Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen adapter (Apple FireWire naar Thunderbolt 2) besteld, via overzichtelijke en duidelijke website. Volgende dag al binnen en ik kan nu perfect mijn oude DV films op mijn laptop zetten.
VerzendingSnel bezorgd per fietskoerier.
VerzendingSnel bezorgd per fietskoerier.
AlgemeenOnze wegen scheiden hier, want ik hou er niet van aan het lijntje te worden gehouden.
VerzendingDe afgelopen jaren goede ervaringen met Coolblue gehad. Echter was ik pas zo dom om een computer hier te bestellen. Wat losse hardware had ik de volgende dag in huis, maar de computer zelf kost de koele blauwe club meer moeite. Elke dag krijg ik nu een mailtje dat ze kei en keihard balen dat het weer niet gaat lukken, maar morgen komt het zeker! Ik kan inmiddels kwartetten met die mailtjes en ik ben er klaar mee. Ik snap logistieke problemen, zeker in deze tijd, maar ze moeten niet elke dag tegen mij liegen. Nu hebben ze zelfs PostNL al ingeschakeld, maar de vertragingen blijven komen. Dus kom op jongens, stop met liegen, geef gewoon toe dat jullie mij iets verkocht hebben wat je niet op voorraad had, ook al stond op de site van wel, en dat je geen enkel idee hebt wanneer en of jullie überhaupt gaan leveren. Ondertussen hebben jullie wel je centjes binnen……. Nog een dag en dan ga ik annuleren en komt er een Rutte/Kaagje: “hier scheiden onze wegen”…….maar wel voor goed.
AlgemeenGoede communicatie en supersnelle levering. Humor in de mails en op de verpakking. Dat maakt een mens blij!
VerzendingGoede communicatie en supersnelle levering. De bezorger kwam heel milieuvriendelijk: op de fiets! Ook de verpakking was milieuvriendelijk, geen plastic, maar papier. Ik ben er blij mee.
AlgemeenHad vrijdag een nieuwe PS4 controller nodig ivm het krijgen van een nieuwe PlayStation en ik graag met mijn broertje wil spelen, de bezorging was de volgende dag nog en alles was perfect verpakt en netjes. Heel erg blij mee!
AlgemeenDe site van Coolblue is altijd overzichtelijk. Informatie klopt eigenlijk altijd wel. Waar ik me wel licht aan stoor zijn de kortingen of "vriendenprijsjes" die neerkomen op hetzelfde bedrag als bij bijvoorbeeld bol.com, BCC, e.d. Maar ok, daar maken veel webshops zich schuldig aan.
VerzendingDe bezorgers van Coolblue ervaar ik als ervaren en vlotte mensen, die goed advies meegeven en met je meedenken. Installatie doen ze m.i. netjes. Wat ik wel typisch vond bij installatie van mijn wasmachine, is dat ze de PV-verdeler van hun eigen zonnepanelen-installateurs niet herkenden. Die wordt namelijk standaard op de wasmachinegroep geïnstalleerd. De installateurs hadden de stekker in een ongeaard stopcontact van een gedeelde groep gestoken. Wat mij betreft een no-go, maar als je verder geen stopcontacten ziet, wel begrijpelijk. Voor Coolblue een kans om bezorgers van wasmachines te instrueren over de PV-verdelers die Coolblue toepast.
KlantenserviceJa.. Slechts 3 sterren. Coolblue kende ik "vroeger", dus 4 a 5 jaar geleden, als het bedrijf waar je direct te woord werd gestaan. Klantgegevens adhv je telefoonnummer al paraat, binnen minuten geholpen. En achteraf een handgeschreven briefje voor kerst. Hoe leuk!
Dat handgeschreven kaartje hoeft natuurlijk echt niet elke keer. Maar tegenwoordig krijg je een soort inspreekbot, en sta je daarna gerust een halfuur of drie kwartier in de wacht. Geen indicatie van hoe lang je nog moet wachten. Geen indicatie van wachtenden voor je..
Op de website is het telefoonnummer ondertussen goed verborgen. Er wordt gestuurd op Whatsapp, Facebook en mail. Telefoonservice is een ondergeschoven kindje geworden. En dat is juist bij Coolblue niet wat je verwacht. De medewerker vertelde dat het te druk is en dat ze personeel tekort komen. Dit speelt al langer (in mei ook al eens lang gewacht, en hetzelfde te horen gekregen) en is dus een structureel probleem geworden. Het lijkt kortgezegd op bewust uitmelken van de goede naam die ooit opgebouwd is.
