Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBESTELLING SNEL EN EFFICIENT. Bezorging via post/nl wat betekent dat je een oud toestel niet kunt meegeven terwijl dat wel bij de aankoop wordt genoemd.
VerzendingAls gezegd, keurig bezorgd via post.nl Geen gelegenheid oude toestel mee te geven.
AlgemeenIk kon bij Coolblue nog de Streamer bestellen, terwijl deze overal (ook bij Google) was uitverkocht. De volgende dag bezorgd en geen verzendkosten. Coolblue is een fijne zaak die een goede service levert. Dat ze Feyenoorder zijn met hun bestuur/kleedkamer speelt ook een rol. De zaak is 100 keer beter dan de MediaMarkt!
VerzendingVolgende dag gratis geleverd, uitstekend! Snel + goede instructies & te volgen.
KlantenserviceHeb geen contact hierover gehad met de klantenservice maar ik kan uit eigen ervaring vertellen over andere gekochte producten dat de klantenservice goed is bij Coolblue met vaak veel extra services die je kunt afnemen zoals bijvoorbeeld verzekeringen.
AlgemeenIk wilde een kado aanschaffen (koffiemachine). Ik had hem snel gevonden en besteld om op te halen in de nieuwe winkel in rotterdam centrum.
Jad verwacht dat ik het daar wel kon inpakken (bij de oude winkel was immers een inpaktafel) of dat ik een papieren tas erbij zou krijgen. Tassen waren op en de inpaktafel was er ook niet….
AlgemeenHet bestelproces is duidelijk, helder en eenvoudig in te vullen. Bestelbevestiging en verzendinformatie worden snel toegestuurd
VerzendingHet bestelde product was snel en op tijd geleverd, verpakking was goed.
KlantenserviceDe klantenservice is prima en het personeel erg vriendelijk., Jammer is dat de laptop ((2e kans, gecheckt en 100% in orde, in geopende originele verpakking met originele accessoires) toch defect bleek te zijn.
De laptop laadde de accu niet op, diagnoseprogramma gaf een ‘fatal error’ aan.
Dus een onvoorziene rit naar de winkel om het ‘gechekte’ product om te ruilen en met bijbetaling een nieuwe laptop aan te schaffen. Ik vermoed dat de aangeven ‘check’ niet is uitgevoerd
AlgemeenHeldere website, goede adviezen, levering volgens afspraak en goede service als er toch een keer iets misgaat.
VerzendingUiterlijk 23:59 uur besteld = Volgende dag geleverd. Coolblue maakt dit waar. Afspraak is afspraak.
KlantenserviceKlantgericht hebben ze bij Coolblue uitgevonden. De service maakt echt het verschil.
AlgemeenIk heb totaal geen klachten over CoolBue
Een bedrijf naar mijn hart ♥️
En wat ik ook zo geweldig vindt is de Bakfiets en de bezorger, helemaal top.
Niet te vergeten de snelle bezorging natuurlijk.
Ze zijn tot nu toe altijd keurig netjes op tijd volgens afspraak.
KlantenserviceHeb eens een keer gebeld over verandering e-mailadres en dat is in 1x goed verlopen en de jonge man uit 010 was erg enthousiast en beleefd, ook tijdens bellen werd vrij snel opgenomen.
AlgemeenEven een blijk van waardering van mijn kant! Cooblue onderscheidt zich niet als prijsvechter, maar op het gebied van service zijn ze wat mij betreft onovertroffen! Ik heb op zaterdagmiddag een monitor besteld en deze in principe op zondag al geleverd. De agenda verschoof echter en met een appje naar het service team is deze snel en gemakkelijk naar maandag verplaatst. Na een week testen van de monitor bleek de KVM USB-B aansluiting defect, zonder enig issue is de monitor retour genomen en het volledige bedrag retourgestort. Vriendelijk contact, telefonisch bereikbaar, een team dat meedenkt in oplossingen en geen gedoe. De monitor valt nog binnen de 30 dagen bedanktijd en u kunt hem probleemloos retour sturen. Service met een glimlach is geen loze kreet! Ik kijk voor volgende bestellingen zeker eerst of het product bij Coolblue leverbaar is!
VerzendingSnelle levering (volgende dag, ook in het weekend!), duidelijke updates en in mijn geval ook snel en heldere support bij het verplaatsen van het gewenste levermoment!
KlantenserviceTop! Echt service met een glimlach. Geen eindeloze wachttijden, maar ook telefonisch bereikbaar. Via WhatsApp reageert het team snel en duidelijke support en geen gedoe met garantie en duiken. Misschien niet altijd de goedkoopste, maar daar krijg je wel fijne en klantgerichte ondersteuning voor terug!
