Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenWauw... wat een super televisie! Installatie ging ook prima, zelf voor mensen die weinig verstand hebben van het installeren van televisies ging dit super makkelijk! Mooi, helder beeld, grote van beeldscherm ook prima en erg handig dat er ook mee op internet kan. Voor deze prijs kun je hem niet laten staan, Kortom... wij zijn super tevreden!
VerzendingPerfecte bezorging, 's avonds besteld en de volgende dag keurig geleverd!
Ze hebben bij Coolblue een overzichtelijke site en de prijzen zijn ook redelijk en het is fijn dat je het dezelfde dag nog kan laten bezorgen
Verzendingsnelle levering voor geringe meerprijs zelfde avond nog
Klantenservicetop
Al vele malen iets bij besteld.
Niet altijd de aller goedkoopste, maar de service en communicatie is geweldig.
Altijd snel en goed geleverd.
Herkenbare verpakkingen.
Altijd goede en snelle communicatie gehad met Coolbue.
Ook de winkels zijn het waard om te bezoeken.
Goede service en bijna alles wat aanwezig is kan getest worden.
Coolblue kan als voorbeeld dienen voor veel andere webwinkels. Zeer duidelijke site waar wel aan cross-selling wordt gedaan maar niet op een te opdringerige wijze. Compleet aanbod, duidelijk weergegeven met voldoende specificaties.
Niet altijd de goedkoopste wel steeds de duidelijkste.
Betaalproces verloopt probleemloos en ook de aflevering is tot op heden altijd conform afspraak geweest. (nb. ik heb geen enkele relatie met Coolblue)
Paypal betaling accepteren en vervolgens teruggestort krijgen zodat de betaling nogmaals uitgevoerd moet worden (maar dan met iDeal) is best knullig. Bied die mogelijkheid dan niet aan. Nu ben ik tweemaal het aanschafbedrag kwijt en mag een paar dagen wachten totdat de Paypal afschrijving weer op mijn bankrekening staat.
VerzendingZoals gebruikelijk snel en accuraat afgeleverd.
KlantenserviceZie korte toelichting hierboven.
Klantenservice kan verder geen informatie geven waarom dit zo gegaan is. Daar heb je dus niet veel aan.
Beste Botoo,
Helaas moeten we Paypal betaling altijd checken, waardoor er soms een betaling geweigerd kan worden. Dat lijkt inderdaad niet logisch als wij deze optie aanbieden. Helaas hebben wij dan ook geen inzicht in wat de precieze reden hiervan is, in verband met privacy. We geven u in dit geval dan liever een optie door, waarvan we zeker van zijn dat het niet nogmaals kan gebeuren dat de betaling afgewezen wordt. Onze oprechte excuses voor het ongemak wat dit opgeleverd heeft.
Coolblue
Duidelijke informatie in een positief verassende eigen stijl, tijdige bezorging, goed verpakt product en een vriendelijke bezorger.
Alles ging super makkelijk. Het vinden van het gewenste product, de bestelling en de betaling.
VerzendingSnelle levering.
Na meerdere website vergeleken te hebben, ben ik uiteindelijk bij Coolblue terecht gekomen. De website van Coolblue is simpel en duidelijk evenals het betaalproces.
VerzendingHet aflevertijdstip van het product werd uiteindelijk iets later dan aangegeven op de website. Desalniettemin werd het pakket goed afgeleverd.
Product is perfect en voldoet aan mijn verwachting. Adequate afhandeling van COOLBLUE ook in het weekend
VerzendingSnel en correct geleverd.
KlantenserviceSupport heeft mij ook goed geadviseerd omtrent aan te schaffen RAM geheugen, COOLBLUE bleek het niet in het assortiment te hebben en men was zo reëel dit ook te vertellen.
Tot viermaal toe een toezegging gekregen die niet is nagekomen:
Eerste belofte (via mail):
"Ik heb alles voor je in orde gemaakt en een betaalverzoek gestuurd". Ik netjes voor de dealdine van 23:59 betaald en ook een bevestiging van de betaling gekregen. De belofte: Voor 23:59 betaald, morgen in huis (zie site en bevestigingsmail).
Dus ik de volgende dag (zaterdag) contact gezcoht via de chat omdat ik geen track & trace had gekregen en de status van de bestelling niet was veranderd.
