Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Bij het bestellen van de printer die ik op Tweakers had gevonden ging er iets mis. De site van Coolblue gaf aan dat mijn bestelling geplaatst was maar ik had nog niet betaald en kreeg ook geen bevestiging.
Vreemd genoeg kon ik de betreffende printer ook niet vinden op de site van Coolblue. Ik vond wel een vergelijkbaar type waarbij de bestelling wel lukte.

Supersnel geleverd. Exact zoals aangegeven bij de bestelling. Goed verpakt. Product in orde.

Ik had eerst een HP printer besteld. Deze kon ik binnen 14 dagen retourneren. Dit heb ik ook gedaan omdat hij niet beviel. Ik kon de HP gratis terug sturen en kreeg mijn geld terug. Vervolgens heb ik de Xerox besteld.

Het plaatsen van een bestelling gaat erg soepel, maar dat is ook werkelijk het enige wat soepel gaat.

Bestel niets bij dit bedrijf. Zodra er iets mis gaat dan blijft het mis gaan.

Coolblue (Camerashop) heeft een camera verstuurd zonder handleiding en cdrom. Ik heb dit vervolgens aangegeven bij Coolblue, ze hebben bevestigigd dat er een cdrom en handleiding bij moet zitten. Coolblue heeft mij verzocht het gehele product weer retour te sturen en dan zouden ze een nieuwe camera retour sturen waar wel een handleiding en cdrom bij zou zitten. Tot mijn grote verbazing ontvang ik wederom een camera zonder handleiding en cdrom. Dit heb ik weer aangegeven bij Coolblue en ze verzochten mij wéér om het complete product te retourneren. Ik heb verteld dat ze inmiddels twee keer een fout hebben gemaakt en ik niet van plan ben om het weer te retourneren met het risico dat ik weer een camera zonder handleiding en cdrom ontvang. Ik heb gevraagd of ze de handleiding en cdrom op kunnen sturen maar dat kunnen ze blijkbaar niet.

De klantenservice is ronduit slecht. Ze reageren wel snel maar iedere mail wordt door een ander persoon beantwoord met als resultaat dat je meerdere keren hetzelfde verhaal moet vertellen. De medewerkers/afdelingen binnen dit bedrijf praten langs elkaar heen.

De ene persoon vertelt dat ze een handleiding en cdrom op gaan sturen en even later krijg je een mail om je product te retourneren. Dit soort zaken worden niet met de klant besproken, er wordt gewoon een standaard mail verstuurd.

Dit bedrijf doet er alles aan om op het eerste oog een goede klantenservice te bieden. Ze zijn middels diverse kanalen bereikbaar en antwoorden redelijk snel. Maar als je een echt probleem hebt dan kom je er vrij snel achter dat het slecht gesteld is met de klantenservice bij Coolblue.

Iedere mederwerker van de klantenservice begint de mail met zijn of haar welgemeende excuses. Vervolgens geven ze aan dat er geen andere optie mogelijk is dan het product voor de tweede keer te retourneren. Hoe gemeend zijn deze excuses als er twee fouten gemaakt worden en de klant weer wordt opgezadeld met de problemen?

Oplossingsgericht denken komt niet voor in het woordenboek van Coolblue. Bij Coolblue denken ze alleen in procedures en dat is niet de meest handige aanpak als de slogan van je bedrijf "Alles voor een glimlach" is. Het lachen vergaat je tijdens het contact met de klantenservice.

Goede avond,

Wat ontzettend vervelend om te horen dat er 2 keer iets is misgegaan. Dit is zeker niet de bedoeling. We willen dit graag verder uitzoeken. Zou u het ordernummer door kunnen geven?

Alvast bedankt!

Groeten,
Coolblue

Ordernummer aangeleverd maar helaas nog steeds geen reactie. Alweer een teleurstelling door de klantenservice van Coolblue. Wordt dit probleem nog opgelost? Of kan ik alles terug sturen?

Ik heb een LG V10 besteld bij CoolBlue omdat dit het enige bedrijf in NL was die deze telefoon leverde. Het is mij erg goed bevallen en de telefoon is erg snel geleverd.