AlgemeenIk reageer op de e-mail met de vraag "Wat is je ervaring met Coolblue?"
Ik had een interne harde schijf van 16TB en wilde deze gebruiken als NAS-systeem.
Ik heb hiervoor eerder producten van ORICO en Yottamaster geprobeerd, omdat deze aanzienlijk goedkoper waren dan een Synology DS124. Beide gebruikten ze de WeLine-software als NAS-server, maar deze software bleek erg onstabiel en veroorzaakte veel problemen.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Synology DS124. Hoewel deze duurder was, was de installatie van de NAS-server heel eenvoudig.
Ik had hem binnen een dag besteld en al de volgende dag in huis.
KlantenserviceDe service en levering waren prima. Ik had geen contact met klantenservice.
AlgemeenVia Tweakers bij Coolblue gekomen, direct met iDeal betaald en naar een ophaalpunt laten gaan. Verpakt in een ruime doos.
VerzendingZaterdagavond besteld en maandagmiddag in de winkel. Gewoon top, punt.
AlgemeenOp dit moment ben ik nog ontevreden over een reparatie. Hiervoor heb ik een klacht ingediend, en zal deze review updaten waar nodig.
Reparatie van een Polar externe hartslagsensor ingediend. Hiervan had ik de batterij reeds vervangen, wat geen oplossing bood. Daarop had ik de oude batterij teruggeplaatst (nieuwe batterij weggooien is zonde als het niet nodig is). Ook een andere borstband mocht geen oplossing bieden. Hierop product ter reparatie aangeboden bij Coolblue.
Hier werd geconcludeerd dat de lege batterij het euvel was. Hierop contact gehad met de klantenservice dat ik deze reeds had vervangen, zonder dat dit de oplossing bleek. Vraag ingediend of ik de reparatiekosten terug zou krijgen als dit niet de oplossing bleek te zijn. Dit werd bevestigd.
Vandaag, 24 augustus, een pakketje van Coolblue met daarin een hartslagsensor, niet zijnde de mijne (na verificatie van serienummer). Hierop klacht ingediend omdat ik nu dus niet kan verifiëren of de batterij daadwerkelijk het probleem was.
Het duurde een tijdje voordat de reparatie retour kwam. Daarnaast zat ie met een hoop lucht (of nja, opgevrotte karton) verpakt. De verpakking had fors kleiner kunnen zijn.
KlantenserviceKlantenservice heeft me iedere keer netjes te woord gestaan en van de juiste info voorzien.
AlgemeenIk heb bij CoolBlue een Garmin horloge gekocht voor het hardlopen. Het betrof de VivoActive 4. Het horloge is tot 2 keer toe kapot gegaan, en beide keren is deze zonder kosten vergoed. De eerste keer kreeg ik een nieuwe VivoActive 4, maar bij de 2e keer was deze niet meer in productie. In plaats hiervan heb ik shop-tegoed gekregen, welke ik heb benut om de VivoActive 5 aan te schaffen.
Ik ben in de winkel zeer vriendelijk en goed geholpen. Ik ben altijd zeer goed op de hoogte gehouden via de e-mail. De service heeft niet lang geduurd. Ik ben zeer tevreden! Hier kunnen veel winkels wat van leren!
Binnen 2 dagen had ik het product in huis. Men vind dat tegenwoordig normaal (of men verwacht het zelfs), maar ik zie het als zeer positief!
KlantenserviceBijna perfect. De wachttijd in de winkel was iets langer dan gewenst. Verder goed en vriendelijk geholpen door deskundig personeel.
AlgemeenTweedekans laptop gekocht die als z.g.a.n. werd aangeboden op de site, bij aankomst werkt de audio niet, flikkert het scherm, komt deze niet met de Norton security die er bij zou moeten zitten (niet dat we daar op zitten te wachten maar er is in weze wel voor betaald) en zit de andere software die erop zou moeten zitten er niet op.
Contact opgenomen met Coolblue chat, die geeft aan "geen probleem, je kan hem terug sturen of in de winkel omwisselen voor een nieuwe". Gevraagd of het uitmaakt dat dit een tweedekans product was, medewerker in chat geeft aan dat dit geen probleem is, vervolgens gebeld, medewerker aan de telefoon legt de laptop apart en geeft aan dat het geen probleem is.
Dan denk je, top, geen probleem, ik ga naar de winkel, wissel de laptop om en kan lekker aan de slag.
