Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenEenvoudige website en voor veel gebruikelijke artikelen kun je hulp krijgen bij je keuze wat echt wat toevoegt. Ook worden veel termen uitgelegd. Ruime keuze.
VerzendingAltijd een snelle verzending, de verpakking is stevig, eenvoudig te openen zonder mes of schaar, niet te groot en nog leuk ook.
AlgemeenBestelling plaatsen was zo gebeurd en snel afgehandeld. Ik wilde het pakket de dag erna afhalen bij een winkel en de mogelijkheden hiervoor werden duidelijk aangegeven.
AlgemeenEen bestelling is snel geplaatst op de overzichtelijke website van Coolblue.
Niet de goedkoopste maar de service is uitstekend. Zowel bij defecten, aansluiten of retourneren.
Zaterdag een wasmachine besteld en de volgende dag (op zondag dus) geleverd.
Andere bestellingen ook volgende werkdag geleverd.
Misschien wel de sterkste punt van Coolblue. Defecte Quest 3 retour gestuurd. Een dag later een nieuwe ontvangen. Zonder gezeik.
Wasmachine keurig aangesloten door een uitermate vriendelijke man van Coolblue.
AlgemeenReparatie laptop duurt 6 week. Communicatie verloopt dramatisch. Van meldingen dat de laptop niet meer te repararen is, tot meldingen dat onderdelen elke week de volgende week binnen komen en dan toch niet, tot beloftes om terug gebeld te worden wat niet wordt gedaan. Dramatisch. De klachten die alleen al in oktober zijn gemeld bij klachtenkompas doet het ergste vermoeden.
Ze bieden dan wel een voucher aan, maar dan wordt je niet meer teruggebeld.
Beschamende partij en in niets meer de webwinkel waar ik goede ervaringen mee heb gehad de afgelopen jaren.
Beloftes worden niet nagekomen. Ook duren gesprekken soms ellenlang en dreigt men de verbinding te verbreken als je niet accepteert wat voor oplossing men aandraagt
AlgemeenDuidelijke webshop en indien nodig een goede service zodra er uitdagingen ontstaan.
Echt een aanrader!
Netjes op de aangegeven datum bezorgd zoals het hoort. Bij andere webshops is dat niet altijd het geval.
KlantenserviceFijne klantenservice als dit nodig is.
Snelle hulp en deskundige afhandeling.
Top echt top.
Coolblue ga zo door!
AlgemeenZoeken en selecteren in de webshop gaat prima. Net als het lezen van de reviews.
VerzendingIk heb al vaker iets besteld bij Coolblue en altijd is er voldaan aan de afspraken. Geen afwijkende prijs en geen afwijkende levertijd. Volgende dag leveren is vaak de reden om bij een bepaalde webshop te bestellen. Dus als er staat 'op voorraad' verwacht ik dat dat zo is. Coolblue heeft me hiermee nog niet in de steek gelaten.
AlgemeenTot nu toe vaker besteld. Helaas 1 keer een tegenvaller. Philips koffieapparaat kwam stuk en ongecontroleerd, maar netjes weer opgehaald. Elders gekocht. Andere produkten strijkbout, mobiel naar wens en tijdig geleverd.
VerzendingPrima. Tijdig ontvangen. Prima verpakt. Enkel eerder ontvangen Philips koffiezetapparaat was kapot. Ook dat is goed geregeld achteraf.
KlantenserviceLang geleden. Weet niet meer precies te zeggen. Alleen voor de Philips koffie apparaat contact gehad. Andere bestellingen waren correct en tijdig geleverd. Geen contact gehad.
AlgemeenEen fijn bedrijf die zijn afspraken nakomt. De website werkt fantastisch en het is snel bezorgd. Meerdere keren al besteld bij Coolblue en nog nooit teleurgesteld.
---
Tot nu toe nog geen contact gehad met de klantenservice. Dat is voor mij ook een goed teken. Dit zegt voor mij dat alles naar behoren werkt.
Is op tijd en netjes geleverd. Het is goed verpakt waardoor het artikel niet kan beschadigen.
AlgemeenHet is allemaal erg goed geregeld duidelijke website en betalingsmethodes enzo. Ook erg goede en vooral snellen levering dus zeer tevreden en raar het zeker aan om ook een kijkje te nemen als je nog wat zoekt.
VerzendingSnel en goed geleverd en duidelijk tijdslot van levering aangegeven. Zeker erg goede levering dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
KlantenserviceDuidelijk en wordt goed op de hoogte gehouden wnr je pakket er is en als het niet goed dus helpen ze je uitstekend als het niet is zoals je wil.
AlgemeenAanbieding bij coolblue, prima prijs voor goede afzuigkap. Soms wat luid, maar verder geen probleem.
