Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHP ENVY 15-ep0175nd gekocht via coolblue, want die hadden zo'n goeie service dacht ik. Na een paar maanden ging er een toets kapot, kan gebeuren, terug naar de winkel voor reparatie. Daar ging het mis. Tijdens de reparatie werd er zonder toestemming, meerdere malen illegaal ingelogd in mijn persoonlijke account.
KlantenserviceIk had de laptop teruggegeven voor reparatie van een toets. Toen de laptop een week later dan afgesproken terugkwam was de rubberen voet los en kapot, het stoffilter was niet teruggeplaatst.
En, het ergste, er is direct tegen mijn toestemming in ingelogd op mijn laptop tijdens de reparatie. Toen ik de laptop terug had keek ik in de log bestanden, daaruit blijkt dat er meerdere malen, tegen mijn toestemming in, ingelogd OP MIJN PRIVE ACCOUNT.
De klantenservice is ook waardeloos, eerst een halve dag genegeerd, dan maar een mail adres om mijn probleem nogmaals aan uit te leggen.
AlgemeenDe display van mijn Oneplus Nord hield er mee op. Omdat er geen visuele schade aan het scherm was hoopte ik op de garantie. Er zat een klein barstje in een bovenhoek van de achterkant van de telefoon.
In de beschrijving schreef ik expliciet; niet het barstje repareren. Vervolgens vroeg Coolblue of ik zeker wist of ik de telefoon naar de garantie wilde sturen omdat het repareren van het barstje niet onder de garantie valt. Ik zei opnieuw dat ik het barstje niet wilde repareren en de telefoon ging naar de reparatie.
Vervolgens kreeg ik van de reparatie te horen dat het barstje wel gerepareerd moest worden, volgens hun regels, en dus kreeg ik 40 euro onderzoekskosten aan mijn broek. Na weken communiceren met de klantenservice van Coolblue (reacties duurde elke keer 3+ dagen) besloot Cooblue mijn onderzoekskosten te dekken.
Ik was van plan om alsnog de telefoon direct naar de Oneplus garantie te sturen. Maar toen ik de telefoon terug kreeg, tot mijn schrik, zat er een barst in het glas van het scherm, een barst die er niet in zat toen ik de telefoon opstuurde. Mijn pleidooi van "er zit geen visuele schade aan het scherm, dus garantie" viel dus bij deze in het water. Nu bijna een week geleden stuurde ik ze weer een email over uitleg over deze barst, ik heb nog geen reactie mogen ontvangen.
De reacties van de klantenservice waren zeer langzaam (elke keer 3-7 dagen), en ze waren zelden een behulpzaam antwoord, wat er vaak toe leide dat ik opnieuw een email moest sturen en opnieuw moest wachten.
AlgemeenIk heb niet elke maand wat nieuws nodig, maar ben wel al jaren klant van Coolblue. Spreek dus uit ervaring als ik zeg dat je zorgeloos bij Coolblue kunt bestellen.
VerzendingJe wordt goed op de hoogte gehouden over ‘t verloop van de verzendprocedure. Zelfs gebeld als de blauwe bus met de glimlach bijna voor de deur staat.
AlgemeenBestelling is geplaatst op basis van boodschap bij voorraad. Logischerwijs bracht de link mij naar het juiste product. Bestelling en betaling is intuïtief en eenvoudig.
VerzendingConform afspraak is de bestelling de volgende dag aan huis geleverd. Het tijdstip klopte maar werd erg laat doorgegeven, halverwege middag op het moment dat de ronde werd gestart. Het is niet duidelijk waardoor het aflevertijdstip zo laat is doorgegeven en of Coolblue of PostNL hier schuldig aan was.
AlgemeenNiet op afgesproken dag bezorgd. Zelf meerdere keren achteraan bellen. Dag voor niets thuis gebleven. Administratie is een rommeltje.
