Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenOverzichtelijke website met duidelijkheid over prijzen en voorraad. Ik kan iedeeeen deze website aanbevelen. Wat alleen jammer is, is dat deze site geen chat functie heeft.
VerzendingProduct voor een bepaalde tijd besteld en werd netjes de volgende dag volgens het van te voren aangegeven moment bezorgd.
AlgemeenEen product bleek niet te kunnen worden aangesloten op reeds aanwezige apparaten. Dat dit niet kon bleek niet uit de informatie van de fabrikant of Coolblue.
Omdat de installatiepogingen hierdoor lang duurde verliep de maximale retourtermijn van 30 dagen met slechts een paar dagen. Desondanks weigerde Coolblue de retour.
Omdat we ook al een vervangend apparaat gekocht hadden was dit volstrekte gebrek aan coulance een nare verrassing.
AlgemeenBestelling is eenvoudig te plaatsen. Instructies zijn duidelijk. Proces gemakkelijk en probleemloos verlopen. Website is overzichtelijk.
VerzendingInformatie door pakketbezorger vooraf was geheel correct. Levering gebeurde op tijd.
KlantenserviceKorte wachttijd aan de telefoon, deskundig personeel dat met je meedenkt.
AlgemeenDe bestelling plaatsen ging makelijk en eenvoudig echter nadat ik de bestelling had gedaan ging het "ietsje minder". Ik was zelf vergeten toe te voegen dat de wasmachine ook geplaatst diende te worden, (ik was zelf namelijk niet aanwezig). Dus pakweg 3 minuten na de bestelling gelijk gesproken met de klantenservice. Misschien een iets te enthousiaste medewerkster want zo snel als mijn bestelling gedaan was zo snel was hij ook geannuleerd.
Immers volgende de medewerkster kan er geen wijziging op de bestelling gedaan worden. De medewerkster heeft toen zelf de gegevens over genomen van mijn oude bestelling en alles leek goed te gaan. Tja vervelend maar okay onder het motto "maakt mij niet uit als het maar gefixed wordt", netjes heeft de medewerkster de order opnieuw in het systeem gezet met de juiste opties ('s morgens bezorgen, plaatsen en aansluiten). Hiervan ook de bevestiging gehad met die details.
Enkele momenten later kreeg ik een mailtje met een "verzoek tot betaling" of ik nogmaals het hele bedrag even wilde betalen, ik weer terug gebeld dat het volgens mij enkel de aansluitkosten moesten zijn en toen kreeg ik van de andere medewerker te horen dat zijn collega iets te enthousiast alles had gecancellend in plaats van het al betaalde bedrag gewoon op de nieuwe order te zetten. Dus maar weer het hele bedrag betaald terwijl we wachten op de stornering van de eerste order. Dan zou je denken "Goh het kan erger", dat klopt ! Leest u mee bij de verzending ?
De verzending tja, al enigzins geirriteerd doordat ik wederom moest betalen, kreeg ik dus pas de volgende dag een bevestiging van levering voor die dag erop. Nu weet ik dat ik laat bestelde (Maandag, 22:00) maar dat was al een dag later dan "de volgende dag in huis als u voor 23:59 bestelt". Ach "what could go wrong more" nou ....... ondanks dat ik de expliciete bevestiging had dat Woensdag tusen 07:30 - 12:00 de levering zou plaats vinden (en daar had ik ook extra voor betaald) kregen we een berichtje "Ergens tussen 12:00 en 14:00 komen we langs", wait whut het moest juist in de ochtend omdat er niemand in de middag thuis was. Het antwoord luide toen ik 's morgens belde "tja vervelend anders moeten we het maar op een andere dag laten leveren" of ik niet ff iemand kon regelen die de deur open deed want hij werd toch geplaatst en aangesloten. De beste medewerkster gaf wel nog even aan dat ik later maar even moest terug bellen voor een eventuele refund en compensatie nadat de levering gedaan was want dat kon nu niet.
