, maar snel nog een keer zou ik hier niet bestellen.

Goed verpakt, geen track trace gekregen.

Snelle en vriendelijke reacties van de klantenservice, maar de beloftes over de levering worden niet waargemaakt.

Edit 16 jan: Naar aanleiding van deze review ben ik gebeld door Maarten van Doublepoint, vriendelijk gesprek waarin hij toelichtte over de grootte drukte die ze hadden gehad. Was geen excuus volgens hem, want een maand levertijd is gewoon te lang.

Dat er geen track en trace was ontvangen, is ergens mis gegaan, hoorde wel verstuurd te zijn, ging hij uitzoeken waar dat door kwam.

Nalv dit gesprek de klantservice naar voldoene gezet (ipv slecht).

Gekozen om vooraf mijn research en aanschaf eerst langs een aantal winkels te gaan. Zo ook hier. Een afspraak gemaakt voor het luisteren van twee Dali’s. Ontvangst was goed, kennis van de producten was ook goed.

Ben vriendelijk geholpen en er werden aandachtige vragen gesteld. Na mijn rondje besloten ok tevens hier mijn stereoset te kopen tegen de showroomprijs. Deze bleek snel leverbaar en de volgende dag in huis.

Zending werd opgevolgd en uitgevoerd door Postnl. Nooit problemen mee.

Zoals eerder omgeschreven was deze vriendelijk en was er veel kennis beschikbaar.

Beroep moeten doen op garantie voor de subwoofer. Na meer dan 3 maand uiteindelijk een nieuwe gekregen...

Enige jammere is dat de klantenservice iets pro-actiever mocht zijn ipv pas te handelen na 3 maand. Maar het was duidelijk dat Onkyo zelf in fout was, niet Doublepoint. En met de oplossing, een nieuwe subwoofer ben ik zeer tevreden...

Scorekaart voor Doublepoint