Eenmaal in de winkel weet niemand nergens wat van af en een tweedekans laptop valt niet te ruilen voor een nieuwe. Eventueel kan er wel geruild worden als het verschil tussen een nieuwe laptop en een tweedekans wordt bijgelegd, of je krijgt je geld na 2 werkweken terug, of de laptop kan gerepareerd worden.
Maar dat houdt dus gewoon in dat een "nieuwe" tweedekans laptop met een open doos die wordt verkocht alszijnde een nagenoeg nieuw product alle mankementen mogelijk kan hebben, niet wordt gezien alszijnde een nieuw product wat het gewoon moet doen maar als een mogelijk defect product, en zonder dat het product fatsoenlijk gecontroleerd is. Je wordt gewoon getilt voor de nieuwprijs die vrij veel kan schelen en anders gijzelen ze je zuur verdiende centen.
Nooit meer.
Tweedekans product met open doos als enige "mankement" wordt niet gezien als een volwaardig product en klantenservice tilt je waar je bij staat.
AlgemeenHeb 7-8 weken geleden een ubiquiti G5 Flex camera gekocht. Na installeren bleek de firmware niet up-to-date te zijn.
Updaten via de software van ubiquiti lukte niet. Via helpdesk ubiquiti een manual update uitgevoerd. Dat lukte met veel moeite. Uitleg was dat firmware mogelijk te oud was, nieuw uit de doos. Echter 3 weken geleden was er weer een update die niet te installeren viel ook niet met hulp van ubiquiti helpdesk. Nu was firmware zeker niet te oud. Zij gaven aan de camera retour te sturen voor een vervanging. Deze opgestuurd naar Coolblue die hem opgestuurd heeft ter reparatie ?? Ondanks begeleidend schrijven met alle uitleg wat al gedaan was. Nu 2,5 week later krijg ik 2x per week een bericht dat hij nog niet retour is en wanneer dat wel gebeurd weten ze niet.
Vragen naar waar ik als klant recht op heb, kan men niet beantwoorden, geld retour of een nieuwe camera blijkt ook niet te kunnen.
Ben dit niet gewend van Coolblue in al die jaren dat ik daar artikelen koop.
Ben bang dat ik zo dadelijk de oude camera terug krijg, immers hij geeft wel beeld maar functioneert niet naar behoren.
Ps al mijn andere ubiquiti camera’s updaten naar behoren.
Camera blijkt niet te functioneren vanaf dag 1. Weet niet waar ik aan toe ben en zie geen vervanging opgestuurd worden
KlantenserviceGeeft ze beoordeling slecht. Vorige week werd gezegd dat afgelopen zaterdag duidelijk zou zijn waar ik aan toe was. Nu maandag krijg ik exact hetzelfde verhaal maar moet tot woensdag wachten.
Wat mijn rechten zijn kunnen ze niet vertellen, hoe lang het gaat duren, dat zou gerust 28 dagen kunnen zijn. Geld terug kan niet en een nieuwe vervanging sturen ook niet.
De camera is eind volgende week langer weg als dat ik hem in bezit heb gehad.
Verder houden ze niet bij wat eerder met je besproken is.
Zeer ontevreden 😖
AlgemeenEen tweedekans product gekocht tegen een scherpe prijs.
Er ontbrak wel een accessoire en de verpakking was ook licht beschadigd. Product had ook lichte gebruiksporen.
Dit had wel misschien beter aangegeven kunnen worden op de website. Maar het was wel een heel erg scherpe prijs.
Na contact met klantenservice, wel netjes het accessoire nagestuurd gekregen. Uiteindelijk het product gehouden.
levering was op tijd .Ook goed dat de chauffeur 15 min voor aankomst nog even belt.
alleen de verpakking was licht vochtig aan de onderkant en verpakking was licht beschadigd.
werd snel geholpen toen ik belde voor het ontbrekende accessoire.
Na intern overleg, in plaats van via de fabrikant, direct uit voorraad bij Coolblue het accessoire nagestuurd.
AlgemeenHad een Siemens EQ900TQ903R09 besteld en ontving een Samsung TV. Na de klachtenlijn te hebben gebeld. werd mij toegezegd dat dit de andere dag zou worden omgeruild en dat ik dan gelijk de koffiemachine kon gebruiken. Vrijdag kwam de chauffeur van CoolBlue aan de deur en had niet het koffieset machine bij zich. Ik moest de TV houden anders was de order weg. Ik wederom de klachtenlijn gebeld. Deze vond het heel spijtig dat dit was gebeurd en ik kreeg 20 euro korting bij mijn volgende bestelling. Zij zou het is orde maken en zei mij dat mijn dure koffiemachine zaterdag in de morgen zou worden omgeruild. Zodat ik zaterdag kon genieten van een heerlijk bakkie koffie.
