Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Coolblue, daar zou je een top service verwachten. Een foutje kan iedereen overkomen.

Recentelijk zijn mijn vriendin en ik verhuisd.
4 weken geleden hebben wij een wasmachine besteld, deze is 2 weken te laat geleverd. Vervelend natuurlijk dat je 2 weken niet kunt wassen na een verhuizing. Ter compensatie een voucher gehad. Prima, kan gebeuren.

Vorige week heb ik een droger besteld. Droger wordt afgelopen zaterdag klunzig geleverd (uit respect laat ik achterwege waarom) iets met stoten...
Na levering waren wij van plan een droog programma te starten en zagen toen dat de transportbouten niet verwijdert waren/zijn, en de droger ook niet waterpas stond.. vreemd? Wij hebben nog geen gereedschap om dit direct zelf op te lossen.

Gister bel ik naar de Coolblue klantenservice. Medewerker: Tjeu plant de nazorg verkeerd (datum van gister) in waardoor wij vandaag geen nazorg hebben. Dit terwijl er zwart op wit bevestigd werd dat het zou plaatsvinden. Ik hang vervolgens vandaag met 3 verschillende klantenservice collega's aan de lijn, vanwege het niet ontvangen hebben van een tijdvak. Eenmaal aan de lijn met hen; valt bij 1 medewerker de verbinding weg, de ander heeft geen idee hoe nazorg te plannen, de ander biedt een was pakketje aan ter compensatie. Seriously?

Conclusie wij hebben vandaag vrij genomen van werk, de droger kunnen wij nog niet gebruiken, en Coolblue zegt morgen langs te komen dus wij mogen nog een keer vrij nemen van werk. En dan nu hopen dat we vandaag wel een tijdvak ontvangen. Compensatie? Dacht het niet!
Als je vervolgens om een manager vraagt, is die er niet. Dit kan toch niet?! Maak je afspraken waar en los het anders kordaat en volwassen op.
Inmiddels al een maand allerlei gedoe met bestellen bij jullie, ontzettend veel tijdsverlies gehad. Walgelijk zeg.

Zie bovengenoemde. Daarin staat alles keurig omschreven. Ik wil een passende oplossing.

Het plaatsen van een bestelling ging soepel bij Coolblue. Het is fijn dat je niet per se een account aan hoeft te maken bij het plaatsen van een bestelling. De levering was goed, maar de informatievoorziening had beter gekund.

Omdat het om witgoed ging, werd de bezorging door Coolblue zelf gedaan.

De aanloop van de levering kan worden verbeterd. De dag voor levering stond namelijk aangegeven dat levering zou plaatsvinden tussen 7.30 en 22.00, een erg ruime tijdindicatie. Helaas stond dat op de dag van levering om 00.30 nog steeds bij de bestelling vermeld. Een melding of het in de ochtend, middag of avond geleverd zou worden, had geresulteerd in een betere ervaring en score.

Het geleverde product was al inclusief de service van het meenemen van het oude product en de installatieservice. Beide bezorgers waren vriendelijk, veegden hun voeten bij binnenkomst en stelden zich netjes voor. 1 van de bezorgers viel het op dat er op de achterkant een plaatje enigszins gebogen was. Geen probleem omdat het toch niet direct zichtbaar is, maar de bezorger stelde direct een korting van 7,5% voor. Hiermee ging ik akkoord.

Helaas mochten de bezorgers alleen het product zoals het geleverd was, plaatsen en installeren. De afdekplaat moest namelijk worden losgehaald en installatie moest ik dus zelf doen. Het was geen probleem omdat er niet los was betaald voor de service, maar wel een kleine domper.

Vlak nadat de bezorgers waren vertrokken, kreeg ik per mail de bevestiging en de nieuwe factuur met korting (zie het stukje over verzendig).

Aanschaf van een product gaat prima, verzending is snel, verpakking is goed maar de nazorg is dramatisch slecht.

Zoals ze beloven op de website heb je je product de volgende dag binnen als ze het zelf op voorraad hebben.