Tweede belofte (via chat):
"Ah ja, ik zie dat het om een teedekansje gaat, die moet eerst nog uit een ander magazijn komen. Maandag komt hij". Waarop ik expliciet heb gevraagd of ze maandag gingen versturen of dat dan het apparaat in de bus zou krijgen. Antwoord/belofte: "Maandag wordt hij bij je thuis afgeleverd". Waarop ik e.e.a heb geregeld zodat ik die maandag ook in ontvangst zou kunnen nemen.
Je raadt het al: Ook op maandag was er nog geen verandering in de bestelstatus. Ik heb toen via WhatsApp contact opgenomen, daar kreeg ik al weer de derde loze belofte belofte toegestuurd: De verwachting is dat we vandaag gaan versturen en dat je morgen het apparaat thuis kunt verwachten.
Ik heb voordat ik telefonisch contact op heb genomen daarna nog via de chat gedaan waar ik toen het VIERDE verhaal te horen kreeg: "Uh ja, er is iets misgegaan want we kunnen het apparaat wat u besteld heeft niet meer vinden". Daarna werd de chat plosteling afgebroken, zonder dat ik kon reageren.
Uiteindelijk dan maar eens telefonisch contact opgenomen, waarop ik herhaaldelijk het zelfde verhaal te horen kreeg: "Tsja, niets aan te doen, uw apparaat is er niet meer". Daarbij werd volledig voorbij gegaan aan het feit dat het om een apparaat ging wat gereserveerd was voor MIJ en ik na die reservering meteen voldaan heb qua betaling. Doordat ik geen serieus alternatief kreeg aangeboden heb ik de vraag gesteld of ik dooverbonden kon worden met een manager of een ander iemand waar ik mijn klacht kon neerleggen. Dit wou de medewerkster van de helpdesk niet doen. Hierop heb ik noodgedwongen dan maar een mail gestuud naar een adres voor klachten bij coolblue met daarin de vraag of men telefonisch contact met mij wil opnemen. Tot dusver nog geen reactie gehoord, maar ik zag net wel dat alvast mijn order uit het systeem van coolblue is gehaald zonder dat ik daarom heb gevraagd!
Ik ben vooral teleurgesteld in het feit dat er niet pro-actief iets vernomen is vanuit coolblue maar dat ik elke keer er achteraan heb moeten jagen waarbij dan ook nog elke keer een ander antwoord is gekomen!
Op verschillende manieren contact gehad (chat op de site, whatsapp, telefoon). Alle medewerkers hebben een verschillend verhaal (4 verschillende verhalen) en doen toezeggingen die niet worden nagekomen.
Ik ben niet alleen een teleurgestelde klant maar ook echt boos over de manier waarop er met mij is omgegaan. Ik heb ook een formele klacht ingediend (via een email, men wou mij niet doorverbinden).
Alles voor een glimlach? Het lachen vergaat je snel bij zoveel amateurisme!
Beste iJasja,
We vinden het ontzettend vervelend om te lezen dat er zo veel verschillende beloftes zijn gedaan, die stuk voor stuk niet na zijn gekomen. Op dit moment hebben we de geschiedenis niet voor ons, dus zouden we uw ordernummer graag ontvangen om het in te zien.
Het is altijd een lastiger verhaal als het om een product gaat wat niet in het juiste magazijn ligt, maar dan nog dient het goed uitgezocht te worden voordat er toezeggingen worden gedaan. Onze oprechte excuses dat het op deze manier verlopen is. Graag ontvangen we van u de juiste gegevens en bekijken we wat we hierin nog voor u kunnen betekenen.
Coolblue
Dankuwel voor het ordernummer. We hebben goed de situatie bekeken en begrijpen uw ontevredenheid volledig. We zien ook dat de tablet op het moment naar een ander magazijn wordt verplaatst, het magazijn waar vandaan wij het naar u kunnen versturen. Dit betekent dus dat we de door u bestelde tablet alsnog naar u kunnen opsturen, alleen wel met een vertraging. Deze vertraging zal ongeveer 10-14 werkdagen zijn.
Als u het niet erg zou vinden deze periode af te wachten, kunnen wij de tablet voor u alsnog gaan leveren. Tevens willen we voor het ongemak een voucher van 20 euro toesturen. Graag horen we of u hiermee akkoord gaat.
Coolblue
Zaterdags een Laptop besteld, zondags in huis. En dat ook nog mer een leuke prijs !!
