Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSoms zijn ze iets duurder dan andere winkels, maar ik betaal graag dit beetje extra voor de veel betere service. Bestellingen worden snel verzonden en klantenservice is beter dan de meeste anderen.
VerzendingSnelle verzending, er wordt goed gecommuniceerd wanneer je bestelling komt, bijvoorbeeld dat je een kwartier van tevoren een sms krijgt dat ze er bijna zijn.
KlantenserviceSmartwatch ging kapot, eerst een kleine vraag gesteld via Whatsapp die goed en snel werd beantwoord. Uiteindelijk het horloge opgestuurd en nog geen week later weer een gloednieuwe gekregen met nieuwe garantie, en er werd veel gecommuniceerd over de reparatie wat ook fijn is.
AlgemeenWebshop werkt lekker en service is altijd uitermate in order bij Coolblue. Ze zijn vaak niet meer de goedkoopste maar zeker wel de fijnste!
VerzendingVooral de levering van Coolblue zelf is uitermate goed. Geen malle Dynalogic of PostNL Home waarbij het oude artikel nooit meer retour kan en ze altijd met te weinig chauffeurs komen. Maar gewoon twee fijne bezorgers die zonder enig probleem alles bezorgde op 3 hoog, gaven nog goed advies ook. Heel fijn!
AlgemeenQuest 3 besteld online, in combinatie met 2 vvv bonnen.
Ik moest deze omzetten, maar dat ging vlekkeloos.
Vervolgens gekozen voor ophalen in de winkel, Rotterdam alexandrium.
Je kiest bij de ingang voor ophalen en roepen ze je naam en kreeg ik het netjes in een tasje.
Gozert achter de balie was snel en duidelijk, ik ben zeer tevreden.
AlgemeenPakketautomaat optie coolblue is onbetrouwbaar, 99 van de 100 keer lukt dit niet. Pakket werd door PostNL direct naar een afhaalpunt aan de andere kant van de stad gestuurd dat in het weekend gesloten is. Milieuvriendelijkheid claim van PostNL is onzin. Volgende dag levering coolblue wordt zo zeker niet gehaald. Voor 23:59 besteld in ongeveer +/- 3 dagen geleverd mede mogelijk gemaakt door Prutsnl.
VerzendingPakketautomaat optie werkt niet. Pakket werd direct naar een gesloten afhaalpunt gestuurd. Levering was vertraagd.
KlantenserviceKlantenservice was zeer behulpzaam. Ze onderschepten de bestelling voordat deze door de postbezorger onderweg was en stuurden deze retour afzender. Snelle en effectieve reactie.
AlgemeenMijn Miele Blizzard CX1 stofzuiger van november 2019 kapte er na 4,5 jaar mee. Veel te snel voor een Miele, maar dat kan gebeuren en dan ga je merken hoe de service is. Coolblue stuurt de stofzuiger naar reparateur E-Care en die biedt na 2 weken reparatie aan voor vrijwel het bedrag dat ik voor de CX1 betaalde: €238,02. Volgens E-Care moet de kabeltrommel worden vervangen, een onderdeel van €89, dat een expert er binnen een half uur inzet. Uurtarief van E-Care? (€238-90=148x2=€298!). Aangezien ik de stofzuiger kocht voor €239 is hij dus total loss. Ik maak de onderzoekskosten van €65 over en laat hem terugsturen. Thuis maak ik hem open en ik ontdek dat de voedingskabel is gebroken en dat de kabeltrommel nog OK is. Een reparatie van niks met nog geen euro aan materiaal! Wel een geluk dat er geen kortsluiting is ontstaan!
Er zit dus in feite gewoon een draadje los. Kabel bij breuk inkorten, twee nieuwe opschuifstekkertjes erop, kabel (nu 15 cm korter) teruzetten, klaar! En dat zou bijna €240,00 moeten kosten?!
Ik fotografeer het defect en beschrijf het probleem en de oplossing duidelijk in een email aan Coolblue.
