Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenSnelle en vriendelijke service. Uitstekende klantenservice. Heel fijn retourbeleid! Je kan er altijd op vertrouwen dat als je toch niet tevreden bent met het product (wat je een maand kan uittesten) je het kan terugsturen. Super goed dat ze tweedekans producten verkopen.
VerzendingAltijd snel en vriendelijk.
KlantenserviceJe wordt goed geholpen. 1 keer vond ik ze niet zo vriendelijk toen ik een vieze wasmachine (tweedekans product) geleverd had gekregen en er niet direct een voor mij passende tegemoetkoming was. Verder altijd goede ervaring gehad ermee.
AlgemeenCoolblue houdt je enorm goed op de hoogte wat de status is van jouw bestelling. Ik ontving een sms bericht dat de order onderweg is, daarnaast nog een mailtje. En ik werd ongeveer 10 minuten voor de daadwerkelijke bezorging gebeld door de bezorger. Dat komt dus allemaal heel persoonlijk en direct over.
VerzendingProducten werden geleverd in 2 papieren enveloppen, lijkt me net wat beter voor het milieu in plaats van een gigantische doos met plastic lucht zakjes er in.
AlgemeenOpzich prima, factuur werd wel in twee delen geleverd in plaats van alles tegelijkertijd. Dus die vandaag besteld morgen in huis was niet waar. Toch prima
AlgemeenDeze deal was het beste in vergelijking op tweakers
Als ik dan de service bekijk waar ik veel meer lol en humor tegenkom en er wordt op tijd geleverd, dan heb je een streepje voor op de rest
Als ze duurder zijn ga ik trouwens gerust naar een sombere partij
Een pakket versturen is geen rocket science. Tenzij je het per raket verstuurt
KlantenserviceGeen klachten gehad of iets dergelijks. Dus service niet kunnen testen. Verder verloop is prima
AlgemeenHet was een hele mooie Black Friday deal die ik echt niet kon laten liggen!
VerzendingSnel geleverd
AlgemeenDit jaar heb ik drie producten voor mijn werk bij Coolblue besteld via hun "thuiswerkwinkel". Bij alle drie de bestellingen ging helaas iets mis. Dit soort problemen heb ik met andere webshops zelden gehad, bij Coolblue gebeurt het drie maal op rij.
Begin dit jaar kocht ik een toetsenbord. Bij levering bleek de toetsenbordindeling niet overeen te komen met de foto's op de website. Na contact met de klantenservice werd mij verzekerd dat ze het toesenbord om konden ruilen voor de gewenste toetsenbordindeling. De tweede zending had echter exact dezelfde indeling als de eerste.
In de zomer kocht ik een netwerkswitch. Volgens de website zou deze de volgende dag geleverd worden. Dat was mooi, want ik had hem de volgende dag nodig voor een project. Helaas ontving ik in de ochtend een mailtje dat hij toch later bezorgd ging worden. Ik heb hem toen in de winkel op kunnen halen en werd hier goed geholpen, maar heb er daarna meerdere mails aan moeten wijden om de administratie van Coolblue op orde te brengen.
Recent kocht ik draadloze oortjes. Het is nu drukker door Black Friday, maar ik bestelde op vrijdagavond en koos levering op maandag. Ik zat voor de deur te wachten na het aankondigings SMS-je van Coolblue, maar ontving vervolgens een e-mail dat ik niet thuis zou zijn geweest. De eerstvolgende leveringsoptie was twee dagen later. En je raadt het al: na die twee dagen ontvang ik weer een e-mail dat de levering toch niet gaat lukken vandaag, en dat ze het morgen weer gaan proberen...
Omdat de slechte en onbetrouwbare verzending een essentieel onderdeel van deze review is, heb ik de toelichting hiervoor onder 'Algemene beoordeling' geplaatst.
KlantenserviceKlantenservice is an sich vriendelijk, maar geeft wel de verkeerde informatie (het tweede toetsenbord had dezelfde toetsenbordindeling als het eerste toetsenbord).
AlgemeenCoolblue heeft een overzichtelijke site (niet altijd de goedkoopste) en ik heb prima ervaringen met terugsturen/ruilen/garantie en de klantenservice.
AlgemeenLaptop afgegeven in de vestiging Den Haag. Hierna is coolblue het spoor kwijtgeraakt waar de laptop is en vervolgens weigeren zij deze op te sturen en geeft cooblue aan dat zij de laptop blijven houden. Crimineel bedrijf dus!
