Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProduct besteld tijdens Blackfriday week, netjes op tijd de volgende dag bij het ophaalpunt. Top!
AlgemeenBestelling snel maar verkeerd. Mijn product was 170,- en ik kreeg een apparaat wat er niet op leek voor 30,-. Ze wilden het juiste product niet eerst opsturen en ik zou eerst nogmaals moeten betalen om het juiste product op tijd binnen te krijgen. Ze adverteren met klant is koning en goede service (alles voor een glimlach?) maar er werd alleen maar gewezen naar beleid en het systeem.
VerzendingVerkeerd product toegezonden gekregen, moest deze eerst terug sturen voordat ik het product zou krijgen waar ik recht op had of ik moest nogmaals betalen.
KlantenserviceKlanten -service. Service is een systeem en beleid wat niet gericht is op de klant. Zeer teleurgesteld, aangezien ze niet het juiste product willen versturen. Ik hield mij wel aan de afspraak en heb dezelfde avond nog het verkeerde product retour gestuurd. Het duurde een hele week alvorens ik geld terug kreeg.
Klantenservice reageert met customerservice@coolblue.nl (welke service?), alleen is dit e-mailadres niet geregistreerd. Alsnog gemaild naar MT-Klantenservice@coolblue.nl om ook dit aan te kaarten maar een reactie of bedankje zit er niet in.
AlgemeenIk heb in april een Acer Predator Gaming scherm gekocht welke tot 3 keer aan toe dode pixels had. Dit is door Coolblue uitstekend opgelost.
VerzendingDe monitor was, zoals altijd, vandaag besteld morgen in huis. En ik besluit het nogal eens flink laat dus ik heb de bestelling rond 23 uur geplaatst en alsnog was hij de volgende dag binnen.
KlantenserviceDe monitor die ik kocht had tot 3 keer toe dode pixels. Ik heb de eerste keer gebeld met de klantenservice en die bood mij 2 opties. Het scherm retour sturen waarbij ik de keuze had tussen een geretourneerd exemplaar of mijn geld terug, of een RMA aanmaken en de monitor zelf omwisselen bij Coolblue in Amsterdam. Omdat ik geen zin had om te wachten gelijk de volgende dag naar Amsterdam gereden om het scherm om te wisselen. Dit heb ik uiteindelijk 3 keer moeten doen en elke keer werd ik netjes ontvangen en stond ik binnen een half uur weer buiten met een nieuw exemplaar. Ondanks dat het scherm dus extreem tegenviel niks dan goeds voor de goede service van Coolblue!
Algemeen2 laptops HP Pavilion 15-cw1948nd gekocht. 1 daarvan had helaas een fluitende fan. Whatsapp gestuurd en kon de volgende dag een nieuwe halen. Geen verder vragen nieuwe laptop lag al klaar en binnen 5 minuten stond ik weer buiten.
VerzendingZelfs met black friday de volgende dag bezorgd. Efficient ingepakt.
KlantenserviceOp zaterdag een whatsapp gestuurt over het probleem rond 23:30 reactie en binnen 5 minuten het antwoord dat ikde volgende dag een nieuwe kon gaan halen in winkel.
AlgemeenHTC Vive Base Station werkte niet meer na een jaar (error 10010), geretourneerd en binnen 2 weken was het gratis gerepareerd! Ik ben natuurlijk hartstikke tevreden met de klantenservice
KlantenserviceZoals in de algemene boordeling, uitstekende klantenservice
AlgemeenTijdens de bestelfase ontdekte ik dat mijn cadeaubon net was verlopen. De klantenservice heeft de geldigheidsduur van de cadeaubon vervolgens verlengd. Perfecte service, zoals ik ook had verwacht.
KlantenserviceTijdens de bestelfase ontdekte ik dat mijn cadeaubon net was verlopen. De klantenservice heeft de geldigheidsduur van de cadeaubon vervolgens verlengd. Perfecte service, zoals ik ook had verwacht.
AlgemeenIk heb een jong gezin met 4 kinderen, dus wij hebben erg veel was. Het gebeurd wel eens dat de wasmachine kapot gaat. Geen probleem, want als ik bij coolblue bestel heb ik morgen een nieuwe wasmachine in huis. De oude wordt dan ook meegenomen en de nieuwe wordt zelf geïnstalleerd. Top service.