Verder ben ik wel uitstekend geholpen met een lekkende wasmachine. Een dag na ons contact stond er al een nieuwe. Erg fijn!
AlgemeenGoede omschrijving van gekozen product. Gemakkelijk te bestellen,Nette bezorgers. Duidelijke uitleg.Verpakking e.d. En oude apparaat mee terug genomen
AlgemeenTja, ik bestel eigenlijk al jaren bij Coolblue! Waarom? Enorm goede klantenservice, duidelijke website, altijd op tijd verstuurd en doen nooit moeilijk!
VerzendingHad een tweedekansje besteld waar een kras op zou moeten zitten. Nou, daar hadden ze zeker een microscoop voor nodig om te vinden want was wat mij betreft zo goed als nieuw! 's avonds besteld, volgende dag netjes (mét track en trace in de brievenbus.
KlantenserviceIn dit geval weinig mee te maken gehad maar in het verleden meerdere malen gesproken. Altijd even netjes, aardig en hartelijk en doen nooit moeilijk over vragen of retouren.
AlgemeenDe prijs is duidelijk hoger dan was, maar netjes en snel leveren is er nog steeds
KlantenserviceApparaat tweede keer kapot, om beschadiging een klein onderdeel niet meegestuurd, net als bij de eerste reparatie. Nu melding dat apparaat niet compleet is, hoe onbelangrijk het kleine onderdeel ook is, ik moet het apart meesturen en tot die tijd wordt er niets gemaakt. Het contract met de reperateur gaat boven de logica. De communicatie met de support is snel, maar nutteloos. Ze hebben duidelijk te horen gekregen hoe te antwoorden, ipv te supporten
Algemeen2 kabels besteld om 19:00 en de volgende ochtend netjes bezorgd. Communicatie per SMS en per mail was duidelijk en klopte ook.
VerzendingPer mail en per SMS snel op de hoogte gesteld van de leververwachting. 30 minuten nadat ik een SMS krijg dat de bezorger onderweg was stond hij ook voor de deur.
AlgemeenPrima site en service, makkelijk het product te vinden en de reviews en tips per product zijn ook handig.
Verzendingkwam mooi de volgende dag op de aangegeven tijd. 15 minuten vooraf nog een sms en mooi op de fiets gebracht, vriendelijke bezorger. Top.
AlgemeenDroger besteld met de duurste installatieservice. Nu al 7 dagen lang elke ochtend bericht dat het onderweg is, soms met specifieke tijd, maar komt niet opdagen.
VerzendingNog steeds niet ontvangen ondanks de "Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd" belofte naast de bestelknop. Tegenstrijdige meldingen via email, je zou denken dat het bij gebruik van de eigen bezorgservice CoolblueBezorgt een logisch proces zou zijn. Wel vriendelijk bezorgpersoneel, jammer dat ze steeds aan komen rijden om een droger te installeren die ze niet bij zich hebben.
KlantenserviceKlantenservice is telefonisch onbereikbaar, zonder indicatie van de wachttijd word je zo een uur aan het lijntje gehouden. Alleen bereikbaar via het social media team dat geen oplossingen kan bieden. Probeerde te helpen door de order opnieuw te plaatsen, waardoor de al betaalde installatieservice niet meer geregistreerd staat..
AlgemeenCoolblue is nou eenmaal een fijne webwinkel. Voorraad klopt, prijs klopt en bij vragen kan je altijd bellen. Instructievideo bij de muurbeugel was ook super handig! wist ik veel dat een tv op 2/3 ooghoogte moest hangen
Levering van LG C1 55 inch tot aan de deur bezorgd. Fijne kerel die ook op tijd aankwam en luisterde naar de verkeer tips. (lastig parkeren).
AlgemeenBij leveren van mijn afzuigkap en inductiekookplaat kwam wij achter dat de verpakkingen stuk waren en de inhoud ook in duizend stukken. Afzuigkap met deuken en inductiekookplaat in duizend stukjes glas. Vervolgens belde ik met de klantenservice om 50min later iemand te spreken en wordt er gezegd dat ik de kapotte artikelen eerst moet retourneren om de nieuwe te ontvangen. Mijn keuken ligt open, ik ontvang kapotte artikelen van jullie, maar ik moet vervolgens weer alles retourneren om weer spullen te ontvangen?? De artikelen worden geleverd met een vrachtwagen, ik moet alles in mijn auto proppen?? Ik dacht zelf meer van: O sorry meneer, wij komen uw nieuwe artikelen brengen en nemen de kapotte meteen mee voor u.
