Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenCoolblue is met de prijzen meegegaan met de BTW actie van de MediaMarkt. En daarom via hun de S10 besteld. Gezien mijn ervaringen met CoolBlue verwachte ik uitstekende service & levering en dat hebben ze weer waar gemaakt!
VerzendingTrack& Trace was prima.
AlgemeenPrima. Product is Tijdig geleverd en voldoet aan de verwachting. Geen contact gehad met klantenservice.
AlgemeenCoolblue snapt het gewoon. Ze zijn soms een paar % duurder dan de allergoedkoopste webshop maar ik betaal graag dat beetje extra voor de zekerheid dat er "geen gedoe" zal zijn.
VerzendingAltijd zoals beloofd.
KlantenserviceIk heb normaal een schurfthekel aan de klantenservice bellen, maar bij coolblue pak ik zonder omhaal de telefoon. Er werken echte mensen, met humor en hersens die vaak aan een half woord genoeg hebben.
AlgemeenIk bestel hier regelmatig wat maar bij mijn laatste bestelling was ik blij verrast dat ze het pakketje op de fiets kwamen brengen. Er werd ook gevraagd of ik nog recycle materiaal had en zo hebben ze een doos vol lege batterijen meegenomen. Echt super!
Ik ben de dag daarna zelf maar eens naar hun winkel gefietst in Arnhem en gevraagd naar die aflevering per fiets. Dit doen ze dus dagelijks met een bakfiets vol.
Bezorging op de fiets is geweldig!
KlantenserviceHet kunnen inleveren van batterijen maakt het helemaal af.
AlgemeenWebsite van coolblue is top. Ik heb snel de telefoon kunnen reserveren. Ik was de dag de hele dag onderweg maar gelukkig wel in de buurt van een cb winkel. Dus naar binnen gestapt en na 5 minuten wachten de telefoon mee kunnen nemen.
KlantenserviceIn de 2 dagen na de bestelling is de prijs verlaagd met 46 euro. Contact opgenomen met CB via de mail met de vraag of ik ook nog gebruik kon maken van die prijsverlaging. Binnen een aantal uur (in de avond) reactie terug dat dat geen probleem was en dat het binnen 5 werkdagen terug op mijn rekening zou staan.
AlgemeenIk heb twee beeldschermen bij Coolblue.nl gekocht. Ze hadden een concurrerende prijs en een duidelijk overzichtelijke website met genoeg optie maar ook niet teveel.
VerzendingBeeldschermen kwamen in eigen doos geen verdere verpakking om de beeldschermen heen maar dat was volgens mij ook niet nodig!
AlgemeenDe wasmachine was kapot dus er moest een nieuwe komen. Omdat zo'n apparaat nogal zwaar is vond ik het handiger deze online te bestellen zodat ze hem meteen bezorgen en de oude mee nemen.
Vanwege levertijd bij Coolblue terecht gekomen. Ze hebben daar een gigantische keuze, waar eigenlijk niet uit te kiezen valt. Toen viel mij op dat ze ook 2ekans hebben. Apparaten die retour zijn gekomen of een beschadiging hebben (waarom zou je een wasmachine retour sturen?). Maar goed, er staan foto's bij en daaruit maak ik op dat mij een paar krasjes niet uit maken. Er zit gewoon normale garantie op, dus het is een gok, maar wat kan er fout gaan?
Uiteindelijk uitgekomen bij een Bosch wasmachine. Deze was 423 euro i.p.v. 499 euro. Ze konden de volgende dag al leveren. Ik dacht bij mezelf, dat kan toch niet, zo snel al? Coolblue kan het blijkbaar.
Ik had hem snel nodig, maar het kon een paar dagen wachten, ze konden ook op zaterdag leveren, prima.
Donderdag besteld, vrijdagavond een mail dat ze de wasmachine niet meer konden vinden... Met de keuze of ik wilde annuleren.
Ik dacht dat is ook niet handig... Zit ik te wachten, krijg ik zo'n bericht. Dus toch maar even de klantenservice gebeld. Ik heb 10 minuten in de wacht gestaan. Dat is lang, maar je krijgt te horen hoeveel mensen er nog voor zijn. Het is en blijft mensenwerk en die mensen kunnen ook niet vliegen, dus ik wacht geduldig af.
