Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenCoolblue heeft een duidelijke website. Ik vind de grapjes na betaling altijd leuk (de wachttherapie).
VerzendingVandaag besteld, morgen in huis. Bij al mijn bestellingen bij Coolblue is dat ook gehaald.
KlantenserviceBij mijn schroefmachine ging na 1e gebruik de bithouder stuk. Aangemeld en kreeg keurig een nieuwe opgestuurd (na oude geretourneerd te hebben).
AlgemeenTot op heden enkel uitstekende ervaringen bij het bestellen via Coolblue. De TV die ik wilde bestellen was in de eerste instantie bij een aantal andere zaken een stuk aantrekkelijker geprijsd. Gelukkig gaat Coolblue vaak wel mee met de prijs die door andere grote ketens gebruikt wordt en ik denk dat dit model toevallig door Samsung in de aanbieding is gedaan op de dag dat ik weer op de pricewatch keek.
Aangezien het toch een redelijk grote aanschaf is was ik zeer blij dat ik voor een aantrekkelijke prijs toch bij Coolblue terecht kon. Nu hoef ik mij in ieder geval geen zorgen te maken rondom aftersales/service.
's avonds laat bij CoolBlue een televisie besteld. Deze werd de volgende ochtend keurig bezorgd door twee uiterst vriendelijke CoolBlue medewerkers. Door middel van track&trace werd er zeer nauwkeurig aangegeven wanneer de levering plaats zou vinden.
AlgemeenBestelling geplaatst bij Coolblue, betaald en vervolgens bericht van Coolblue dat bestelling is geannuleerd. Maar het geld (400 euro!) is wel van de rekening afgeschreven! Geen geld, geen spullen, en een hoop tijd kwijt en een hoop frustratie. En vooral geen hulp of geld terug van Coolthieves.
KlantenserviceHele dag aan het bellen geweest en kreeg vanavond uiteindelijk te horen dat het heel "VERVELEND" is maar dat Coolblue er niks aan kan doen en dat de administratie er de komende dagen naar zal kijken.
"Alles voor een glimlach" is de slogan van Coolblue. Serieus? Nou, wij hebben heel weinig kunnen glimlachen. De laatste keer dat ik daar besteld heb. Hoop dat de Sint dit leest en zijn cadeaus ergens anders regelt, want anders is het gewoon vervelend dat er voor de kinderen geen cadeaus met pakjesavond zijn.
AlgemeenVia de meuktracker bij Coolblue uitgekomen dus geen oordeel over de site qua vindbaarheid van het product(laptop) nog de specificaties. De betaalprocedure zonder account en zonder problemen kunnen doen.
VerzendingLaptop was al goed verpakt en de verzenddoos was prima op maat (gemaakt) en bovwndien erg grappig en herkenbaar.
AlgemeenWederom fantastisch ondersteund en geholpen bij Coolblue. Ik vond vooral de suggesties en ideeen goed voor mijn aankoop (Een Synology NAS)
AlgemeenIn de avond een product besteld, de volgende dag in huis. Prima. Het product gekozen omdat er 10 euro, 30% van het aankoop bedrag, zou worden teruggestort via de website van het merk. Enkele dagen later probeer ik dit en werd mijn aanvraag afgewezen. Het gekochte model viel namelijk niet in de actie. Inmiddels was op de site van CoolBlue de foute melding verwijderd, maar ik had het product natuurlijk om de cashbackactie gekocht.
Verder in veld 'klantenservice.'
In orde. Volgens mij in zo'n doos die je open moet scheuren. Niet mijn voorkeur.
KlantenserviceContact gezocht met CoolBlue en er werd een 10 euro cadeaubon aangeboden. Navraag leverde op dat die dan slechts 3 maanden geldig zou zijn... Als ik 10 euro beloofd was 'in mijn hand,' dan is een 10 euro cadeaubon met beperkte geldigheid natuurlijk minder waard. Plus de waarde komt alleen tot stand door nog iets bij hen te bestellen.
Maar, er werd beloofd dat die ook nog probleemloos verlengd kon worden na die 3 maanden. Op dat moment heb ik het aanbod niet geaccepteerd. Nu, 4 maanden later, bij het overwegen van een bestelling bij CoolBlue er wel aan gedacht en contact gezocht. De klantenservice meldt echter dat het te laat is.
