Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Een prima website, goede voorlichting, goede prijs.Ik koop regelmatig via coolblue en zou dat zeker aanbevelen.

Geen verzendkosten

keurig

Monitor was gemakkelijk te bestellen via de webshop. Bij elk product meld men dat ze op 7 punten super presteren. Hier staat verrassend genoeg buiten de 3 jaar garantie vermelding, de service niet bij. Inmiddels weet ik waarom.

Levering van de Monitor was zonder omdoos. Iets wat misschien niet standaard is maar wel in de garantievoorwaarde wordt genoemd wanneer je het product retour stuurt.

Monitor ging binnen 3 maanden stuk. RMA aangevraagd. Reparatie duurde 14 dagen. Toen kreeg ik bericht dat de monitor werd omgeruild voor refurbished model. (Overigens zonder overleg met de klant) Twee dagen later ontving ik het zogenaamde refurbished model. Dit bleek echter een gebruikte monitor met krassen vette vingers en afdruk van monitor bevestiging op achterzijde van het scherm. Zelfs de verpakking aan de binnenkant van doos was beschadigd. Gelijk met Coolblue gebeld. Men kon opnieuw een omruil procedure starten. Dit zou weer 14 dagen gaan duren. Morgen ga ik naar de winkel een nieuwe monitor of geld terug halen. Iets wat de klanten service van Coolblue niet kon garanderen. Ik siteer: "Daar kan namelijk alleen de retourenafdeling over beslissen" Kortom, dit is een waardeloze toko als het op service aankomt. Men verschuilt zich achter andere afdelingen en niemand is in staat te schakelen.

UPDATE: 18-09-2016
Na mijn eerst telefonisch werd toegezegd dat de monitor kon worden omgeruild, waarna dit na kort intern overleg weer werd terug gedraaid wegens de nodige procedures binnen Coolblue en na een bijzondere discussie via Twitter over wat Coolblue verstaat onder refurbished, ben ik naar de winkel in Amsterdam gegaan. Daar het probleem aan de store manager uitgelegd, en deze heeft een nieuwe monitor meegegeven. Overigens gelukkig dat ik de dag ervoor zelf even had een nieuwe in de shop had besteld, want ze bleken, anders dan telefonisch medegedeeld, niet op voorraad.

Coolblue lijkt vooral een goeie dozenschuiver te zijn. Er valt aan het service apparaat een hoop te verbeteren. Met name de discussies met Coolblue over wat zei verstaan onder refurbisched en wat er in de wet staat beschreven hebben mij een bittere nasmaak gegeven. Erg jammer. Want van dit soort "ik ben toch niet gek" en "een tevreden klant de winkel zien uitlopen, daar krijg ik een kick van" toko's hebben we al meer dan genoeg,...

Resumé:
Voor reparatie van nog géén 3 maanden oude monitor, 14 dagen later een gebruikte, beschadigde monitor als refurbished terug gekregen. Een hoop bombarie via telefoon en Twitter, zelf een winkel bezoek geïnitieerd om uiteindelijk een nieuwe monitor te krijgen.

Beste Gearjunkie,

Vervelend om te vernemen dat u niet tevreden bent over de gang van zaken. We zien daarin dat we hierover gecommuniceerd hebben via Twitter. U geeft aan dat u morgen naar de winkel komt, daar bent u van harte welkom om de gehele situatie uit te leggen. En hopelijk kunnen we u dan zo snel mogelijk van een oplossing voorzien.

Coolblue

Prima site, na bestelling snel een mailtje met alle informatie. Mooi UI dingetje dat me opviel was dat ze de bank van de iDeal betaling van mijn vorige bestelling hadden onthouden. :P

Had bestelling op afspraak gevraagd. Kreeg netjes een link met een track&trace van Dynalogic. Waarin ik netjes kon zien hoeveel stops de chauffeur nog moest voordat hij bij mijn adres aankwam. Perfect

De website van Coolblue is transparant en snel. Voldoende keuze om ook eventueel alternatieven te zoeken.

Zoals beloofd werd de bestelling de volgende dag afgeleverd.
Het artikel was conform de beschrijving

Had snel een aantal repeaters nodig en deze waren de volgende dag op tijd binnen.

's Avonds besteld de volgende middag in huis. Prima.

The payment was Easy, quick and safe. Couldn't pay with my Greek credit card though

needed to wait at home to get the package. If i didn't an expensive product would go to an unknown neighbour's hands.

Bestelling plaatsen was makkelijk en het proces verliep tot en met de betaling soepel.
De ellende begon allemaal pas daarna.