Telefoon aangeschaft bij Coolblue. Komt snel en netjes verpakt aan, maar de vingerafdrukscanner blijkt niet te werken. Nog een hoesje er voor verknipt ook, want misschien lag het daar aan.
RMA via de website werkte niet, dus maar 'even' bellen en een half uur aan de telefoon hangen tot je geholpen wordt. RMA telefonisch verwerkt, binnen een paar minuten na het gesprek een retourlabel en toen snel op de post gedaan.

Volgende dag lag er een email in m'n mailbox. FindMyPhone stond nog aan om een of andere duistere reden en ze gingen de telefoon retour sturen. Geen contact voor overleg, nee, we sturen 'm terug. En dat terwijl ik Coolblue's instructies heb opgevolgd voor het resetten. Goed, zal vast een gevalletje PEBKAC zjin aan mijn kant, prima.
Gauw even in mijn Google account gekeken en daar stond de nieuwe nog wel bij. Dus daar nog even weg gekegeld en direct weer opgebeld, want voor iets wat ik op deze manier kan oplossen hoeft die telefoon niet helemaal mijn kant op.
Weer een half uur verder, betreffende medewerker zou de er voor zorgen dat de telefoon niet direct retour kwam maar dat deze zoals gewenst zal worden vervangen. Er lagen volgens die medewerker nog meer dan 5000 stuks op voorraad, dus ik zou de volgende dag een nieuwe hebben.

Volgende dag kreeg ik exact dezelfde telefoon terug met de post met een sticker op de doos. Niet de nieuwe die ik zou ontvangen, ook geen verslag wat er gedaan is aan de telefoon, en nogsteeds hetzelfde defect (uiteraard nogmaals getest).
Dus weer opgebeld, nogmaals een retourlabel, op de post gedaan, volgende dag terug bij Coolblue. Exact hetzelfde riedeltje gedaan als eerder wat betreft leeg maken/resetten.
En prompt ik krijg een mail dat de oordopjes verdwenen zijn en dat ik die na moet sturen. Netjes terug gemailed waar ze zitten (in het originele accessoiredoosje, waar ze horen te zitten...), want die zaten er gewoon bij.
Tijdje later weer mail terug dat de ontvangende medewerker het door zou geven aan de afdeling die verantwoordelijk is voor retouren en reparaties, en dat die afdeling mij op de hoogte zal houden.

Een dag later krijg ik email dat ik m'n geld terug krijg. Alweer geen terugkoppeling. Ik zou op de hoogte gehouden worden, toch?
Dus alweer bellen, want ik wil gewoon mijn nieuwe telefoon. We zijn al bijna twee weken, 4 telefoontjes (1,5uur), 2 retourzendingen, een hand vol e-mails en een verknipt hoesje verder.

De medewerker die ik aan de lijn kreeg hoorde m'n verhaal aan en kwam met enkele oplossingsrichtingen. Het model wat ik wil hebben is inmiddels niet meer op voorraad. Helaas waren er geen echt zinnige oplossingen, zoals zelf afhalen in een winkel die 2 uur rijden bij mij weg is. Afgezien van mijn eigen tijd, kost me dat dus ook nog eens een tank benzine?
Wacht even, als afhalen een oplossing is, waarom kan het dan niet op de post? Er lopen daar ook mensen rond die een doosje in een ander doosje kunnen stoppen, een label kunnen plakken en desnoods naar de lokale postbalie fietsen? Of ben ik dan raar?
Maargoed, nee dat was geen optie.
Nog een optie: een andere kleur? "Nou, toe maar dan. Liever die ene, maar okay." Om er dan nog eens achter te komen dat ook de andere kleur niet leverbaar is.
Op t gegeven moment kwam met wat aarzeling de volgende vraag: "Uhm, ik durf het bijna niet te vragen, maar zou u eventueel interesse hebben in een tweede-kans product?" Nee, daar heb ik geen belang bij. Ik heb betaald voor een nieuwe, die komt DOA aan en ik wens een vervanger.
Uiteindelijk terecht gekomen op wachten tot er een nieuwe levering is, maar om al dit gestuntel en vertraging wil ik er dan wel een hoesje bij. Dat was prima, zou in het systeem gezet worden en zodra de levering er is, wat de komende week zou worden, krijg ik m'n nieuwe telefoon, eindelijk...