VerzendingCoolblue zegt dat ze een laptop van 2 kilo in een pakket van 400 gram hebben gstopt. Dit is fysiek onmogelijk maar coolblue vind dit normale gang van zaken.
KlantenserviceWaardeloos. Helpen niet, willen niet helpen. Service heb ik dit team niet op kunnen betrappen.
AlgemeenHet uitzoeken tm betalen gaat gewoon goed zoals je kan verwachten bij zo'n grote winkel.
VerzendingVorige week een OnePlus besteld en de status staat na 5 dagen nog steeds op inpakken. Er verschijnt wel een melding waarbij ze aangeven dat de bezorg partners het erg druk hebben, naar mij idee moet om daar te komen het telefoontje denk eerst ingepakt worden. Dus niet een ander bij voorbaat de schuld geven Coolblue.
KlantenserviceVergeleken bol.com of andere shops zijn ze tot nu toe moeilijk bereikbaar, het is mij nog niet gelukt ze te bereiken. Helaas ook geen chat of mail mogelijkheid daarvoor, zoals bv bij bol. Je bent genoodzaakt een Twitter of Facebook account te maken of een tijd aan de telefoon te hangen
AlgemeenProducten uitzoeken en toevoegen is super handig! Er staat dan ook mooi bij wanneer je je bestelling gaat krijgen, fijn.
VerzendingWat men vergeet te melden is dat de verzendtijd niet haalbaar is. En je wordt gewoon een half uur voor levermoment een paar dagen later ingepland. Dat vind ik tegenvallen. Had dan vooraf gezegd dat het later komt, dan is er niks aan de hand. Nu heb ik het idee dat Coolblue stiekem wel wist dat het niet zou lukken, maar dit wel aan heeft geboden in tegenstelling tot haar competitie, zodat ze wel iets meer euro's konden vragen voor het product.
AlgemeenHoewel ik voor de scherpste prijzen nogal eens bij andere leveranciers terecht kom, is het wel altijd lekker overzichtelijk zoeken bij Coolblue. Nu ook weer.
Even een handig mee te nemen speaker nodig voor de ontspanningsoefeningen van mijn Rots & Water trainingen. Vlot de juiste JBL Flip gevonden, kek kleurtje gekozen, besteld en de volgende dag in huis.
Het ontspannen kan beginnen!
Lekker vlot in huis, ondanks de drukte van black friday.
AlgemeenGrote keuze, wat soms ook lastig is. Eenvoudig bestellen en afrekenen. Met account ook makkelijk je bestellingen na te zien en te volgen.
VerzendingKeurig verpakt in vrolijke dozen die wel veel te groot waren. Artikelen uit één bestelling in 2 aparte dozen, omdat ze van verschillende magazijnen kwamen.
KlantenserviceAls de wachttijd aan de telefoon niet zo lang was geweest (drie kwartier) had ik er 5 sterren van gemaakt. De jongedame aan de andere kant van de lijn was opgewekt en vriendelijk en zeer behulpzaam.
Algemeensuper eenvoudig spullen vinden op hun site
bestellen gaat ook super makkelijk
en leveren van mijn bestelling ging ook super snel zelf op mijn aangeving om het op een post depot te bezorgen
super snel en correct verpakt al was het dat er veel ruimte over was in de doos, maar dat heb je met standaard verzend dozen
AlgemeenAltijd precies zoals door mij aangegeven wordt alles op tijd geleverd goede support en klantenservice.
VerzendingSnele verzending en je krijgt keuze voor de data dat je wil.
KlantenserviceVrienden die dit bellen hoor ik altijd goeie dingen over de service. Zelf nooit nodig geweest om te contacteren want alles gaat bij mij vaak goed.
AlgemeenLevering via Budbee is beroerd. Deze mensen leveren alleen in de avonduren, dat is erg lastig als het een kantooradres is.
Uiteindelijk extra betaald voor levering tussen 17 en 18 uur. Totale verspilling, bezorger kwam om kwart voor zeven aan.
Als dit de nieuwe service van CB is, ben ik hier snel klaar.
