Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeen"Duidelijke" instructies gegeven over een te brengen koelkast, maar de koerier is weggereden omdat deze het niet kon vinden.
KlantenserviceOok geen contact kunnen krijgen met de koerier, bestelling maar geannuleerd.
Beste Joka,
Ondanks jouw instructies redde de koelkast het niet tot de deur. Logisch dat je hier geen glimlach van krijgt!
We zoeken graag uit waar het precies mis is gegaan bij jouw bestelling. Zou je hiervoor jouw ordernummer + een korte omschrijving willen mailen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan kijken we graag met je mee.
We horen het graag van je!
Coolblue
AlgemeenEen overzichtelijke en handige webshop. De prijzen zijn goed en de levering/ afhaalservice is uitstekend.
VerzendingEr zijn meerdere mogelijkheden voor verzending. Je kan zelf kiezen voor welke manier van verzending dat je gaat. Geen verdere opmerkingen voor verbetering.
KlantenserviceVriendelijk personeel, met een glimlach op het gezicht. Bereid om net dat stapje extra te doen. We hebben wel even moeten wachten in de winkel, maar misschien was het spitsuur?
Misschien dat ze een express loket kunnen maken voor de afhalers, daarmee stimuleer je extra dat er meer in de winkel wordt opgehaald omdat je weet dat je relatief snel aan de beurt bent. Of een online nummer aanmaken. Als je dan in de winkel komt krijg je voorrang op de rest.
Maar eigenlijk was het gewoon prima!
AlgemeenEen Samsung Watch4 ter reparatie aangeboden omdat de accu niet lang meer mee ging. Binnen een week kreeg ik een pakketje retour, maar geen idee wiens telefoon ik had ontvangen. Sindsdien is de Watch4 kwijt. Nu inmiddels ruim een maand verder worden veel (nog loze) beloftes gemaakt maar zit mijn partner zonder Watch4...
VerzendingHet geleverde product was juist geadresseerd, althans, aan mij geadresseerd. Maar een Samsung Xcover5 is wel wat groot om als smartwatch te dragen... Direct melding gemaakt van de verwisseling, en product retour gestuurd, maar tevergeefs, de Watch4 is nog altijd niet terecht.
KlantenserviceZie bovenstaande verhaal. Meermaals worden er beloftes gemaakt om binnen bepaalde periode wat terug te horen, maar na iedere belofte blijft het oorverdovend stil. Dit ben ik niet van Coolblue gewend helaas.
AlgemeenUitstekende garantie service. Mijn Garmin sport watch ging binnen de garantietermijn van twee jaar defect; deed helemaal niets meer. Kon tegen betaling van het inkoopverschil een Samsung Galaxy Watch4 classic meenemen.
KlantenserviceMijn Garmin sport watch ging binnen twee jaar defect. Kon gewoon een ander alternatief uitzoeken.
AlgemeenPrima product goede prijs vind alleen de klantenservice en de hele sfeer van coolblue te overdreven.
VerzendingNiet super verpakt en doos beschadigd maar alles binnen in heel.
Beste RichardKeus2,
Een beschadigde doos beloofde niet veel goeds. Gelukkig was het product wel ongedeerd. Begrijpelijk dat je hier toch een minder brede glimlach van krijgt!
We doen altijd ons best om jouw pakketje spik en span, van buiten en van binnen, bij je af te leveren. Een beschadigde en te grote doos, is dan ook niet te bedoeling. Binnen Coolblue gaan we verder aan de slag met jouw feedback.
We wensen je veel plezier toe van jouw aankoop!
Coolblue
AlgemeenHet plaatsen van een bestelling gaat lekker snel, maar wat ik helemaal fijn vindt is de snelheid van levering en dat het voor 00:00 besteld is. Heb meerdere bestellingen gedaan bij Coolblue en zowel de kwaliteit en service is top!
AlgemeenSuper makkelijk bestellen na zoekopdracht via Google. Ik had al een account dus het was in en paar klikken geregeld
Verzending's avonds besteld volgende ochtend al in huis
AlgemeenPerfecte winkel om te kopen als je specifiek weet wat je wil! Niet alles is uit te proberen en ze kennen niet alle producten door en door.
