Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIn de afgelopen weken heb ik meerdere bestellingen geplaatst bij Coolblue. De website is overzichtelijk. Bij het plaatsen van de bestelling krijg je de optie om of een account aan te maken of verder te bestellen met een gastaccount. Verder zijn bijna alle opties mogelijk bij het betalen van je product (iDeal, CreditCard, etc).
VerzendingEen van de bestellingen die ik heb geplaatst was een wasmachine. Deze wasmachine moest op zolder geinstalleerd worden en de oude wasmachine die er stond moest meegenomen worden.
Bij het plaatsen van deze bestelling kan je aangeven op welke dag je de bestelling bezorgd wil hebben. De dag voordat mijn bestelling bezorgd werd heb ik netjes een verzendbevestiging ontvangen en tevens een indicatie van wanneer ze verwachten de bestelling te bezorgen. Dit was op de dag voor de verzending tussen 8:00 en 18:00, maar in de ochtend van de dag van de bezorging kreeg ik een nieuwe indicatie en deze was al specifieker met een tijdverschil van max. 2 uur (tussen 12:00 - 14:00).
Bezorgers waren mooi op tijd, hebben de wasmachine naar boven getilt, de oude wasmachine had ik zelf al ontkoppeld en deze hebben zij van de plek afgehaald, de nieuwe wasmachine geinstalleerd en gekalibreerd, het karton en plastic waar de nieuwe wasmachine inzat meegnomen en tevens ook de oude wasmachine.
Al met al een goede ervaring!
Bestellen is altijd makkelijk en snel. Erg goede klantenservice en vaak scherpe prijzen. Bijzonder snelle levering.
Het mooiste toestel tot nu toe van Samsung maar met consessies. Geen verwisselbare batterij en simkaart slot zijn een gemis, maar met 32GB kun je goed uit de voeten.
Al vaker bestellingen gedaan bij cb en ook dit keer kwamen ze de afspraken na. In de avond ron 2200 besteld volgende dag in huis. Inclusief omdoos, dus onderweg is niet te zien wat er in zit.
VerzendingNetjes verpakt, niet te zien wat er in zit. Prima en volgens afspraak geleverd
Dit bedrijf is een logistieke puinhoop. Adverteren doen als geen ander maar de afhandeling is om te huilen.
Bij mijn eerste bestelling waren ze het product kwijt, elke persoon die ik via social medias, mail, telefoon sprak zei weer iets anders, "Het is onderweg" "Ik weet het helaas niet" "We zijn het product kwijt" "We weten niet in welk magazijn het ligt" "We weten nu wel in welk magazijn het ligt, maar we kunnen er niet bij"
Deze keer ging het weer mis. Ze hadden ineens besloten om het naar een adres te sturen dat ik niet had doorgegeven. Medewerker 1 zou de levering stoppen. Toch stond het de volgende dag gewoon gepland om geleverd te worden op het verkeerde adres. Medewerker 2 gaf aan dat ik de levering zelf moest gaan verhinderen. Het pakket is nu weer terug naar de afzender, maar ik heb het helemaal gehad met dit amateur bedrijf.
Verwacht niets van Coolblue totdat het daadwerkelijk je product ontvangen hebt.
Zoals eerder toegelicht. Ze stuurde het product naar het verkeerde adres en vervolgens moest ik zelf gaan regelen dat de levering aldaar verhinderd werd.
KlantenserviceZe blijven beleefd antwoord geven via mail en social media. Overigens is dat hun werk en had dat ook verwacht.
Bood mijn product volgens de pricewatch voor de laagste prijs aan. Fijne service is dat je kunt laten bezorgen tussen 18:00 en 21:30, zonder extra kosten. Voor mij als promovendus ideaal, aangezien ik full-time op kantoor zit!
VerzendingSpeciale bezorging tussen 18:00 en 21:30, zonder extra kosten. Zoals beloofd de volgende dag bezorgd. De tv werd bezorgd in de originele verpakking, wat uiteraard prima is, scheelt ook weer een extra doos om weg te moeten gooien.
