Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSpelletje voor de switch besteld bij Coolblue. Was hier op voorraad en meest betaalbaar en snelst geleverd. Wel in de middag voor kerstavond besteld, dus niet meer dan logisch dat het niet de volgende dag geleverd werd. Al met al weer een prima ervaring met Coolblue.
Wel hebben ze weer de nodige lucht verscheept, wat van mij minder zou mogen maar met standaard verpakkingen en afmetingen moet er natuurlijk ergens een lijn worden getrokken, dus is er niet voor ieder pakketje en precies passende verpakking.
Product was later dan gehoopt, maar gezien het kerstavond was, was het niet meer dan logisch dat het later kwam wel zat er veel lucht verpakt voor een simpel switch spelletje. Dat was het enige dat wat jammer was voor mij.
AlgemeenProduct funtioneerde niet naar behoren, ook al zou het als 2e kansje nagelopen zijn. Een tikkende fan moet snel te vinden zijn. Het product is waarschijnlijk terug gekomen en zonder na te kijken weer verpakt en verzonden.
KlantenserviceSynology DS220+ besteld. Fan lijkt aan te lopen, dus na iets meer dan een maand gebeld om te kijken of ze een vervangende fan toe willen sturen. Dit kan niet, daar kijken ze blijkbaar alleen binnen 30 dagen naar. Buiten de 30 dagen moet je het product maar terug sturen, wat bij een NAS behoorlijk vervelend is. Te idioot voor woorden dat er binnen 30 dagen wel naar vervangende onderdelen gekeken kan worden en daar buiten het onmogelijk is. Ik zal in het vervolg twee keer nadenken voor ik bij Coolblue bestel, helemaal als het om een 2e kansje gaat.
AlgemeenZowel online als offline een topwinkel. Fijnste winkel om dingen te bestellen, eventuele fouten worden perfect afgehandeld. Ook de fysieke winkels zijn fantastisch met behulpzaam en vrolijk personeel. Mis alleen nog een grotere winkel met een meer diverse productdisplay.
VerzendingAltijd snel en goed verzonden. Er wordt weinig extra verpakking gebruikt, wat absoluut een plusje is.
KlantenserviceZodra je vragen hebt of zelf een fout hebt gemaakt in je bestelling, kan je snel iemand bereiken en het is altijd mogelijk om iets recht te zetten.
AlgemeenShoppen en bestellen is gemakkelijk. Beschrijvingen van producten zijn accuraat. Vaak is de digitale handleiding ter referentie beschikbaar bij de beschrijving van het product. 2e kans producten zijn meestal goed beschreven. Ik bestel vaker bij Coolblue i.v.m. de service, mits het product niet veel duurder bij hen is.
VerzendingIk heb meerdere normale en 2e kans producten bij Coolblue besteld. Bij de 2e kans producten zijn het over het algemeen producten waarbij de verpakkingen geopend zijn. Soms is alleen de doos geopend en is het product niet aangeraakt. De korting is vaak erg interessant en tot nu toe heeft het me flink wat bespaard met dezelfde voordelen als een nieuw gekocht product (garantie). Top.
KlantenserviceDe klantenservice is goed, je wordt uitstekend op de hoogte gehouden over de status van je bestelling.
AlgemeenAls je buiten NL woont en je wil iets bij Coolblue NL bestellen omdat het daar enkel beschikbaar is (en dus laten leveren in NL winkel), denk er goed over na. Lijdensweg...
KlantenserviceNa meerdere malen met hun te mailen en te bellen (+-3 uur), letterlijk 4 keer een ander verhaal te horen gekregen dat het wel/niet kon of een variant daarvan.
1 keer te horen gekregen dat je niet kon laten leveren in een shop als het produkt daar niet op stock lag.
AlgemeenAltijd snelle levering en extreem goede service. Misschien iets duurder, maar dat heb ik er graag voor over. Levertijd en worden eerlijk vermeld op de site
VerzendingNog nooit meegemaakt dat er iets kapot of beschadigd arriveerde. En je wordt netjes op de hoogte gehouden van het leveringsproces.
KlantenserviceNog niet klantenservice nodig gehad. Maar toen het schoonmaak en laadstation van mijn scheerapparaat kapot ging, kreeg ik na een week een compleet nieuwe set. “Het duurde te lang bij Philips dus hebben we maar een nieuwe gestuurd.”