Budbee lijkt leuk, maar de doos is snel te groot voor een locker, vervolgens kun je nauwelijks wijzigen. En nee, ik laat niet mijn bestelling van €200 voor de deur neer zetten
AlgemeenEen luchtreiniger besteld (HoMedics Total Clean 5 in 1 Tower Medium) dit was een zgn. Tweedekansje want uitgepakt geweest. Apparaat maakte helaas erg veel (resonerend) geluid en was niet acceptabel om te houden dus retour naar Coolblue. Dan begint de pret waarmee ze je aan alle kanten proberen te naaien...
VerzendingDoos van het product met een etiket erop verzonden door CB met PostNL en de volgende dag ontvangen door de immer goedlachse meneer van PostNL. Zoals je dus kunt lezen, geen omdoos alleen het artikel met een verzendlabel erop.
KlantenserviceEen retour is "zo geregeld" bij CoolBlue zou je denken... Ik de verpakking in een omdoos gedaan (tegen beschadiging) en verzonden met PostNL. Snel ontvangen door CV en binnen enkele dagen verwerkt. Toen kreeg ik de melding dat vanwege de beschadigde verpakking er geld zou worden ingehouden op de creditnota. Nou CB zo zijn we dus niet getrouwd.
Een maand lang mails sturen en loze beloftes ontvangen loonde zich vandaag in het ontvangen van het resterende (ingehouden) bedrag. Dat CB te lam is om een omdoos te gebruiken hoeven ze de klant niet in de schoenen te schuiven. Dat je vervolgens tig mailtjes moet schieten om je geld terug te krijgen wordt nog erger gemaakt door de ~gevatte~ "one-liners" die in de opening van de emails gebruikt worden. Leuk bedacht, afdeling marketing.
Enfin, centjes een kleine 6 weken later toch terug gekregen. Een les rijker en een illusie armer. Overigens met Mastercard betaald dus mocht dit nog langer hebben geduurd had ik het bedrag via hen terug laten halen.
AlgemeenCoolblue is goed in het versturen van leuke geautomatiseerde e-mails en de beloofde verzendtijd wordt gehaald, maar de verdere afhandeling is tot nu toe slecht.
VerzendingIk gaf tijdens de bestelling aan dat ik overdag wilde laten bezorgen. Na bestelling krijg ik toch de melding via bezorgpartner Budbee dat er in de avond bezorgd werd. Andere bezorgopties bij Budbee betrof ook alleen de avonduren, maar dan ben ik niet aanwezig op het adres. Volgens de klantenservice kan ik de bestelling niet meer via de website annuleren en dat ik via Budbee de bestelling moest weigeren aan de deur. Voor een bedrijf dat zich op de borst klopt over klantenservice gewoonweg teleurstellend.
KlantenserviceIk werd snel geholpen via Twitter maar de reactie was uitermate teleurstellend. Ik mocht de bestelling weigeren en een nieuwe bestelling plaatsen, maar men kon geen garantie geven dat deze niet opnieuw via Budbee werd bezorgd in de avond. Waardeloos.
AlgemeenEpson ecotank 2721 gekocht. Dramading dat strepen heeft met printen. Retouren doen ze heel moeilijk over. Ik koop hier nooit meer iets.
KlantenserviceRetouren doen ze heel moeilijk over. Ik koop hier nooit meer iets.
AlgemeenBestelling plaatsen ging goed. Ik kreeg na het plaatsen van de bestelling ineens een €5 kortingscode opgestuurd voor mijn volgende bestelling. Toen dacht ik van nou ik heb het product nog niet eens opgehaald in de winkel. laat ik de eerste bestelling annuleren en het opnieuw bestellen met de korting. Dat ging opzich prima, behalve dat het systeem niet meer aangaf dat het product al klaar lag. Na een belletje (Waarbij je 15 minuten in de wacht stond) bleek alles geregeld te zijn en kon ik direct mijn nieuwe product ophalen.
KlantenserviceZoals hierboven genoemd; top service, begrepen mijn probleem. Het enige jammere was dat je 15 minuten in de wacht hing voordat je iemand te spreken kreeg.
AlgemeenDe meerdere keren dat ik iets heb besteld van coolblue is de bestelling altijd op tijd aan gekomen en met top kwaliteit zowel voor het product als de verpakking.
Coolblue zou ik de meeste mensen aanraden ook door hun grote assortiment aan spullen.
Zoals ik al zei
Altijd op tijd en in de beste conditie
Ze helpen je graag met het zo snel mogelijk oplossen van problemen als die aanwezig zijn, ook hebben ze goeie alternatieve.