VerzendingProduct niet bezorgd. Online updates zijn onzin: er staat een tijd in het verleden aangegeven als verwachte bezorgtijd. Ik kreeg een dag later een Email met info over dat het product de vorige dag gaat worden bezorgd. Rommeltje
KlantenserviceVriendelijk te woord gestaan, maar wachttijd is lang en er komt geen oplossing. Er werd een financiële vergoeding aangeboden, die ik dan weer niet kan inzetten tbv het betalen van de kosten die gelden bij het 'aanschaffen' van een voorkeurstijdstip van bezorgpoging #2 Niet pro-actief benaderd, terwijl naar ik hoorde allang bekend was dat 'een rit' was uitgevallen
AlgemeenHet bestellen ging zeer gemakkelijk en het betaalproces was gemakkelijk te voltooien en dat is te verwachten van deze betaalmethode (ideal)
VerzendingVerzending zoals gewoon.
KlantenservicePrima zoals je hoort te verwachten van dit bedrijf.
AlgemeenGemakkelijk via de website een bestelling geplaatst, en die kon ik 15 minuten later al ophalen in de winkel. Perfecte service, en klantvriendelijk. En fijn dat je gewoon je bon direct per mail toegestuurd krijg voor garantie.
KlantenserviceIk kreeg een proactieve toelichting over de installatie/gebruik van het product, en werd direct even geholpen met het bestellen van een product dat tijdelijk niet op voorraad was.
AlgemeenHet product makekelijk gevonden op de site, duidelijke omschrijving van het product. Goede accesoire suggesties, hier ook gebruik van gemaaktOok nog eens het goedkoopst tov diverse concurrenten!
VerzendingHele vriendelijke bezorgers, die slingers zagen hangen en me daarom feliciteerden!
AlgemeenSnel besteld en betaald dat is geen probleem tot dan gaat alles goeddaarna komt het
VerzendingVolgende dag geleverd gaat hier niet op, voor 5 uur in de ochtend een tijdvak gemaild krijgen gaat hier ook niet op, dan op de dag van levering die je thuisgebleven ben en niet een daagje naar het strand omdat je nieuwe tv eraan komt krijg je na 12 uur smiddags doodleuk een mail dat het vandaag niet gaat lukken en hoe erg coolbleu het wel niet voor je vind maar in de mail geen uitleg waarom niet
Volgende dag wel geleverd door 2 heel aardige bezorgers
Maar ben er wel goed ziek van, dag naar de kl@ten
Product is overigens top
Levering is niet des coolblue's
Algemeenhet bestellen via de site gaat heel eenvoudig, goede prijs/product verhouding, levering gaat keurig, was op tijd
Verzendingproduct was heel goed verpakt
AlgemeenGreat service as always from CoolBlue. Everything arrived the next day and was just as expected.
AlgemeenDuidelijke specificatie van product verkrijgbaar en perfecte prijs voor de rest is alles soepel verlopen.
Verzendingheel snel bezorgt gekregen
Klantenserviceheeft goed geholpen bij mijn vragen
AlgemeenBesteld via de webshop. Volgende dag op kunnen halen in de winkel. Goede service in de winkel!
AlgemeenHet hele proces van bestellen tot en met de start van het installeren verloopt vlot en gemakkelijk. Ook fijn dat je de zekerheid hebt van goede ondersteuning als iets niet lukt.
VerzendingProduct werd op de afgesproken tijd geleverd op een fijne en vooral beleefde manier. Hulde aan de bezorgdienst.
Algemeenmakkelijk bestellen en goede filters op bv prijs , kwaliteit en opties voor 2 e keuzes te gaan hierdoor veel tijd in goed vergelijken en uitpluizen besteed voor ik me keuze maakte
Verzendingfijn dat je de optie heb voor een klein bedrag op de dag zelf te laten bezorgen en de melding dat het bij tnt terecht wam voorkwam dat ik op een inmiddels berucht fake smsje van dhL klikte wat erg veel ellende had veroorzaakt
Klantenserviceniet nodig dus prima
AlgemeenBestelproces verloopt prima, maar wat heb je hieraan als de beloofde levertermijn op geen enkele manier wordt gehaald.