Ze vonden het vervelend en hebben het netjes opgelost door me een andere te sturen, voor hetzelfde geld. Dat siert ze, maar ik denk dan, waarom pak je niet gewoon meteen een andere uit het magazijn, i.p.v. mij een mail te sturen dat ze hem niet kunnen vinden?
Uiteindelijk de wasmachine zondag geleverd gekregen. Het is een gloednieuwe. Ik snap dat het gedeeltelijk altijd nog mensenwerk is, dus ze hebben dat gewoon netjes opgelost.
Er kwamen 2 aardige jongens binnen, en ik lieg niet, de oude wasmachine, én de nieuwe wasmachine, waren binnen 30 seconden beneden en weer boven, ongelooflijk, 2 etages, op de zolder.
Die gasten stonden binnen 5 minuten weer buiten. Ze hebben de wasmachine aangesloten (had ik zelf ook wel kunnen doen), en namen de moeite mij e.a. uit te leggen (wat niet nodig was, maar ze bedoelen het goed).
Ik had ze koffie willen aanbieden, maar die gasten zijn zo snel... Mij kwam het over alsof ze het leuk vinden om te doen, maar ik hoop echt voor ze dat Coolblue ze ook weer niet té veel achter de broek aan zit.
Ik begrijp ook amper hoe Coolblue het voor elkaar krijgt voor zo'n bedrag, zo'n prestatie te kunnen leveren. Witgoed met betrekkelijk weinig marge, de volgende dag leveren met eigen vervoer, 2 chauffeurs er in, ik vind het knap.
Als ik de plaatselijke ondernemer kan steunen door bij hem een wasmachine te kopen met goed advies er bij, zou ik het doen. Maar hier kan simpelweg niemand meer tegenop.
Overal bij Coolblue staat "hoe ze het nóg beter kunnen doen". Ook bij de vacatures. De volgende dag weer een stukje beter. Ik begrijp dat klantenservice voorop staat, maar ik hoop echt dat hun medewerkers wel een leuke werkplek hebben. Ik heb echter niet opgemerkt dat het niet zo is. Ik zou, behalve dan dat het helemaal top zou zijn, gewoon zonder aankondiging een andere wasmachine te leveren, niet weten wat ze nóg beter zouden kunnen doen eerlijk gezegd. Sterker nog, als je service belangrijk vind, en een glimlach bij de mensen wil hebben, dan moet je bij Coolblue gaan werken. Het zal vast een keer mis gaan, maar ik blijf er bij dat het gewoon mensenwerk is. Hopelijk hebben ze het ook écht goed bij Coolblue.
Ik hoop uiteraard dat als je een keer écht aftersales nodig hebt, ze er ook voor je zijn.
Coolblue is wat mij betreft bijna abnormaal snel door met hun eigen transport goederen te leveren. Je krijgt op dag/nacht van levering status mails en je krijgt regelmatig een SMS hoe laat ze komen, en je hebt ook een track & trace service. Sterker nog, een kwartier van te voren belde ze dat ze er aan kwamen. Hoe krijgen ze het gedaan...
KlantenserviceIk heb 10 minuten in de wacht gestaan maar alles werd meteen geregeld zonder dat ik eigenlijk maar iets heb hoeven vragen. Ze hebben woord gehouden en zondag om 11:05 stond er een nieuwe wasmachine te pronken.
Inmiddels gebruik gemaakt van aftersales. De wasmachine liep weg en er bleek een pootje onderuit te zijn, ik kon deze niet meer terugschroeven. Heb via Facebook contact opgenomen en er werd gelijk een nieuwe gestuurd. Heb nauwelijks iets hoeven vragen, het werd meteen geregeld, het is bijna absurd hoe goed en snel ze zijn (en niet eens te duur).
Algemeen2de keer dat ik hier een bestelling plaats. Eerste keer was de next day delivery een hele teleurstelling en kreeg ik op de dag zelf bericht dat ze het niet gingen redden. Werd een paar dagen later. Deze keer krijg je bericht dat he product klaar ligt om er vervolgens bij afhalen achter te komen dat je product naar iemand anders gaat?