Zaterdag wederom vrij genomen omdat Coolblue mijn Siemens Koffiemachine zou komen brengen en de TV terug nam.
Wat schetst mijn verbazing. Zaterdag belde de chauffeur van Coolblue en zei dat hij een tv op kwam halen./ HIJ HAD ECHTER WEDEROM GEEN SIEMENS KOFFIEZETMACHINE BIJ ZICH.
Wederom moest ik de klantenservice bellen Ik was laaiend. Hoe moeilijk kan het zijn.
Nu nog steeds geen koffiezetmachine. Ik heb de order gecanceld, maar ik kreeg mijn geld past terug als de portable TV was opgehaald en was verwerkt in het systeem. Ik eiste gelijk mijn geld terug maar dat ging niet.
Ik zou NOOIT meer iets kopen bij Coolblue. `Wat een slechte service en onproffesionele medewerkers.
ipv van een koffiezetapparaat kreeg ik een TV klacht na drie keer nog niet verholpen ik geen koffie
koffiemachine werd NOOIT geleverd
beloven een hoop maar maken het niet waar ik heb nu nog steeds geen koffiemachine hij is nooit geleverd en dan een vergoeding van maar 20 euro op mijn volgende bestelling, nadat hun een grote fout maken en ik twee halve dagen moest thuis blijven van mijn werk belachelijk
Algemeen2e kans Sony ECM-W3 besteld. Goed dat retour gestuurde producten ook duidelijk als zodanig weer worden aangeboden.
Ik kon kiezen uit veel opties voor de aflevering. Dat is bij veel winkels veel minder.
Fijn dat ik kan kiezen voor een afhaalpunt, zodat ik het in de buurt kan ophalen wanneer het mij uitkomt.
AlgemeenVandaag heb ik een iphone 13 gekocht in 1 van de winkels van Coolblue, met daarbij ook een screenprotector. In de winkel waren verschillende opties te zien, met de vermelding dat de screenprotector gratis geplaatst wordt als je een protector koopt in combinatie met een hoesje. Wat blijkt: koop je een complete iphone met screenprotector, dan is deze service niet gratis, maar moet je extra betalen. Dit heb ik geweigerd. Uiteindelijk was een andere telefoonwinkel bereid om dit klusje, dat 2 minuten in beslag nam, gewoon gratis te doen. Dat is pas echt Service. Een dikke onvoldoende voor de opstelling van Coolblue. En al met al was ik ook nog eens de helft goedkoper uit voor de screenprotector.
KlantenserviceHet winkelpersoneel verschool zich achter het argument dat dit de regels zijn. Misschien een idee om de regels aan te passen en een wat klantvriendelijkere houding te hanteren.
AlgemeenZoals alle vorige keren ging alles perfect.
De reden dat ik nu een review schrijf is omdat ik het fijn vond dat ik kon kiezen welke dag het bezorgd werd, dat het met de fiets is bezorgd, en dat de verpakking niet absurd veel was
- Op tijd
- Met de fiets bezorgd
- Niet onnodig veel verpakking
AlgemeenVoor de meeste producten kom ik toch vaak weer uit op Coolblue.
Ditmaal niet de goedkoopste, voor mijn nieuwe combimagnetron, maar qua betrouwbaarheid, service etc staan ze bij mij zo ver bovenaan dat het me het prijsverschil waard is.
Mijn bestelling heb ik binnen 24 uur in huis gekregen
KlantenserviceZelden de klantenservice nodig, maar de enkele keer dat het nodig was door een vaatwasser die niet goed aangesloten was waardoor er lekkage was met schade, werd dat netjes opgelost.
Ook bij gewone hulpvragen krijg ik altijd fijn advies.
AlgemeenDe seasonic focus gx 1000w atx 3.0 besteld bij Coolblue. Scheelde een paar euro maar ze hebben een uitstekende klantenservice dus die paar euro extra maakt me niet uit.
Ik heb gekozen voor het product afhalen en dat heb ik gedaan. Vorige keer hadden ze het pakketje verkeerd afgeleverd en was het 10 dagen zoek. Hierop besloten de voeding maar af te halen.
Bij de winkel uitstekend geholpen en was zo weer op weg naar huis.
Uitstekende uitleg over de garantie. Die gaat de 1e 2 jaar naar Coolblue en daarna gaan we verder met Seasonic.