AlgemeenBovengemiddeld gebruiksvriendelijke webshop. Echter niet accuraat, het bestelde (2e kans) product blijkt twee dagen later niet leverbaar. Prijzen zijn over het algemeen wel redelijk marktconform.
Coolblue heeft de mond vol van klantvriendelijkheid. "Klant. Koning", "Alles voor een glimlach" Je kent de slogans vast wel.
Als je een goede koop hebt gedaan dan is die glimlach snel weg als de deal zomaar wordt geannuleerd. Laat staan als dat twee dagen na aankoop gebeurt en je in de tussentijd ook al wat accessoires hebt besteld. En als IT'er trek ik erg mijn wenkbrauwen op dat een bedrijf van deze omvang een ordersysteem heeft dat toelaat om een product waar je maar één item van hebt meerdere keren te verkopen.
Bij een bedrijf dat hoog van de toren blaast over service en klantvriendelijkheid leg ik de lat hoger dan bij (vul zelf maar in) bedrijven die dat niet doen, en dat is de reden (zie verzending / klantenservice) waarom ik Coolblue als slecht waardeer.
Wat mij betreft geen reden om bij Coolblue weg te blijven, maar het blijkt uiteindelijk een 13-in-een-dozijn dozenschuiver. Jammer.
Er werd niet geleverd. Dat werd pas twee dagen na de bestelling gemeld.
KlantenserviceDe klantenservice komt over als star en niet geïnteresseerd om tot een oplossing te komen.
Mijn indruk, op basis van de reacties de twee e-mails die ik heb gestuurd, is dat de klantenservice geen bevoegdheid heeft om meer te doen dan wat er op hun standaard lijstje staat en niet mag of zin heeft om te escaleren naar iemand die dat wel kan. Misschien had ik heel boos moeten worden en was dat dan wel gebeurd maar daar heb ik geen trek in.
Van een bedrijf dat zo prat gaat op de klant voorop te zetten had ik verwacht dat ze de verantwoordelijkheid voor de bugs in hun webshop zouden nemen en een niet-2e kans exemplaar (dat ruim op voorraad was) hadden gestuurd.
Beste pyotr,
Super tof dat je een product een TweedeKans wilde geven! Als dat product dan nooit de deurmat haalt, is dat een grote teleurstelling. Bedankt voor jouw review!
We doen liever geen limbo onder jouw lat door, maar de springen er graag overheen. Zo heb jij een glimlach en wij ook. We spreken de situatie graag nog eens met je door. Zou je daarom jouw ordernummer + een korte omschrijving willen mailen naar geenglimlach@coolblue.nl?
We hopen snel van je te horen!
Coolblue
AlgemeenSnel geleverd of afhalen na bestelling. Fysieke winkels aanwezig waar iedereen uitgebreid wordt geholpen, tegenwoordig een zeldzaamheid.
VerzendingSnelle verzending, bijna altijd de volgende dag in huis en goed en origineel verpakt. Doos is steviger als de dozen van Mediamarkt.
KlantenserviceGoed geholpen in de winkel tijdens afhalen, wel druk in de winkel.
AlgemeenAl veel besteld en vanuit CoolBlue nooit een probleem. Daarom is een positieve beoordeling niet ongepast! Misschien niet altijd de bodemprijs, maar wel een goede selectie in aanbod, handige site en veel handige tips op de site of in de winkel/showroom hopelijk worden dat er meer!
VerzendingSnel, en de eigen brengservice voor o.a. witgoed denkt altijd fijn mee!
KlantenserviceGoed bereikbaar, persoonlijk (ja echte mensen!) en oplossingsgericht. Voorbeeld: na dat mijn tondeuse er voor de derde keer in twee jaar mee ophield en geen nieuwe meer wou van dit merk, kregen we gewoon het geld terug. Geen gezeur.
AlgemeenUitstekende webshop. Je weet wat je kan verwachten van Coolblue. Webshop is goed ingedeeld en je lunt makkelijk zoeken en filteren om het product te vinden die je zoekt. Verder hebben ze de hele klantexperience ook uitstekend voor elkaar door de klant continu op de hoogte te houden voor tijdens en na de levering.
AlgemeenFijne website, goede producten en goede prijzen.Je word goed op de hoogte gehouden van de status van je bestelling.