VerzendingProduct zou klaar liggen in de winkel in Tilburg, daar aangekomen was er niks voor mij en bleek mijn product gekoppeld te zijn aan een andere klant. Ik kreeg mijn product niet meer mee.
KlantenserviceKlantenservice heeft mij informatie verstrekt die niet juist is en de oplossing is voor mij niet werkbaar. Ander punt van kritiek is die service balie in de winkel. Hoe kan je die paal voor een nummertje midden in de winkel zetten en de andere aan het begin van de winkel ?? Bij de service balie staat nergens een verwijzing naar die palen, geen signage. Een medewerker stuurde me terug naar de paal, eenmaal terug werd ik geholpen door de persoon die toen ik daar stond zonder nummertje ook al niks aan het doen was. Why help je de klant niet direct en hou je vast aan een lamme procedure ??
AlgemeenPrima bedrijf, zeer betrouwbaar, niet zo onfeilbaar als de Paus ;-) maar als er iets fout gaat erkennen ze het en maken het goed.
VerzendingMelitta Solo, prachtig product voor het geld en netjes afgeleverd
KlantenserviceEcht zoals het hoort, daarom koop je er ook met het volste vertrouwen. De bijkomende humor is erg ontwapenend.
AlgemeenBestellen gaat snel en makkelijk, betalen is simpel en product wordt snel verstuurd. Wel iets duurder dan anderen.
VerzendingBestelling altijd volgens afspraak snel in huis en goed verpakt.
KlantenserviceProduct 3x binnen garantie kapot gegaan, een jaar na de laatste reparatie wederom kapot, voor de 4e keer, garantie 10 maanden verlopen. Na overleg mocht ik het product alsnog opsturen en men zou ervoor zorgen dat deze alsnog gerepareerd zou worden. Na ontvangst ondanks toezegging toch de melding dat ik zelf moet betalen. Claims rondom ondeugdelijk product en non-conform worden niet in behandeling genomen, ondanks dat Coolblue zelf per email heeft toegezegd het product na de 3e keer te vervangen.
Als het product niet al 3x binnen de garantietermijn kapot was gegaan was de situatie heel anders geweest, maar 4x kapot door dezelfde oorzaak in 2 jaar en 9 maanden tijd is niet ok.
AlgemeenGewoon een top bedrijf. Elke keer als ik er weer bestel. Elke product waar. Ook de doos die er aan vast zit, gewoon de gehele beleving.
VerzendingGewoon top ervaring
KlantenserviceAls er ook maar iets is, lossen ze het voor je op
AlgemeenBezorging liep helemaal mis dankzij een fout bij het doorvoeren van mijn adresgegevens door CoolBlue.
VerzendingVoordat ik mijn bestelling heb geplaatst heb ik mijn adresgegevens veranderd. De volgende dag, vlak voordat mijn pakket zou worden geleverd volgens PostNL, zag ik dat CoolBlue het voor elkaar had gekregen het toch te laten bezorgen op mijn oude adres. Het ging hierbij om Apple AirPods, geen goedkoop product dus. Annuleren was niet mogelijk en contact met de bezorger ook niet. Pakket is aangenomen door de nieuwe bewoners waardoor een retourzending ook niet mogelijk is en ik dus naar mijn oude huis terug moet rijden om mijn pakket op te halen. Na dit voorval geen excuus gekregen.
KlantenserviceKlantenservice is vriendelijk en doet zijn best om zo goed mogelijk te helpen maar maakt aan het begin ontzettend veel aannames over dat ik mijn adresgegevens niet tijdig zou hebben gewijzigd en dat het daarom mijn fout wel zal zijn geweest.
AlgemeenDeze keer een boormachine besteld. Uitgebreide keuze op de website, en ook erg fijn dat je vooraf al de handleiding vanaf de productpagina kunt downloaden.
VerzendingProduct zit netjes verpakt in een goed passende doos, netjes op maat gemaakt zodat het niet onnodig veel 'lucht' verpakt.