Een paar dagen later kijk ik eens op mijn bankrekening. Transactie: Bij <aanschafbedrag van telefoon>, afzender: Cooblue.

Wel godverdomme.... Serieus?
Niet communiceren met de klant, fouten maken in het RMA proces, de klant opzadelen met nodeloos werk, beloften niet nakomen, geen effort willen steken in een échte oplossing. Wat een ontzettend slechte service...

Van Hero 2 Zero in 3/4 jaar.

Alles gaat daar mis...
Het ligt altijd aan de koper of iets anders....
Ze komen hun afspraken niet na....
Trap vooral niet in de avond bezorging....
Koop vooral GEEN "bluebuilt" producten. (allemaal fake)... (kijk eerst ergens anders (google even dan weet u genoeg)).

Zie andere kanalen heel binnenkort.
(te veel om hier allemaal te benoemen met voorbeelden en bewijzen) (Wat dus ook van andere kopers binnen is gekomen, en dat is nogal wat).

regards en let op je centen!

7 keer extra betaald voor een avond bestelling en 7 keer nooit iets ontvangen....zit je ook extra wakker blijven voor....

Allemaal lief leuk en aardig maar daar koop je niets voor.

JBL Tune 110BT Zwart oordopjes tezamen met een fitbit ionic gekocht

Dit is mijn 2e setje inmiddels de eerste heeft het zo'n 18 maanden perfect gedaan en aangezien ik daar ik ze 7 dagen per week een uur of 3 a 4 per dag gebruik is dat natuurlijk prima. Dus vond ik het beter om maar een nieuw setje te kopen in plaats van een garantie claim aan te gaan.

Ik kocht een Fitbit ionic en dacht laat ik dan maar gelijk een nieuw setje oordopjes nemen de vorige deden het nog wel maar niet meer optimaal. (door het veelvuldig gebruik zie hierboven.)
Ik heb wel spijt dat ik de oordopjes bij coolblue gekocht heb want nu na 5 maanden is de rechterkant defect en i.p.v. een dergelijk product wat niet gerepareerd word direct om te ruilen moet ik het opsturen en 3 weken wachten.

Als ik ze bij XXX had gekocht had ik direct nieuwe gekregen daar ruilen ze dergelijke artikelen gewoon om omdat ze weten dat ze niet gerepareerd gaan worden maar door de fabrikant omgeruild.
Alles voor een glimlach zegt coolblue, nou die had XXX bij mij wel voor elkaar gekregen maar van deze service ga ik niet glimlachen.

Goed product slechte service en mijn laatste aankoop bij coolblue ik weet voortaan waar ik heen moet als ik service met een glimlach wil!

Een korte mail dat het balen is dat ik 3 weken moet gaan wachten voor het omruilen van een simpel setje oordopjes dat JBL gewoon omruilt bij Coolblue en Coolblue dus simpel had kunnen omruilen. Het is vooral voor mij ja maar toch niet voor de klantenservice die gewoon een knip plak mail stuurt eindigend met alles voor een glimlach nou die ga ik voortaan elders wel halen!

Prima geleverd en op tijd. Er was een onderdeeltje missing van monitor. Gemeld. Snel en keurig afgehandeld.

Altijd goede prijs - kwaliteit verhouding en geen gezeur met postNL aangezien Coolblue hun eigen bezorgingsservice heeft, top!

Pakje kwam op aangegeven datum en tijd binnen.

Bestellen gaat supersimpel en je wordt echt keurig op de hoogte gehouden per mail inzake elke stap van de uiteindelijke levering.

Vandaag besteld is ook echt morgen in huis!