Na die e-mail ontstaat er toch kortsluiting: maar nu bij Coolblue. Klantenservice antwoordt binnen een paar uur dat hij mijn mail niet kan beantwoorden.
Hij vertrouwt op de reparateur en laat zijn klant vallen.
Juist nu het erop aan komt verandert de glimlach van Coolblue in een nare, hebberige grijns: betaal jij de stofzuiger maar nóg een keer, hèhèhè!
Aan de door mij gevraagde terugbetaling van de onderzoekskosten kan Coolblue niet beginnen, want ik had met die betaling ingestemd. Maar dat deed ik alleen omdat ik mocht verwachten een eerlijke offerte te krijgen! Want het is Coolblue! Alles voor een glimlach!
Na een klacht in bij Thuiswinkel.org. krijg ik de onderzoekskosten terug en “welgemeende verontschuldigingen”.
Maar de laatste mail van Coolblue is kort samengevat: Jij schreef toch dat je hem voor een paar dubbeltjes zelf kan repareren? Ga dat dan maar lekker doen.
Bij Coolblue wordt een Miele een weggooiproduct.
Als de garantietermijn voorbij is, wordt een simpele reparatie voor Coolblue en E-Carte een manier om je een arm uit te draaien. Een gebroken snoer repareren voor de nieuwprijs! Zo wordt een Miele stofzuiger een weggooiproduct.
Goedemiddag,
Wat rot om terug te lezen dat je niet helemaal tevreden bent met onze service. Dit is niet helemaal verlopen zoals we beide hadden gehoopt!
Ik raad je aan jouw verhaal en je bestelgegevens op te sturen naar geenglimlach@coolblue.nl. Dan kunnen we samen uitzoeken of we nog iets voor je kunnen betekenen.
Met een glimlach,
Coolblue
AlgemeenGewoon vlot met ideal en verder goede communicatie en de volgende dag al in huis👍👍👍
VerzendingLevering stipt op tijd, stevig verpakt en op zn plaats neergezet door twee behulpzame coolblue medewerkers (toppers). Goede uitleg gekregen over werking
KlantenserviceMet een vorig product problemen zeer netjes opgelost. Voor mn nieuwe koel/vrieskast klanten service nog niet nodig gehad.
AlgemeenAl jaren klant en nog steeds tevreden.
Is iets niet in orde, dan wordt het direct opgelost.
Prijzen zijn prima, de keuze is geweldig en de website is overzichtelijk, zo ook de winkel in Amsterdam.
Wil je het laten verzenden, dan is het er de volgende dag als je dat wenst of je kiest voor een eigen dag en tijd.
---
Een Philips Smoothiemaker besteld en alles doet wat er op de website wordt vermeld.
Ook de reviews helpen je kiezen.
AlgemeenPrijs wordt ineens hoger als je gaat bestellen. Klantenservice reageert hier niet op. Is geen probleem volgens hun.
VerzendingBestel Hier niet meer. Geen vertrouwen meer in. Jammer was wel tevreden.
KlantenserviceReageert niet of nauwelijks. Meerdere keren contact gezocht. Weinig blijk van interesse.
Hi!
Wat rot om terug te lezen dat je niet helemaal tevreden bent met onze service. Dat kan ik me voorstellen als je aankoopprijs ineens duurder is geworden. Dit is niet helemaal verlopen zoals we beide hadden gehoopt!
Met een glimlach,
Coolblue
AlgemeenFijne, snelle website waar je veel reviews kunt vinden. Bezorging altijd snel en volgens afspraak. Vertrouwd bedrijf, vlekkeloze afhandeling en probleemloze retourzending indien nodig.
VerzendingDe levering was op tijd, pakket onbeschadigd. Prima en dik tevreden
AlgemeenBlu-ray speler besteld, volgende avond geleverd. Vooral een pluspunt is dat de website erg handig is met het vergelijken van verschillende merken en uitvoeringen. Communicatie is leuker dan bij andere leveranciers.