VerzendingPrima verstuurd en netjes afgeleverd. Goed verpakt. Emails over leveringstijd helder en duidelijk en mooi op tijd.
KlantenserviceLangs coolblue geweest voor info en daar besteld. Ging allemaal prima. Emails over tijdstip levering was goed.
AlgemeenNormaal goed, nu extreem teleurstellend en langdurig. Beloftes en inzet worden teniet gedaan door tegenslagen.
Mijn proces begon begin september met een Eufy camera waar vocht in zat. Conform garantie heb ik een retour aangemaakt en direct tot twee maal toe (nadat de eerste dame niet doorslaggevend genoeg was) contact gezocht met de klantenservice (waar de wachttijd extreem lang is voor hun doen (~25 min)).
In beide gesprekken werd ik verzekerd van het feit dat ik de camera terug mocht sturen zonder toebehoren (omdat het enkel om 1 vd 3 camera's excl. Homebase ging).
Zo gezegd, zo gedaan. Camera netjes op de post en toen begon het. Post NL heeft hem op het antwoordnummer keurig afgeleverd, maar het pakketje was intern zoek. Recherche bij PostNL ingeschakeld wat tot 10 werkdagen kon duren. Duurde uiteindelijk 12 werkdagen toen bij mij de maat vol was. Ik heb contact gezocht en opeens kon er een versneld spoed-onderzoek ingesteld worden en waarempel, binnen een dag was het pakketje gevonden. Volgens de klantenservice zou het netjes geregeld worden.
Een dag later ontving ik van de Backoffice een mail met de tekst "uw retour is niet compleet". Mijn klomp brak. Hoezo, niet compleet? Dit is conform afspraak!
Wéér bellen, wéér wachten, en ja hoor, alles moest worden opgestuurd. Vervolgend in conclaaf gegaan met de wat meer beslissingsbevoegde backoffice die mij een (door mij geeiste) coulance konden doen: Homebase 2 Triple-Pack omruilen voor een Homebase 3 Duo-Pack incl. Indoor Pan&Tilt. Prima dealtje, 50 euro er bij en gaan. Helaas moest ik het complete bedrag wel voorschieten maar na ontvangst van mijn complete Homebase 2 pakket zou het geregeld worden en zou ik een terugbetaling ontvangen.
Het is nu 24 oktober, mijn Homebase 2 ligt al meer dan anderhalve week bij Coolblue en is opgestuurd naar de reparateur. Compleet buiten afspraak moet ik nog langer wachten op mijn terugbetaling. Vervolgens krijg ik nog een mail met "uw reparatie duurt langer dan dat je van ons gewend bent". Maar weer bellen. Wéér een klantenservice die valse beloftes doet. Wéér iemand die vanuit de backoffice mailt "we begrijpen het en doen onze best".
Nou, Coolblue. Jullie "best" is niet goed genoeg. Ik ben extreem teleurgesteld in jullie manier van doen. Verkeerde informatie verschaffen, fouten maken bij intern pakket management, onder druk wél vloeibaar worden, weer valse beloftes maken en vervolgens ook nog eens het traject onnodig lang maken... Jammer! Slik je trots in en als miljoenen, misschien wel miljarden bedrijf moet je dit goed oplossen - niet zo.
Tot twee maal toe extreem snel en erg netjes. De tweede keer was met een bakfiets om 08:30 - zeer onverwachts, extreem snel!
KlantenserviceZoals bij het algemene deel al beschreven is is de klanten/klantenservice gewoon slecht. Ze kunnen feitelijk niets. Ze communiceren niet met de backoffice maar zweren bij hoog en laag "als de Backoffice je iets belooft dan doen ze het ook!" - niet dus.
Keer op keer foute informatie en ook nog een valse beloftes die ze gewoonweg niet eens kunnen waarmaken, laat staan mogen beloven.
Bovendien is de wachttijd zo onnodig lang tegenwoordig dat ik al minimaal 3 uur kwijt ben geweest aan gewoon wachten totdat ik aan de beurt ben. Vooral in dit traject waarin ik veelvoudig contact met ze heb gehad is het erg teleurstellend.
AlgemeenMakkelijk om de bestelling te plaatsen en snel geleverd. Ze houden je goed op de hoogte van wanneer je de bestelling kunt verwachten, zo hoef je niet een hele dag te gaan zitten afwachten.
VerzendingHet pakket was keurig verpakt en de bezorger was erg vriendelijk. Heeft ook direct de oude televisie meegenomen, dus dat was ook top.
AlgemeenIk bestel vaker dingen bij Coolblue, gaat altijd goed en en werkt fijn en snel. Klantenservice via whatsapp ook altijd heel vriendelijk en willen altijd helpen.
VerzendingAltijd geleverd zoals ze zeggen, gemakkelijk nog aan te passen met welke dag ik thuis was.