Uitstekend, want ik heb ze niet hoeven spreken ;-)

Wat een waardeloze service. Gisteren een vriezer besteld, zou vandaag tussen 7.00 en 17.00 geleverd worden. Prima, is mijn vrije dag. Vandaag om 8.32 smsje gehad dat tussen 14.05 en 15.05 (let op de precisie) het ding zou worden geleverd. Ook Om 13.00 smsje van de bezorger dat hij er binnen een half uurtje is. Bezorger heeft om.13.52 gebeld (zonder voicemail) dat hij het adres niet kon vinden (heeft waarschijnlijk bij de buren aangebeld). Raar, huis staat er pas 70+ jaar. Om 15.06 Coolblue gebeld. Gaven toe dat het van hun kant allemaal niet handig was gegaan, maar konden (WILDEN) niet opnieuw een busje sturen. Komende werkweek bezorgen was ook geen optie, want leverde enkel tot 17.00 "in mijn regio". Uiteindelijk wordt het as zaterdag. Zeer bureaucratisch en niet bereid wat extra's te doen om hun eigen fout op te lossen. Computer says no. Ik ga hier niet meer bestellen en ik zou eenieder aanraden dit ook niet meer te doen.

Waardeloos. Veel te veel gericht op het fijne gevoel bij de klant en niet gericht op een werkelijke oplossing.

Samsung Galaxy Buds besteld. Seal verbroken. Lekker fris met oordopjes. Dat was dus de laatste keer Coolblue.

Goeie verpakking en op tijd.

Vandaag naar vestiging Amsterdam geweest om ze terug te brengen. Geen excuses en "PostNL wil dit nog wel eens doen". Terwijl de verzenddoos gewoon dicht was....

Reeds +20 bestellingen geplaatst bij Coolblue en zoals altijd is de aankoopervaring uitstekend. Zoeken, productinformatie inwinnen, bestellen en betalen gaat altijd rap. Deze keer heb ik (voor de 2e keer) een tweedenkansje besteld, namelijk een muis van logitech G903. Ik ging voor een nieuwe. Deze was volgens tweakers pricewatch het goedkoopst bij Coolblue (komt in mijn ervaring niet vaak voor). Op de website zag ik dat ze een tweedekans-product aanboden. Gezien mijn positieve ervaring met de eerste tweedekans order ging ik ook nu overstag.

Levering was op tijd

Tablet buiten de garantie, deze werd gebruikt om de tijd aan te geven via een klok app. Nooit gevallen, klem gezeten in tas of zware apps gebruikt.

Goede prijs en goed verpakt.

Samsung tablet voor schoonzus gekocht die slecht ziet. deze ingesteld als digitale klok en in een standaard gezet die nooit verplaatst word alleen af en toe een stofdoek erover. Na 3 jaar is deze open geploft aan de binnenkant zie je dat de accu bol staat. Jajaja buiten de garantie, niets over dat dit zomaar gebeurd en misschien wel iets ergs met dit model kan gebeuren. Ploft uit elkaar terwijl die een eenvoudige app draait.. De goedkoopste zijn ze al een tijdje niet meer en dit was de druppel om er nooit meer iets te bestellen.

Sinds jaar en dag ben ik klant bij Coolblue. Het laatste jaar gaat de service echter snel achteruit. Laatste voorbeeld: een Tweedekans MacBook Air besteld die volledig onbeschadigd zou moeten zijn. Blijkt helemaal onder de krassen te zitten. Gemaild met Coolblue (dan kun je tegenwoordig 3 dagen op reactie wachten) waarna de reactie is: om een onbeschadigde MacBook Air te ontvangen kunt u bijbetalen voor een nieuwe of u kunt €20 euro shoptegoed krijgen als compensatie. Toch maar gekozen voor het laatste, inmiddels wacht ik weer 3 dagen op reactie. Helaas is dit in 2019 de zoveelste slechte ervaring met Coolblue. Oja: op afspraak bezorgen gaat hier ook structureel mis.

Op afspraak bezorgen komt over het algemeen een dag te laat. De enige betrouwbare levering is met PostNL.

Met heel veel empathie vertellen ze je dat ze je niet kunnen helpen.