Overzichtelijke website met duidelijke filters en criteria, de uitstekend mist omdat ik twee bestellingen moest plaatsen in verband met kortingscodes. Ergens logisch dat je niet twee kortingscodes kan toepassen, maar gezien het ook om twee producten ging moest Coolblue twee verzendingen aanmaken. Ook voor hun dus niet heel interessant. Het zou mooi zijn als je bij meerdere producten ook meerdere kortingscodes kan toepassen.
VerzendingDuidelijke communicatie over bestelling en voortgang. Verwachtingen worden goed gemanaged.
Veel betaal methodes zoals ideal, PayPal credit card en nog een paar. Voldoende voor mij.
VerzendingOp zich heeft coolblue de verzending goed gedaan, alleen leverde postnl de bestelling later uit dan de afgesproken tijdframe. Dat is minder maar daar kan coolblue weinig aan doen.
KlantenserviceVia Twitter reageren ze snel en afdoende
Prima website, goede communicatie over de status van je bestelling en een snelle levering. Ook een hele goede aftersales.
Coolblue heeft ook dit jaar weer de Tweakers Award voor beste webshop gewonnen en naar mijn mening redelijk terecht. Natuurlijk zijn er andere goede webshops maar de uitstraling en service van CoolBlue is uitstekend. Prijzen zijn iets aan de hoge kant maar daar valt mee te leven, mocht het verschil niet drastisch zijn.
VerzendingZondagavond laat besteld, maandag 9:00 voor de deur. Dat is zeker een reden om die enkele euro's meer neer te leggen.
uitleg op website heel compleet. Voor 23 uur besteld . Volgende dag in huis. snelle levering
Bij coolblue de Dirt Devil spider gekocht. Was hier nog voor een redelijke prijs te koop en snel leverbaar. Bestellen en betalen ging prima, levering ben ik minder over te spreken....
VerzendingDan de levering en eigenlijk mag dit Coolblue niet worden aangerekend, maar ik hoop wel dat ze de verzender PostNL erop aanspreken. Ik heb vrijdag besteld en levering zou de volgende dag, zaterdag plaatsvinden. Netjes track en trace gehad en zaterdag op het daarin vermeldde tijdstip thuisgebleven. Er kwam echter niks en opeens kwam er een melding dat ik niet thuis zou zijn geweest en levering later zou zijn. Navraag op twitter bij PostNL leerde mij dat de chauffeur wel gemeld had langs geweest te zijn, echter ik had geen briefje en er was niemand geweest. Chauffeur alsnog terug laten komen bleek niet mogelijk. Via de medewerker van Twitter hier wel een klacht over ingediend. Omdat ik maandag weer moest werken koos ik vervolgens voor levering op afhaal locatie, echter door Carnaval in het zuiden kon ik uiteindelijk woensdag pas mijn pakket afhalen.
Dit is helaas niet de eerste keer dat ik zulke ervaringen met PostNL heb en hoop dan ook zeer dat Coolblue voor een andere bezorgdienst kiest.
Beste meneer Bosma,
Vervelend om te horen dat de robotstofzuiger met zoveel vertraging geleverd is. Uiteraard waarderen we deze feedback heel erg, we koppelen uw ervaring terug aan PostNL, want dit is inderdaad niet de ervaring die we willen bieden. We hopen dat de stofzuiger goed bevalt en in je inbox zal u een poging het goed te maken aantreffen.
Groeten,
Coolblue
Betaling liep perfect via paypal, makkelijk besteld en snel in huis zoals altijd! Zeer tevreden klant opnieuw!
HOED U VOOR BESTELLEN BIJ COOLBLUE EN AFHANDELINGEN VIA DYNALOGIC ALS U WAARDE HECHT AAN GOEDE KLANTENSERVICE, ZEKER ALS U HAAST HEEFT.
Vervolg van http://tweakers.net/shopreview/permalink/152413/ .
Korte samenvatting: met spoed reiskoffers gekocht met VANDAAGNOG service i.v.m. vertrek laat de volgende dag, eigen koffers bleken niet geschikt voor de geplande vliegreis. Goed vertrouwen in de naam en reputatie van COOLBLUE, dus ook vertrouwen geplaatst en extra kosten betaald voor deze service, ook op tijd geplaatst en alles. Vooraf ook gechecked bij de klantenservice of dit allemaal zou gaan lukken en toegezegd gekregen dat het zeker goed zou gaan komen. COOLBLUE (of DYNALOGIC, niet duidelijk want men knalt direct de hoorn erop) belt vervolgens 1.5 uur na het plaatsen van de bestelling doodleuk op om te verklaren dat het rijden naar Eindhoven (!) te ver om is (!!) van hun route en dat ze daarom pas de volgende dag komen. Annuleert zonder instemming de uitlevering, heeft hier vervolgens geen boodschap aan via klantenservice, maar stelt de ochtend erop alsnog uit te zullen leveren als uitdrukkelijke toezegging. Daarmee denk je dat het alsnog geregeld is, minus compensatie waar men eigenlijk niet over wil praten, krijg je vervolgens (zo lees je uren later pas) uur later weer bericht dat het uitleveren is GEANNULEERD en dat men de uitlevering heeft verplaatst naar vier dagen (!!!) later.
