Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenDusver 10/11 bestellingen buitengewoon goede ervaring. 1x probleem retour 2dekans, opgelost maar beloofde terugkoppeling vergeten
VerzendingVerzending was zoals beloofd/verwacht voor al mijn 11 bestellingen dusver.
KlantenserviceAl 4 of 5 keer contact gehad met klantenservice via chat. Altijd snel en bizar goed geholpen.
Pas een keer telefonisch geprobeerd, wachttijd daar vond ik wel lang. Zo'n 30min (4 klanten voor mij). Verder perfect geholpen.
Nu koop ik geregeld tweedekans producten, maar één keer heb ik wel een probleem gehad met een retour van een tweedekans product.
Ik had een headset gekocht, maar het was niet wat ik verwacht had. Ik heb hem netjes schoon gemaakt en alles ook netjes teruggestopt zoals het aangekomen was. Ik heb het product ook netjes in een grotere doos met opvulling gestopt.
Toen hij bij Coolblue aankwam kreeg ik een email dat hij beschadigd aangekomen zou zijn. In de email stond ook dat dit op de bijgevoegde foto's weergegeven is. De bijgevoegde foto's waren er alleen niet. Omdat ik hierdoor €11 minder teruggestort kreeg op mijn rekening, en ik door het gebrek aan foto's niet kon zien wat er mis was, heb ik toch maar contact opgenomen met de klantenservice.
Ik heb gevraagd om de foto's, of anders mijn geld terug, omdat ik het zo goed verpakt had dat ik zonder foto's niet kon geloven dat het product beschadigd geraakt zou zijn. De klantenservice vertelde mij dat ze mijn vraag door zouden sturen en dat ik een terugkoppeling zou krijgen. Die terugkoppeling heb ik niet gehad, wel is de 11 euro 1,5 week later op mijn rekening gestort. Door het gebrek van een terugkoppeling had ik dit alleen pas later door.
AlgemeenSnelle en tijdige levering door vriendelijke Cool Blue werknemers. Betrouwbaar in de zin van levering op moment zoals aangegeven
VerzendingZie ook hierboven, strak in de tijd met kort vooraf bevestiging
KlantenserviceZonder enig bezwaar 2 verdiepingen met stijle en smalle trappen bezorgd
AlgemeenBij Coolblue krijg ik gewoon wat ik nodig heb: snel geleverd, deugdelijk (en ludiek) verpakt en met de kwaliteit die je mag verwachten. En als het dan een keertje niet goed zou zijn, is er geen gezeur en wordt het gelijk goed opgelost.
Ik ben ook vandaag weer super tevreden. Met een glimlach!
Snelle levering met postNL want het paste deze keer gewoon door de brievenbus.
AlgemeenDuidelijke website, transparant qua informatie en prijzen. Daarnaast vind ik de ''tweede kans'' deals super, zeker ivm waste en sustainable oogpunt.
VerzendingZoals beloofd de volgende dag per fiets koerier ontvangen. Ook kreeg ik netjes een mail en sms over de levertijd.
AlgemeenMakkelijk en snel besteld, binnen een dag geleverd. Kortom een prima webshop met oog voor service.
VerzendingBij verhuizing nieuwe TV besteld, echter had mijn adres niet aangepast. Op de dag van bezorging hierover gebeld en werd keurig aan gepast.
KlantenserviceZie bericht hierboven.
AlgemeenEenvoudige goed overzichtelijke site. Bestelproces to the Point. Donderdagavond besteld en vrijdag al in huis!
VerzendingEen bezorger op de fiets!
Algemeen2 out of 3 orders did not deliver properly:
1. At first they delay order and then cancel it completely.
2. Bulky item comes in damaged box, also damaged inside. They refuse to pick it up and insist on bringing it to the post office.
Last package had massive dent. The product inside was also damaged.
KlantenserviceSupport just wastes the time promising to deliver the order and then they cancel it!
Algemeenproduct in goede orde bezorgd, betaling ging prima via ideal en ook de bezorging was op tijd.
Verzending"Fossielvrije verzending" vika budbee, stond een bezorger die zijn benzinebus lekker liet draaien
AlgemeenEen SSD gekocht als tweedekans: "In nieuwstaat zonder gebruikssporen, met originele verpakking".
Blijkt er volgens de SMART status (Samsung Magician) meer dan 2.5TB op geschreven te zijn. Niks nieuwstaat. (Een zelfde SSD in mijn systeem zit er nu al een jaar in, heeft slechts 1TB geschreven. Deze is dus zeer intensief gebruikt in een korte tijd.)
Medewerker aan de telefoon vond het een raar verhaal, en ging gelijk een retourlabel printen, maar was niet erg onder de indruk.
