Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHet bestellen en betalen liep zeer vlekkeloos! Product goed te vinden op de website en duidelijk omschreven.
VerzendingProduct zou zondag geleverd worden. Zondag einde middag kreeg ik de melding via PostNL dat de bestelling bezorgd was. We waren gewoon thuis en de bestelling hebben we niet ontvangen. Nu moesten we eerst 2 dagen wachten. Nu wordt er een onderzoek ingesteld en dat kan 10!! werkdagen duren. Wij zijn de dupe dat PostNL de bezorging niet goed heeft gedaan.
KlantenservicePrima, de medewerkster stond me gewoon prima te woord, alleen de oplossing vind ik bizar!
AlgemeenOp maandag ging onze wasmachine stuk.
Met googlen kwamen wij toch uit op Coolblue.
Al snel een keuze kunnen maken voor een nieuwe wasmachine.
Via de e-mail kwam ook nog een fijn bericht over de gekochte wasmachine met instructies.
Levering was mooi optijd en ik werd een half uur van te voren gebeld.
Netjes gedaan!
AlgemeenHet is jammer dat een standaard ondersteuning bij uitlevering niet behulpzaam was. Dan kan ik het ook per post toelaten sturen.
Ik ga daarvoor juist naar Coolblue.
Afgezien van de wachttijd was de voorlichting wel goed.
Het bestelde was de volgende dag aanwezig, zoals toegezegd. Dat is goed geregeld bij Coolblue
KlantenserviceBij de voorlichting over producten was de wachttijd lang, pakweg 20 minuten.
Bij de uitlevering had ik de vraag hoe ik mijn gegevens van de oude telefoon naar de nieuwe kon overzetten. Het antwoord was: kijk maar even op YouTube.
AlgemeenApple Watch Series 9 besteld. Netjes op tijd binnen en gedurende het hele proces helder en duidelijk op de hoogte gehouden van alle stappen.
VerzendingRuim op tijd geleverd. Duidelijke track and trace en goed op de hoogte gedurende iedere stap.
KlantenserviceNadat het product geleverd was meteen een handige e-mail met allerlei tips en de handleiding.
AlgemeenPrima stofzuiger met lange kabel. Super kwaliteit en mooi design. Rowenta is echt prima merk. Snelle verzending.
VerzendingSnelle verzending. Op de volgende dag na het bestelling kreeg ik de stoofzuiger thuis op tijd.
KlantenserviceAlles in orde. Duidelijk informaties en instructies. Snelle antworden.Super kwaliteit van bestede product in combinatie met cashback maken mij echt blij
AlgemeenEasy to find items in the webshop. Ordered and delivered within twenty four hours. And not over packed.
VerzendingDelivery was as requested ( I had requested an evening delivery) , and on th ex day requested.
KlantenserviceNo comment on customer service as everything was done through the app on my phone.
AlgemeenIk had dit keer helaas een slechte ervaring met Coolblue. Zeer teleurstellend want een reden om voor Coolblue te kiezen was juist snelle levering en adequate klantenservice.
VerzendingIk zou de laptop daags na bestelling 's avonds geleverd krijgen, had afspraken verzet voor die avond en had ook al een bericht van Coolblue ontvangen dat hij die avond werd geleverd, maar bleek voor niets te wachten. Het werd een nachtmerrie van miscommunicatie tussen Coolblue en Post.nl. Ik heb 6 X naar Coolblue moeten bellen, kreeg telkens een andere medewerker, en pas de 6e medewerker kreeg door waar de fout zit: Post.nl levert dit product niet 's avonds. Uiteindelijk kreeg ik de laptop 5 dagen later overdag geleverd. Tijdens het telefonisch wachten op een antwoord van de medewerker werd tot 2 X toe de verbinding verbroken, de eerste keer belde ik opnieuw, kreeg toen dus weer een andere medewerker die mij ook niet kon doorverbinden met degene die het voor mij aan het uitzoeken was. Echt Kafkaesk / de paarse krokodil.
KlantenserviceIk vond het onprettig dat de klantenservicemedewerkers zo popie-jopie bleven tutoyeren en hi en hoi Ellen bleven zeggen, terwijl ik duidelijk aangaf dat ik ontevreden was, hen niet ken, en zelf vousvoyeerde. Ik had deze feedback aanvankelijk rechtstreeks aan Annemijn, baas klantervaring gemaild, omdat ik geen zin had hier op Tweakers een account aan te maken, e.e.a. had mij afgelopen week al meer dan genoeg tijd en energie gekost. Maar die mail bleek undeliverable... kortom nog meer Kafka. Dus toch maar een account hier aangemaakt.
Hi, Wat rot om terug te lezen dat je niet helemaal tevreden bent met onze service. Dit is niet helemaal verlopen zoals we beide hadden gehoopt!
Ik raad je aan jouw verhaal en je bestelgegevens op te sturen naar geenglimlach@coolblue.nl. Dan kunnen we samen uitzoeken of we nog iets voor je kunnen betekenen.
Coolblue
AlgemeenDe site is makkelijk te navigeren, en de product informatie is uitstekend. ook de aangeleverde reviews waren goed voorzien van informatie waardoor je een wel overwogen keuze kunt maken.