Nieuw:
Klantenservice inmiddels gesloten, dus via twitter en email contact opnemen plus volgende ochtend gelijk aan de telefoon hangen.
Contact met webcare team:
"We vinden dit een zeer vervelende situatie. We kunnen een nieuwe order voor je plaatsen met een VandaagNog levering. De kosten voor de levering nemens we dan op ons. Je dient dan wel het bedrag voor de koffer te betalen, maar het bedrag wat je betaald hebt voor de andere order laten we terugstorten. Is dat een idee?"
Reactie (geparafraseerd): "Nee, ik moet tegen die tijd dat jullie eventueel nog aan komen zetten (tot 22:00 officieel, bij de vorige levering om 22:45 pas!) al op de plaats van vertrek zijn, MET de koffers. Geen tijd meer om andere te kopen, het is aan jullie om te voorzien in een alternatief, desnoods apart iemand laten rijden vanaf het depot."
Contact met klantenservice via telefoon (geparafraseerd): "ja, het had echt niet zo moeten gebeuren, u heeft helemaal gelijk, maar we kunnen u niet helpen om vandaag nog de spullen te krijgen." En bij vragen waarom men dan wel ook nu nog VANDAAGNOG service aanbiedt, terwijl men zelf aangeeft dat dit niet kan: "ja, maar dan loopt u (!!!) het risico dat de bestelling wederom wordt vertraagd naar maandag als DYNALOGIC het besluit te wijzigen.
Contact met webcare via twitter (vervolg):
""We betreuren hoe dit gelopen is, het is zeker niet de normale gang van zaken en niet wat je van ons mag verwachten. Als er de mogelijkheid was geweest dit nog voor de avond op te lossen, hadden we dit graag voor je gedaan, alleen is deze mogelijkheid er niet. We stellen je voor deze bestelling voor je te annuleren en je geld hiervoor terug te storten, alsmede de kosten voor de niet uitgevoerde VandaagNog levering.
(...)
We begrijpen zeker dat dit heel vervelend is. We kunnen hier geen losse koerier voor regelen. We vinden het uiterst vervelend en we geven eerlijk aan dat we het voor vanavond niet meer redden om 't bij je te krijgen. We hebben ook gekeken naar soortgelijke varianten in de winkel, maar we hebben ook geen vergelijkbare modellen in de winkel in [verwijderd] op voorraad. Het is natuurlijk niet prettig dat precies nu de levering vertraagd is, onze excuses hier ook voor."
Daar zit je dan om het zelf maar te regelen zo vlak voor je vakantie. En dat ga ik ook doen, op een of andere manier, maar gelet op hoe schofterig en honds ik ben behandeld, de extra kosten die ik nu heb moeten maken, alsmede de schade die ik heb opgelopen, zal ik e.e.a. waarschijnlijk in rechte gaan betrekken. Allemaal vermijdbaar als men gewoon de herhaalde toezeggingen zou hebben nagekomen, ook de veel hogere kosten voor COOLBLUE die daarmee gepaard zullen gaan.
Gelet op hun weigerachtige teneur en passieve houding in deze heb ik niet de hoop dat COOLBLUE in deze voor mij nog een adequate oplossing gaat bieden die tegemoet komt aan de omstandigheden en vooral de tijdsdruk die gepaard gaat met het probleem waar ik dankzij hen nu mee zit. Deze review is vooral bedoeld om andere tweakers en klanten te beschermen tegen dit soort schofterige praktijken, waar grote bedrijven (zowel COOLBLUE als DYNALOGIC) niet mee weg mogen komen.
WEES GEWAARSCHUWD!!