Ik vrees dat deze SSD nu bij de volgende persoon terecht komt als zijnde "nieuw".
Eerlijk gezegd had ik verwacht dat als je aangeeft dat een product nieuwstaat is, je dit ook echt kan aantonen - voor SSDs en HD's is dat toch wel dat er niet al te veel op geschreven is.
De klantenservice wilde het product snel retour nemen. Tot zo ver. Probleem is nu dat het product bij de volgende klant aangeboden word die wellicht niet zo oplettend is.
Er werd ook aangeboden het product om te ruilen, maar dan wel tegen bijbetaling - waardoor de prijs hoger kwam te liggen dan bij de concurrenten.
Dus daar maar voor bedankt.
Nogmaals, als je een product aanbied als zijnde nieuwstaat, moet het dat ook echt wel zijn. Als je een auto verkoopt zonder lakschade maar met 100.000 op de teller is die ook niet meer nieuw.
AlgemeenZaterdag eind van de dag knutselen, toch maar een philips hue bridge besteld. Zondag half 3 geleverd, op duurzame wijze door een coolblue koerier op de fiets.
Het lijkt al zo normaal, maar ik vind deze logistiek toch bijzonder.
AlgemeenZeer duidelijke website en helder bestel proces. Goede communicatie per mail en WhatsApp en de voorraad informatie is correct en real-time.
VerzendingZeer goede communicatie over wanneer de artikelen verzonden worden en snelle levering, zelfs op zondag (zonder extra kosten).
KlantenserviceZeer goede en snelle klantenservice. Twee maal garantie mogen claimen en hierbij duidelijke communicatie per mail en zeer correct afgehandeld.
AlgemeenCoolblue bied (meestal) de scherpste prijzen. Ook na de verkoop bieden ze goede ondersteuning. Denk hierbij aan problemen of vragen over het product.
De leveringen zijn tot nu toe bij mij nog nooit misgelopen. Als ze volgende dag geleverd beloven, dan gebeurd het ook echt.
Al bij al zeer tevreden over hun!
AlgemeenEen pre-order gedaan op een spel, deze kwam op tijd binnen. Er was een leuke aanbieding daarom heb ik er een koptelefoon bij gekocht.
VerzendingPre-order kwam op de afgesproken dag binnen, precies op tijd!
KlantenserviceIk had een vraag over een pre-order. Deze kon ik stellen via whatsapp. Dit vond ik erg prettig!
AlgemeenOp 26 oktober 2021 heb ik in de webshop van CoolBlue een AMD Ryzen 5950X besteld. Toen deze een paar dagen later in een verzegelde verpakking bij mij aankwam heb ik de processor direct geïnstalleerd in mijn computer. Tot mijn schrik kwam ik er toen achter dat het om een 5600X bleek te gaan; een processor die van weliswaar dezelfde serie is maar ook zo’n €400 goedkoper is. Ik was erg verbaasd: ik had het product verzegeld binnen gekregen. Na inspectie van de verpakking bleek echter de onderkant open geweest te zijn, ik kon de lijmresten zien zitten. Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar de onderkant open gemaakt om zo zijn oude processor in de verpakking te krijgen zonder de verzegeling te verbreken. Vervolgens is het product retour gegaan en is deze terug in het verkoopproces gekomen, en zo uiteindelijk bij mij.
Direct nadat ik zag dat ik het verkeerde product had gekregen heb ik contact opgenomen met de klantenservice van CoolBlue, via Facebook. Hier heb ik de situatie uitgelegd waarna de medewerker de processor als retour heeft aangemeld. Ik kon het zonder problemen terugsturen. Ik heb expliciet vermeld dat ik bang was dat er gerommeld was met de verpakking maar er werd mij nogmaals op het hart gedrukt dat ik mij hier geen zorgen over hoefde te maken.
Een paar dagen na het opsturen van de processor kreeg ik een mail van de klantenservice. Helaas, ik zou mijn geld niet terugkrijgen. Het was namelijk ‘onmogelijk’ dat er een verkeerd product was geleverd, immers, het product was ‘gloednieuw’ en verzegeld. Hierop heb ik een mail gestuurd met mijn uitleg en verdenkingen maar opnieuw werd mij medegedeeld dat dat niet zo kon zijn. Inmiddels ligt de processor weer bij mij op het aanrecht. Het geld krijg ik niet terug.
Behalve ontzettend veel geld heeft dit mij ook veel energie gekost. Ik heb advies ingewonnen bij het juridisch loket, contact opgenomen met de Consumentenbond, een klacht ingediend bij CoolBlue en ben met mijn verhaal naar Radar gegaan. Ondertussen zit ik met een computer waar ik niets mee kan.
