Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenOverzichtelijke Site, eindelijk de Panasonic TX50-CX800E aangeschaft die ik al langere tijd op het oog had. Concurerende prijs van CoolBlue gaf de doorslag en heb hem op vrijdag besteld en IDD zaterdag netjes thuis afgeleverd. Beeld van de TV is uitstekend!! Ben er ontzettend blij mee.
De site is zeer overzichtelijk en alles wijst zichzelf. Artikelen zijn duidelijk beschreven en het is ook direct duidelijk welke accessoires je erbij kunt kopen.
VerzendingNetjes binnen het geselecteerde tijdvenster, goed verpakt
KlantenserviceIn één woord: super! Nadat ik de televisie had ontvangen en geïnstalleerd leek alles goed te gaan. Later ondervond ik toch wat problemen met de tv. Ik werd doorverwezen naar Samsung, maar die waren reeds 'gesloten', dus heb ik contact opgenomen met Coolblue. Ondanks dat het niet 'hun probleem' was, hebben ze hun uiterste best gedaan om me hierbij te helpen.
Hiermee maken ze wat mij betreft hun reputatie weer helemaal waar. Top!
Bestelling en levering gaat allemaal goed bij Coolblue, totdat je garantie nodig hebt op je product... Mijn probleem was het loslaten van een stukje van de behuizing van mijn Xperia Z3+, kwestie van slecht gelijmd lijkt het. Gezien de telefoon nog geen jaar oud was lijkt het me een duidelijk geval van garantie. Na het melden van de garantie aanvraag wordt dit snel opgepakt, ik mag de telefoon retour sturen. Aldus gedaan.
Kort nadat de telefoon ontvangen is door Coolblue krijg ik een berichtje dat men de telefoon doorstuurt naar een extern bedrijf voor beoordeling. Vreemd, want het lijkt me een duidelijk probleem maar vooruit. Enkele dagen later krijg ik een mail waar ik erg van schrik. De externe partij zegt dat het geen garantie is (waarom wordt niet/nauwelijks uitgelegd), ze geven wel reparatiekosten op: 300 euro ( De telefoon koste maar 380 euro..) Accepteer ik dit niet dan moet ik 39 euro!! betalen om mijn eigen telefoon terug te krijgen. Doe ik dit niet dan willen ze mijn zo goed als nieuwe telefoon wel gratis voor me vernietigen..
Vanzelfsprekend klim ik meteen in de pen, want hier ga ik niet mee akkoord. Ik ontvang meerdere mails van Coolblue waarin men hetzelfde blijft herhalen, de externe partij zegt geen garantie, en de drie genoemde opties worden weer herhaalt. Meedenken of enigszins de klant proberen te helpen om garantie te krijgen zit er duidelijk totaal niet in. Men staat erop dat ik de onderzoekskosten betaal, want ik heb de telefoon nu eenmaal terug gestuurd voor reparatie. Het is blijkbaar normaal dat je, als je aanspraak wilt maken op garantie, je dit niet krijgt maar wel 40 euro mag betalen om je eigen gegijzelde product terug te krijgen..
Kortom, totaal ontevreden en deze tot nu toe goede klant zijn ze definitief kwijt. Ik zal tevens mijn best doen iedereen in mijn kennissenkring te waarschuwen nooit meer bij deze tent te bestellen!
- -edit: naar aanleiding van onderstaande reactie mijn ordernummer doorgegeven, ik zal mijn review updaten met hetgeen hier al dan niet uit voort komt --
-- edit 2: 16 september: Na ruim een week nog geen reactie gehad van geenglimlach@coolblue.nl Ondanks dat ik nog een herinnering heb gestuurd enkele dagen terug. Teleurstellend!
Hallo Roda,
Vervelend dat het zo is gelopen. Alle producten die wij ontvangen gaan naar de fabrikant danwel een reparateur die door de fabrikant is aangewezen. Deze twee partijen beoordelen of een defect wel of niet in garantie vallen. Het is altijd mogelijk om na te vragen waarom iets niet in garantie valt en om hier bewijs van te ontvangen, zoals foto's.
Mocht een defect niet onder garantie vallen worden daar altijd onderzoekskosten voor gerekend, dit hebben wij ook vermeld in de algemene voorwaarden. We hebben met fabrikant de overeenkomst dat deze kosten altijd €39,95 zijn, ongeacht het toestel.
Graag willen we van u het ordernummer ontvangen zodat we kunnen kijken of we nog iets voor u kunnen betekeken. U kunt dit doorsturen naar: geenglimlach@coolblue.nl.
Coolblue
Alles keurig op erkaar afgestemd. . . . . Router werkt ook prima. . .
Verliep normaal zoals gewend. Alleen een cleanere pagina bij bestellen zou het bestelproces verbeteren. Liefst zo min mogelijk afleiding als je gaat bestellen en betalen.