Nog een tikkeltje meer geirriteerd maar okay mijn Moeder (66) was bereid om wel even bij ons thuis de deur open te doen terwijl ze daar wachten. Nu komt de klapper, de beste bezorger komt (en oprecht de bezorger kon er in dit geval niks aan doen) waarop deze man de briljante woorden uitsprak: "Plaatsen hoezo, dit is de route voor enkele levering, bovendien ben ik ook alleen". Uiteindelijk heeft de beste man hem netjes geplaatst maar er is toch wel een ding waar ik ronduit furieus over was. Mijn moeder van 66 heeft de beste bezorger even moeten helpen met tillen ( de bezorger droeg veruit het meeste gewicht de trap op maar toch. Dan zou je nu denken het kan nu echt niet meer erger "oh but yes it can" leest u even verder bij het klantcontact.
Ach ja het klant contact:
Medewerkster 1:
Prima te woord gestaan, misschien iets te enthousiast alles gecancelled en er opnieuw ingezet maar okay.
Medewerker 2:
Ah ja mijn collega is iets te enthousiast geweest met de cancel. Als u deze ook even betaald storneren we dat andere bedrag even terug ... (goh je zal het maar niet even extra in je buffer hebben liggen voor noodgevallen in deze tijd)
Medewerkster 3:
Vriendelijke te woord gestaan maar "ja er gaan wel eens dingen mis". Belt u na de levering maar even terug om te kijken of we de verkeerde levering kunnen terug storten of compenseren.
Medewerkster 4:
Ik ga een verzoek(!) indienen voor de terug levering kosten van de aansluiting, meer kan ik niet doen. Maar de leveringskosten dan ? Tja dat staat niet in het systeem, maar ik heb er een bevestiging van "ja maar dat staat niet in het systeem", maar ik heb er letterlijk de bevestiging van door jullie gestuurt "oh ja ik zie het".......
En bij Medewerkster 4 verloor ik toch echt even mijn geduld, what the F**** Coolblue, mijn Moeder (66) moest helpen een wasmachine te tillen. Los van al het geneuzel in jullie IT systemen missen jullie de essentie van wat hier mist gaat en welke impact dat heeft.
En dan is de medewerkster ook nog verbaasd dat ik lichtelijk .... nee gewoon ronduit boos was toen ze ëen verzoek tot terug betaling ging indienen bij de transport maatschappij, ja leuk maar jullie hebben zelf dit geleverd. Ik ben wel even helemaal klaar met CoolBlue ik begrijp dat er wel eens iets mis gaat met een besteling ( overigens was die niet de eerste bestelling bij Coolblue van mij die mis ging) maar nu ben ik er toch wel echt even klaar mee. (Los dat mijn verzoek tot terug betaling van de extra kosten "in behandeling is" vind ik dit gewoon echt niet kunnen. Hoe kun je nu het zo verprutsen dat uiteindelijk een 66 jarige vrouw moet helpen een wasmachine te tillen. Echt ronduit belachelijk.
AlgemeenGoede mogelijkheden om verschillende producten te vergelijken. Handige extra informatie over de producten die helpen bij je keuze.
VerzendingOndanks de drukke decemberperiode was het snel en netjes bezorgd.
AlgemeenMakkelijk proces, duidelijke communicatie, fijne site (het vergelijkssysteem heeft goed geholpen). Alles werkt snel en is superoverzichtelijk!
VerzendingBelachelijk snel, ‘s avonds 22:00 besteld, de volgende ochtend om 10:15 in huis!
AlgemeenMakkelijker dan dit kan haast niet. Simpele stappen, het wordt precies uitgelegd, wat ik heel fijn vind.
VerzendingProbleemloos en snel, zoals beloofd. Duidelijk gecommuniceerd. Het pakket was netjes geleverd met alle bestelde artikelen.
AlgemeenWas een overzichtelijke product informatie.
Snelle betaling.
Bestelling in goede staat geleverd.
En zoals was aangegeven en review voor de kwaliteit van de cirkelzaag was perfect.
AlgemeenShopervaring bij Coolblue is gewoon altijd top! Deze keer een complete werkplek besteld, docking, ultrawide screen, printer en toebehoren. Alles naar wens.