Ik heb dinsdag een Samsung WW1DN642RPA gekocht voor 699 euro en deze werd gisteren avond geïnstalleerd. Er stonden 3 vriendelijke bezorgers die de oude meenamen en de nieuwe brachten. Bij het installeren zat de afvoerslag nog vast in een beugel, daardoor kwam de slang niet helemaal tot de afvoer. deze beugel hebben ze geprobeerd met een waterpomp tang los te maken, echter dat lukte niet. Ik heb ze hierbij de juiste thorax schroevendraaier gegeven.
Bij het draaien van de eerste wasprogramma had ik ineens een natte vloer, ik kijk achter de wasmachine en wat blijkt dat de afvoerslag lek en beschadig is.
Ze hebben niet de juiste spullen bij zicht om alles goed te installeren. ze zijn wel erg vriendelijk.
KlantenserviceOke, dus een nieuwe lekkende wasmachine... balen maar belangrijkste is hoe ze het oplossen.
Ik bellen met coolblue, de situatie uitgelegd. het meisje was erg vriendelijk en betreurde de situatie.
Ze gaf aan dat het erg druk ivbm zwarte vrijdag en dat er pas volgende week woensdag iemand was die het probleem kon oplossen.
Dat is dus bijna weer een week zonder wasmachine en de stapels was lagen al tot het plafond. Ik zat op de coolblue site te kijken, waarop stond, vandaag besteld morgen in huis voor de zelfde wasmachine, ik gaf aan dat ik dus beter een andere kon bestellen, dan was ik sneller geholpen.
Nee meneer, het is nu zo druk dat als u het product echt zou bestellen, dan zou u zien dat de eerst volgende mogelijkheid pas 4 dec zou zijn, dus de zelfde datum als u heeft gekregen voor het oplossen van het probleem. Oke er zat dus niets anders op dan te wachten...
Het zat me toch niet helemaal lekker, dus ik pak een uurtje later mijn laptop er bij en bestel de zelfde wasmachine, loop het hele bestel proces door en deze kan wel zaterdag worden geleverd.
Ik stuur een email met mijn bevindingen en krijg een vriendelijke mail terug dat ze echt pas volgende week kunnen komen en dat ik misschien ergens anders de was kan doen..
iedereen kan een fout maken, geen probleem. Hoe je het oplost dat vind ik veel belangrijker. Ik voel me nu voorgelogen en krijg sterk de indruk dat coolblue het leveren van zo veel mogelijk producten belangrijker vind dan een stukje service naar de klant!
AlgemeenHier bestel ik heel erg vaak wat. Nog nooit spijt van gehad. Ik kan deze webshop aan iedereen aanraden.
VerzendingVoor 15:00 besteld is dezelfde dag in huis! Daar kunnen meer webshops een voorbeeld aan nemen. Ik heb er zelf af en toe gebruik van gemaakt en het werkt prima!
Bijna altijd gaat de verzending zonder problemen. Maar heel af en toe kan er natuurlijk wat verkeerd gaan. Vandaar vier sterren i.p.v. vijf. Ik ga niet meteen een slechte review online geven, omdat ik één pakketje te laat binnen krijg (zoals veel mensen doen). Vaak als dit gebeurd ligt het niet eens aan Coolblue, maar aan PostNL.
Echt verre weg de beste klantenservice die ik ooit heb meegemaakt. Super!
Ze geven altijd netjes antwoord. Proberen altijd mee te denken en als er een keer iets verkeerd gaat, bieden ze, indien aanwezig, altijd een alternatief aan.
Ik kreeg een keer een kleine persoonlijke korting omdat mijn pakketje een dag later kwam, omdat de website net voor 00:00 uur vast liep. Ik vond dat erg jammer en dat heb ik ook aan een medewerker verteld. Die reageerde (natuurlijk) begripvol en gaf mij dus een persoonlijke korting. Om eerlijk te zijn had ik natuurlijk ook wat eerder kunnen bestellen, i.p.v. op het laatste moment.
Algemeenzie beoordeling van de klantenservice daar staat waarom ik een slechte beoordeling geef dus service is 0
Klantenservicegebeld voor een set samsung QE65Q90R en HW-Q90R/XN waren er nog zijde ze hebben me naar tilburg gestuurd 60km rijden daar aangekomen waren ze niet meer leverbaar en ook geen alternatief aangeboden waardeloos dus
AlgemeenHeb 1 cijfer verkeerd getypt in m'n postcode en hier plakt Coolblue (post NL). Een totaal andere stad en straatnaam aan vast, ipv dat er een error komt omdat de postcode niet overeenkomt met de ingevulde stad en straatnaam. Meteen contact opgenomen, pakket was zelfs 2 dagen vertraagd dus genoeg tijd voor Coolblue om pakket retour te laten sturen door PostNL zelf. Nu is het pakket alsnog bezorgd op het verkeerde adres en moet ik het volgens Coolblue zelf gaan ophalen bij het random adres
VerzendingGeen adres controle. Geen goed contact met PostNL. Uiteindelijk toch niet op het goede adres leveren.
