Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Een pre-order gedaan op een spel, deze kwam op tijd binnen. Er was een leuke aanbieding daarom heb ik er een koptelefoon bij gekocht.

Pre-order kwam op de afgesproken dag binnen, precies op tijd!

Ik had een vraag over een pre-order. Deze kon ik stellen via whatsapp. Dit vond ik erg prettig!

Op 26 oktober 2021 heb ik in de webshop van CoolBlue een AMD Ryzen 5950X besteld. Toen deze een paar dagen later in een verzegelde verpakking bij mij aankwam heb ik de processor direct geïnstalleerd in mijn computer. Tot mijn schrik kwam ik er toen achter dat het om een 5600X bleek te gaan; een processor die van weliswaar dezelfde serie is maar ook zo’n €400 goedkoper is. Ik was erg verbaasd: ik had het product verzegeld binnen gekregen. Na inspectie van de verpakking bleek echter de onderkant open geweest te zijn, ik kon de lijmresten zien zitten. Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar de onderkant open gemaakt om zo zijn oude processor in de verpakking te krijgen zonder de verzegeling te verbreken. Vervolgens is het product retour gegaan en is deze terug in het verkoopproces gekomen, en zo uiteindelijk bij mij.

Direct nadat ik zag dat ik het verkeerde product had gekregen heb ik contact opgenomen met de klantenservice van CoolBlue, via Facebook. Hier heb ik de situatie uitgelegd waarna de medewerker de processor als retour heeft aangemeld. Ik kon het zonder problemen terugsturen. Ik heb expliciet vermeld dat ik bang was dat er gerommeld was met de verpakking maar er werd mij nogmaals op het hart gedrukt dat ik mij hier geen zorgen over hoefde te maken.

Een paar dagen na het opsturen van de processor kreeg ik een mail van de klantenservice. Helaas, ik zou mijn geld niet terugkrijgen. Het was namelijk ‘onmogelijk’ dat er een verkeerd product was geleverd, immers, het product was ‘gloednieuw’ en verzegeld. Hierop heb ik een mail gestuurd met mijn uitleg en verdenkingen maar opnieuw werd mij medegedeeld dat dat niet zo kon zijn. Inmiddels ligt de processor weer bij mij op het aanrecht. Het geld krijg ik niet terug.

Behalve ontzettend veel geld heeft dit mij ook veel energie gekost. Ik heb advies ingewonnen bij het juridisch loket, contact opgenomen met de Consumentenbond, een klacht ingediend bij CoolBlue en ben met mijn verhaal naar Radar gegaan. Ondertussen zit ik met een computer waar ik niets mee kan.

Bezorging was snel, op tijd en vriendelijk. Fijne tool om je bezorging mee in de gaten te houden.

Er wordt niet inhoudelijk ingegaan op mails en communicatie is niet consistent

Veel aanbod, snelle levering. Dat is natuurlijk allemaal prima. De website overzichtelijk (makkelijk producten vergelijken) en ziet er allemaal hartstikke goed uit.

Snelle levering en prima verpakt.

Als alles soepel loopt dan is het een hele goede winkel. Maar als er iets niet goed gaat, dan gaat er toch wel wat mis. De communicatie is dan niet goed. Wel vrolijk, maar niet helder en zeker niet met een glimlach voor de klant. Nog even wachten, is niet duidelijk en ook geen service. Je moet er echt achter aan mailen en dan nog; even wachten. Zeg gewoon wat er aan de hand is. Een retour is zoek, stuk gegaan bij levering of geleverd. Je kan klanten niet 14 dagen (of langer) laten hangen. Daar word ik niet blij van.

Wat een simpele reparatie proces had kunnen zijn is dankzij Coolblue uitgelopen in een nachtmerrie van lange duur. Een nachtmerrie van herhaaldelijk zelf moeten terug bellen (zeer lange wachttijden) en beloftes die herhaaldelijk (5x) niet nagekomen worden.

Reparatie probleem loos opgestuurd. Een mail met wat dreigende toon ontvangen, item zou gebruikersschade hebben. Maar waar die uit bestond was ook na een telefoongesprek (43min) niet helder.