Na 2 uur aan de telefoon te zitten en geen stap verder te komen, heb ik alles geannuleerd en mijn geld terug gevraagd. Nooit meer zal ik gebruik maken van CoolBlue!
Wees aub voorzichtig!
Algemeennooit problemen gehad met coolblue als webshop, en mijn laatste bestelling was ook helemaal goed gegaan. Al wil ik geen budbee meer als koerier.
VerzendingIk zou graag geen budbee meer willen als koerier, maar PostNL. Ik wil daar graag voor willen kiezen.
Ik heb geen zin om 22:00 nog post te ontvangen. PostNL kan dit veel beter afhandelen. Die doen dat in de middag.
Ik weet niet wat voor route de budbee bezorger had uitgepland, maar hij was dichtbij mijn straat om 18:00 uur, en dan gaat de bezorger ineens naar 10-15km ergens anders heen om post te bezorgen.
Ze hebben geleverd op de beloofde dag, maar wel heel erg laat... Kon meteen weer naar bed een paar uur later om mijn videogame te spelen.. op release dag.
AlgemeenPakket besteld wat bezorgd zou worden door Budbee in de avond. Kregen een mailtje dat het bezorgd was, maar niemand had aangebeld bij ons, niemand had het bij de buren bezorgd of voor de deur gezet. Pakket dus gewoon zoek.
Probeer dan maar eens de helpdesk te bellen en verschrikkelijk lang in de wacht te worden gezet. Budbee kan je alleen mee chatten en de chat werd na 35 minuten gewoon weggegooid.
De volgende ochtend detective gaan spelen en na veel moeite kunnen achterhalen dat de bezorger gewoon het verkeerde adres had gekozen: het verschil tussen de straatnamen botter en dotterhof was kennelijk te complex om op te vallen. Kortom zelf maar naar het verkeerde adres gegaan en het pakje zelf opgehaald.
In de tussen tijd: niets van Coolblue en Budbee meer mogen vernemen
bezorgers kiezen gewoon een verkeerd adres uit en lezen de adressticker maar niet: anders was het wel opgevallen dat zij ergens anders afleverden
Klantenserviceonbereikbaar, veel te lange wachttijden en dus veel te kostbaar. Alleen als je precies op de starttijd belt, lukt het
AlgemeenEenvoudig reparaties en bestellingen plaatsen.
Thuiswerkplek in no-time geregeld.
Defect scherm van de S20 Ultra binnen een aantal dagen gerepareerd in de Store. Niet eens volledige reset!! Geweldig!!
Alles op afgesproken tijd geleverd en snel geïnstalleerd met de online hulp.
KlantenserviceZeer vriendelijke en kundige medewerkers. En vooral: geduldig!
Als je een medewerker iemand 5 kwartier lang een uitleg ziet en hoort geven aan een klant! Chapeau voor de rust en geduld.
Mijn telefoon ook netjes gerepareerd en uitleg over de werkzaamheden gehad. Netjes afgehandeld (Yusuf volgens mij).
AlgemeenMijn eerste bestelling.. Het was erg snel in huis. Product is fantastich!
Helemaal blij met jullie 😃
De levering was gewoon goed. Niks negatiefs!
AlgemeenZondags in de avond besteld, volgende ochtend al in huis. Keurig verpakt, en prima prijs. Blij met de tweedekansjes, was precies als omschreven
Product zat keurig verpakt in een verpakking die precies groot genoeg was, dus verder niet te veel lucht verscheept Blij mee.
AlgemeenHad problemen met een product welke ik minder dan een jaar terug had besteld. Na contact met de klantenservice werd direct geregeld dat ik het product retour kon sturen. Werd ook keurig de volgende dag na retourzenden afgehandeld (geld terug in de vorm van een tegoed bon). Erg blij mee dat het zo vlot is afgehandeld.
VerzendingNetjes een retourlabel gekregen voor gratis terug te zenden van mijn RMA. Niks op aan te merken
Zoals gezegd kort contact over mijn issue gehad met de klantenservice. Reparatie werd direct aangemeld en na ontvangst werd direct het aankoopbedrag teruggegeven in de vorm van een cadeaubon. Ik ben tevreden hiermee