Heb vorig jaar een telefoon gekocht LG Nexus 5, bestellen ging prima verzending in orde, zelfs nog een leuk kaartje erbij.
Maar nu is de telefoon op 20 oktober van de leuning van de bank op de grond gevallen (60 cm) en uiteraard het display gescheurd.
Eerst maar even naar een lokale ondernemer een prijsopgaaf gedaan, glas+display vervangen zou op 130 Euro komen en na een uur klaar zijn.
Ik vond dat al een flink bedrag en dacht ik bel LG eens even. Die adviseerde mij met de telefoon naar het originele verkooppunt te brengen zodat de telefoon via de officiële wegen gerepareerd zou kunnen worden.
Aldus naar Coolblue in Rotterdam. Na een twintigtal minuten was ik aan de beurt en leverde de telefoon in. Hierbij werd nog even extra opgelet of er geen beschadigingen waren, het serienummer gecontroleerd etc. Ik vroeg een prijsopgaaf en de medewerker gaf aan dat dit tussen de €125 en €150 zou gaan kosten. Redelijke prijs, maar doen dan.
1 week later (!) krijg ik een mail van PDAshop met een prijsopgaaf: €220,- en daarbij de volgende opties; niet repareren en €40 onderzoekskosten betalen, de reparatie uit laten voeren voor €220 of het toestel kosteloos laten vernietigen. Wanneer ik binnen twee weken niet zou reageren werd het toestel kosteloos vernietigd.
Tegen het behoorlijke verschil in de prijsopgave (als het een tientje was geweest ok, maar bijna het dubbele is toch wel heel gortig!) heb ik bezwaar gemaakt. Maar de klantenservice beweert dat de behuizing beschadigd was en deze vervangen moest worden om het toestel weer in orde te maken.
Klantenservice zegt het volgende: "Eerder kreeg u van ons een prijsopgave voor de reparatie van uw LG Nexus 5, u gaf ons aan dat er in de winkel een andere prijs genoemd is als die in de prijsopgave staat, namelijk 125-150euro. Nu moet ik u aangeven dat deze prijs puur een indicatieprijs is die ze in de winkel noemen. Ze kunnen daar enkel een eerste indicatie geven omdat ze niet alle expertise hebben en niet alles kunnen zien."
Zo lust ik er nog wel een paar......
Coolblue is gewoon altijd goed en snel. Levering is netjes op tijd en voortgang informatie is duidelijk en uitgebreid
Ik heb er voor gekozen om via Coolblue (PDA-shop) mijn mobiele abonnement van KPN te verlengen, met iPhone 6S 16GB SG.
De site is zeer duidelijk en het is overzichtelijk te zien welke abonnementsvormen er zijn, en wat hier van de kosten zijn.
Op woensdag 14-10 rond 13:30 uur via de website besteld. Omstreeks 14:00 gebeld door Coolblue om extra gegevens op te geven. Daarna om 16:30 uur bevestiging dat verlenging is goedgekeurd door KPN, en als laatste het bericht dat telefoon is ingepakt en wordt verzonden.
De consument merkt niet veel van alle onderliggende processen, maar achter de schermen moet dit wel vlekkeloos lopen om zo snel alle procedures af te kunnen handelen.
Op donderdag 15-10 keurig binnen het afgesproken tijdvak een koerier van AMP logistics op mijn werkadres om de mobiele telefoon af te leveren. Op verzoek belde de koerier 5 minuten voordat hij zou arriveren, zodat ik hem kon ontvangen bij de receptie.
KlantenserviceOp mijn vraag over het KPN compleet tarief werd via Twitter snel (binnen 30 minuten) gereageerd.
Top service bij Coolblue. De blauwe medewerkers zijn zeer klantgericht en willen absoluut graag luisteren naar je wensen. Samen met een medewerker in de winkel kwam ik tot een goede keus voor mijn nieuwe nas. Ook werd mij direct een goede disk aangeraden die niet te duur was.