Bezorging was snel, op tijd en vriendelijk. Fijne tool om je bezorging mee in de gaten te houden.
KlantenserviceEr wordt niet inhoudelijk ingegaan op mails en communicatie is niet consistent
AlgemeenVeel aanbod, snelle levering. Dat is natuurlijk allemaal prima. De website overzichtelijk (makkelijk producten vergelijken) en ziet er allemaal hartstikke goed uit.
VerzendingSnelle levering en prima verpakt.
KlantenserviceAls alles soepel loopt dan is het een hele goede winkel. Maar als er iets niet goed gaat, dan gaat er toch wel wat mis. De communicatie is dan niet goed. Wel vrolijk, maar niet helder en zeker niet met een glimlach voor de klant. Nog even wachten, is niet duidelijk en ook geen service. Je moet er echt achter aan mailen en dan nog; even wachten. Zeg gewoon wat er aan de hand is. Een retour is zoek, stuk gegaan bij levering of geleverd. Je kan klanten niet 14 dagen (of langer) laten hangen. Daar word ik niet blij van.
AlgemeenWat een simpele reparatie proces had kunnen zijn is dankzij Coolblue uitgelopen in een nachtmerrie van lange duur. Een nachtmerrie van herhaaldelijk zelf moeten terug bellen (zeer lange wachttijden) en beloftes die herhaaldelijk (5x) niet nagekomen worden.
VerzendingReparatie probleem loos opgestuurd. Een mail met wat dreigende toon ontvangen, item zou gebruikersschade hebben. Maar waar die uit bestond was ook na een telefoongesprek (43min) niet helder.
KlantenserviceTe lange wachttijden (+35min is niet vreemd), herhaaldelijk niet na komen van afspraken, deel van de medewerkers hebben geen productkennis. Weinig begrip voor de klant.
AlgemeenVia de webshop van Coolblue een product aangeklikt (hoesje iPhone 12 Pro) en die een halfuur later opgehaald in de winkel in Arnhem. Dit verliep allemaal vlekkeloos. Vervolgens een screenprotector op maat laten maken bij de reparatiebalie en ook dat ging erg goed, eenvoudig en erg vriendelijk. Heel blij mee!
Klantenservice'Alles voor een glimlach' komt overal in terug. Ik werd vriendelijk ontvangen, top geholpen en toen ik van de afhaalbalie (1e verdieping) naar de reparatiebalie (begane grond) moest voor een screenprotector-op-maat, werd ik niet naar beneden gestuurd, maar werd er netjes met me meegelopen. Dat toont mijns inziens aan dat de klant op 1 staat.
AlgemeenDeze beoordeling geef ik op basis van een PS5 loting. Over reguliere bestellingen kan ik geen andere beoordeling dan uitstekend geven. Het is uiteraard geweldig dat Coolblue deze nieuwe feature aanbied, maar vergeleken met reguliere bestellingen is er nog wel enige verbetering mogelijk. Het gaat met name om de doorlooptijd vanaf de mail dat je de loting gewonnen hebt tot levering van het product. Desondanks ben ik dik tevreden en heb ik er vertrouwen in dat ook deze feature straks voldoet aan de kwaliteit die ik van Coolblue gewend ben.
AlgemeenJa ik kan en prijs winnen maar de kans om 200 te worden is groter. Nee Coolblue doet het prima; ik kreeg een apparaatje wat echt niet goed was en kreeg netjes mijn geld terug; zoals verwacht en zoals afgesproken en zo opgelost. Dus gewoon goed beleid met wat grappen en grollen om het leuk te maken.
VerzendingBlauwe doos kan hergebruikt worden voor retour
KlantenserviceJe krijgt genoeg info hoe waar en wat. Echt prima hoor
AlgemeenBestelling was makkelijk en snel besteld. Product zou morgen op de mat vallen: 'vandaag besteld morgen in huis'. En verzending met track & trace zou worden geleverd. Helaas is dat niet gebeurd.
VerzendingEr wordt beloofd dat 'vandaag besteld morgen in huis'. Helaas is dat dus niet het geval. Product was gewoon op voorraad, maar blijft hangen bij het inpakken in het distributiecentrum.
KlantenserviceNa gebeld te hebben en maar liefst 40 minuten (!) te hebben gewacht. Gaf de beste medewerker aan dat er problemen zijn binnen het distributiecentrum. Er kon geen indicatie worden gegeven wanneer het product wel verzonden zou worden. Dus bestelling maar geannuleerd. Jammer Coolblue, je had de Nederlandse consument veroverd, maar helaas gaat het berg afwaarts.