Verrassend was dat ik nog leveringen aan mij kon inzien van 12 jaar geleden.
Er was wel een raar probleem met de bezorging, maar dat lag aan de bezorger van PostNL. Is opgelost via klantenservice van PostNL.
AlgemeenMijn Iphone 15 had problemen met het mobiel netwerk. Deze gekocht bij Mediamarkt, die konden mij niet helpen met het probleem en stuurde mij door naar de Amac Apple store. Daar konden ze mij ook niet helpen met het probleem en werd er aangeraden om naar Coolblue te gaan. Zelf nog geen ervaring gehad met Coolblue. Gelijk bij binnenkomst heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Meerdere oplossingen gezocht en uiteindelijk toch reparatie voor mijn iphone. Binnen 3 werkdagen was het opgelost! Duidelijke uitleg van de procedure en wat ik kon verwachten. Ik ben heel tevreden met de service van Coolblue (geen mediamarkt meer voor mij ). Coolblue Arnhem is zeker een aanrader!!
Mijn probleem is verholpen en de manier waarop was heel prettig. Super vriendelijk personeel die ook een goede uitleg geeft over de situatie!
AlgemeenVandaag besteld en volgende in huis. Website duidelijk met de nodige reviews etc etc etc
VerzendingProduct prima, maar lichte schade tijdens vervoer maar dit is prima opgelost
KlantenserviceMeedenken en heel snel handelende een oplossing voor de cliënt
AlgemeenMakkelijk te bestellen, goede prijs en mooi volgens aangegeven tijd geleverd. Verder t/m hier oké
VerzendingJammer dat mijn bestelling, een SD Kaart, niet in een envelopje geleverd wordt. Nu kwam het in een doos waar wel 100 SD kaarten in passen.
AlgemeenJarenlang trouwe klant. Maar na via Apple Support een telefoon ter reparatie aangeboden te hebben nooit meer. Na de reparatie van de achterkant horen bellers mij nauwelijks meer. Dit zou onder garantie gerepareerd worden. Ik word nu als leugenaar neergezet en de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven naar Apple. Maar wel 619 euro in hun zak en ik een onbruikbare telefoon. Toen ik boos de winkel uitging vond de teamleider het ook nog nodig om te zeggen dat ik niet terug hoefde te komen. Dáár hoeft hij zich geen zorgen om te maken!
KlantenserviceJarenlang trouwe klant. Maar na via Apple Support een telefoon ter reparatie aangeboden te hebben nooit meer. Na de reparatie van de achterkant horen bellers mij nauwelijks meer. Dit zou onder garantie gerepareerd worden. Ik word nu als leugenaar neergezet en de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven naar Apple. Maar wel 619 euro in hun zak en ik een onbruikbare telefoon. Toen ik boos de winkel uitging vond de teamleider het ook nog nodig om te zeggen dat ik niet terug hoefde te komen. Dáár hoeft hij zich geen zorgen om te maken!
Beste Yone,
Wat vervelend dat je zo'n slechte ervaring hebt met de reparatie van je telefoon!
We kunnen ons voorstellen dat je wilt dat dit opgelost wordt. Het was natuurlijk niet onze bedoeling om je als leugenaar neer te zetten. Onze excuses dat dit zo is overgekomen.
We hebben ondertussen al wat contact gehad over de mail. We gaan ervoor zorgen dat dit op een juiste manier opgelost wordt.
Coolblue
AlgemeenCoolblue is gewoon het beste. Ook qua garantie in de toekomst. Ik bestel nergens anders meer.
VerzendingALTIJD op tijd! Ze komen echt hun afspraken na. En het is netjes ingepakt. Soms heb je geluk en is het hun eigen bezorgservice.
KlantenserviceGewoon perfect. Ze zijn klantvriendelijk, ze communiceren goed en geven je niet de schuld zoals bij andere shops vaak het geval is.
AlgemeenDoor eerdere ervaringen met Coolblue was de keuze niet moeilijk toen de wasmachine het begaf.