KlantenserviceEr wordt belooft dan het hoogst waarschijnlijk goed komt en het pakket retour is gevraagd. Vervolgens wordt het alsnog bezorgd op het verkeerde adres. Ook de opmerking dat ik het zelf moet ophalen op het random adres vind ik belachelijk.
Algemeentop bedrijf ik bestel hier heel vaak en ben blij dat ik goed geholpen worden.
Klantenservicegoed heholpen ze hebben altijd de klant vragen paraat staan en u heeft binnen eeen mum van tijd reactie
AlgemeenAvond/zelfde dag levering indien je voor 15:00 uur besteld en betaald.
Ik heb een bestelling gedaan en gekozen voor avond levering. De betaling via ideal hebben ze voor 15:00 uur bijgeschreven gekregen. Krijg je doodleuk een bericht dat je betaling door hun niet voor 15:00 uur verwerkt is en dat het wel een uur kan duren tussen je bestelopdracht en dat zei het verwerken. Alles voor een glimlach! Maar nu even niet!
Helaas kan het tot een uur duren voordat een betaling verwerkt is. Na 15:00 kunnen wij de pakketten niet meer op tijd klaar hebben om mee te geven aan de koeriersdienst. Sorry voor het ongemak. Ik kan op dit moment niets doen om je pakket alsnog vandaag af te laten leveren.
Ik wens je een fijne avond!
Cynthia van Coolblue
Specialist
AlgemeenLaser printer via de website uitgezocht voor klein kantoor en zonder problemen besteld en afgerekend.
VerzendingProduct was geleverd naar verwachting
KlantenserviceDe meegeleverd cyaan toner cartridge bleek na verloop van tijd defect en gaf continu strepen. Na contact met HP en Coolblue was afgesproken dat we de toner retour zouden en sturen en een nieuwe ontvangen. Na retour wordt er echter een 'reparatie' gestart en na enkele weken nog steeds geen nieuwe toner. Contact met de klantenservice levert niets op. Pas na het indienen van een klacht blijkt het wel mogelijk om snel een nieuwe te leveren. Conclusie: waardeloze klantenservice.
AlgemeenCoolblue heeft een andere interpretatie van het woord Garantie. Ze omschrijven het ook, maar je moet echt op zoek naar de omschrijving. Ze leveren het product wel maar de ondersteuning ervoor is echter waar de problemen beginnen.
VerzendingNormaal geleverd, geen aan of opmerkingen.
KlantenserviceGevraagd naar een oplossing omdat de stoel nog onder garantie is, echter kunnen ze niet een passende oplossing vinden. Er wordt daarnaast verwezen naar het maken van een onterechte claim, dat er dus kosten kunnen worden gemaakt. Ze schrikken je liever af. Kers op de taart is de ongevraagde enquete, terwijl je nog midden in je aanvraag zit. De fabrikant biedt wel de gewenste support, daar kan het dus blijkbaar wel.....
AlgemeenUitstekende webshop met een goede website, prijzen en retourbeleid. De website toont ook aanbevelingen van Hardware.info wat het makkelijk maakt om goede deals te vinden.
VerzendingTwee keer is een product niet de volgende dag bezorgd terwijl wit wel aangegeven was. Deze was er vervolgens een dag later. Eén keer bleek ook een track & trace code niet goed te zijn. Dit werd wel gecommuniceerd aan mij, maar via een ander mailadres van coolblue dan de bestelling zelf waardoor ik hem pas dagen later opmerkte en het pakket al bij de buren stond.
AlgemeenSetje reserve mesjes besteld voor mijn Philips OneBlade eerder dit jaar. Een van de mesjes ging snel stuk, het plastic houdertje brak terwijl de vorige met hetzelfde gebruik geen problemen had. Goed geholpen door de klantenservice, retour snel geregeld en binnen een week een nieuw setje in huis.
VerzendingSnel, degelijk verpakt. Retourzending ook snel geregeld en verwerkt.
KlantenserviceNetjes geholpen.
