Doublepoint

Gebruikers over webshop Doublepoint

Helaas kan ik me ook aansluiten bij de gedupeerden. Subwoofer besteld in januari maar nooit geleverd. Ondanks meerdere contactmomenten werd er niks gedaan nu achteraf duidelijk wat er speelde.

Uiteraard melding gedaan bij de curator maar ik zie hier niks van terug ben ik bang. Er zullen vast aanzienlijke bedragen openstaan. Helaas.

k heb in februari 2026 een bestelling geplaatst bij Doublepoint en €1.500 vooruitbetaald voor SVS subwoofers. Deze zijn nooit geleverd.
Na betaling bleef het stil. E-mails werden niet beantwoord. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat de bestelling “onderweg” was en spoedig geleverd zou worden, maar dit bleek niet waar. Kort daarna ging het bedrijf failliet.
Na contact met de officiële SVS distributeur bleek dat er überhaupt geen bestelling was geplaatst voor deze producten. Ook was dit product alleen leverbaar rond black friday. Inmiddels lees ik van meerdere mensen dat zij hetzelfde hebben meegemaakt: wel betalen, aan het lijntje gehouden, niets ontvangen.
Dit lijkt geen incident, maar een patroon. Als je bewust geld aanneemt van je klanten om je betaling bij je leveranciers af te lossen om je faillissement uit te stellen, zonder dat je van plan bent om maar iets te leveren, maak je alleen maar meer slachtoffers.

Ik heb aangifte gedaan. Het laakbare gedrag van Maarten is pure oplichting!

Nagenoeg onbereikbare valse leugenaars. Hoe kun je nou je klanten voorliegen dat de spullen onderweg zijn terwijl de bestelling richting de distri nog niet eens de deur uit is???

Ook hier zwaar gedupeerd door het faillissement. 28 Januari voor ruim 900,- speakers besteld en na een week of drie elke week gemaild of gebeld, en elke keer was het "volgende week". Atmos speakers waren in nabestelling, dat kan natuurlijk. 6 maart nog een AVR besteld, na telefonisch contact. Was meteen leverbaar, niets aan de hand. Week later weer excuses dus 13e alles geannuleerd en netjes creditnota's (per mail) op de 19e. Vandaag dacht ik even te bellen, want 2 weken leek me wel lang voor stornering.

Dikke schok toen het antwoordapparaat van de curator opnam. Bijna 2K euro..... En ze waren zo bloody vriendelijk altijd aan de telefoon, zelfs bij mijn nieuwe bestelling 3 weken voor (blijkt) faillissement. Dat is gewoon oplichting met open ogen.... Je zou er bijna even heen rijden.....

Laatste 10 jaar toch vaak goed spullen kunnen kopen daar, dus ik had geen reden achterdochtig te zijn. Volgende keer niet met iDeal, maar met creditcard (had ik kunnen weten grrr!!!) Achteraan bij de curator :(((((

Zeer onbetrouwbare organisatie is nu wel gebleken. Mooie verhalen soms in de reviews maar die zijn waarschijnlijk bij elkaar gelogen door vriendjes.

Begin februari besteld in wat een mooie actie leek. Daarna niets meer, 5x ze aan de telefoon gehad waarbij mooie woorden vielen dat ze dachten dat de producten eind van de week zouden binnen komen. Er gebeurde uiteraard helemaal niets en bij een volgend telefoontje hetzelfde verhaal. Vorige week nog gebeld en vrijdag zou het waarschijnlijk binnen komen. Toen zaten ze schijnbaar bij de rechtbank wat ze zelf op hun antwoordapparaat dan een audiotraining noemen.

Die zullen de afgelopen weken nog wel flink hun zakken gevuld hebben met alle korting acties die ze hebben en de vermelding dat artikelen binnen enkele dagen geleverd worden.

Inmiddels melding hiervan gedaan via het mailadres doublepoint@rwv.nl.

Het is gewoon niet geleverd ondanks wat ze op de site vermelden en alle mooie woorden aan de telefoon.

Aardig aan de telefoon maar daar heb je natuurlijk helemaal niets aan als ze niet van plan zijn om te leveren.

Beste medegedupeerde,

Doe vooral melding van uw vordering bij de curator. Hoe meer mensen inzage bieden in de werkwijze van Doublepoint en de mensen die hierachter zitten hoe groter de kans dat ze aangepakt gaan worden. Op de website van Doublepoint staan de contactgegevens van de curator.

Sterkte allemaal.

Zie andere mensen: bedrijf failliet.

