Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenBestelling plaatsen was makkelijk en mijn uitgezochte router (via Tweakers) stond ook in de 'best buy' van Coolblue. Het betalen ging ook makkelijk.
Op vakantie in Frankrijk kon ik van de ene op de andere dag niet meer bellen met mijn mobiele telefoon. Ik dacht dat het aan de simkaart lag, dus ben bij terugkomst direct de volgende dag langs de KPN winkel geweest. Helaas bleek daar al snel dat het probleem aan de telefoon zelf lag.
Ik ben zelf redelijk handig, dus heb het toestel eerst zelf gerest, maar nieuwe software loste het probleem niet op. Hierop heb ik Coolblue gebeld om het toestel onder garantie te laten repareren, want deze is nog geen jaar oud,
Coolblue stuurt na 2 dagen een mail met als boodschap "Goed nieuws... Uw telefoon is weer naar u onderweg", in de bijlage moet je dan lezen dat ze niets gerepareerd hebben want er stond nog een Samsung account op. Heb ze direct gebeld om te zeggen dat daar geen wachtwoord op staat en ze deze met een druk op de knop kunnen verwijderen. Helaas was het toestel al naar mij onderweg en moest ik het toestel dan nog maar een keer opsturen.
Na 2 dagen wachten kwam het toestel retour. Ik druk op die ene knop en het toestel kon wederom naar Coolblue retour.
Coolblue constateerde inderdaad een probleem en stuurt het toestel door naar een externe reperateur. Na een week krijg ik weer een goed nieuws melding met ditmaal in de bijlage de melding dat ze een software reset hebben uitgevoerd. Die had ik uiteraard zelf al gedaan en had dit tevens aan Coolblue verteld, dus zag de bui al hangen....
Na 2 dagen nog geen telefoon totdat ik door mijn ex werkgever (waar ik al meer dan een jaar niet meer werk) wordt gebeld dat daar een pakketje is afgeleverd voor mij. Blijkbaar heeft Coolblue zelf bedacht een random adres dat ooit op mijn account is gebruikt te pakken voor het retourneren.
Uiteraard direct Coolblue gebeld. Deze konden me vertellen dat wanneer het pakketje is aangepakt zij het niet meer kunnen terughalen en het dus mijn probleem is. Nu sta ik gelukkig op goede voet met mijn ex werkgever, en is het een redelijk klein bedrijf. Je moet er niet aan denken dat iemand bij het hoofdkantoor van ING je pakketje aanpakt.
Eenmaal het pakket opgehaald bleken mijn vermoedens al snel waarheid. De software reset had uiteraard niets uitgehaald.
Het toestel moest weer terug naar Coolblue. De klantenservice medewerker verzekerde me dat het nu met spoed zou worden behandeld en het vaak werd opgelost door een refurbished toestel uit te leveren.
Wederom een week verder krijg ik weer de melding dat het toestel naar een externe reperateur is gestuurd. Ze geven geen enkele planning of update. Je moet iedere keer zelf bellen voor een statusupdate. Na weer een week komt er weer een goed nieuws mail met in de bijlage de melding dat ze het moederbord hebben vervangen. Die was blijkbaar stuk, maar dat hebben ze niet gezien bij de eerste reparatie?!?
Blij als een kind dat de postbezorgers voor de deur stond en ik eindelijk mijn smartphone weer terughad blijkt dat ze vergeten zijn de simtray terug te stoppen alvorens het toestel te retourneren.
Uiteraard weer gebeld met Coolblue, maar de afdeling retourneren kan je niet helpen. Dat is een speciale afdeling waar ze niet naar doorverbinden... Kon ik de simkaart niet in dat gat stoppen dan?!?
Inmiddels zijn we weer twee dagen verder en heb ik ze zelf maar gebeld omdat de beloftes om terug te bellen uiteraard niet worden nagekomen. Ze zijn de simtray aan het zoeken en geven me eens bericht als ze meer weten.
Inmiddels dus ruim zes weken later, drie retouren later, en nog steeds geen werkende telefoon.
Op het moment van schrijven zijn ze al ruim 70 uur aan het zoeken naar mijn simtray.
Ik heb het toestel dus nog niet kunnen testen, het zal me niets verbazen als na het opsturen van de simtray blijkt dat hij voor de vierde keer retour kan.
Ik heb werkelijk nog NOOIT zo'n slecht voorbeeld van service gezien.
Je betaalt bij Coolblue iets meer, maar dan krijg je ook veel minder service!
Je pakket wordt gewoon retour gestuurd naar een willekeurig adres op je account.
KlantenserviceAls je belt over een retour kunnen ze je geen statusupdates geven, ze bellen zelf ook niet...