Te lange wachttijden (+35min is niet vreemd), herhaaldelijk niet na komen van afspraken, deel van de medewerkers hebben geen productkennis. Weinig begrip voor de klant.

Via de webshop van Coolblue een product aangeklikt (hoesje iPhone 12 Pro) en die een halfuur later opgehaald in de winkel in Arnhem. Dit verliep allemaal vlekkeloos. Vervolgens een screenprotector op maat laten maken bij de reparatiebalie en ook dat ging erg goed, eenvoudig en erg vriendelijk. Heel blij mee!

'Alles voor een glimlach' komt overal in terug. Ik werd vriendelijk ontvangen, top geholpen en toen ik van de afhaalbalie (1e verdieping) naar de reparatiebalie (begane grond) moest voor een screenprotector-op-maat, werd ik niet naar beneden gestuurd, maar werd er netjes met me meegelopen. Dat toont mijns inziens aan dat de klant op 1 staat.

Deze beoordeling geef ik op basis van een PS5 loting. Over reguliere bestellingen kan ik geen andere beoordeling dan uitstekend geven. Het is uiteraard geweldig dat Coolblue deze nieuwe feature aanbied, maar vergeleken met reguliere bestellingen is er nog wel enige verbetering mogelijk. Het gaat met name om de doorlooptijd vanaf de mail dat je de loting gewonnen hebt tot levering van het product. Desondanks ben ik dik tevreden en heb ik er vertrouwen in dat ook deze feature straks voldoet aan de kwaliteit die ik van Coolblue gewend ben.

Ja ik kan en prijs winnen maar de kans om 200 te worden is groter. Nee Coolblue doet het prima; ik kreeg een apparaatje wat echt niet goed was en kreeg netjes mijn geld terug; zoals verwacht en zoals afgesproken en zo opgelost. Dus gewoon goed beleid met wat grappen en grollen om het leuk te maken.

Blauwe doos kan hergebruikt worden voor retour

Je krijgt genoeg info hoe waar en wat. Echt prima hoor

Bestelling was makkelijk en snel besteld. Product zou morgen op de mat vallen: 'vandaag besteld morgen in huis'. En verzending met track & trace zou worden geleverd. Helaas is dat niet gebeurd.

Er wordt beloofd dat 'vandaag besteld morgen in huis'. Helaas is dat dus niet het geval. Product was gewoon op voorraad, maar blijft hangen bij het inpakken in het distributiecentrum.

Na gebeld te hebben en maar liefst 40 minuten (!) te hebben gewacht. Gaf de beste medewerker aan dat er problemen zijn binnen het distributiecentrum. Er kon geen indicatie worden gegeven wanneer het product wel verzonden zou worden. Dus bestelling maar geannuleerd. Jammer Coolblue, je had de Nederlandse consument veroverd, maar helaas gaat het berg afwaarts.

Ik ben hartstikke tevreden over coolblue. Bestel alles via de coolblue app, deze app werkt heel erg goed. De klantenservice van coolblue is super. Het retour sturen ook, super, zelf makkelijk te regelen in de app. Vele kunnen van coolblue leren

Snelle verzending.

Alles voor een lach. Ja dat klopt.

Coolblue is niet meer wat het was. Krijg je een email dat het product verzonden is, de pakketdienst heeft helaas nog niets ontvangen en op de website staat dat ze het nog aan het inpakken zijn. Vervolgens probeer je contact te krijgen met de klantenservice om te vragen wat er aan de hand is, nou vergeet het maar. Drie wachtende voor je en na 40 minuten nog niemand gesproken. Alternatief is weer via social media, waar je eigenlijk als weldenkend mens ook niet meer op wilt zitten. Wat is er mis met een chatfunctie op de site zelf i.p.v. Facebook moeten gebruiken? Na meerdere pogingen nog steeds geen duidelijkheid. Gezien meerdere reacties van mensen die ik ken en online lijkt Coolblue steeds meer te verschuiven naar de standaard webwinkels, zonder die extra glimlach.

