Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAlles perfect, van het bestelproces tot aan de levering. Zoals altijd zijn we weer erg tevreden.
VerzendingVriendelijke bezorger, goed tijdvak.
AlgemeenPrima service, zeer duidelijke productomschrijving, snelle levering, mooie prijs.
Al vaker bij Cool blue besteld en tot nu toe altijd tevreden.
Op tijd geleverd via PostNL notificatie van de levertijd binnen een blok van 2 uur.
AlgemeenZoals altijd netjes verzonden en goede service. Makkelijke te gebruiken website met duidelijke filters en tweedekansjes zijn mooi geprijsd.
VerzendingVerzending gaat altijd goed, vooral van witgoed apparaten word alles netjes op z'n plaats gezet en geïnstalleerd.
AlgemeenWasmachine en warmtepomp droger besteld. Volgende dag netjes geleverd en helemaal naar zolder getild. Helaas liet het aansluiten te wensen over. De droger is niet goed aangesloten op de afvoer waardoor er een hele plas water op de zoldervloer ligt
KlantenserviceContact gehad met de klantenservice probleem uitgelegd en de volgende dag netjes op de juiste wijze aangesloten. Al met al dus zeer tevrede.
AlgemeenEigenlijk alles waar je voor naar een webwinkel gaat en meer: scherpe prijs, veel informatie over het product (een tablet in mijn geval), heel makkelijk om te bestellen en snelle levering.
In eerdere bestellingen heb ik ook nog contact gehad en hun support team en ook dat was top: direct contact en ze denken echt met je mee.
Super snel (was binnen 24 uur binnen) en gelukkig via PostNL (die weten mijn huis wel te vinden i.t.t. sommige anderen).
KlantenserviceZoals gezegd hierboven: snel contact en ze denken echt met je mee.
AlgemeenZo vaak spullen besteld de afgelopen twee jaar een televisie, smartphone, koffiezetapparaat, bluebuild powerbank. En altijd allesnetjes geleverd op tijd en nooit klachten gehad.
VerzendingKleine producten gingen voorheen via Postnl dat was wel goed. Inmiddels komt daar iemand voor langs met een elektrische coolblue bakfiets, erg leuk en prima op tijd zoals beloofd. Grote dingen werden al met eigen vervoer bezorgd, fijne bezorger ook op de afgesproken tijd netjes geleverd.
AlgemeenEnorm service gerichte winkel. Vriendelijk personeel. Gemakkelijk bestellen en snel in huis. Op het product zat een kleine beschadiging. Gemeld en ik kreeg diverse opties. Perfect en zeer snel geregeld.
Voordat de kevering binnekwam kreeg ik al een mail met tips voor het product. Erg attent en hulpvol.
Wij kopen regelmatig bij Coolblue.
Zeer snelle levering en je wordt goed op de hoogte gehouden van het leverproces.
KlantenserviceZoals al aangegeven, een kleine beschadiging op het product. Zeer snel en flexibel opgelost.
AlgemeenDe webshop van Coolblue is duidelijk, overzichtelijk en snel. Het assortiment is goed. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.
VerzendingCoolblue is altijd snel en betrouwbaar vwb de levering van de bestelde producten
KlantenserviceLaatst een probleem gehad met mijn zakelijk tegoed en dat is mbv de klantenservice snel opgelost.
AlgemeenDe ‘alles voor een glimlach’ service is iets van vroeger. Al herhaaldelijk meegemaakt dat een tweedekans product op de afgesproken dag niet werd geleverd. Als je er dan zelf achteraan gaat, blijkt het product helemaal niet beschikbaar en word je een flauwekulkorting op een nieuw product aangeboden (nog steeds hogere prijs dan elders). Reeds met laptops, witgoed en gereedschap meegemaakt.
VerzendingTweedekans wordt nooit geleverd, ook al wordt er een verzendbevestiging gestuurd.
KlantenserviceJe moet er altijd zelf achteraan waar je product blijft, de reactietijd is traag en de geboden oplossingen zijn slecht.