VerzendingNog niks ontvangen. Pakket zoekgeraakt, CB onderzoek gestrart en ik moest een verklaring ondertekenen en toesturen terwijl al duidelijk was bij track and trace dat het niet onderweg is. Hopelijk doen ze vandaag nog een poging te verzenden want de service bij een duidelijk zoekgeraakt pakket verloopt traag. Gisteren om 23.30 verklaring verstuurd. Nog niets gehoord. Misschien een betere bezorger zoeken die de service die het bedrijf nastreeft kan waarmaken.
KlantenserviceOpzich is de afhandeling van de klachten redelijk maar verloopt te traag. Vraag me af waarom je bij een zoekgeraakt pakket een verklaring moet tekenen en (een foto ervan) toesturen. Kan dit niet digitaal of in algemene voorwaarden worden opgenomen? Niet moeilijk doen.
Hoi Timfrima,
Bedankt voor uw feedback. De reden waarom u een ontvangstverklaring heeft gekregen is omdat de koerier het pakket is kwijtgeraakt. Met de ontvangstverklaring gaat u akkoord dat wanneer het kwijtgeraakte pakket alsnog wordt geleverd u deze aan ons retourneert. Op die manier kunnen wij u direct een nieuwe levering sturen.
Deze overeenkomst sluiten we expliciet af op het moment wanneer de situatie zich voordoet zodat dit ook duidelijk is voor de klant. De algemene voorwaarden staan welliswaar op onze website, maar soms lezen klanten hier overheen.
Hopelijk heeft u het pakket snel in handen.
Coolblue
Het is eenvoudig om bestellingen te plaatsen althans dat is mijn ervaring. Ook de betaling via iDeal gaat vlot en veilig. Handige manier om snel van de bestelde artikelen gebruik te maken, de bezorging is aan de deur!
na even zoeken een mooie laptop gevonden en wat recensies gelezen. bij aankomst bleek de laptop toch veel meer lawaai te maken dan verwacht. Contact gehad met coolblue en terug gestuurd. geld netjes terug gehad
Verzendinguitermate snel zoals gewend
Toppers, altijd vriendelijk en opzoek naar de best mogelijke oplossing, uiteindelijk een mooie coolblue 2de kans aangeschaft!
Duidelijk proces. Goede levering. Prima administratie. Pakket was wat minder ruim verpakt, heel goed! Volgende keer weer.
Bestelling plaatsen ging super simpel. Ik had een tablet besteld. Daarna nog verder gezocht naar een geschikte cover. Ook aan het winkelwagentje toegevoegd. Daarna uitchecken. factuur- en verzendadressen zijn netjes onthouden van vorige bestelling. betalen met Ideal en klaar. De volgende dag netjes bezorgd op het werk. Perfect.
VerzendingDe dag erna netjes bezorgt op het werk.
was een duidelijke vergelijken met andere producten, productie informatie was duidelijk je alles was na te lezen waardoor je geen verassing krijgt alleen nog uitproberen en alles was in nederlands
Verzendingword bezorgt op de aangegeven dag en tijd en je kan je bestelling volgen
Je word vanaf het moment dat je besteld goed op de hoogte gehouden. Fijn is ook dat er goed contact wordt verzocht en dan het kort en duidelijk verloopt.
VerzendingDe levertijd was top! Heb het pakket bij mn werk aflaten leveren, want daar was ik bezig, maar hij kwam zelfs te vroeg! Dus dat was super.
Gemakkelijk het juiste product te vinden (met de beschikbare filters). Niet teveel kliks als je iets wilt kopen.
VerzendingRuime keuze in bezorg alternatieven.
de betaling ging snel en makkelijk,bovendien had ik de mogelijkheid uit meerdere betalingsvormen zoals ideal en paypall
Verzendingverzending was op de dag van bestellen nog te wijzigen naar ons vakantieadres zodat het daar de volgende dag netjes afgeleverd werd
Klantenservicevia whatsapp,niet te geloven..!! erg leuk en goed contact gehad
Coolblue is een overzichtelijke en duidelijke webshop. Ik wist precies waar ik naar toe moest en alles werd mij zeer duidelijk uitgelegd.
Coolblue houdt zich aan het woord van "vandaag besteld, morgen in huis".
Ik had een product besteld en het arriveerde netjes de volgende dag nog voor de middag. Dat is uitstekende logistiek!
En voor de ongeduldige onder ons heeft Coolblue uitstekende wacht therapie. Als u wilt weten wat dat inhoud dan suggereer ik dat u iets bij Coolblue besteld om daar achter te komen.
"Vandaag besteld, morgen in huis" - Dit neem Coolblue *uiterst* serieus en dat blijkt.
Mijn pakketje was precies een dag na mijn bestelling binnen en nog voor 12:00 s'middags. Dat is nou service!
Duidelijke website, waarmee je ook gemakkelijk een paar producten naast elkaar kunt leggen om een definitieve keus te kunnen maken.
VerzendingAflevering was beloofd tussen 11:00 en 13:00, maar de bezorger van PostNL verscheen pas na 20:00. CoolBlue kan hier verder weinig aan doen. PostNL meldde op zijn tracking website wel dat er een probleem was met het afleveren, maar gaf tot het einde toe geen enkele update van het verwachte tijdstip van levering, iets wat je met zo'n gelikt systeem wel zou verwachten.