Eind juni een laptop gekocht Acer Aspire E5-573-386K. Vanaf het begin liep de laptop vast en was ook niet meer uit te zetten. Divers keren gebeld met Coolblue en systeemherstel toegepast en, op aanraden van Coolblue, ter reparatie verzonden naar Acer. Toestel van Acer teruggekregen en werkte nog steeds niet. Wederom diverse keren gebeld met Coolblue om aan te geven dat ik er nu echt klaar mee ben.Toestel dus in overleg met Coolblue retour gezonden in de hoop dat ik mijn geld terug zou krijgen Zit inmiddels bijna 3 maanden zonder werkende laptop dankzij Coolblue. Kreeg vandaag een mail van ze dat ze hem nogmaals ter reparatie aan wilden bieden bij een expert, wat ook weer 2 weken of eventueel nog wel langer kon duren. Dit terwijl ik ook al telefonisch had aangegeven dat ik er inmiddels al helemaal klaar mee was en niet wil dat hij nog een keer ter reparatie wordt aangeboden en ik weer 2 weken of meer zonder werkende laptop zit. Dus wederom gebeld met Coolblue. De medewerker van de klantenservice kon me alleen een shoptegoed aan bieden, uiteraard alleen te besteden bij Coolblue. Ik heb dus aangegeven dat ik dat niet meer wil en alleen nog maar mijn geld terug wil zodat ik bij een ander bedrijf wel een werkende laptop kan aanschaffen.

De medewerkers van de klantenservice zijn erg vriendelijk maar hebben geen volmacht om wat voor toezegging dan ook te doen. Zij geven je bericht of klacht door waarna je op een antwoord via de mail moet wachten. Daarna kun je dus weer terug bellen en herhaalt zich alles dus weer.
Update 16 september: Vandaag weer een bericht per mail ontvangen van Coolblue dat ik een shoptegoed kan krijgen terwijl ik op diverse manieren (telefoon, mail en Tweakers) heb aangegeven dat ik alleen akkoord ga met teruggave van het aankoopbedrag.
Mijn beoordeling van de klanten/klachtenservice is inmiddels gedaald naar het absolute dieptepunt. Morgen maar weer bellen met de klantenservice om aan te geven dat ik hier absoluut niet mee akkoord ga.
Update 17 september:Nu weer een reactie van Coolblue hier op Tweakers die blijkbaar voor iemand anders bestemd is (Gearjunkie).
Wederom gebeld met klantenservice Coolblue. Men wil mijn geld niet terug geven. Men wil dus dat ik in hun winkel een ander product ga kopen dat ik niet wil hebben. Te belachelijk voor woorden.

Beste Antoine,

Wat vervelend om te lezen dat u zoveel problemen ervaart met deze laptop. Gezien de fabrieksgarantie die hierop geldt, moeten wij het toestel inderdaad eerst ter reparatie aanbieden. Wij denken natuurlijk graag met u mee, omdat u aangeeft dat u het wel gezien hebt met deze laptop. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wilt u uw retournummer e-mailen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan kunnen wij meedenken over een oplossing voor u.

Beste Gearjunkie,

Vervelend om te vernemen dat u niet tevreden bent over de gang van zaken. We zien daarin dat we hierover gecommuniceerd hebben via Twitter. U geeft aan dat u morgen naar de winkel langskomt, daar bent u van harte welkom om de gehele situatie uit te leggen. En hopelijk kunnen we u dan zo snel mogelijk van een oplossing voorzien.

Coolblue

De website is erg duidelijk en producten zijn goed beschreven. Na het bestellen (rond 22.00) direct een bevestiging ontvangen. De volgende dag kreeg ik, zoals ik gewend ben bij CoolBlue, de bestelde laptophoes al binnen. Zoals altijd erg tevreden met CoolBlue!

Het product was goed verpakt in de welbekende blauw met oranje doos met daarin luchtzakken ter bescherming. Niks op aan te merken dus.

In de winkel in Groningen een laptop uitgezocht en deze via internet als 'tweedekansje' besteld. Contact met de klantenservice verliep erg snel en verzending was uitermate goed.

Goed werkende en duidelijke website. Ook op je telefoon kan je goed zoeken en bestellen top!

Kreeg een mail dat ik mijn pakketje na 15:00 kon ophalen bij het post NL punt echter was het daar nog niet aanwezig om 16:00. Beetje jammer aangezien de wacht therapie maar voor 1 dag was :-)

Beste meneer Romberg,

Bedankt voor uw review. Fijn om te lezen dat u de website erg goed vindt. Jammer om te lezen dat uw pakketje niet op het afgesproken tijdstip is geleverd. We zien u uw pakketje inmiddels in goede orde heeft aangenomen. In uw e-mailinbox vindt u een klein goedmakertje.