KlantenserviceDe disk bleek een dag later niet te werken. Deze is de volgende dag gratis verwisseld voor een die het wel doet. Kortom, als je vragen hebt, helpt Coolblue graag!
De bestellling plaatsen was erg gemakkelijk en goed geregeld.
Op zaterdag besteld en op zondag werden ze al geleverd!
De oortjes bevallen me uitstekend, kwaliteit van het geluid is erg goed!
Snelle verzending! zelfs op zondag, thanks!
Duidelijke website en alles was zo geregeld. Ik had hier een wasmachine besteld omdat iedereen zo loopt te roepen hoe goed de service is.
VerzendingDe eerste wasmachine was er na twee dagen in huis, dat kan gebeuren. Maar ik ben nu vier dagen verder en ik heb mijn tweede wasmachine nog steeds niet ontvangen. Als je deze service niet waar kan/wil maken, dan moet je ook niet overal roepen "voor 23.59 besteld, morgen in huis". Het staat zelfs vier keer op de Tweakers shopoverzicht pagina!
De eerste wasmachine had ook een deuk in het voorpaneel, wat volgens de afleveraars alleen cosmetisch was, aangezien het maar een kleine deuk was en er niets belangrijks achter dat punt zat. Omdat mijn moeder de wasmachine héél erg hard nodig had met vijf man, konden we hem houden en dan kregen we 40 euro terug (klinkt netjes, toch?).
Na plusminus twee maanden de wasmachine te gebruiken begon hij meer lawaai te maken en heel erg te lekken. Na de afvoer te controleren kon het alleen de wasmachine zelf zijn, dus Coolblue gebeld en gemeld dat het toch niet alleen maar een deukje was. Coolblue vertelde me dat we maar contact op moesten nemen met het merk omdat dat "sneller zou gaan".
Dus contact opgenomen met Electrolux die voor €62,50 een monteur langs sturen en die verteld ons dat de manchet stuk is door een deuk in de voorwand. Reparatie kosten €286,- op een wasmachine van €350,- !!!
Dus maar weer Coolblue gebeld en daar vertellen ze me doodleuk dat transportschade niet onder de garantie valt! Dan had ik hem maar niet zo aan moeten namen (achteraf had ik wel gewild dat ik in het in mijn broek gedaan had en hem niet afgenomen had).
Dus na meerdere malen bellen met verschillende medewerkers die allemaal weer iets anders vertelde (de één zegt oké, de ander nee. goed geregeld met elkaar zeg!) ,mocht ik de wasmachine dan eindelijk retourneren. Waarna zei hem dan nog eens gaan controleren of hij écht stuk is. Ze hebben kennelijk een goed vertrouwen in de professionals van het merk zelf.
En als kers op de taart had de laatste medewerker verteld dat er gelijk een nieuwe wasmachine afgeleverd zou worden als de oude opgehaald werd. Het is nu dag drie zonder wasmachine. Volgens Coolblue moet <quote>het hele bestelproces nu opnieuw opgemaakt worden, waardoor het nog een dag zou kosten</quote>. Dat was vier dagen geleden. Opeens zijn ze niet meer zo snel met leveren >: (.
UPDATE: Dinsdag was de wasmachine opgehaald en vrijdag beweerde een medewerker dat dat nog niet gebeurd was. Echt goede communicatie binnen het bedrijf. Maar goed, precies een week later is de wasmachine afgeleverd. Blij dat ik er vanaf ben en hopelijk hoef ik geen contact meer met CoolBlue op te nemen.
Had een Gopole besteld voor mijn Gopro, na een paar maanden brak een deel van de Gopole af, vervolgens teruggestuurd naar Coolblue. Binnen een week kreeg ik een nieuwe toegestuurd.
VerzendingDe avond van tevoren besteld, volgende dag in huis.
KlantenserviceSnelle reacties terug op de Facebook pagina van Coolblue (Binnen een uur).