Dus omdat ik de cadeaubon toen niet heb afgenomen, die door middel van beloofde verlenging vandaag nog wel geldig zou zijn, wordt de korting/cadeaubon nu niet meer gegeven.
Het is jammer om te zien dat een bedrijf dat beweert klantenservice zo goed mogelijk te willen doen, en dat als reden van oprichten heeft, flexibiliteit compleet ontbreekt en je laat vallen om bureaucratische non-sense.
AlgemeenHet product was direct op voorraad ten opzichte van de concurrent. Bij de concurrent was die alleen op voorraad bij leverancier en duurde de levering langer.
VerzendingSnellere levering dan dan concurrent, direct voorradig. Tegen meerprijs op zondag geleverd, goede service.
AlgemeenNa aanleiding van toch nog wel wat slechte ervaringen met andere bedrijven besloten een positief review te schrijven over Coolblue.
Bestellingen komen altijd keurig aan en de website ziet er prima uit!
Alle RMA's die ik tot op heden gehad heb bij Coolblue zijn keurig opgelost!
AlgemeenIk heb bij Coolblue een wasmachine besteld omdat de vermelde prijs inclusief verzending is. Ze berekenen niets extra voor het naar boven brengen en aansluiten.
Lekker duidelijk zonder verborgen kosten.
De bezorging kwam zoals beloofd de volgende dag. Ik kreeg een kwartier van te voren een telefoontje dat ze onderweg waren.
De wasmachine werd uitgepakt en heel voorzichtig naar boven gebracht. Alles werd aangesloten en uitgelegd.
De oude machine werd ook netje naar beneden gebracht.
AlgemeenSnelle levering, eerste speaker (Edifier S350DB) had een defect, snel opgelost door coolblue. Bestelling, retour en tweede levering was goed te volgen.
VerzendingLevering was iets eerder dan aangegeven, in dit geval geen probleem.
KlantenserviceEerste speaker was defect dus in de avond nog contact gehad met de klantenservice van coolblue, goed geholpen.
AlgemeenDe bestelprocedure van de website is ongecompliceerd en duidelijk. Voor 23:59 besteld, de volgende dag nog in huis. Alleen deze belofte kunnen ze helaas niet altijd waarmaken.
VerzendingOp vrijdagavond een wasmachine besteld, met geplande levering op zaterdag. De wasmachine bleef liggen in het magazijn en is nooit op transport gegaan voor levering. Foutje kan gebeuren, maar ik heb als klant wel van 8:00 tot 22:00 in de avond gewacht op de levering.
Op zondag kon ik een nieuwe levering in planning, ik heb gekozen voor dinsdag. Op dinsdag kreeg ik netjes een berichtje dat de levering gepland staat en ik werd gebeld door de chauffeur dat hij er aan komt. Ik heb toen nog uren gewacht maar de chauffeur heeft nooit aangebeld of mij teruggebeld op mijn mobiel. Ik heb hem in de tussentijd wel meerdere keren geprobeerd te bellen, helaas zonder succes.
Plots verschijnt er vervolgens in de track and trace dat de levering niet was gelukt omdat er niemand thuis was. Toen heb ik direct contact opgenomen met de klantenservice.
De klantenservice van Coolblue is ver ondermaats. Ze zijn zeer goed in het aanbieden van excuses, maar tot een redelijke oplossing komen voor de klant zit er niet bij. Na ruim een half uur aan de lijn te hebben gehangen met de medewerker, was het beste dat hij kon aanbieden om op woensdag een nieuwe levering in te plannen met eigen chauffeurs, alleen moest ik wel 15 euro bij betalen.
Ik vind dit een smerige upselling techniek en ben er niet van gediend. Het kan toch niet zo zijn dat als coolblue zijn afspraken niet na kan komen en dan vervolgens gaat up-sellen als goedmakertje dat de klant tot 2 dagen toe heeft gewacht voor een levering die niet is gekomen.
AlgemeenFijne webshop, geen moeilijk gedoe wanneer je wilt bestellen, maar bij retourneren laat de winkel wel wat te wensen over.
VerzendingDe verzending was zoals beloofd op tijd.
Alleen de doos was onherbruikbaar.
Hier gaat het mis, ik heb een externe HDD gekocht via deze winkel, en deze ging na 2 maanden al kapot.
Ik naar de physieke winkel nu waar mij is uitgelegd hoe dit waarschijnlijk kan, een zeer kundige medewerker dus.