Het helpt ook gewoon dat Coolblue al een selectie heeft gemaakt van de betere producten in de markt. Zo hoef je niet alle varianten in de markt door maar gewoon de selectie en het advies van Coolblue te volgen. Neem van mij aan, daar kun je op vertrouwen!
Alle zendingen die ik heb gekregen zijn de volgende dag in huis, en netjes verpakt. Gewoon prima!
AlgemeenSuper tevreden met de tv.,
Hele lieve mannen die hem kwamen ophangen en installeren.
Tot nu erg tevreden met de tv
Super
AlgemeenOp Tweakers.net het product (een externe SSD, de Samsung T7 Shield 2TB) in de Black Friday aanbiedingen gevonden bij Coolblue. Zoeist zocht ik eigenlijk al langere tijd om een externe, offline systeembackup van mijn PC te op te parkeren. Bestelling verliep vlotjes, ook al omdat ik al een account bij hen had. De volgende dag zou het pakje tussen 18:00 en 19:00 worden bezorgd. Om kart voor zeven was stond de fietskoerier voor de deur en belde aan. Ik hoorde helaas de bel niet omdat ik TV zat te kijken en het geluid kennelijk te hard had staan... Mijn fout dus. Prompt ontving ik een belletje van de bezorger op mijn 06. Hij vroeg zich af of ik soms niet thuis was... Enfin, dat liep dus goed af. Een dikke pluim voor deze bezorger! Worden ze door Coolblue speciaal getraind op dit soort situaties of was dit gewoon een hele slimme bezorger? Ik heb het hem niet meer gevraagd maar het feit blijft dat ik dit topservice vind.
VerzendingZie hierboven
AlgemeenIk koop al naar volle tevredenheid producten bij Coolblue vanaf de opening van de winkel in Amsterdam. Hun website is erg duidelijk, maar in de winkel krijg je bovendien goed advies. Ook Coolblue’s keuze vind ik een prima idee. De service is uitstekend. Als het product erg tegenvalt dan mag je het zelfs binnen 30 dagen retourneren. Hun prijzen zijn bovendien nog erg scherp ook.
VerzendingProduct werd in goede staat en tijdig geleverd. Verpakking was uitstekend.
KlantenserviceKlantenservice is erg vriendelijk en werkt altijd naar een oplossing toe waar je tevreden mee bent.
AlgemeenFijne manier van bestellen. Website sluit aan bij mijn verwachtingen. Helpt bij het maken van keuzes.
VerzendingWerd geleverd zoals dat afgesproken was.
KlantenserviceIndien er problemen zijn, wordt er uit eerdere ervaringen meegedacht in een oplossing.
AlgemeenSnelle levering en mooie prijs, ook veel keuze en het is makkelijk dat je producten kunt vergelijken
KlantenserviceAardige en snel reagerende klantenservice ook goede oplossingen voor problemen
AlgemeenI.v.m. Black Friday wat producten besteld voor de PS5, deze waren snel binnen! Super tevreden over de service!
AlgemeenSnelle levering en ben helemaal blij met mijn gloednieuw apparaat en hij werkt goed. Echt super!
AlgemeenNooit problemen gehad met verzendingen en word altijd goed geholpen. Nog blijer met dat ik niet maandag maar zondag mijn pakket al zou krijgen!
VerzendingZaterdag besteld, volgende dag op zondag om 09:00 al binnen. TOP
KlantenserviceVriendelijk en oplossingsgericht. Alles voor een glimlach maken ze wel waar.
AlgemeenBesteld op zaterdag, pakketje op zondag. Plus beste prijs op een specifieke processor. Ben dus wel tevreden!
AlgemeenBesteld op zaterdag, pakketje op zondag. Plus beste prijs op een specifieke pannenset. Ben dus wel tevreden!
VerzendingSnel bezorgd
AlgemeenDe website is overzichtelijk en goede toelichting en informatie over de aangeboden artikelen. Over het algemeen erg tevreden.
VerzendingTop verzending. Zaterdag besteld en op zondag de volgende dag had ik het al in huis.
KlantenserviceVriendelijk personeel, en ik ben tot zover altijd snel en goed geholpen bij vragne en klachten.