Als je vraagt om door te worden verbonden met mensen die het wel weten, dan kan dat niet.
Hoi Sunflame,
Wij hebben je zojuist een bericht gestuurd voor je retournummer om zo beter met je mee te kijken.
Op zondag besteld, en op maandag ochtend had ik mijn receiver al binnen! Super service!
VerzendingCoolblue levert elke dag van de week dus ik kan hier niet minder dan 5 sterren voor geven, je word constant op de hoogte gehouden en weet waar je aan toe bent!
Tweedekansje gekocht. 5 Euro goedkoper dan een nieuwe. Inmiddels een week in gebruik en uiterst tevreden over de aankoop. Het scheelt niet veel geld, maar alle beetjes helpen + de heerlijk snelle verzending van Coolblue.
VerzendingZaterdagavond laat besteld, zondagmiddag in huis.
Via internet een laptop gereserveerd. Lag de volgende dag netjes klaar en werd zeer vriendelijke geholpen. Geweldige service!
als site kop en schouders boven de rest (Bol.com ug!)
+ voor Paypal (Zonder exta kosten)
+ Makkelijke keuse aflever adressen.
+ Grapjes her en der.
bestellen is een prettige ervaring.
Het gaat heel makkelijk en het product is er de volgende dag al. Er zijn genoeg manieren om de klantenservice te spreken als er problemen zijn. Het wordt snel opgelost en de service is goed.
VerzendingHet is er de volgende dag.
KlantenserviceMakkelijk te bereiken. Problemen worden altijd opgelost, alleen kost dat soms meer moeite dan gewenst.
Ben erg tevreden. Levering en prijs uitstekend, e-mailtje toen mijn product op voorraad kwam. Misschien niet de allergoedkoopste maar de geleverde service is de meerprijs m.i absoluut waard. Ze hebben de boel gewoon erg goed voor elkaar.
VerzendingSnel en correct, goede status updates.
KlantenserviceNaar mijn mening leer je een webwinkel pas kennen op het moment dat er iets mis gaat. Eén van de door mij bestelde NVIDIA Shield tablets was niet in orde, wifi stuk. Op zaterdagavond, 22:00 (...) klantenservice gebeld, alle voor de hand liggende oplossingen doorgelopen. Zoals ik al wist: hardware probleem. Omruilen dus. En dat ging zeer soepel: binnen enkele minuten alles geregeld. Zondagochtend (!) om 11:00 lag een nieuwe Shield op mij te wachten in hun winkel in Utrecht. Meteen omgeruild en 's middags nog een jongetje blij mee gemaakt. Krijgen ze van mij 5 sterren voor.
zondags besteld en maandag al vroeg in huis. TOP! alles netjes verpakt en met zorg behandeld tijdens transport.
Website is zeer overzichtelijk. De filteropties zijn prettig, het is daardoor makkelijk om een geschikt product te vinden. Plus- en minpunten worden per product eerlijk aangegeven. Ben al een paar jaar 100% tevreden met deze webshop. Enige nadeel is in mijn opzicht dat de prijzen niet altijd de laagste zijn.
VerzendingHad een product besteld om 23:30, en de volgende dag meteen al in huis. Levering op zondag is helemaal geweldig. Retourproces is ook simpel en gratis.
KlantenserviceEr wordt nooit moeilijk gedaan over retourneren van producten. Heb 2 keer m'n aankoopbedrag terug gekregen bij een defect product.
Coolblue is meestal mijn go-to, ook al zijn ze soms een paar euro duurder. Email-communicatie is als altijd uitstekend.
Ik had een verkeerde ontvangt datum gekozen, dit kon ik makkelijk laten aanpassen. Contact gehad via WhatsApp.
Lg g3 oxidatie oplichting!!!ik wil mijn defecte lg g3 terug zonder 39 auro te betalen
VerzendingNa 18 maanden gaat mijn lg g3 kapot, ik breng deze binnen bij coolblue en 2 weken later krijg ik bericht dat mn g3 kapot is door oxidatie! Vervolgens krijg ik een email waarin staat dat ik 39 euro moet betalen om mijn defecte g3 terug te krijgen! Ik ben niet akkoord met deze manier van zaken doen en eis mijn defect toestel terug zonder 39 euro,!! Als dit niet lukt zal ik er een sport van maken om iedereen af te raden om bij coolblue te kopen!!