2 bestellingen vorige maand geplaatst. 3 producten. 1 geleverd (de goedkoopste...)
Van de andere 2 niks te horen, 600 euro.
Diverse keren gemaild, geen reactie. Diverse keren gebeld: laatste week niet te bereiken, tevoren wel iemand aan de telefoon gehad "Maarten" die zoals hieronder genoemd die mooi weer speelt.

Heb al kort de bank gebeld (via iDEAL betaald), conclusie: pech voor je

Als we de reacties van vorige mensen hier er bij pakken, was dit blijkbaar al een lopend probleem van vele maanden en vraag je je af of men de grens over is gegaan tot verwijtbaar frauderen/in volledige toerekeningsvatbaarheid mensen oplichten of voorliegen.

Denk dat er niet veel anders opzit dan de curatoren deze shitshow te laten ontrafelen en hopen dat er wat overblijft, al zal dat wel niet.

Mocht iemand andere ideeen hebben, let me know.

Ook ik ben een van de velen die door dit bedrijf aan het lijntje zijn gehouden. Eind oktober een bestelling gedaan en nooit volledig geleverd. Ik wacht nog steeds op een Marantz Cinema 30, dus flink bedrag waar ik waarschijnlijk naar kan fluiten.

Vele beloftes, valse toezeggingen, leveringsproblemen bij de dealer, uitstel, smoesjes etc. Dit stinkt naar oplichting. Mocht je met bijvoorbeeld Paypal of Creditcard betaald hebben, probeer vooral iets te regelen met een Chargeback, zelf heb ik helaas via iDeal een betaling gedaan.

Doublepoint is inmiddels failliet, zoals in eerdere reviews ook benoemd is.

Overweeg ook zeker om melding the maken bij ACM Consuwijzer. Telefonisch melding maken kan via 088 070 70 70.

Alle beetjes helpen.

p.s. Stuur me vooral een pb als je ook gedupeerd bent, ik overweeg een groep op te zetten om als collectief een melding te maken. Geen garanties dat het iets uithaalt, maar ik wil ze er in ieder geval niet makkelijk mee weg laten komen.

Een deel van mijn bestelling heb ik een maand later ontvangen, dit was -los van de enorme vertraging - in orde. Het meest kostbare onderdeel is echter nooit verzonden, ondanks vele (valse) beloftes.

Toen de telefoon nog opgenomen werd (voor de trainingen van eind maart) stonden ze je vriendelijk te woord, maar werden er dus gewoon valse beloftes gedaan en leugens verteld, om je maar aan het lijntje te houden.

Helaas kan iedereen nu achter zijn geld aan via de curator.

De eigenaar van Doublepoint heeft het geld van alle klanten waarschijnlijk naar zijn financiële holding die niet failliet is gesluisd. M. Pruijn Beheer BV met KVK nummer 66952727

De curator waar de vordering kan worden ingediend is:
mr K. Verheij

Postbus 11231 2301EE LEIDEN

Telefoon: 071-7502200

Geen enkele afspraak wordt nagekomen. Via bol.com hier iets besteld, dat ging mis, toen direct bij hen besteld.

Geen voorraad (op andere plekken wel voorraad), gaan het uitzoeken, komen er op terug, zijn er mee bezig. Probeer nu geld terug te krijgen. Denk dat het kansloos is.

Winkel is bij mij in de buurt, ga daar binnenkort even langs.

Bestelde producten zijn niet geleverd. Geen geld terug ontvangen. geen contact meer kunnen krijgen.

geen vervolg op vragen en klachten, klinken telefonisch heel vriendelijk en doen vervolgens niets. In ieder geval sinds 30 maart de melding dat ze een training hebben op 27 maart en daardoor telefonisch niet bereikbaar zijn.

Klinkt als faillissement

Koop hier niet! Koop hier niet! Heb sterk het gevoel dat ze bijna FAILLIET zijn? Maanden geleden een paar nieuwe Klipsch heresy s gekocht en betaald, maar na enkele maanden na vele leugens en smoesjes uiteindelijk een paar gebruikte demo of retour boxen ontvangen, terwijl volgens een andere Klipsch dealer de boxen gewoon op voorraad liggen bij de importeur. Nu zou ik een redelijk bedrag krijgen voor alle ellende en omdat het gebruikte boxen zijn, maar wederom, een en al loze beloftes, en geen geld! Daarom het sterke gevoel dat ze bijna FAILLIET zijn, en in ieder geval hebben ze een groot probleem met leveren, terug betalen, afspraken nakomen,en eerlijk zijn!
Dus je bent gewaarschuwd! Als je betaald voor producten kan het zijn dat je je geld kwijt bent, en niets ontvangt!!!
Gert Reiling

Na veel leugens en smoesjes uiteindelijk een gebruikte set ontvangen, terwijl ik nieuwe betaald heb

Bijna geen afspraak wordt nagekomen, en het zijn bijna allemaal leugens

PAS OP! Heel veel loze beloftes en ik heb het idee dat deze zaak inmiddels failliet is. In augustus een bestelling geplaatst van een Dali Oberon 5.1 set maar de subwoofer heb ik nog steeds niet binnen. Vele beloftes van de eigenaar Maarten Pruijn, maar tot op heden geen subwoofer. Je wordt hier aan het lijntje gehouden.