Verzendinghad mijn tv om 19u besteld en die zou de volgende dag geleverd worden, meteen attached aan de bevestigings mail zat een uitleg over wanneer het uiteindelijk geleverd zou worden (22h s'avonds een tijdvak van 4 uur, en in de loop van de nacht een tijdvak van een uur.) en de volgende ochtend 7.50 u werd de tv al afgeleverd. Zeer tevreden
AlgemeenErg jammer dat de slogan levering binnen 24 uur maken ze niet waar .
Door een mega slechte service van postnl wachten we ruim drie dagen en nog geen zicht waar de koffie machine blijft .
Het apparaat blijft maar een aflever moment krijgen maar waar deze nu blijft geen idee postnl is ruim aan het kloten en geeft de kwaliteit van coolbleu een behoorlijke slecht gevoel .
Zal de laatste keer worden om nog iets te bestellen bij jullie
Maandag besteld en nu donderdag nog steeds geen idee waar hij blijft
Denken dat jullie zelf bezorgen maar jammer genoeg door POSTNL
AlgemeenIk was op zoek naar een Bluetooth speaker en kwam uit bij de Jbl flip 6 Martin Garrix. Het geluid van deze speaker viel me 100% mee. Via de app uit de play store kan je het geluid regelen dmv een equalizer. Prima aankoop. Gekocht bij Coolblue. 'S avonds om 22.00 uur besteld en 12 uur later in huis. Supersnel en goed verpakt.
VerzendingSupersnelle bezorging en goed verpakt. Keuze uit thuisof een ander afhaalpunt naar keuze.
KlantenserviceGeen contact gehad met de klantenservice. Dus niet van toepassing voor mij.
AlgemeenIk had in februari een Sonos Port besteld voor het streamen van mijn mooie muziekcollectie vanaf mijn Nas. Iets wat Sonos vanaf het begin al kan. Wie had ooit kunnen verwachten dat nog geen 3 maanden later de vernieuwde App deze functionaliteit er gewoon helemaal uit haalt. Aangezien ik totaal geen gebruik maak van online streaming diensten, is het apparaat van 419,- totaal onbruikbaar geworden.
VerzendingZoals altijd volgende dag goed verpakt in huis met goede updates qua verzending.
KlantenserviceIk heb toen dit bij Coolblue voorgelegd en hun begrepen mijn teleurstelling en frustratie en besloten tot een retour en dan een overleg aan hun kant wat te doen aangezien de 30 dagen tevredenheid garantie ruim verstreken was.Na 1,5 week heb ik het volledige bedrag als shoptegoed in mijn account gekregen. Hulde wat een aftersales. Ik ben uiterst tevreden met deze oplossing, zeker omdat Coolblue hier ook niets aan kan doen.
AlgemeenHet betreft hier garantie aanvraag.
Toetsenbord binnen een half jaar (intensief gebruik) kapot.
Na aanvraag van garantie direct retourlabel gekregen.
Dezelfde dag dat product bij Coolblue bezorgd was, hebben ze nieuw product opgestuurd.
Binnen enkele dagen alles afgehandeld.
Snel verzonden en goed verpakt. Er werd door PostNL gemeld dat er zondag bezorgd zou worden. Dat werd uiteindelijk maandag. Iets wat ik Coolblue niet aan kan rekenen.
AlgemeenSoms zijn ze iets duurder dan andere winkels, maar ik betaal graag dit beetje extra voor de veel betere service. Bestellingen worden snel verzonden en klantenservice is beter dan de meeste anderen.
VerzendingSnelle verzending, er wordt goed gecommuniceerd wanneer je bestelling komt, bijvoorbeeld dat je een kwartier van tevoren een sms krijgt dat ze er bijna zijn.
KlantenserviceSmartwatch ging kapot, eerst een kleine vraag gesteld via Whatsapp die goed en snel werd beantwoord. Uiteindelijk het horloge opgestuurd en nog geen week later weer een gloednieuwe gekregen met nieuwe garantie, en er werd veel gecommuniceerd over de reparatie wat ook fijn is.
AlgemeenWebshop werkt lekker en service is altijd uitermate in order bij Coolblue. Ze zijn vaak niet meer de goedkoopste maar zeker wel de fijnste!
VerzendingVooral de levering van Coolblue zelf is uitermate goed. Geen malle Dynalogic of PostNL Home waarbij het oude artikel nooit meer retour kan en ze altijd met te weinig chauffeurs komen. Maar gewoon twee fijne bezorgers die zonder enig probleem alles bezorgde op 3 hoog, gaven nog goed advies ook. Heel fijn!
AlgemeenQuest 3 besteld online, in combinatie met 2 vvv bonnen.
Ik moest deze omzetten, maar dat ging vlekkeloos.
Vervolgens gekozen voor ophalen in de winkel, Rotterdam alexandrium.
Je kiest bij de ingang voor ophalen en roepen ze je naam en kreeg ik het netjes in een tasje.
Gozert achter de balie was snel en duidelijk, ik ben zeer tevreden.