AlgemeenGoede service reageren altijd snel en zijn altijd duidelijk over de levering en beste website (eigen mening) kwa vergelijking van producten en naar mijn persoonlijke beste product
VerzendingLevering is goed duidelijk wanneer hoe en wat geleverd word
KlantenserviceSnelle antwoord en klantvriendelijk
AlgemeenSnelle levering en een goed product. In dit geval kan ik er niet meer van zeggen.
AlgemeenCoolblue.nl schiet tekort in het adequaat afhandelen van fabrieksfouten.
Onlangs twee AOC CQ27G2U/BK monitoren aangekocht bij coolblue.nl. Helaas heeft één van de schermen last van een fabrieksfout waardoor hij af en toe uit en dan weer aan ging.
Zonder onderbouwing en mogelijkheid to arbitrage te horen gekregen dat coolblue.nl mijn scherm niet wil repareren. Alleen doormiddel van een klein briefje geïnformeerd dat zij eenzijdig vaststellen dat ik mijn monitor geopend zou hebben.
Klantenservice heeft geen enkele mogelijkheid tot inhoudelijke behandeling van reparatie verzoek. Kunnen enkel je artikelen opnieuw laten opsturen. Hierdoor ontstaat situatie waarbij het ene onderdeel van coolblue.nl A zegt en het andere onderdeel B.
Wanneer klant voldoende is moegestreden wordt klacht aangemerkt als opgelost.
AlgemeenGoed verpakt, snelle levering, duidelijke site met goede informatie. Eerlijke en duidelijke uitleg met fotos van het "tweede kans" product dat ik heb aangeschaft
AlgemeenFijne en snelle afhandeling van bestelling. Bluetooth box gekocht die werd snel verzonden. Goede notificaties
VerzendingBestelling gedaan en erg tevreden met de kwaliteit van het product. Daarnaast was de communicatie van de levering ook erg goede
AlgemeenNiet werkende draadloze oordopjes retour gestuurd, binnen 2 dagen omgezet in tegoed, nieuwe oortjes besteld en 1 dag later stond de bezorger voor de deur.
Ik was niet thuis en de buren helaas ook niet. De bezorger belde mij, om aan te geven dat hij wel binnen was gekomen (ik woon in een flat) en een open raam zag bij mij. Of hij daar het pakketje door heen mocht gooien, zodat ik in ieder geval mijn pakket binnen had. Dat vind ik nou geniale service én scheelt mij weer een dag zonder oortjes.
Kortom: Dank
AlgemeenWebsite is voor tech producten toch een van de beste, beter dan die van Amazon en bol.com.. Prijzen zijn redelijk concurrerend. Helaas zijn producten relatief vaak uitverkocht wat je keuze beperkt.
Merk op dat de algemene beoordeling alleen over het proces t/m de betaing hoort te gaan. Het is zeker niet mijn algemene beoordeling als klant over coolblue in totaal. Zie daarvoor mijn ervaringen met hun 'klantenservice'.
De leveringsbelofte wordt vaak niet waar gemaakt, maar blijft dan beperkt tot 1 of een paar dagen te laat. De bestelde computers werden zonder extra doos eromheen geleverd. Op zich niet zo bezwaarlijk, maar het maakt het lastiger ze als nieuw terug te sturen.
KlantenserviceDefecte computer. Pas na een week doorgestuurd naar de repateur, pas na drie week teruggestuurd. Redelijk standaard bij hen helaas. 2 dagen na de retourmelding een mailtje dat mijn retour vertraagd was, de dag erop nog een, en daarna niks meer. Volgens de website was mijn retour afgewerkt, volgens de track en trace had postnl nooit iets ontvangen. De vertragingsmail zei na 5 dagen contact op te nemen. Gedaan via facebook messenger. Ze gingen het uitzoeken. 6 dagen later pas bericht. Mijn retouur was bij de reparateur kwijt geraakt. Ze boden me het aankoopbedrag in shoptegoed en een kleine voucher voor het ongemak. Of ik daarmee akkkoord was. Direct mijn akkoord teruggemaild. Twee dagen later nog geen shoptegoed. 's ochtends gemaild waar die bleef, 's middags maar gebeld en meer dan een half uur in de wacht gestaan. Er werd navraag gedaan en de backoffice beweerde doodleuk alleen mijn mailtje van die dag ontvangen te hebben, en ja, ze hadden toch echt mijn toestemming via email nodig. Meteen weer mijn toestemming gemaild via 2 verschillende mail servers, maar een dag later nog steeds geen shoptegoed of voucher. Facebook messenger: Nee, bij die gegevens kunnen wij niet, maar ik heb een verzoek bij het backoffice team ingediend. U krijgt binnen 4(!) werkdagen bericht.