Met vriendelijke groet, Coolblue

Makkelijk, snel en goede service :D Was een probleempje mee, maar gratis geretourneerd en een nieuw exemplaar thuis gestuurd :D

Altijd in de vertrouwde blauwe doos. Besteld en de volgende dag opgehaald bij het PostNL punt bij ons in de straat. Netjes verpakt, in goede staat, goed beschermd en niet een te grote doos wat sommige doen xD.

Fitbit Charge HR kreeg een luchtbel net onder het scherm, contact opgenomen en kreeg meteen de retour procedure omgestuurd. Gratis geretourneerd. Ze houden je op de hoogte van het hoe en wat. 4 Dagen later had ik een nieuw exemplaar in huis.

Bestelling plaatsen, was makkelijk eveneens het betalen via je smartphone.
Je wordt netjes op de hoogte gehouden als je bestelling wordt verzonden. Ik bestelde een pre-order.

Je kunt via de link kijken wanneer het binnenkomt, ook geven ze een normale tijdsspanne van binnenkomen, niet tussen 10.00 en 18.00 maar tussen 12.00 en 14.00.

Coolblue: das toch een waardeloze winkel!?

De afgelopen 5 jaar heb ik diverse producten besteld bij deze winkel maar nooit een review geplaatst. Misschien moet ik dat nu toch maar eens doen, want deze winkel maakt het wel heel bont.

Zo maar wat ervaringen die ik heb gehad.
Voor mijn nieuwe mobiele telefoon heb ik een leren hoesje besteld. Echt leer en niet van dat goedkope chinaspul. Ruim 40 euro, maar ja dan heb je wat. Hoesje wordt bezorgd en wat blijkt dat het oplaadpunt op een hele onhandige plek zit. Dus ik gebeld dat ik hoesje toch liever retourneer. Wat is het antwoord van Coolblue? Of ik zo vriendelijk wil zijn om het hoesje gewoon te houden en dat het geld per direct teruggestort wordt. Alsof ik daar op zit te wachten! Nu moet ik weer iemand in mijn vriendenkring verplicht blij gaan maken, want weggooien is toch gewoon zonde.

Heb je wel eens een tweede-kansje of – kneusje besteld? Ik dacht laat ik ook eens een keertje milieuvriendelijk bezig zijn. Er wordt namelijk al zo veel weggegooid. Wat blijkt, wordt er een buurbeugel geleverd die spiksplinternieuw is. Met alle originele folie erop inclusief ongeopende zakjes schroeven. En dat voor 15% lagere prijs of zo. Echt belachelijk. Als je een tweedekansje bestelt, dan verwacht je toch echt dat je ten minste wat gebruikerssporen ziet! En niet dat je belazerd wordt met een volkomen nieuw product? Gelukkig paste de beugel niet en moest er een servicesetje van Vogel aan toegevoegd worden. Ook dat willen ze dan weer gratis leveren. Ik word er zo moe van.

Paar maanden geleden ging de droger stuk. Zaterdagavond, lekker voor de buis, maar ja dan heb je meteen chagrijnige vrouw naast je. Dus ik om 23:30 mooi modelletje uitgezocht met leuke leds enzo en in plaats van te wachten tot maandag of dinsdag als zij lekker thuis is, bezorgen ze dat apparaat gewoon op zondag. Te irritant. Moet je ook nog eens op je vrije dag dat apparaat installeren. Duidelijk een voorbeeld dat de klant hier niet begrepen wordt.

Begin van dit jaar nieuwe monitor gekocht en grondig zelf een en ander uitgezocht, zoals resolutie, grootte en connectiviteit. Maar ik twijfelde en wilde dus graag bevestigd worden in mijn keus. Dus ik bel zo’n productspecialist op. Was volgens mij echt een broekie en eindelijk had ik prijs. Ik wist duidelijk meer van de materie dan hij en dat gaf me een goed gevoel. Soms is het best leuk om beetje slimmer te zijn. Dus ik de beste jongen uitgelegd dat hij er niet heel veel van snapte en tevreden de telefoon erop gelegd. Belt er ’s avonds zo’n wijsneus van Coolblue terug die wel mijn vraag snapt en goed advies geeft. Nou daar was ik dus helemaal niet blij mee. Moest ik alsnog mijn keus aanpassen en iedere keer als ik naar die perfecte monitor kijk, word ik daar weer aan herinnerd. Bah.

Ander recent voorbeeld. Heb een afschuwelijke dure Netgearrouter (Nighthawk X6) gekocht. Die boys van Netgear hadden niet goed nagedacht hoe de bevestiging op de muur moest plaatsvinden. Dus ik paar gaatjes geboord in de achterkant – niet mijn meest briljante actie – om het op te kunnen hangen. Na 3 maanden gaat apparaat stuk en dan verwacht je natuurlijk dat je zo’n telefoontje krijgt met “ja mijnheer dat was nu zo handig van u en wij kunnen niks voor u doen”. Nee hoor krijg je eerst weer zo’n gratis verzendlabel opgestuurd en vervolgens om de 3 dagen een statusupdate met als resultaat dat er een compleet nieuwe doos gestuurd wordt met een factuurdatum van vandaag. Dus minimaal 2 jaar garantie weer. Dit was voor mij de druppel. Das toch niet normaal? Verwachtingsmanagement richting de klant begrijpen ze echt niet.