Hier kreeg ik 2 opties, of een nieuwe (niet op voorraad, maar de volgende dag zou hij thuis geleverd worden), of mijn geld terug.
Ik dacht dat het kwam omdat ik te wild was omgegaan met de schijf en dus vroeg ik om een nieuwe schijf. Volgende dag inderdaad een nieuwe binnen, maar na weer 2 maanden gaat de nieuwe schijf ook kapot!
Heel vervelend dus weer terug naar de physieke winkel (woon in de buurt), en waar ik het verhaal kort uitleg wordt ik verwezen naar een andere medewerker welke over de retouren gaat.
Deze collega lijkt me te begrijpen, en vraagt aan weer een andere medewerker of hij misschien weet waar het door komt, deze komt met een boel buzz woorden (alles ook in hjet Engels, zoals protocol, operating system, recognizen), en lijkt het met me eens te zijn.
Nou ik nu maar duidelijk maken dat ik dit apparaat niet meer wil omdat ik een nieuwe schijf heb gekocht (een interne, had niet nog 5tb aan data over op schijven dus een nieuwe was zowiezo nodig), word me verteld dat hij moet worden opgestuurd, en dat ik pas mijn geld terug krijg als hij driemaal word verstuurd.
Protocollen snap ik, maar het is toch nog steeds idioot? Apparaat weer stuk? Oh maar nog niet drie keer op gestuurd he? Nou dan gaan we hem maar eerst even opsturen!
Ik leg nog nadrukkelijk uit dat ik de schijf echt niet meer nodig heb! En als ik een nieuwe krijg (zal hij eerst moeten worden opgestuurd wat weer een aantal weken duurt), zal ik hem hoogst waarschijnlijk na 2 maanden toch weer moeten terug brengen als dit patroon zich zo aanhoudt.
Medewerker begrijpt me, en vraagt het aan de manager na, komt terug met dat het nog steeds 3 keer zal moeten worden opgestuurd voordat ik mijn geld terug krijg.
Ik nog echt duidelijk maken dat ik hier geen zin in heb, en de andere medewerker lijkt het te begrijpen en geeft aan aan de medewerker die mij helpt dat het zijn eigen keuze is, waarna hij het nog maar een keer aan de manager gaat vragen.
Vond ik zelf een apart eigen keuze maar ok, misschien is de manager hiermee wel over te halen?
Maar nee, de schijf moet drie maal worden opegstuurd zegt de manager.
Ik heb geen zin om de winkel bij elkaar te gillen dus neem ik maar vrede mee, TOCH is het heel erg vervelend dat zo een idioot protocol word gebruikt, zeker als mij de eerste keer hele andere opties zijn aangeboden!
Ik heb de manager niet gezien of zelf gesproken, en ik ben het helemaal niet eens met de manier waarop mijn retour is behandeld.
AlgemeenDeze beoordeling betreft de aankoop van een robot stofzuiger. Zoals altijd is de webshop helder en duidelijk ingericht. Ik ben iemand die altijd eerst alle reviews leest van een product, Coolblue laat ook de eventuele slechte beoordelingen gewoon staan dus je krijgt een volledig en objectief beeld van een product. De bestelling was snel geplaatst en de betaling via Ideal was ook probleemloos. Overigens had ik nog shoptegoed staan, ik heb daarom niet het volledige bedrag hoeven (bij)betalen.
VerzendingDe robot stofzuiger is af fabriek reeds shockproof verpakt in een stevige doos, compleet met draaghandvat. Hij werd desondanks wel in een omdoos verstuurd, zonder opvulmateriaal zoals luchtkussens. Die omdoos gaat meteen bij het oudpapier en vond ik nogal overbodig, anders had ik de verzending uitstekend beoordeeld. Hij werd afgeleverd door PostNL en dat is waar ik woon al jarenlang een zeer betrouwbare bezorger gebleken.
KlantenserviceIn de aanloop naar deze bestelling heb ik verschillende keren telefonisch en via email contact gehad met de klantenservice, omdat deze nieuwe robot stofzuiger de vorige vervangt die ter reparatie bij Coolblue stond. Als dat erg lang duurt en/of niet mogelijk blijkt, gaan ze een vervangende oplossing zoeken. Dat bleek geen loze belofte, maar maken ze ook waar. De klantenservice is ruim bereikbaar, van 08:00 - 24:00 uur. Wat opvalt is dat ze harde afspraken maken over de tijd waarbinnen ze contact opnemen, en zich daaraan ook houden. Ook op zondag als het zo uitkomt. De contacten verliepen allemaal op een prettige en duidelijke wijze. Kortom, ik ben zeer tevreden over de klantenservice en deze webshop als geheel.