VerzendingTop. Vriendelijke bezorger en goede uitleg. Bezorg moment werd prima gecommuniceerd. Wederom prima ervaring. Bezorger was voorkomend.
AlgemeenDe website is makkelijk, de bestelling werd de volgende dag bezorgd. Ik was niet thuis, maar de fietskoerier belde me mobiel, en hij vond een buurvrouw die het wilde aanpakken. Daarna belde hij aan wie het was afgegeven. De beste bezorger!
AlgemeenProduct was makkelijk te vinden, scherpe prijs en makkelijk te betalen. Overzichtelijke details van het apparaat op de website met alle gegevens.
VerzendingHad speciaal gekozen voor levering op zondag, omdat dit goed uitkwam. Terwijl ik beneden zat te wachten op de levering, krijg ik plots een melding dat de bezorger mij gemist heeft. Onmogelijk, want ik was al die tijd paraat. Vervolgens moest ik het pakket een dag later ophalen bij een PostNL punt dat ook nog ongebruikelijk ver weg van mijn huis was. Zeer slechte ervaring dus.
AlgemeenEerste bezorgmoment is niemand komen opdagen, gebeld aangezien ik vandaag (dag erna) niet in de ochtend kon. Suprise wanneer is het bezorg moment in de ochtend. Mail van bezorgmoment is na 12 uur in de avond verstuurd, mijn vermoeden zodat het niet meer aangepast kan worden. Enige wat je van de klantenservice krijgt te horen is sorry en een 20 euro cadeaubon voor 8 extra vakantie uren die je moet inzetten. Extreem slecht en klantonvriendelijk manier van omgang en oplossen.
VerzendingNooit een reden ontvangen waarom jullie de eerste keer niet zijn komen opdagen, 20 euro cadeaubon als excuus is een lachertje voor 8 vakantie uren, en slecht excuus
KlantenservicePuur omdat ze niks kunnen/mogen, althans dat geven ze aan als je ze belt en een excuus waar je niet echt op wacht.
AlgemeenIk bestel regelmatig bij Coolblue. Dit keer de 'Philips Hue Gradient Signe White and Color vloerlamp zwart + dimmer', op 26 februari. De website van Coolblue is overzichtelijk en bestellen gaat gewoon makkelijk. Niks op aan te merken.
De bevestigingspagina van de bestelling en de e-mail gaven aan dat de bestelling (pakket 1 is de lamp zelf, pakketje 2 is de dimmer) de volgende dag tegelijk zouden worden bezorgd.
De volgende dag (dinsdag) kwam PostNL langs met alleen het tweede pakketje, de dimmer. De lamp was nergens te vinden. Deze bleek nog niet bij PostNL te zijn aangekomen of te zijn aangemeld. Ook woensdag was de status nog niet aangepast. Laat in de avond werd de status aangepast dat het pakket was gesorteerd. In de nacht naar donderdag zag ik staan dat het pakketje die dag zou worden bezorgd. Rond half 6 's ochtends werd de bezorgdag aangepast naar vrijdag.
Uiteindelijk is het pakketje vrijdag bezorgd, dus van 'vandaag besteld, morgen bezorgd' was eigenlijk geen sprake. De deur stond open, zodat we het pakketje konden aannemen van de bezorger. Alleen... De bezorger moest per se een aantal minuten wachten voordat hij het pakketje aan ons mocht geven. Uit nieuwsgierigheid bij PostNL nagevraagd, maar dit bleek dus geen regel te zijn.
PostNL is in de afgelopen tijd minder betrouwbaar geworden, van het aangeven dat het adres waar we wonen onjuist is tot andere rare fratsen. Helaas kan Coolblue hier zelf niet veel aan doen.
Tussen de bestelling en bezorging van de lamp meerdere keren even kort contact gehad via de klantenservice van Coolblue. De medewerkers waren gewoon vriendelijk, maar konden mij helaas niet echt verder helpen, omdat het pakketje bij PostNL lag.