Half augustus besteld, we zijn inmiddels bijna 8 maanden verder. Tientallen keren contact gehad maar er zijn allerlei smoesjes en valse beloftes. Lees de overige reviews en trek je eigen conclusie

Je wordt hier aan het lijntje gehouden met valse beloftes. Ik heb tientallen keren contact gehad met de helpdesk en krijg altijd het bericht "We gaan het direct uitzoeken", "Je krijgt het deze week",.... ik wacht na 8 maanden nog steeds op de subwoofer.

Tip voor iedereen die hier is opgelicht, dien een klacht in op thuiswinkel.org en consuwijzer.nl

Begin november de volgende bestelling geplaatst bij Doublepoint:
- 4 Monitor Audio Bronze 50
- 1 Monitor Audio Bronze C150
- 1 Monitor Audio Bronze W10

In december had ik nog niks binnen en toen begon het feest van niet-gehaalde afspraken. Het zou een week later komen. Na een paar keer dit gedaan te hebben, bleek de normale versie niet meer op voorraad te zijn en kreeg ik de mogelijkheid om de 7G te krijgen met bij betaling.

Daarna elke week in januari en februari gebeld en steeds te horen gekregen, "Oh gek, nee, nu komt het echt!"
Uiteindelijk begin maart de deadline gegeven dat het 13 maart binnen zou zijn. "Geen probleem meneer, ik ga er persoonlijk voor zorgen!" zei de eigenaar. Op 13 maart was er uiteindelijk niks. Dus ik heb mijn geld terug gevraagd. Dat feest duurde ook nog even.

Wat ik bijzonder vond, ik sprak steeds met de eigenaar, Maarten, maar hij deed alsof hij gewoon een medewerker was die nog even intern moest afstemmen. Heel jammer dit allemaal.

Het is nooit geleverd ondanks vele toezeggingen. Na 4 maanden helemaal klaar mee.

Ik werd continu aan het lijntje gehouden. Steeds maar beloofd dat het geleverd zou worden, maar dat gebeurde niet.

Ik heb een paar speakers bij deze winkel besteld, maar de bestelling is nooit geleverd. Na ongeveer een week wachten zonder verzendupdate heb ik gevraagd om de bestelling te annuleren.

De terugbetaling bleek vervolgens een lang proces te worden. Uiteindelijk duurde het ongeveer anderhalve maand en meerdere supporttickets voordat het opgelost was. Elke keer dat ik contact opnam met de klantenservice kreeg ik te horen dat de refund binnenkort verwerkt zou worden, of dat een eerdere poging niet gelukt was en dat ze het opnieuw zouden proberen. Op een gegeven moment werd ook gezegd dat hun systeem fouten gaf.

Uiteindelijk heb ik een meer formele e-mail gestuurd waarin ik opnieuw om de terugbetaling vroeg en aangaf dat ik de zaak anders verder zou escaleren. Opvallend genoeg werd de refund daarna dezelfde dag verwerkt, en stond het geld ongeveer 15 minuten later alweer op mijn rekening.

Uiteindelijk heb ik mijn geld wel teruggekregen, maar het hele proces duurde veel langer dan nodig en was behoorlijk frustrerend. Als ik van tevoren had geweten dat het zoveel moeite zou kosten om mijn geld terug te krijgen, had ik hier waarschijnlijk niet besteld.

De prijzen zijn soms iets lager dan bij andere winkels, maar persoonlijk betaal ik liever een paar euro meer ergens anders dan nog eens zo’n refundproces mee te maken.

Het product stond op de website als next-day delivery, maar het is nooit verzonden. Na meerdere keren de bestelstatus te hebben gecontroleerd bleef deze op “pending” staan. Uiteindelijk werd duidelijk dat de bestelling waarschijnlijk niet geleverd zou worden en heb ik deze geannuleerd. De klantenservice heeft de annulering bevestigd, al kostte zelfs dat nog wat moeite.

De klantenservice reageerde vrij snel op tickets en chatberichten en was telkens beleefd. Toch duurde het uiteindelijk ongeveer zes weken voordat de refund daadwerkelijk werd uitgevoerd.