AlgemeenVia Coolblue.nl is het ontzettend makkelijk een product te vinden die je wilt aanschaffen. Het zijn misschien prijzen die heel iets hoger liggen dan concurrenten, maar je weet dat je daarvoor ook goede service kan verwachten en dat is het wel waard met wat duurdere producten.
VerzendingVerzending wordt altijd met zorg ingepakt en z.s.m. verstuurd, volgende (werk)dag altijd in huis!
KlantenserviceKlantenservice spreekt mij altijd vriendelijk te woord, nooit problemen gehad met de service en altijd met een glimlach het gesprek beëindigd
AlgemeenSnelle reactie wanneer je ondersteuning nodig hebt. Levering bijna altijd volgens afspraak soms iets later door drukte bij de post.
VerzendingAltijd netjes verpakt! En tot nu toe nog geen beschadigde pakketjes ontvangen
AlgemeenBij Coolblue een product besteld. Werd dezelfde dag verzonden en volgende dag kon ik het al ophalen bij het pakketpunt bij mij om de hoek. Erg blij mee!
VerzendingProduct zat goed verpakt, niet onnodig veel lucht in de verpakking (wel iets te veel uiteraard). Op tijd verzonden en ondanks de drukke dagen volgende dag op te halen bij het pakketpunt bij mij om de hoek.
AlgemeenOverzichtelijke website en snelle levering.
Wellicht kunnen de opties qua filters nog wat meer uitgebreid worden zodat je zelf filters kunt toevoegen.
Product bevalt super! Voldoet geheel aan de verwachtingen
AlgemeenOp 18 december een bestelling geplaatst via de Coolblue app en met mijn tegoedbon en cadeaukaart betaald, 199€ (75€ tegoed en 124€ cadeaukaart van Primera). Geen bevestiging per e-mail ontvangen. Verder was de bestelling ook niet op mijn Coolblue account te zien. Wel screenshots gemaakt van de app dat de bestelling succesvol was.
Een dag later Coolblue klantenservice gebeld om navraag te doen, 30min in de wacht. Zij konden de bestelling niet vinden. Wel tijdens dat gesprek opnieuw hetzelfde product besteld waar ik gedeeltelijk met mijn tegoed van 75€ heb betaald en aangezien ze mijn de cadeaukaart van 124€ niet konden vinden zouden ze dit via de backoffice navragen en oplossen. Een dag later geen nieuws. Nog een dag later krijg ik een e-mail dat ik 124€ moet betalen als ik mijn bestelling wil krijgen. Per e-mail een reactie gestuurd van alle bewijzen, maw het bewijs van de geslaagde bestelling via de app die volledig betaald was, mijn cadeaukaart van 124€ en de codes die erbij hoorden. Een dag later kreeg ik een e-mail dat ze dit gaan uitzoeken via de backoffice en dat het goed komt, geen zorgen zeiden ze natuurlijk. Nu zijn we weer 3 dagen later en helemaal geen nieuws. 199€ nergens te bekennen en het product dat ik besteld had ook niet. Ongelooflijk
De bestelling heb ik niet ontvangen omdat zij al dagen iets te onderzoeken hebben.
KlantenserviceKomen afspraken niet na die telefonisch en per e-mail zijn gemaakt. Alleen op de reclame doen ze alles voor een glimlach.
AlgemeenDe site van Coolblue is heel overzichtelijk en de filters maken het vinden van het juiste product eenvoudig. Ook het vergelijken van producten werkt top!
VerzendingOp zondag besteld en maandag al in huis, ondanks de kerstdrukte.
Algemeenop 17/12 een EVGA 3090 XC3 gekocht via Coolblue. Was er vrij snel bij.
Order blijft lang op "inpakken" staan. Gecheckt met klantendienst en deze blijkt gewoon niet op voorraad terwijl hij nadien nogmaals op website verscheendus annuleerden ze mijn order.
Wat was de bedoeling precies ? Ik ben nu aan het wachten om mijn aankoopbedrag terug te krijgen (via paypal betaald maar bedrag toch van rekening).
Belachelijk bedrijf, te mijden als de pest!!!!
Klantendienst is vriendelijk maar echt waardeloos want kan er niks aan doen dat ze fake voorraad op website zetten.