Zie hierboven. Toezeggingen worden gedaan die niet worden waargemaakt. DYNALOGIC is een onbeschoft bedrijf met zeer slechte service (zie ook opmerkingen bij een pagina over een niet duur 0900-nummer: http://beta.vraagalex.nl/business-directory/693/dynalogic/ ), waarbij ze gewoon ophangen terwijl je met ze aan de telefoon bent om te vragen naar een oplossing. Overigens geven ook zij aan op 11-2-2016 om 9:15 dat ze NIET kunnen leveren op de avond van diezelfde dag. Hoe kunnen ze dan in vredesnaam überhaupt VANDAAGNOG leveringen voor Coolblue uitleveren? Alleen in de Randstad zeker?
Het summum is nog dat als je het lef hebt om te vragen waarom je levering, ondanks uitdrukkelijke toezeggingen van Coolblue en ook de initiële planning voor de ochtend, ineens vier dagen wordt verplaatst, je doodleuk in je gezicht geslagen krijgt dat JIJ ZELF de wijziging hebt gedaan.
Ja, ik ga een datum voor levering voor koffers die ik eerder al had wijzigen naar een datum waarbij ik al vier dagen weg hoor te zijn op genoemde vakantie. Dat geloof je toch zelf niet?
Zie hierboven. Hoort aan, zegt sorry, maar meent er namens het bedrijf helemaal niets van. Oplossingen zijn binnen handbereik, zeker voor een bedrijf dat er prat op gaat honderden miljoenen euro's per jaar om te zetten, waarbij 30-40ct per km voor een koerier kennelijk toch teveel is om een klant in nood (waarbij de schuld nota bene ook zowel mondeling als schriftelijk wordt erkend!!) alsnog te helpen. Alles voor een glimlach is hun slogan, toch heb ik niets om te lachen na al deze ellende. Wellicht bedoelt men een glimlach bij hun accountant?
Beste,
We betreuren het ernstig dat uw bestelling zo is verlopen. We zijn niet trots op de manier waarop uw bestelling is verwerkt en behandeld en willen u op dit kanaal dan ook nogmaals ons excuses aanbieden. Hopelijk kunt u, ondanks deze vervelende situatie, nog volop genieten van uw vakantie.
Coolblue
Een thermostaat gekocht, een zogenaamd '2e kansje'.
Nieuw 150euro
Nu voor 100euro
Status: "ZGAN, verpakking gescheurd, 12maanden garantie"
Bestelling was snel in huis. Thuis de thermostaat uit de nette verpakking (huh, die was toch gescheurd??) gehaald en na zo'n 10minuten kwam ik tot de ontdekking dat ik de verkeerde had besteld (Aan/uit - OpenTherm). Product terug in doos gestopt en een retournummer aangevraagd & gekregen.
Tot daar ging het nog goed...
Mail ontvangen 'Het product is terug bij ons, maar voldoet niet aan de retourvoorwaarden - er zitten krasjes op de behuizing. Wij kunnen dit artikel niet meer tegen dezelfde waarde verkopen'. Aangevuld met 'Uit coulance kunnen wij u een deel van het bedrag terug geven'.
Na enkel telefoontjes nog niets verder. Ze staan je vriendelijk te woord hoor, maar ook bij een tweede controle komen ze krasjes op de behuizing tegen (goh, die zullen er bij een derde controle ook nog wel op zitten...). Verdere discussie was ook niet nodig - de beslissing was definitief: ik had het veroorzaakt. Ik heb zelf geen krasjes gezien of gemaakt, ik heb het product namelijk 's avonds bij matige verlichting kort bekeken, maar ik geloof best dat er wat kleine gebruikssporen op zaten. Niet vreemd bij een 2e kans artikel. Op mijn eigen foto's (ik heb tijdens de 10 minuten testen wat foto's gemaakt voor partner) is natuurlijk niets bijzonders te zien.
----
Update: Gebeld door de Coolblue klantenservice. Ze hebben de case opnieuw bekeken en geven aan dat 2e kans artikelen wat lastiger zijn te beoordelen mbt gebruikssporen. Dat kan ik mij zelf ook wel inbeelden. Ik heb de toezegging van een volledige refund gekregen, daarmee ben ik tevreden.
Snel, erg snel.
KlantenserviceKlantenservice luistert naar de issue, maar legt zich neer bij de conclusie van het retour team. Verdere discussie zou ook geen resultaat bieden.
Klachtenservice heeft de issue in behandeling genomen, reageert snel en geeft een goede toelichting.
Beste,
Dit klinkt als een heel vervelende situatie. Het is natuurlijk hartstikke jammer dat het zo heeft moeten lopen. Als u wil dat er nog een blik op de situatie geworpen wordt, vernemen we graag het ordernummer.