De enige reden dat ik het geen 1 ster gegeven heb is omdat ze wel toegeven dat ik het aankoopbedrag als shoptegoed terug hoor te krijgen en dat uiteindelijk dus wel zal gebeuren. Maar hoeveel weken dat nog gaat duren en ik dus zonder mijn computer blijf zitten....
AlgemeenLekker makkelijk te bestellen, en snel geregeld. Volgende ochtend vroeg al een mailtje dat ik het hele spul kon komen halen.
AlgemeenTv besteld, kort daarna geannuleerd omdat ik zag dat het geen hd was maar hd ready. Nieuwe uitgezocht en besteld , volgende dag in huis en geld van de onjuiste bestelling retour. Prima service.
VerzendingVolgende dag in huis, super.
AlgemeenMooie grote koelkast besteld van 1,80 hoog die een paar dagen later bezorgd zou worden. Vandaag, op de dag van bezorging, krijg ik eerst bericht dat ze onderweg zijn en tussen 10u en 11u aankomen.
Vervolgens krijg ik doodleuk bericht dat ze de 1.80m hoge koelkast zijn 'kwijtgeraakt' (letterlijke bewoording!). Uit telefonisch contact met de klantenservice blijkt dat het ding op de website op voorraad stond terwijl hij er in werkelijkheid al niet meer was. En dat krijg je dus pas te horen als de bezorging al plaats had moeten vinden.
Hoe kun je nu aangeven dat je onderweg bent met een koelkast die helemaal niet bestaat?
KlantenserviceUpdate 09/08/2022: Inmiddels heb ik gisteren netjes het aankoopbedrag terugontvangen. Vandaag is er echter wel een vrachtwagentje van CoolBlue naar mijn huis gestuurd om de niet bestaande en niet geleverde koelkast op te komen halen omdat ie als retourzending was aangemeld.
Echt knap werk van CoolBlue.
AlgemeenMeestal hele goede ervaringen maar nu de laatste keer iets besteld wat door een sorteerfout niet goed was verstuurd. Ik kon kiezen tussen 1. geld terug of 2. een ander product (vanwege beperkte voorraad). Ik koos optie 1. Vervolgens krijg ik het bericht dat het geld wordt teruggestort zodra ze het product weer in het magazijn terug hebben ontvangen. Gemaild dat ik het daar niet mee eens was, dat ik het product niet eens had ontvangen, maar ik mocht gewoon wachten. Vind ik niet klantvriendelijk en bovendien erg verwarrende info. Ik heb het product door hun eigen sorteerfout niet eens kunnen ontvangen..
VerzendingDoor beperkte voorraad i.c.m. sorteerfout kan ik het product niet meer krijgen. Kan gebeuren maar de verdere afhandeling stoort me.
KlantenserviceGeld wordt niet onmiddellijk teruggestort, maar pas (aldus coolblue) als het product terug is ontvangen. Onbegrijpelijke info als ze eerst aangeven dat verzending zoek is door hun eigen sorteerfout. Ik moet nu maar afwachten of en wanneer ik mn geld terugkrijg.
update (9 Augustus 2022): gisteren inmiddels toch mijn geld terug ontvangen. Overigens zonder verdere notificatie van Coolblue. Dat was een week na aankoop, terwijl ze toch al een dag na aankoop zelf zagen dat ze de sorteerfout hadden gemaakt, en ik had aangegeven dat ik ervoor koos mijn geld terug te ontvangen. Goed, het is uiteindelijk dus goed gekomen, maar dit was niet de service en afhandeling die ik van Coolblue gewend was. Dus geen glimlach deze keer...