Ach ik zal inmiddels moeten werken aan mijn overduidelijke koopverslaving bij Coolblue. Voor mij is er waarschijnlijk geen hoop meer. Maar jij als kritische koper die deze hele review heeft gelezen: weet waar je aan begint!!!!!

Goedenavond, allereerst willen we u bedanken voor uw kritische review. Dit soort reviews zijn altijd van harte welkom, omdat wij graag onze service verbeteren. Hieronder gaan we puntsgewijs in op uw review.

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat uw dat hoesje aan iemand in uw vriendenkring moest geven. We hopen dat diegene niet in tranen uitgebarsten is. Is uw vriendschap met die persoon ooit nog goed gekomen?

Ook vinden we het heel naar dat u het gevoel hebt opgelicht te worden, doordat het leek alsof u een nieuw product ontving, terwijl u echt een Tweedekansje hebt besteld. Als u deze muurbeugel liever ruilt voor een afgeragd exemplaar met allerlei missende onderdelen, kunt u een e-mail sturen naar geenglimlach@coolblue.nl.

Namens het gehele bedrijf: sorry dat we uw vrije dag hebben verpest met het leveren van een nieuwe droger. En dat we 'm dan ook nog voor u aansluiten, maakt waarschijnlijk ook dat u zich ondergeschikt voelde aan onze bezorgers. We snappen goed dat dat heel vervelend kan zijn.

Onze productspecialisten leiden wij speciaal op om de beste keuze voor u uit te zoeken. We zullen ze, naar aanleiding van uw review, proberen aan te leren om voortaan gewoon naar de klant te luisteren, ook al is dat niet hetgene wat u echt nodig heeft. Onze excuses dat u inmiddels de monitor heeft moeten afplakken met tape, omdat het aanzicht van deze monitor uw hele dag verpest.

Tot slot zouden we graag de garantie op uw nieuwe router opheffen, maar helaas mag dit niet van de fabrikant. Ondanks dat we begrijpen dat ook dit weer heel vervelend is voor u, kunnen wij daar niet aan tornen.

Mocht u hulp willen of willen praten over uw koopverslaving, verzoeken wij u vriendelijk om een e-mail te sturen naar geenglimlach@coolblue.nl. Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen.

Met vriendelijke groet, Coolblue

een zeer fijne winkel vind ik, ontzettend veel keuze, goede adviezen, zeer prettig om op de site van coolblue rond te surfen!

goed geholpen door de medewerker via de mail, ik had een vraag gesteld betreffende een advies voor een nieuwe printer keuze

Verzending was snel, maar gezien het feit dat ze te bedonderd waren om de bestelling even naar boven te brengen, is dit wel gelijk de laatste keer bij coolblue geweest.

Ik woon in een portiek en ze waren nog te bedonderd om even de zware magnetron naar boven te sjouwen, zodat mijn vriendin dat moest doen.

Beste heer,

Allereerst bedankt voor het schrijven van de review. We willen graag het een en ander bespreken, natuurlijk wel als u hier zelf de behoefte aan heeft. Kan u ons voorzien van het ordernummer? Dan kijken we graag met u mee. U kunt het ordernummer doorsturen via geenglimlach@coolblue.nl. We zijn ook via andere kanalen te bereiken.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Vriendelijke groet,
Coolblue

Voldoende informatie en prachtig product. Snelle levering en makkelijke betaling, kortom een hele fijne ervaring! Zou Coolblue.nl zeker aanraden

Had een TV besteld en de volgende dag in huis. Prima service en bestelprocedure. !

Alles ging bijna vanzelf. Door een foutje van mij dubbel besteld. Via Facebook 1 bestelling geannuleerd. Binnen 30 minuten door klantenservice echt geannuleerd. Betaling via Ideal ging probleemloos.

zondagmiddag besteld; maandagochtend geleverd

Zoals boven al is gemeld: via Facebook was de dubbele bestelling zo geannuleerd

Product snel gevonden via de zoekfunctie van de website. Bestelling verliep eenvoudig via iDeal. Netjes op de hoogte gebracht via de mail en de volgende dag het product in huis via de brievenbus

Was op tijd en goed verpakt. Verder weinig toe te voegen. Ga zo door coolblue

Was op tijd en goed verpakt. Verder weinig toe te voegen. Ga zo door coolblue