De levering zou er om 3 uur zijn en ze waren er om kwart over 3, dit is in mijn beleving gewoon op tijd. Het product is goed verpakt en de bezorger was vriendelijk.

De klantenservice was top, dit heeft Coolblue goed in de gaten. Ze weten dat dit belangrijk is en spelen hier uitstekend op in. Geslaagd in mijn beleving.

Ze hebben verschillende mogelijkheden om te betalen. Ik mis alleen nog de functie achteraf betalen. Dit kan wel bij de concurrent (Bol.com) bijvoorbeeld.

Voor 23:59 uur besteld de volgende dag in huis. Dit was ook bij mij het geval. TOP dus.

Alles aan de bestelling via Cool Blue ging perfect. De mogelijkheid om een tweedekansje te kopen vind ik een grootte toevoeging en ga ik vaker gebruik van maken!

Heel snel!

Coolblue (wasmachinestore) geeft duidelijk aan wat de plus- en minpunten zijn van de wasmachines. Daarnaast zijn er veel nuttige reviews. Bestelproces is snel, duidelijk en effectief.

Geweldige dienstverlenging m.b.t. bezorging. Wasmachine zondagavond 21:30 besteld, maandagmiddag 16:00 in huis. Door de bezorgers naar tweede verdieping getild, aangesloten en oude meegenomen.

Zeer gebruikersvriendelijke site en shop. Zeer uitgebreide keuze en toch alles makkelijk te vinden.
Betaling kan niet makkelijker. Bestelling snel binnen.
Hulde!

Beoordeling spreekt voor zich!

Het was makkelijk een bestelling te plaatsen en betaling makkelijk en snel, ik zag geen negatieve punten hierin.

Je wordt op een overzichtelijke manier door het koopproces begeleid, alles is duidelijk opgezet. Voordeel is dat je tot een laat tijdstip kan bestellen en de volgende dag wordt het geleverd !

Product goed verpakt

Beoordeling is n.a.v. een verzoek om garantie van een robotstofzuiger. Dit is zeer snel opgepakt. Zie verder klantenservice.

Volgende dag in huis, conform de verzendbevestiging.

Display van de robotstofzuiger was defect na 1½ jaar. Verzoek gedaan om apparaat voor garantie terug te sturen, is direct geaccepteerd. Na aankomst is keurig bevestigd dat het apparaat ontvangen is. Nog geen drie uur later de bevestiging dat er een nieuw exemplaar is verzonden! Dat had ik niet verwacht, binnen twee dagen retour. Ik had rekening gehouden met een paar weken zelf stofzuigen en dat het display of de aansturing zou worden vervangen. Prima opgelost, beter dan ik had verwacht.

In het begin dachten ze dat men s7 edge pas in twee weken geleverd kon worden toen snel ontvangen hellaas had die wat bugs toen terug gestuurd voor omruilen zelfde product hellaas verloopte dat niet zo soepel als dat je iets alleen retour stuurt toen na 1 week een nieuwe vervanger s7 edge konden krijgen dit was wel wat jammer was daar door in totaal 2 weken niet te bereiken
Verder nooit problemen met coolblue gehad dusja gelijk weet ik dat slecht beoordelen is ook niet van toepassing

Gewoon goed snel konden ontvangen

Tsja door de wat mis verstanden onder de collega's ging het niet bepaald super

Maar is wel opgelost 😆

Beste Sander,

Wat enorm balen dat u zo lang op uw toestel moest wachten. Heeft u het toestel inmiddels wel al in bezit? Wij wensen wij u in ieder geval (alvast) heel veel plezier met dit supergave toestel!

Duidelijke site, dit keer onder de naam sporthorlogecenter.nl. Het bestellen en betalen gaat makkelijk en snel.

Product snel geleverd

Fitbit Zip stappenteller gekocht. Deze binnen maand kwijtgeraakt omdat deze bij gewoon gebruik uit de bijgeleverde rubber houder is gevallen. Volgens mij zou dit niet mogen gebeuren. Bij Coolblue gerappelleerd maar men antwoordde direct dat dit voor eigen risico was en dat men niks voor mij kon doen. Toen Fitbit zelf gemaild, kreeg te horen dat dit onder garantie viel en heb zonder probleem een nieuwe toegezonden gekregen. Coolblue heeft zich hier wel erg makkelijk vanaf gemaakt. Coolblue kan nog wat van Fitbit leren op het gebied van klantvriendelijkheid. Het minste wat ze hadden kunnen doen is zelf contact met Fitbit opnemen.