AlgemeenPakketautomaat optie coolblue is onbetrouwbaar, 99 van de 100 keer lukt dit niet. Pakket werd door PostNL direct naar een afhaalpunt aan de andere kant van de stad gestuurd dat in het weekend gesloten is. Milieuvriendelijkheid claim van PostNL is onzin. Volgende dag levering coolblue wordt zo zeker niet gehaald. Voor 23:59 besteld in ongeveer +/- 3 dagen geleverd mede mogelijk gemaakt door Prutsnl.
VerzendingPakketautomaat optie werkt niet. Pakket werd direct naar een gesloten afhaalpunt gestuurd. Levering was vertraagd.
KlantenserviceKlantenservice was zeer behulpzaam. Ze onderschepten de bestelling voordat deze door de postbezorger onderweg was en stuurden deze retour afzender. Snelle en effectieve reactie.
AlgemeenMijn Miele Blizzard CX1 stofzuiger van november 2019 kapte er na 4,5 jaar mee. Veel te snel voor een Miele, maar dat kan gebeuren en dan ga je merken hoe de service is. Coolblue stuurt de stofzuiger naar reparateur E-Care en die biedt na 2 weken reparatie aan voor vrijwel het bedrag dat ik voor de CX1 betaalde: €238,02. Volgens E-Care moet de kabeltrommel worden vervangen, een onderdeel van €89, dat een expert er binnen een half uur inzet. Uurtarief van E-Care? (€238-90=148x2=€298!). Aangezien ik de stofzuiger kocht voor €239 is hij dus total loss. Ik maak de onderzoekskosten van €65 over en laat hem terugsturen. Thuis maak ik hem open en ik ontdek dat de voedingskabel is gebroken en dat de kabeltrommel nog OK is. Een reparatie van niks met nog geen euro aan materiaal! Wel een geluk dat er geen kortsluiting is ontstaan!
Er zit dus in feite gewoon een draadje los. Kabel bij breuk inkorten, twee nieuwe opschuifstekkertjes erop, kabel (nu 15 cm korter) teruzetten, klaar! En dat zou bijna €240,00 moeten kosten?!
Ik fotografeer het defect en beschrijf het probleem en de oplossing duidelijk in een email aan Coolblue.
Na die e-mail ontstaat er toch kortsluiting: maar nu bij Coolblue. Klantenservice antwoordt binnen een paar uur dat hij mijn mail niet kan beantwoorden.
Hij vertrouwt op de reparateur en laat zijn klant vallen.
Juist nu het erop aan komt verandert de glimlach van Coolblue in een nare, hebberige grijns: betaal jij de stofzuiger maar nóg een keer, hèhèhè!
Aan de door mij gevraagde terugbetaling van de onderzoekskosten kan Coolblue niet beginnen, want ik had met die betaling ingestemd. Maar dat deed ik alleen omdat ik mocht verwachten een eerlijke offerte te krijgen! Want het is Coolblue! Alles voor een glimlach!
Na een klacht in bij Thuiswinkel.org. krijg ik de onderzoekskosten terug en “welgemeende verontschuldigingen”.
Maar de laatste mail van Coolblue is kort samengevat: Jij schreef toch dat je hem voor een paar dubbeltjes zelf kan repareren? Ga dat dan maar lekker doen.
Bij Coolblue wordt een Miele een weggooiproduct.
Als de garantietermijn voorbij is, wordt een simpele reparatie voor Coolblue en E-Carte een manier om je een arm uit te draaien. Een gebroken snoer repareren voor de nieuwprijs! Zo wordt een Miele stofzuiger een weggooiproduct.
Goedemiddag,
Coolblue
AlgemeenGewoon vlot met ideal en verder goede communicatie en de volgende dag al in huis👍👍👍
VerzendingLevering stipt op tijd, stevig verpakt en op zn plaats neergezet door twee behulpzame coolblue medewerkers (toppers). Goede uitleg gekregen over werking
KlantenserviceMet een vorig product problemen zeer netjes opgelost. Voor mn nieuwe koel/vrieskast klanten service nog niet nodig gehad.
AlgemeenAl jaren klant en nog steeds tevreden.
Is iets niet in orde, dan wordt het direct opgelost.
Prijzen zijn prima, de keuze is geweldig en de website is overzichtelijk, zo ook de winkel in Amsterdam.
Wil je het laten verzenden, dan is het er de volgende dag als je dat wenst of je kiest voor een eigen dag en tijd.
---
Een Philips Smoothiemaker besteld en alles doet wat er op de website wordt vermeld.
Ook de reviews helpen je kiezen.
AlgemeenPrijs wordt ineens hoger als je gaat bestellen. Klantenservice reageert hier niet op. Is geen probleem volgens hun.
VerzendingBestel Hier niet meer. Geen vertrouwen meer in. Jammer was wel tevreden.
KlantenserviceReageert niet of nauwelijks. Meerdere keren contact gezocht. Weinig blijk van interesse.
Hi!
Wat rot om terug te lezen dat je niet helemaal tevreden bent met onze service. Dat kan ik me voorstellen als je aankoopprijs ineens duurder is geworden. Dit is niet helemaal verlopen zoals we beide hadden gehoopt!