KlantenserviceKlanteservice rade me af om mijn beklag te gaan doen in een coolbue winkel
Beste meneer Aerts, wat vervelend om te lezen dat uw telefoon onherstelbaar beschadigd is door oxidatie. De €39,95 waarover gesproken wordt, zijn onderzoekskosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden om uw toestel te onderzoeken en vast te stellen wat de oorzaak van het defect is. In uw geval is geconstateerd dat oxidatie de oorzaak is, waardoor het toestel helaas niet meer te herstellen is. U kunt het toestel terugkrijgen na betaling van de gemaakte onderzoekskosten. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het toestel kosteloos door ons te laten vernietigen. U hoeft dan geen onderzoekskosten te betalen.
Met vriendelijke groet, Coolblue
snel, duidelijk, zonder verborgen verrassingen. De laagste prijs op het net met de snelste levering.
Verzendingbestelvenster van twee uur gekregen, op de dag zelf aan de start van het venster werd ik gebeld dat het een half uurtje uitliep, met excuses. Super service. Binnen 15 uur gratis geleverd.
Klantenservicewerd direct na bestelling gebeld om het contract door te nemen, ondanks het late tijdstip. snel en vriendelijk
Na lang zoeken op Marktpaats en de Tweakers Pricewatch heb ik eindelijk via CoolBlue een paar speakers besteld. De bestelervaring was snel, alhoewel het in eerste instantie onduidelijk was hoe je een account kon aanmaken, aangezien de keuze was tussen "Ik heb al een account" en "Doorgaan zonder account".
Ik wist niet dat PostNL ook pakketjes op zondag bezorgd, en toen ik het pakketje aannam, zag ik ook dat de bezorgbus vol lag met CoolBlue dozen, waarmee ik dus aanneem dat zijn de enige waren. De boxjes kwamen goed aan, de doos was onbeschadigd en het "Niet kapot te krijgen" label op de controlestikker klopte met mijn eigen ervaring.
Nu staan de boxjes fijn muziek te maken in mijn kamer en heb ik absoluut niet te klagen.
En de mogelijkheid tot betaling via PayPal was heerlijk, aangezien de donderdag daarvoor mijn pinpas de geest had gegeven.
Zeker een aanrader!
De mogelijkheid om tot 11 uur iets te bestellen en dat dan de volgende dag binnen te krijgen, zeker op een zaterdag, was erg fijn en de bezorging via PostNL gaf een goed tijdsvak (2 uur) voor de pakketbezorging, waarbinnen ook daadwerkelijk het pakket bezorgt werd.
Makkelijke en duidelijke site met goede filterwerking.
De snelle levering is super. 'S avonds besteld de volgende dag om 12.00 uur in huis. Heerlijk.
De toch wel grappige verwerking van bijv. al hun verpakking spreekt mij ook erg aan.
Goede en fijne winkel!
Mijn bestelling gedaan om 22:00 uur en de volgende dag om 12:30 uur bezorgd.
Vanaf het moment van betalen tot de levering is de bestelling te volgen. Hier hou ik van van.
Een goede overdracht van pakketinformatie van coolblue naar postnl.
Hier heb ik nog niet mee te maken gehad. Dus hier van ik geen mening/erving over delen.
Desondanks geef ik vast de waardering: goed.
Prima duidelijke informatie en een vlotte afhandeling. Tablet werd meteen geleverd voor een goede prijs.
VerzendingSnel en op tijd zoals opgegeven.
KlantenserviceHeel goed. Ontving berichtje en email over beschikbaarheid en voorraad.
Prima prijs, snelle levering, ruim assortiment, en een ongekende service. 10/10 zou het aan iedereen aanraden
KlantenserviceZo nu en dan gaat er bij iedere webshop wel eens wat mis. Of er is iets aan de hand met het product, waar de webshop niets aan kan doen. Ik heb twee keer iets "mis" gehad met bestellingen bij Coolblue, en beide keren is de service ver boven verwachting geweest. De details maken in deze gevallen niet uit, maar dat er een service was die ver boven verwachting uitstak, dat is belangrijk. Prima prijs, snelle levering, ruim assortiment, en een ongekende service. 10/10
We hadden eigenlijk een laptop in een winkel willen kopen en hadden onze keuze al gemaakt, maar werden door de verkopers aan het twijfelen gebracht. Uiteindelijk gingen we, na een paar uur in de winkel vertoeft te hebben, teleurgesteld, zonder laptop om 21:00 uur naar huis.
Thuis aangekomen toch nog even gechecked bij Coolblue en daar hadden ze de laptop nog die we zochten. Snel besteld en de volgende dag om 12:30 uur in huis.
Snel en correct!
Nog geen echte ervaring mee gehad.
Altijd levert Coolblue snel en voor mij zonder problemen. Ik kan daarom ook niet beoordelen wat Coolblue voor klantenservice heeft.