Kabeltje besteld, maar die bleek uiteindelijk niet geschikt. Wilde hem terugsturen en m'n geld terug, maar dat eerste was niet nodig. Kabeltje mocht ik houden (niet dat ik er veel aan heb, maar bespaart me wel wat moeite) en het geld wordt teruggeboekt. Prima service!
Alles wat ik tot nu toe bij Coolblue (of partnershops die eronder vallen) heb besteld was binnen na 1 dag in huis of op afleverpunt. Prijzen zijn goed, ze zijn niet altijd de goedkoopste, maar bestel toch vaak liever hier vanwege de juiste en snelle leveringen.
VerzendingAltijd goed verpakt en keurig op tijd.
De levering ging prima, maar een dag later kreeg ik meteen spam van Coolblue. Jammer, geen bestellingen meer daar.
Duidelijke shop met goed advies voor de klant. Ik was op zoek naar een noise-cancelling koptelefoon en ik heb de Coolblue shop mij laten adviseren bij het kiezen van de juiste. Bestelproces is erg duidelijk.
VerzendingSuper snel, half 12 's avonds besteld en volgende dag 09.00 was Postnl op kantoor met mijn bestelling.
Zondag bezorging is een hele mooie extra service die ze ook nog eens gratis aanbieden. Gebruik van gemaakt na aftersales, jammer dat ik vergeten was het bezorgadres te veranderen. Zondagmiddag was er niemand op kantoor
Heb de koptelefoon retour aangeboden omdat ik niet tevreden was over de werking. Retourproces was mij niet helemaal duidelijk dus even met de klantenservice gebeld hoe het ruilen voor een nieuw product precies werkt. Uiteindelijk aan de telefoon alvast een nieuw product besteld en de retour veranderd naar 'geld terug' ipv ruilen.
Ook nog even via whatsapp contact gehad over de zondagbezorging naar het verkeerde adres. Ik was helaas te laat om dat nog aan te passen, maar wel erg netjes binnen een halfuur antwoord waarbij in ieder geval de moeite genomen werd om meelevend over te komen, voor zover dat mogelijk is via een tekstbericht.
Coolblue is een webwinkel met snelle service ('s avonds om 11u besteld, volgende dag om 2u binnen!) en een goede klantenservice. Gekozen voor deze webshop, ondanks dat het product duurder was, vanwege de klantenservice. Uitgebreid assortiment van wasmachines tot laptop.
Mooie site, makkelijk te bestellen alleen dan begint de ellende. De bezorgdienst en Coolblue werken niet (goed) samen.
VerzendingNa het plaatsen van mijn bestelling netjes bevestiging, track&trace code gekregen. De volgende dag tussen 10 en 18uur zou de wasmachine geleverd worden. De volgende ochtend een nieuw mailtje dat het tussen 10:30 en 13uur zou worden en ik kon realtime zien waar de bezorger was, hoeveel klanten nog voor mij etc.
Check ik de site opnieuw, weg bezorger, "wordt wegens overmacht niet bezorgt". Dus ik de bezorgdienst bellen (45 cent per minuut, erg klantvriendelijk). Bleek het dat de papieren niet rond waren en ik een nieuw moment moest inplannen. Dus de dag erna maar gedaan. Jammer dat ik hier ZELF voor heb moeten bellen en er niet even een telefoontje over is geweest
Ik heb contact met Coolblue opgenomen en die vonden het erg vervelend maar ik had niet het idee dat er iets aan gedaan werd. Kreeg wel meteen een 10euro kadeaubon met geldigheid van 2 maanden . Heb aangegeven dat ik liever had dat mijn probleem werd opgelost of een vergoeding op mijn bestelling waar ik een probleem mee heb. Na veel standaard antwoorden heb ik het maar opgegeven.