Gedurende die periode werd meerdere keren gezegd dat de terugbetaling snel verwerkt zou worden of dat een eerdere poging mislukt was en opnieuw geprobeerd zou worden. Pas nadat ik een formele e-mail stuurde waarin ik aangaf dat ik het anders zou escaleren, werd de refund uiteindelijk verwerkt.

Doublepoint blijft in gebreke bij beroep op garantie en houdt klant aan het lijntje met loze beloftes en onwaarheden.

I

n oktober 2024 heb ik bij Doublepoint een receiver Sonora Smart Hifi aangeschaft. Helaas ging het apparaat stuk en heb ik deze op 3 september 2025 onder garantie ingezonden. Daarna ettelijke keren heen en weer gebeld en gemaild over voortgang reparatie. Eerst was de klacht/ defect niet reproduceerbaar. Daarna moest worden gewacht op onderdelen. Steeds werd gezegd dat het binnenkort zou zijn geregeld. Op 24 december 2025 deed Doublepoint een voorstel dat er op het (nog) te repareren apparaat een korting zou worden verleend van 50 procent of dat er kosteloos een nieuw apparaat zou worden geleverd. De keuze werd aan mij gelaten. Op 8 januari 2026 werd de “gerepareerde” versterker zowaar afgeleverd. Het apparaat ging na installatie meteen weer in storing. Ik heb deze storing nog diezelfde dag gemeld aangegeven te kiezen voor een nieuw apparaat. Ik het defecte apparaat op 19 januari geretourneerd. Doublepoint heeft mij sindsdien wekelijks en soms dagelijks verzekerd dat de nieuwe versterker zou zijn verzonden en dat de desbetreffende track en trace de volgende dag over de mail zou arriveren. Iets bleek minder waar. Na het inschakelen van bemiddeling door Thuiswinkel Waarborg volgde nog meer excuses en werd beloofd zorg te dragen voor de prompte toezending van een nieuwe versterker en een financiële compensatie voor de al het "ongemak". Tot op heden blijken deze toezeggingen onwaar en is er na 7 maanden nog niets geregeld. Een lang verhaal kort: Doublepoint houdt mij met loze beloftes en onwaarheden aan het lijntje.

6 weken verder, geen producten en geen geld terug.

Geen afspraak wordt nagekomen. Desondanks dat ik veel kansen heb gegeven.

Aangepast:

Lijkt erop dat ik volgende week eindelijk het geld terug krijg.

Nooit wat ontvangen. Terwijl ze al 6 keer iets zouden versturen.

Nauwelijks bereikbaar, nemen zelden op en geven valse informatie. Email duurt ook lang tot ze reageren, als überhaupt.

Aangepast:

Veel excuses gehad en toegegeven dat dit niet zo had mogen lopen. Jammer die proactief houding pas komt nadat het te laat is.

Hoop in de toekomst voldoende vertrouwen terug te krijgen om er weer eens te bestellen.

Op 29 november heb ik bij Doublepoint een Marantz Cinema 60 DAB besteld. Op het moment van bestellen werd een levertijd van 5–8 dagen vermeld.

Uiteindelijk duurde het traject ruim 14 weken. In die periode zijn meerdere leverdata genoemd die vervolgens niet werden gehaald. De communicatie hierover was helaas vaak reactief en niet altijd even duidelijk, wat het proces behoorlijk frustrerend maakte.

Na een formele ingebrekestelling werden opnieuw leverdata genoemd die vervolgens weer opschoven. Na deze escalatie werd er echter wel actief meegedacht en heeft Doublepoint netjes excuses en compensatie aangeboden voor het verloop van het traject.

Uiteindelijk heb ik de receiver op 12 maart kunnen ophalen in Hillegom. Het product zelf is uiteraard in orde en voldoet volledig aan de verwachtingen.

Hopelijk kan Doublepoint de communicatie en verwachtingen rondom levertijden in de toekomst beter managen.

De communicatie vanuit Doublepoint was over het algemeen traag en vaak reactief. Diverse leverdata werden niet gehaald, ook tijdens de periode van mijn formele ingebrekestelling. Pas na herhaalde herinneringen en escalatie kwam er actie, waaronder excuses en een kleine compensatie. Hoewel de bestelling uiteindelijk correct werd geleverd, laat de klantenservice duidelijk te wensen over op het gebied van proactieve informatievoorziening en betrouwbare planning.

Website is overzichtelijk, prijzen zijn laag, doublepoint heeft een laagste prijsgarantie(5% extra korting), levertijden zijn volgens de website zeer kort, Doublepoint heeft regelmatig extra kortingen tot 15% en betalen gaat zeer soepel en credit card reservering wordt zeer snel geint. Kortom, bestellen bij Doublepoint lijkt zeer aantrekkelijk.