KlantenserviceHeel goed via whatsapp. Ik wilde een laptop kopen en ze konden mij goed helpen.
AlgemeenWat een onzin bedrijf. Je koopt een laptop van 1000 euro, een paar maanden na de 2 jaar garantie periode gaat de ventilator van je laptop kapot, waardoor er een heel hard knarsend geluid ontstaat waardoor de laptop uiteindelijk verder kapot zal gaan.
Niks garantie, of iets met coulance. Je mag je toch bedenken dat een laptop minimaal 3-4 jaar normaal mee gaat. Een eerdere laptop van 8+ jaar doet het nog steeds prima zonder 1 gebrek (slecht accu, oké).
Je moet dus je product dus opsturen, 65 euro onderzoekskosten betalen, en daarna zelf de reparatiekosten betalen. Ik had enig meedenken verwacht, 1000 euro voor een laptop is geen wisselgeld. En bij Coolblue betaal je vaak de premium prijs.
Daarop vroeg ik of ze hier ook zo over denken als je veel duurdere spullen koopt, bijvoorbeeld een TV van 5000 euro.
Ja, dan ook, als er na de garantieperiode van 2 jaar iets mee gebeurd, ben je gewoon de lul.
"Alles voor een glimlach", nou nee dus.
Zie het geschreven bericht hierboven.
AlgemeenHele fijne website, waarmee je meerdere artikelen scherp met elkaar kunt vergelijken. Ook is het aanbod groot en hebben ze meestal een scherpere prijs dan de concurrenten. Snelle verzending en prima service.
AlgemeenCoolbleu blaast nogal hoog van de toren. "Alles voor een glimlach". Heb daar nog nooit iets van gemerkt. Ze zijn goed gesorteerd. Hebben veel op voorraad en geven veel informatie bij de producten.
Maar ze zijn ook altijd duurder dan andere aanbieders en bieden minder service. Laatste ervaring: Voor m'n dochter kocht ik een iphone met screen protector. Bij coolbleu omdat hij daar op voorraad was. Haalt ze 'm op in de winkel, vragen ze 5 euro om de screenprotector erop te zetten. Nog nooit ergens gehad. Die 5 euro maakt ook niet meer uit als je bij Coolbleu koopt, maar de combinatie met de slogan irriteert wel . Het lukt Coolbleu altijd om mij teleur te stellen. Vraag me echt af hoe Coolbleu zelf die slogan ziet.
AlgemeenIk ben al jaren klant bij CoolBlue en ben zeer tevreden.
Als er iets kapot is, wordt het snel gerepareerd, is het DOA krijg je gewoon meteen een nieuwe mee (of wordt verzonden indien gewenst).
AlgemeenSelecteren product werkt allemaal prima, het betalen en het leveren is allemaal dik in orde.
KlantenserviceIk heb een product besteld, een inductieplaat.
Met zo'n witgoed verzekering.
Deze sluit kort na een maand. Ik probeer nu al 3 dagen de klanten service te bereiken via terugbellen dat ze niet doen. ze zelf te bellen, nemen niet op. Je hoort ook niet hoeveel wachtende voor je zijn.
Ik heb ook een mail gestuurd, wordt ook niet op gereageerd. Ze gaan prat op hoe goed hun klantenservice is. Ik heb hier helaas niets van gemerkt.
AlgemeenMakkelijk bestellen
Altijd netjes verstuurd
Goeie service
Zeer tevreden over Coolblue
Annulering snel verwerkt.
Dus al met al heel goed
Ben al heel lang klant bij Coolblue
heb er ook best veel gekocht en ben altijd heel tevreden over Coolblue
Goeie service en je wordt netjes behandeld
Snel geholpen met mijn vraag over annulering
Heb meteen iets anders besteld en dat werd de volgende dag al geleverd.
AlgemeenAlles voor een glimlach, WAT EEN LEUGEN!!!
Hele slechte service en totaal geen enkele moeite genomen om ons tegemoet te komen.
Alles voor een glimlach! Geen glimlach bij mij. Een laptop gekocht van 550,00. Na 36 dagen een hardware probleem met het toetsenbord. Niet laten valen, niets eroverheen gemorst, super zuinig op geweest. Coolblue doet NIETS!! 'De 30 dagen zijn voorbij, dus heeft u pech mevrouw. Als het binnen de 30 dagen was geweest hadden we een nieuwe opgestuurd'. Ze willen het alleen ter reparatie opsturen, laptop 3 weken kwijt en ook geen vervangende laptop. Zelfs niet als deze dagelijks noodzakelijk is voor de opleiding van mijn zoon waar ze geen boeken meer hebben en alles op de laptop moet. Wij bestellen nooit meer bij Coolblue! Alles voor een glimlach is een mooie reclame slogan, maar als het er op aan komt laten ze je in de stront zakken.