Wat ik in zijn algemeenheid plezierig vind aan Coolblue, is wel de info over producten op de website, en de humor. Sommige info is wel een beetje onzinnig, maar goed.
Prijs is niet altijd goed getoond, ik heb wel eens meegemaakt dat de prijs bij de bestelling en een stap daarvoor hoger was, dan op "eerdere stappen" en Tweakers vertoond was. En betaalde de duurdere variant. Klantenservice pakte dit niet coulant op.
Wat ik vooral minder geweldig vind, staat beschreven bij verzending.

Over het algemeen vind ik de verpakking tamelijk minimaal (weinig aandacht wordt er besteed aan schokdemping). Maar de laatste keer dat ik er wat kocht, bij een duur en elektronisch product notabene, was er helemaal geen verpakking, men had gewoon de verzendsticker op de originele doos geplakt. Die doos is gebutst aangekomen en ik vind het vies. Ik bewaar zo'n doos graag, ook mede met het oog op eventueel doorverkopen. Ook i.v.m. privacy moeten ze dit niet doen. De inhoud van wat je koopt zou niet zichtbaar moeten zijn voor medewerkers van de post.
Het is niet alleen de inhoud van de doos die van mij is, maar ook de doos zelf dus daar moeten geen stickers op geplakt worden en dergelijke.

Voor het eerst mindere ervaring met Coolblue. Op de website stond voor 24 uur besteld, morgen geleverd. Mooi niet. Eerstvolgende bezorgmoment was pas 4 dagen later mogelijk. Die informatie op de site klopt dus niet. Ook op dag van levering werd het uren later dan aanvankelijk gepland. Dat werd wel netjes gecommuniceerd. Onhandig is ook dat je pas om 1 uur 's nachts bericht krijgt over bezorgtijd voor de volgende dag.

Een groot assortiment, goede prijzen en snelle levering maken dit een prettige winkel om mee zaken te doen.

Snelle verzending en goede verpakking welke het bestelde artikel goed beschermd.

Product Lenovo IdeaPad dezelfde dag besteld en opgehaald in Tilburg was mogelijk en snel geholpen.

Personeel Coolblue is klantvriendelijk en de Webshop is de beste in Nederland.

Prima winkel met uitgebreid assortiment. Duidelijke productomschrijving op de website, snelle levering en altijd mogelijkheid om af halen. Voorraad op website voor vestigingen klopt ook. Ook in de afhaalwinkel prima personeel, altijd vriendelijk en bereid je te helpen, ook als ze er niet alles vanaf weten.
Niet de goedkoopste, maar prima prijsstelling en nooit gezeur als het niet bevalt.
Voor veel producten mijn eerste keus winkel!

Duidelijke berichtgeving, snelle verzending, vrolijke verpakking.
Prima!

Weinig ervaring met klachten.
Indien je niet tevreden bent, mag je het product terugbrengen (binnen 30 dagen).Ook als je het al uitgebreid getest hebt (zonder beschadiging uiteraard).

Ze hebben veel keuze, en in hun winkels krijg je goed advies zonder dat ze opdringerig zijn. Daarnaast is hun service gewoon super. Ik had een Fitbit al meer dan een jaar waarvan het bandje stuk ging. Gemeld en ik kreeg direct een nieuwe Fitbit toegestuurd.

Tot nu toe alles wat ik besteld hebt is geleverd zoals beloofd, zelfs in drukke tijden rond de kerst.

Niet vaak klachten gehad, maar als er iets was met de klant service gebeld en elke keer hebben ze het goed opgelost.

Prima winkel, uitmuntende klantenservice. Af en toe heb ik een probleem met gekochte apparatuur of bedenk ik me en wil ik inwisselen voor iets anders. Dan wordt ik altijd voortreffelijk geholpen door de medewerkers van deze winkel. Misschien kost eea hier iets meer, maar desondanks koop ik al m'n electrische spullen alleen nog maar hier omdat ik hier de meeste zekerheid heb.

Scorekaart voor Coolblue.nl