Op 21 december 2025 heb ik een platenspeler besteld met een aangegeven levertijd van 1-3 werkdagen. Deze levertijd op de website klopt niet. 6 weken lang heeft men de levertijd niet aangepast op de website terwijl men weet dat de leverancier het artikel niet op voorraad heeft. Dat is in mijn ogen onbetrouwbaar. De bestelstatuslink wordt niet aangepast als de verwachte levertijd niet gehaald wordt en pas aangepast nadat je zelf telefonisch contact opneemt.

Het direct innen van de reservering van de credit card betaling is opmerkelijk, omdat het bestelde artikel niet op voorraad is bij de leverancier. Innen gebeurt normaal gesproken pas nadat het artikel verzonden is en vaak pas nadat het artikel door de klant in ontvangst is genomen. Wat belangrijk is om te weten, is dat de klant de reservering niet kan intrekken, dus het is niet nodig en zeer dubieus wanneer het artikel niet op voorraad is bij de leverancier.

Antwoord op vragen via mail of contactformulier krijg je niet. Telefonisch wordt de klant correct en vriendelijk te woord gestaan, maar de callcentermedewerker is niet op de hoogte van de levertijd. Ik zou worden teruggebeld door de medewerker die meer zou weten over de levertijd, maar ik wacht nog steeds op dat telefoontje. Na de 2e keer bellen kreeg ik bevestiging dat het artikel 2 februari bij doublepoint binnen zou komen van de leverancier en direct zou worden verzonden. Dit is niet gebeurd.

Al met al een teleurstellende ervaring.

Een korte toelichting over de ervaring. Door het iets latere antwoord van de KL helaas een goed. Verzending was conform wat ik had gevraagd. Naar een ophaalpunt.

Na het plaatsen van de bestelling gevraagd om het naar een afgifte punt van de post te kunnen sturen ipv naar huisadres. Dit verliep goed, wel na twee mails.

Geen uitmuntende volledige ervaring gekregen. Alleen tweemaal via de mail contact gehad. Dit verliep bij de eerste email wat "traag". De tweede reactie volgde sneller.

Besteldatum 29-12-2025: Klipsch 5.0 set. Levertijd max. 5 dagen.
Op 7 januari werd alleen de centerspeaker verzonden en op 8 januari ontvangen. De rest van de set zou volgens verwachting op 15 januari geleverd worden. Dat werd eerst 22 januari en inmiddels weer verschoven naar 30 januari.

Tussentijds wel per mail of Whatsapp geïnformeerd, één keer via de mail antwoord gehad, Whatsapp nooit reactie... maar afspraken worden telkens niet nagekomen.

Zojuist telefonisch contact gehad met de klantenservice — helaas één van de slechtste ervaringen ooit. Reactie was letterlijk: “Daar kunnen wij ook niks aan doen, we zijn afhankelijk van de leverancier… er staat nu toch 30 januari.”

Geen begrip, geen oplossing, geen excuus. Verwachtingen wekken en die herhaaldelijk niet nakomen, gecombineerd met een zeer matige klantenservice, maakt dit een bijzonder teleurstellende ervaring.

Update 12-3-2026 op mijn eerdere review:

De Klipsch speakers uit mijn eerste bestelling zijn inmiddels volledig geleverd. De levering daarvan kende helaas behoorlijke vertraging en vereiste meerdere contactmomenten voordat alles compleet was.

Als oplossing voor het wachten heeft de webshop mij vervolgens een SVS SB-1000 Pro met een aanzienlijke korting aangeboden als compensatie.

Op dit moment wacht ik echter alweer ruim 5wk op de levering van deze subwoofer. Ik hoop dat dit traject nu spoedig wordt afgerond zodat de bestelling volledig kan worden afgesloten.

Zodra alles geleverd is zal ik mijn review opnieuw bijwerken.

Website toont overzichtelijk, bestellen gaat gemakkelijk en fijn voor de keuze achteraf betalen. Naar aanleiding van andere reviews hiervoor gekozen (zie hieronder).
Levertijd gaf aan een termijn van 5-8 werkdagen. Na bestellen even gebeld, bevestigde dit tevens ook.

Op de 6de werkdag kreeg ik een track-trace via de mail. Dag erna was deze werkend en was het onderweg. Vervoerder had meer tijd nodig, buiten Doublepoint om.

Vriendelijk te woord gestaan via de telefoon. Verder geen contact gehad via dit bedrijf.

Scorekaart voor Doublepoint