Rijdt er einde van de middag opeens een vrachtwagentje de straat in, klep open, wasmachine eruit. Van een heel ander merk! Dus hun weer inladen, bellen, bleek verkeerde kenmerk op doos te staan en rommeltje op de pakbon (mijn naam kwam bij meerdere producten voor heb ik gezien) dus de juiste machine alsnog uitgeladen (was gelukkig wel mee). Maar weer zonder enige vorm van communicatie dat ik de machine toch wel zou krijgen.
Eerst al gedoe om het meenemen van mijn huidige machine. Die moest ik een dag van te voren al leeg laten lopen op een voor mij onduidelijke manier. Anders mochten ze de wasmachine niet meenemen. Na weer overleg hebben ze hem toch maar meegenomen bij wijze van hoge uitzondering. Zou fijn zijn als dit van te voren ook bij de klant bekend is je niet voor het blok wordt gezet.
Dan het aansluiten van de wasmachine, de personen hebben weinig verstand van wasmachines. Ik heb ze er eerst op gewezen dat ze de waterslang verkeerd om aan hadden gesloten. En toen ze weg waren heb ik de machine zelf nog even goed gezet door de pootje goed te stellen zodat de machine stevig staat en niet meer wiebelt.
Geen controle over het verzend en aflever proces. Blijkbaar makkelijk om bij ze een cadeaubon van 10euro te krijgen door te klagen. Meer persoonlijke aandacht en echt verdiepen in het probleem zou fijn zijn. Ik voel me niet echt gehoord en ben erg ontevreden over de hele verloop. Zeker omdat ik elke keer contact heb moeten opnemen en de hele aflevering gewoon waardeloos was.
Update: Na aantal dagen is het product goedkoper geworden, netjes het verschil terug gehad!
Ondanks telefonische garantie dat een iphone de volgende dag geleverd kon worden, werd 's avonds laat dmv een mailtje (niet eens het fatsoen het telefonisch te doen) de aflevering geannuleerd.
KlantenserviceWilde een iphone bestellen via de website welke aangaf dat deze op voorraad was. Heb voor de zekerheid toch maar even met de klantenservice gebeld of dat klopte. Na enige ruggenspraak werd me gegarandeerd dat het betreffende model inderdaad op voorraad en leverbaar was.
In totaal een half uur aan de telefoon gehangen om alles direct te regelen, inclusief het aflever tijdstip voor de volgende dag.
Tot m'n stomme verbazing krijg ik vervolgens 's avonds een mailtje dat deze aflevering niet door kon gaan omdat het toestel niet (meer) beschikbaar was. Ze konden niet eens het fatsoen opbrengen om dat telefonisch te melden.
Dacht ze de zaken bij Coolblue behoorlijk op orde hadden en een goede service verleenden. Was dan ook bereid daar wat meer voor te betalen. Maar na deze ervaring ...
Gevolg:
- vrouw kwaad op me omdat ik zaken doe met onbetrouwbare webshops (iphone was voor m'n vrouw)
- vrouw kwaad op me omdat ze regelingen getroffen had om de volgende dag thuis te zijn voor ontvangst (was met goed fatsoen niet meer terug te draaien dankzij die late afmelding)
- Reactie van die onvolprezen klantenservice: 'sorry' ...
Een dag later verbaas ik me er over dat het model nog steeds 'op voorraad' staat.
Echter nu valt me op dat als ik er een tmobile abo bij neem, de 'bestel button' opeens een 'pre-order button' wordt. Bij KPN en Vodafone blijft het een 'bestel button'.
Met andere woorden: ze hebben het toestel wel degelijk op voorraad, alleen niet voor t-mobile abonnementen. Terwijl ik deze vraag toch duidelijk gesteld had bij de bestelling met de klantenservice medewerkster. Er werd me gegarandeerd dat er ook toestellen beschikbaar waren voor tmobile abo's.
'Beloofd, voor 24uur besteld, de volgende dag bezorgd' ...
'alles voor een glimlach' ...
'ja meneer, toestel is op voorraad en ook leverbaar voor tmobile abo's' ...
'sorry' ...