AlgemeenAlles werkt zoals je het mag verwachten: veel informatie beschikbaar op de website over de door mij bestelde laptop, incl. aanvullende installatietips, extra accessoires. De aanbieding was ook zeker scherp te noemen.
VerzendingBezorgtijd werd keurig aangegeven in een tijdvak van een half uur, met nog een sms een kwartier voor bezorging. De Coolblue-bezorgfiets is daarnaast natuurlijk ook een mooi en efficiënt transportmiddel voor in de stad.
AlgemeenCadeau voor mijn vriendin besteld en op een afhaalpunt laten bezorgen. Bestelling is de volgende dag aangekomen en is makkelijk te volgen via de track and trace.
VerzendingZat in de bekende doos van Cool Blue met wat opvul materiaal.
AlgemeenSpullen waren makkelijk te vinden op de website, bestellen gaat altijd vrij eenvoudig bij CoolBlue.
VerzendingHoewel CoolBlue adverteerd met volgende dag bezorging, zelfs op Zondag, is er op Zondag geen bezorger geweest. Alleen een bericht dat ze morgen terug zouden komen. Resultaat: Ik moet €2 betalen om 's avonds te laten bezorgen.
KlantenserviceBij uitpakken bleken maar 2 van de 3 bestelde producten geleverd te zijn. De derde zat simpelweg niet in de doos. Meteen gebeld en het antwoord was "We gaan een claim indienen bij PostNL". Uiteraard volledig zinloos zo'n claim aangezien PostNL gewoon de doos bezorgd heeft zoals CoolBlue hem ingepakt heeft.
Via Facebook contact gehad met de klantenservice en toen ik ze vroeg waarom ze niet gewoon het product naleverden was het verhaal "We willen eerst weten wat er mis ging". Dat is niet erg klantvriendelijk, lost mijn probleem niet op. Men weet daar echter van geen buigen "Wij kunnen daar niks aan doen". Als je als klantenservice de klant niet kunt helpen is er een serieus probleem in je organisatie.
De service van Coolblue gaat met rasse schreden achteruit. Ze stonden al op de "Liever niet" lijst, maar dit stuurt ze naar de "Dan maar een ander product" categorie.
AlgemeenAl vele malen iets besteld bij Coolblue, van een koelkast met inbouw service tot een laptop, tv, jbl speaker, enz. Altijd uitstekend.
VerzendingSnelle bezorging. Alleen bij de koelkast ging het een keer mis, maar dat kwam door dynalogic. Ik heb begrepen dat ze dynalogic nu niet meer gebruiken, maar hun eigen bezorgservice.Top.
Algemeentijd terug een laptop gekocht die helaas stuk ging, na contact opgenomen te hebben met support mocht ik de laptop terugsturen.
reparatie konden niet binnen de 2 weken het probleem vinden en dus mocht ik een nieuwe uitkiezen.
De laptop moest wel via support de laptop bestellen, wat prima ging.
Moest wel bijbetalen maar dit ging ook allemaal snel en prima geregeld.
dag later was de laptop binnen, dus alles is goed geregeld.
goede, snelle levering. niks op aan te merken
Klantenservicecontact met support was goed en snel, ze hebben mijn probleem ook goed opgelost
Algemeen28 Inch curved Philips beeldscherm besteld. Op zaterdag toen het beeldscherm geleverd werd, had deze dode pixels. Contact opgenomen met de servicedesk en deze kon gelijk teruggestuurd worden.
Alles werd ook binnen 10 minuten geregeld. Ze hebben me telefonisch gelijk een nieuwe scherm aangeboden en opgestuurd. Deze kreeg ik een dag later, op zondag dus al binnen.
Oude beeldscherm opgestuurd en maandag al te horen gekregen dat ik het geld terug kreeg. Wat nog binnen dezelfde week overgemaakt werd op mijn rekening
AlgemeenGewoon een goede winkel, doen wat ze beloven: de ene dag besteld, volgende dag in huis. En dat voor een goede prijs, Top!!