Zijn ietsje duurder als de gespecialiseerde web-winkels maar daar staat wel goede service en de snelste levertijden tegenover en dat zijn die paar euro's zeker waard.
VerzendingOp zondag rond negen uur 's avonds besteld, kon het maandag al ophalen bij afhaal punt van PostNL in de buurt.
Prima assortiment, bestellen is supermakkelijk, het hele proces gaat vlekkeloos. Mooi om te zien hoe Coolblue de service blijft verbeteren - ik bestel niet heel vaak bij ze, maar elke keer lijkt het wel makkelijker en intuïtiever.
VerzendingNog weinig gebruikt dezer dagen, maar installatie etc ging heel eenvoudig.
Het bestelproces bij Coolblue is altijd overzichtelijk, snel en goed geregeld. Alles keurig de volgende dag geleverd. Kortom: tevreden.
Het bestel proces was makkelijk en snel ik kreeg gelijk een orderbevestiging.
Kortom alles was naar behoren.
De response tijden waren langzaam, de wachttijden waren lang en de online chat was 99% onbeschikbaar.
Beste,
Hartstikke bedankt voor uw reactie en de feedback. Goed om te lezen dat u tevreden over ons bent. Wat betreft de twee sterren over de klantenservice, begrijpen we dit volkomen. Het is de afgelopen dagen erg druk en we kunnen dan ook helaas niet binnen de beloofde reactietijd reageren. Onze excuses boor het ongemak! We werken eraan.
Ben door Coolblue benaderd toen mijn mobiel abonnement bijna afliep. Kon via Coolbue een abonnement afnemen, en kreeg dan een cadeaubon van €15 erbij. Na een tijdje twijfelen besloten om op dit aanbod in te gaan. Hoe veel kan er mis gaan? Het is eigenlijk wel makkelijk als anderen het voor je regelen. Niet dus.
Tot de bestelling liep het allemaal prima. Maar vervolgens krijg ik een contract waarop het bedrag niet klopt toegestuurd. Mailtje teruggestuurd met de vraag of ze me wel het juiste abonnement hadden gegeven. Na een week een reactie; het abonnement klopt wel. Helaas had toen niemand door dat er dan misschien iets mis was met het contract.
Gemaild, gebeld, "de korting is niet op het contract verrekend." Nou wel dus, want als een van die medewerkers ook maar een keer in dat contract had gekeken hadden ze gezien dat er voor iets van €2-3 aan korting op stond. Na veel gedoe zou Coolblue het gaan oplossen. Vervolgens krijg ik een paar dagen later een telefoontje of ik dat contract even wil ondertekenen, het feit dat ik hierover al heb gebeld en gemaild was blijkbaar niet zichtbaar voor die afdeling. Daarna kreeg ik een dag later wel het juiste contract gestuurd.
Ondertussen ben ik hier dus al veel langer mee bezig dan wanneer ik dit even zelf had geregeld. Mailtje voor een beoordeling had ik genegeerd, misschien waren de problemen die ik had toeval?
Fast forward naar vorige week, een paar dagen voordat mijn abonnement over ging naar de nieuwe provider. Krijg ik opeens een SMSje dat mijn beltegoed is bijgeschreven. Wat blijkt, Coolblue heeft mijn abonnement twee dagen te laat laten ingaan. Heb ik lekker voor anderhalve dag een maand aan abonnementskosten betaald. Dat was het moment waarop ik besloot om toch maar een beoordeling te schrijven.
Kortom: als je een nieuw abonnement wil afsluiten, doe het gewoon zelf. Het door Coolblue laten regelen is niet makkelijker, want als er iets aan je contract niet klopt kan je 5 keer over en weer gaan voordat men doorheeft wat het probleem is. Het levert je geen €15 euro op, want die betaal je terug dankzij de anderhalve dag waarop de korting op je oude abonnement afgelopen is, en je nieuwe abonnement nog niet is ingegaan.
Iedereen bij de klantenservice was vriendelijk, maar was totaal niet in staat mij te helpen. Zodra je probleem meer dan een telefoontje of mailtje kost om op te lossen, kan je iedere keer dat je belt/mailt weer hetzelfde verhaal vertellen.
Alhoewel dit natuurlijk altijd in zekere mate een probleem zal zijn bij callcenters, snap ik niet waarom de communicatie tussen verschillende teams zo slecht is dat ik na meerdere mails en telefoontjes moet worden opgebeld door iemand die daar totaal geen weet van heeft, en komt vragen of ik dat contract niet een keer ga ondertekenen.
Misschien dat dit ook iets te maken heeft met de tools die de mederwerkers hebben. Het inkijken van mijn contract was blijkbaar niet iets dat de medewerkster in een paar klikken kon doen.
Hoi Jos,
Dat is absoluut niet goed om te lezen! Kan je ons een ordernummer en een statusupdate geven op geenglimlach@coolblue.nl? Dan kunnen wij alles controleren en eventueel nog sturing geven. In ieder geval bedankt voor de feedback.
Groeten,