VerzendingEcht waardeloos dit.
- Bestelling gedaan die een dag later zou worden geleverd. Die ochtend belde de chauffeur dat hij de tv niet in zijn bus had, dus deze zou een dag later worden geleverd.
- Volgende dag geen bericht gehad wanneer de tv dan geleverd zou worden, dus maar contact gezocht met klantenservice. Ik had het idee dat mijn bestelling niet echt op de rol stond, want ze boden aan om deze een dag later te bezorgen. Dezelfde dag was onmogelijk werd gezegd (hoewel ze zelfde dag levering als service aanbieden).
- Op dag 3 wanneer de bestelling geleverd zou worden belde de chauffeur weer met de melding dat de tv niet in zijn bus zat! Dus nu wacht ik nog steeds op mijn bestelling.
Het is een anekdote, maar meerder recente bestellingen zijn niet op tijd geleverd bij Coolblue.
Stelt weinig voor, veel smilies en positiviteit in de communicatie, maar uiteindelijk doen ze weinig voor je. Service van Coolblue is echt overrated.
AlgemeenNa een paar teleurstellingen bij andere webshops voor een tv die wel op voorraad was, maar na besteld en betaald te hebben toch wat levertijd problemen hadden, toch via coolblue besteld toen de prijs daar ook zakte....Dat was een verademing, snelle levering, super goede montage, vriendelijke klantenservice en goede uitleg en inbedrijfname van de TV. Een echte aanrader.
VerzendingFantastisch super goed, een aanrader lg oled tv
KlantenservicePerfect, had factuur en aflever adres per ongeluk verwisseld. Ze hebben me snel en fantastisch geholpen. Weer een glimlach erbij !
AlgemeenPrima, overzichtelijke website en grappige wachttherapie. Werd snel geholpen toen ik de stofzuiger ging ophalen in de winkel. Ook handig dat je het bonnetje ook online op je mail krijgt. Enige minpuntje vond ik dat mij in de winkel werd gezegd dat alleen de dure merk stofzuigerzakken gebruikt mogen worden, terwijl ik via bekende wist dat er ook een goedkoper merk is, welke Coolblue ook levert. Gelukkig was de verkoper niet pusherig, dus ik heb een over het algemeen goede ervaring gehad.
KlantenserviceVriendelijk personeel. Ik vind het persoonlijk erg fijn dat iemand bij de ingang van de winkel de ticket-machine voor je bedient en het niet zelf hoeft uit te zoeken.
AlgemeenProducten waren gemakkelijk te vinden, voldoende informatie en reviews bij product omschrijving. Betaling ging niet in een keer goed. Telefonisch contact gehad en samen het probleem gevonden en opgelost. Levering snel en goed. Prima service.
VerzendingLevering op tijd en keurig afgeleverd
KlantenserviceHeel prettig en behulpzaam contact gehad
AlgemeenBestelling verliep op zich prima, keurig op tijd geleverd, tot ik erachter kwam dat de factuur niet klopte
KlantenserviceIk blijk dus een foutief serienummer op de factuur te hebben, ik kan het gekochte (een camera) dus niet verzekeren omdat het niet klopt, klantenservice gebeld nee kan niet moet u voor naar de winkel, bij de winkel aangekomen nee meneer u moet naar de klantenservice die kunnen het aanpassen. Klantenservice gebeld nee dat kunnen wij niet u moet naar de winkel… ja daar ben ik al geweest die wijzen naar jullie. Elke keer op en neer kost 20 euro met het OV en ik heb op zich niets met de winkel te maken ik heb nl een ONLINE bestelling gedaan.
Klacht ingediend maar enige reactie nee die krijg ik niet zelfs geen ontvangstbevestiging