AlgemeenNa meerdere bestellingen gedaan bij Coolblue maak ik nu toch maar een review. Ze verdienen het ook, uitstekende service. Fysiek in de winkel in Haarlem werd ik echt top geholpen. Erg fijn gedreven personeel die ook nog wel verstand hebben van het product dat je wilt kopen. Ook online kopen is fijn. De filters waaruit je kan kiezen zijn prima en to-the-point. Zelf miste ik geen filters die er niet waren, zoals je wel vaker tegenkomt in webshops. Mocht je een product voor een paar euro meer kunnen kopen bij Coolblue zou ik dit altijd aanraden.
Ik heb (helaas?) nog niet gebruik hoeven te maken van hun klantenservice / RMA beleid. Hier kan ik dan ook geen oordeel over schrijven.
Verzending is prima, een grote hoeveelheid aan opties. Meerprijs tegenover extra's zoals bijvoorbeeld in de avond bezorgen is schappelijk. Verder kan de klant kiezen op welke dag hij / zij het product in ontvangst wilt hebben of het product afleveren bij een Post-NL punt. Verpakking en vulmateriaal is prima. Niets op of aan te merken.
AlgemeenKopen gaat soepel en snel bij Coolblue.nl maar als je daarna een probleem hebt kom je erachter dat de service niets voorstelt. Regels van ACM / Consuwijzer negeren ze gewoon! Mijn TV komt ongerepareerd retour en dat kunstje willen ze nog 2x herhalen. Ondanks in de garantieperiode ruilen ze niet om en ook geen geld terug! Dit kan anno 2019!
VerzendingZe waren er supersnel, maar s morgens om 08.30 u. Blijkt dat ze s nachts om 02.30 u. gemaild hadden. Dus totaal verrast en toevallig trof ik ze. Niet echt goed nagedacht over het bezorgproces.
KlantenserviceKopen gaat soepel en snel bij Coolblue.nl maar als je daarna een probleem hebt kom je erachter dat de service niets voorstelt. Regels van ACM / Consuwijzer negeren ze gewoon! Mijn TV komt ongerepareerd retour en dat kunstje willen ze nog 2x herhalen. Ondanks in de garantieperiode ruilen ze niet om en ook geen geld terug! Dit kan anno 2019!
AlgemeenEnkele dagen geleden het volgende product besteld: "Kingston A400 SSD 960GB". Mijn ervaring met de website was goed, omdat deze overzichtelijk is, makkelijk te navigeren is en duidelijk alle informatie presenteert die ik nodig heb (zowel voor het bestellen als daarna). Gelijk een bevestiging gehad en zoals beloofd werd toen de volgende dag mijn pakketje geleverd nadat ik ook een bevestiging van verzending had ontvangen.
Ook wil ik toevoegen dat ik de marketing erg amusant vond, bijvoorbeeld de "wachttherapie" bij de bestellingsbevestiging en de tekst op het pakketje. Daarnaast vond ik het ook leuk dat ik na bestelling van mijn pakketje een e-mail kreeg met tips met betrekking tot mijn product (de ssd). Hierin werd uitgelegd, zowel in tekst als met een video, hoe ik mijn ssd kan installeren. Gelukkig hoefde ik dat zelf niet te doen, maar wel een leuk/fijn detail!
Werd de volgende dag, zoals verwacht naar aanleiding van de "voor 23:59 besteld, volgende dag in huis" belofte, zonder problemen geleverd. Daarnaast was het pakketje netjes verpakt en was het product goed beschermd.
AlgemeenCoolblue is een overzichtelijke webwinkel, waar je ook duidelijk producten kunt vergelijken. Maar het stopt niet bij alleen een webwinkel, ook de ‘echte’ winkels van Coolblue zij zeer overzichtelijk met uiterst geduldig en vriendelijk personeel. Het kan gewoon nog, de tijd voor de klant nemen.
Bij mediamarkt hebben ze me al jaren niet meer gezien 😜🥳😎
Coolblue laat - zo is mijn ervaring - niets aan het toeval over. Na je bestelling komt er altijd een e-mail met informatie over je bestelling. Vervolgens wordt je bestelling ook gewoon geleverd.
KlantenserviceHeb je een probleempje met het product, dan bel je met Coolblue.
Nee, geen duur 0900 nummer, maar gewoon tegen lokaal tarief. Je krijgt een medewerker aan de telefoon die natuurlijk niet alles kan weten, maat wel probeert het voor je uit te zoeken, en tot een oplossing te komen. Geweldig.