Beste meneer Winkler,

Wat fijn om te horen dat het probleem inmiddels is opgelost. Desalniettemin blijft het natuurlijk vervelend dat u een negatieve ervaring heeft met onze klantenservice. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Wij dienen de houder eerst retour te ontvangen om te beoordelen of hier sprake is van gebruikersschade of van een fabricagefout. Daarnaast, hoe vervelend ook, blijft het verliezen van spullen iets voor de verzekering en daarbij kunnen wij u niet helpen. Uiteraard helpen wij u bij een defect en/of andere vragen graag wel zo goed mogelijk.

Uiteraard komt een gewoon verlies voor eigen rekening. In mijn email aan Coolblue heb ik echter aangegeven dat het verlies alleen kon worden veroorzaakt door een te slappe houder. Of dit nu juist is of niet, Coolblue heeft geen enkele intentie getoond te onderzoeken of er sprake kon zijn van een fabrieksfout. Mij is ook niet gevraagd om het toezenden van de houder. Contact tussen Coolblue en Fitbit had de zaak ook opgelost. Men claimt dat je bij een defect zo goed mogelijk geholpen wordt, mijn ervaring is duidelijk anders.

Beste meneer Winkler,

Onze welgemeende excuses voor het ongemak en de misverstanden. Uit uw bericht blijkt duidelijk dat de er sprake is van miscommunicatie en dat de service niet is geweest zoals je deze van ons mag verwachten. Desalniettemin zijn wij blij om te vernemen dat het probleem alsnog is opgelost. Wij zullen in de toekomst ons best doen om u met onze service te verwonderen en het beschadigde vertrouwen te herstellen.

Geweldig; snelle bezorging (ook al was ik niet thuis). Nu alleen nog die smartphone vinden waarvoor ik de simcard adapter gekocht heb.

Veel keuze, doorgaans prima prijzen en een goede, duidelijke website. Communicatie met de klantenservice is prettig en vlot.

Erg vlot, duidelijke communicatie en tot nu toe altijd goed kunnen helpen/ondersteunen.

Aantal keren contact gezocht met de klantenservices. Altijd accuraat en vlot geholpen.

Heb het product gezocht d.m.v de functionaliteit op de website. Dit werkt goed. Accessoires kon ik makkelijk (met korting) bijbestellen. Ik heb betaald met mijn creditcard, omdat ik daar al eerder mee betaald had kon ik dat zonder extra acties, dat was erg fijn.

Ik heb gebruik gemaakt van de gratis zondaglevering. Op zaterdagavond besteld. Kreeg het pakketje op zondagmiddag en het was goed ingepakt.

Alles is overzichtelijk en makkelijk te vinden op de website. Tevens zijn de productbeschrijvingen erg goed.

Op zondag 23:00 besteld en ongeveer 12 uur later in huis, zonder extra kosten. Uitstekend.

Er was gelijk iemand aanwezig bij de live chat en kon mij goed helpen.

Goede afwikkeling van de bestelling en snel in huis! Precies zoals vermeld op de site.

snelle levering op het dagdeel dat het jou uitkomt

Wist niet alles over het bijbehorende abonnement bij mijn bestelde telefoon maar voor de rest helemaal goed.

Erg makkelijk proces. Geen toeslag op betaling met creditcard. En als kers op de taart een volledige ondersteuning tijdens het wachten op je pakketje.

Knap verpakt in een goede doos. Snelle levering.

Geen laagste prijs garantie. Wel experts op de serviceafdeling. Retour of reparatie service perfect.

Coolblue heeft een erg goede klantfocus. Ze hebben een overzichtelijke site en informeren je goed over de voortgang van je bestellen.Daarnaast ondersteunden ze paypal.

Zoals altijd is Coolblue erg betrouwbaar en supersnel. Wat een geweldige webshop is dit. Continue bezig met het verbeteren van hun product en service.

Scorekaart voor Coolblue.nl