AlgemeenFijne, heldere website, gebruikt om een nieuwe NAS te bestellen + een geheugenmodule. Deze werden vlot geleverd en staat inmiddels fijn te snorren.
VerzendingSnel geleverd, goede, stevige verpakking die geheel recycled kan worden.
Vriendeljke bezorger ook, deze keer via BudBee (nog geen eerdere ervaring mee gehad).
AlgemeenDag ervoor besteld.
Volgende dag vroeg in de ochtend al in huis.
Geen enkel probleem gehad.
Zo snel heb ik nog nooit een product gehad.
Maar het mooiste aan de service is dat je van te voren gebeld word om er zeker van te zijn datnje thuis bent.
Super tevreden!!
Super snel en met een telefoon gesprek voor levering
KlantenserviceHeb ze niet hoeven bellen dus uitstekend toch
AlgemeenGoede overzichtelijke website. Groot assortiment en goede informatie. Ook de vergelijkings tool werkt goed. Goed geprijsd en zeer snelle levering.
VerzendingAltijd leuk als de Coolblue bakfiets je pakketje op tijd komt afleveren
AlgemeenVoor de kerst wilde ik een laptop aanschaffen via Coolblue en deze betalen met mijn Mastercard.
Nadat de eerste keer mijn Matercard werd geweigerd stond er een wel een gereserveerd bedrag op mijn rekening.
Volgens de klantenservice zou dit gelijk weer worden rechtgetrokken en binnen een paar dagen opgelost zijn.
Omdat zij niet wist waarom de card werd geweigerd, heb ik nog een keer geprobeerd de laptop te kopen.
Helaas lukte het ook een tweede keer niet.
I.p.v. dat de reserveringen werden ingetrokken werden deze omgezet in twee betalingen, waardoor ik straks ff €1398 moet voorschieten.
Bij Coolblue werken dus mensen die kunnen bepalen of een aankoop verricht kan worden, maar dit niet gelijk terugdraaien als een card geweigerd wordt.
Volgens de klantenservice duurt het zo'n 20 dagen voordat alles weer rechtgetrokken wordt i.p.v. enkele dagen.
Ik zit over een paar weken flink in de problemen ,omdat ik het bedrag gewoon eerst moet betalen, vooral omdat ik nu een laptop heb gekocht bij een andere aanbieder waar ik wel gewoon met de Mastercard kon betalen.
Waarom kan het bij een bedrijf als Amazon wel gelijk worden hersteld ,maar bij Coolblue niet?
Geld uitgeven kan daar heel makkelijk,maar als er weer terugbetaald moet worden,gaat dit heel moeilijk.
Voor mij geen glimlach met de Kerst.
Dank je wel Coolblue!
Werken volgens de regeltjes en kunnen niet meedenken met de klant
AlgemeenGewoon makkelijke website, alles goed te vinden voor een mooie prijs. Daarna eenvoudig bestellen met diverse betaalmogelijkheden.
Verzending's Avonds besteld en de volgende avond in huis. Lekker snel.
AlgemeenSnel verzonden tegen concurrerende prijs. Wellicht niet altijd de allergoedkoopste maar de service vind ik zelf ook belangrijk dus voorkeur voor Coolblue.
VerzendingSnel verzonden en volgende dag al in huis
KlantenserviceTot nu toe altijd positieve ervaringen en daarom ook weer hier gekocht
AlgemeenBetaalproces ging goed, niks aan de hand. Snel en duidelijk. Makkelijk te doen, daarna ging het helaas fout
VerzendingVerzending zelf is goed gegaan, tot aan de retour verzending.
KlantenserviceKlantenservice is heel matig. Zie hele verhaal op het forum van got. Heb 21 oktober een smartphone terug gestuurd met een verzendbewijs gelukkig als backup en nu zo een 2 maanden verder heb ik nog steeds 659 euro niet terug.
Incassobureau ingeschakeld voor verdere stappen, wilt ook niet baten.
Met antwoordnummer pakket terug gestuurd en product niet aangekomen, CB zegt dat dit mijn verantwoordelijkheid is en beroepen zich op Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
Dit heb ik, ik heb bewijslast. Voor de rest kom ik er niet door heen, en ben zwaar teleurgesteld in de gang van zaken en door hun opstelling en toedoen 659 euro kwijt. Foetsie, eens maar nooit meer coolblue helaas voor mij