Verzending"s avonds bestelld, de volgende ochtend om 9:00 al in huis. SUPER SERVICE en altijd vriendelijke bezorgers.
AlgemeenOver het algemeen heb ik niets te klagen over Coolblue. De winkelmedewerkers en de klantenservice zijn plezierig en denken mee. Maar de laatste tijd valt het me op dat het niet meer lukt om op op de beloofde dag een bestelling af te leveren. Nu was dat steeds op zondag, mogelijk heeft dat er iets mee te maken.
VerzendingVan de laatste bestelling kwam de verpakking beschadigd binnen. De inhoud was niet beschadigd.
KlantenserviceNooit een probleem gehad. Coolblue doet echt niet moeilijk en neemt zijn verantwoordelijkheid. Verder is het een plezier om in de winkel te komen. Kennelijk is de sfeer goed in het bedrijf.
Beste kortman29,
Super fijn dat je blij bent met onze klantenservice! Dat jouw pakketje beschadigd en (steeds vaker) vertraagd binnen komt, drukt de glimlach.
Natuurlijk zoeken we graag uit wat er precies mis gaat. Zou je daarom de vertraagde ordernummers + een korte uitleg van de situatie willen mailen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan kijken we graag met je mee.
We wensen je in ieder geval veel plezier toe met jouw bestelling!
Coolblue
Algemeentelefoon online besteld en 2 dagen later opgehaald in de ccolbleu winkel in utrecht.
parkeer gelegenheid is goed. personeel enorm vriendelijk en behulpzaam
AlgemeenOp zoek naar een nieuwe stofzuiger. Duidelijke informatie en brede keuzemogelijkheden. Uiteindelijk voor een kwaliteitsmachine Miele complete3 gekozen voor een scherpe prijs.
VerzendingKeurig geleverd volgens de informatie bij bestelling. Goed verpakt en tussentijdse updates over het moment van leveren.
AlgemeenHet bestellen was prima. Site ziet er verder duidelijk en overzichtelijk uit. Prijzen zijn netjes.
VerzendingHet pakket kwam gelukkig op tijd. Helaas wordt een iPhone 13 van ruim 800 Eu in een te grote doos verzonden zonder verpakkingsmiddel. Dit vind ik redelijk bizar als je weet hoe doorgaans een pakket bezorger hiermee omgaat.
KlantenserviceNa contact met de klantenservice krijg je een standaard getrainde mail, het komt er op neer dat je eigenlijk niet moet zeiken. Dit vind ik jammer en had ik absoluut niet verwacht bij een bedrijf als Coolblue.
Beste CptBroom,
Dank je wel voor je review. Wat ontzettend vervelend dat uitgerekend jouw bestelling niet helemaal strak verpakt was. Dat is zeker niet de bedoeling.
Ons excuus voor het ongemak.
Coolblue
AlgemeenCoolblue heeft een overzichtelijke site, met veel productinformatie. Je weet heel vluchtig wat je bestelt. Ze geven ook hun eigen keuzes met toelichting, ook fijn als je zelf nog niet helemaal er over uit bent.
VerzendingDe bezorgservice inclusief het inplannen van je gewenste bezorgdatum is uitstekend. Voordat je product geleverd wordt, ontvang je een half uur voor levering nog een sms, zodat je je gereed kan maken. De bezorger legt nog even haarfijn uit dat je zoveel dagen bedenktijd hebt en hoe je het kan retourneren. Al met al een zeer positieve ervaring (met een scherpe prijs!)
AlgemeenZoals altijd bij Coolblue, werkt het perfect. Een perfecte serce behoeft niet vel woorden, nietwaar.
VerzendingGedaan zoals beloofd.
KlantenserviceVoor deze bestelling niet nodig zoals bijna altijd. Als er iets is snel opgelost.
AlgemeenIk heb op zaterdag een Tv en een chromecast besteld, kreeg gelijk een mailtje ter bevestiging van m'n order. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling.
VerzendingIk kreeg mailtje op de dag van bezorging met de tijd wanneer mijn bestelling zou worden bezorgd. Ik vind het ideaal dat het marge maar een uur is dan hoeft je niet de heledag maar te wachten. Ze waren mooi op de afgesproken tijd en word ook nog eens op zondag bezorgd. De vriendelijke bezorgers leveren het pakket netjes binnen af.