Je wordt snel naar social media gestuurd om contact op te nemen met de klantenservice. Ik wil niet via social media... Andere kanaal (telefoon) is op dit moment hopeloos, bijna een uur in de wacht gestaan met 3 mensen voor me. Dat is echt niet van deze tijd.

Ik had een bestelling gedaan, echterbleek dat deze niet zondag maar maandag avond geleverd zou worden. Via socials duurt het echt te lang voor je een reaxctie krijgt, zelfs 4 dagen jammer1

De levering was te laaat helaas, waar ze normaal echt op tijd zijn is dat nu dus niet

een telefoontje gedaan, de wachtttijd wqas 20 min+ veel te lang na mijn idee maar de hulp was wel super.

Het voordeel is dat het erg makkelijk gaat. Er is een echt heen ruim assortiment. De productinformatie is goed, de bestelprocedure is duidelijk, roept geen vragen op. Het oogt erg veilig. Betalen is makkelijk en snel.

Ze geven in i.e.i. een tijdsindicatie aan, in de loop van de dag krijg je sms en weet je precies wanneer ze langs komen en dat, vind ik wel heel erg prettig.

Makkelijke en overzichtelijke website met goede filter opties en een ruim product aanbod met goede product informatie. De betaal mogelijkheden zijn veilig en levering is super snel, in 99% van de gevallen de volgende dag en de bezorgers (die overigens zeer vriendelijk zijn) bellen ook echt een kwartiertje van te voren zodat je weet wanneer ze je product komen leveren en installeren, CoolBlue is één van de weinige bedrijven die ook echt doen wat ze zeggen, ik beveel zeker aan!

Duidelijke website, gemakkelijke bestelprocedure, snelle en veilige betaalwijze en vrije keuze betreffende aflevering bestelde product.

Mooi om te kunnen kiezen of je het thuis bezorgd wil hebben of in de winkel op te kunnen halen.

Het was heel makkelijk om het product te vinden
En de bestelling ook snel plaatsen ik Ken beter winkel al Coolblue altijd goeie producten en altijd selle levering top service !!

Levering volgende dag binnen süper service altijd op tijd.

Geweldige service, had via e-mail aangegeven dat ik op de hoogte wilde blijven van de voorraad van de iphone 13 pro. Voordat ik het wist kreeg ik dezelfde dag nog een sms en de volgende dag had ik de telefoon al in huis!

Geweldig is Coolblue. Top ervaring

De volgende dag al in huis! Geweldig

Via de Pricewatch uitgekomen bij CoolBlue voor de headset die ik zocht. Na meerdere bestellingen bij ze twijfel ik niet aan de service.

Fijn dat ze een beperkt bezorgmoment van een uur aangeven, met zelfs nog een extra update een kwartier vantevoren. Scheelt de hele dag thuis zitten wachten. Uitstekend.

Had het product gezien hier op Tweakers. Van hieruit via de app van Coolblue en kon zo de SSD bestellen . Dit terwijl ik in de trein zat onderweg naar huis. Vond het een hele scherpe prijs.

Levering binnen 1 dag

Ik was uitgeloot om een PS5 te kopen, wat natuurlijk top is :) Donderdag besteld en zaterdag was het bezorgd.

Bijzonder beroerde verzending, niet van CB gewend. De ps5 zat in een gigantische doos die leeg was, waar zelfs 2 in passen en zonder enig vorm van bescherming er in. De doos was afgeplakt met normaal tape door het midden en een dikke kier door het midden, iedereen kon er in kijken wat in zit. Kan de foto helaas niet hier zetten maar het is zeer slecht en amateuristisch gedaan dit. Voor een product van 700e mag je wel iets meer verwachten qua verzending.

Een nieuwe tv besteld op dinsdagavond en de volgende ochtend al in huis. Fijn dat je een duidelijk tijdvak krijgt van 1 uur wanneer de bezorging zal plaatsvinden (voordeel van eigen bezorgdienst). De tv was goed verpakt en voldoet aan de verwachtingen.

Snelle levering en op juiste moment (tijdvak) + sms kwartier voor levering.

Scorekaart voor Coolblue.nl