Klantenservice(Niet specifiek voor deze order) Via WhatsApp geregeld contact met de klantenservice. Altijd vriendelijk en behulpzaam. Vragen worden goed beantwoord en er wordt gepast advies gegeven. Op het moment dat er klachten zijn, in mijn geval 2x gehad, wordt dit netjes opgelost.
AlgemeenFraaie, informatieve website die eenvoudig te besturen is. Het bestellen en de verdere afhandeling verloopt rimpelloos.
VerzendingLevering binnen 24 uur. Item is goed verpakt in een passende doos met beschermend folie om het item heen.
AlgemeenTussen de feestdagen wil je geen HDD crash... 8 TB IronWolf crash in NAS op 27 december...
Verzendingiedereen op tweakers levertijd dik na 2 januari. Coolblue beetje duurder maar stond voor 23.59 besteld morgen in huis. Ik dacht dat ga ik proberen. 23.34 besteld en inderdaad de dag erna (zaterdag!) binnen. Super
AlgemeenNiets op aan te merken. Makkelijke site, overzichtelijk, goed prijzen en makkelijk betalen met goede track/trace.
VerzendingNiets op aan te merken.
KlantenserviceTot 2 maal toe reparatie van een Nokia 8.1 Tweede keer toestel niet retour, wordt niet gerepareerd en er is geen vervanging. Alles bij elkaar 6 weken zonder toestel en moet ik eerst gaan reclameren om mijn geld terug te krijgen ipv tegoed (wettelijk recht). Verder weigert men om kosten van aangetekend versturen, screenprotectors en kosten van een hoesje te vergoeden waar ik niets meer mee kan a €30,-. Dag geld. En dat voor een miljoenen bedrijf. Dat noemt men alles voor een glimlach? Om te janken hun klant gevoel. Nee de winkel mag geen contact meer met mij opnemen want ik heb geen zin meer in nog meer frustratie.
AlgemeenAls er iets misgaat aan de kant van Coolblue met het verzenden dan ben je als consument de pineut. Koffieautomaat besteld en verkeerde gekregen (goedkoper model). In plaats van dat ze de fout erkennen en zelf aan de slag gaan om dit te verbeteren en direct de correcte versturen (en de oude ophalen) legt Coolblue dit 100% neer bij de consument. Je mag zelf labeltjes printen, inpakken en het apparaat retour sturen via een PostNL punt, vervolgens een week wachten totdat het verwerkt is en je geld terug krijgt of een ander apparaat. De "snelle" optie die Coolblue mij gaf; koop gewoon het apparaat nog een keer (bijna 400 euro) dan heb je morgen wel de goede in huis! .... echt heel slecht. Ik word bijna doodgereden door alle Coolblue busjes in de wijk dus het lijkt mij een koud kunstje dit goed te organiseren.
VerzendingOp zich vlot geleverd (1 werkdag), geen verzendverpakking, alleen de productverpakking Verkeerde product geleverd.
KlantenserviceBeginnen over protocol zus & zo maar bieden geen oplossing.
Algemeenmijn artikel zou geleverd worden op een afgesproken dag maar ik hoorde niets Om 1 uur s'middags maar eens gebeld, nee het kwam niet te veel bestellingen! Op mijn vraag waarom ik daar over niet was geïnformeerd kreeg ik geen antwoord
Ik was op een andere dag ingepland, waar ik speciaal vrij voor heb moeten nemen. Geen enkele compensatie of tegemoetkoming gekregen
Het artikel is niet geleverd op de afgesproken dag en slechte communicatie
Klantenserviceonvriendelijk te woord gestaan door een medewerker, bood geen enkele compensatie aan
AlgemeenAl jaren mijn vaste adres voor online inkopen. Betrouwbaar, leverzekerheid, snel en de beste service. Ook als je een keer vragen hebt, is er altijd iemand die je verder helpt. Mijn ervaringen in de fysieke winkels is hetzelfde. Gewoon goed. Voorbeeld van hoe een service- en klantgerichte winkel zou moeten werken.
VerzendingOp tijd verzonden en geleverd, zelfs tijdens de drukke dagen rondom Kerst. Top!
AlgemeenNa wat wikken en wegen toch op het laatste moment (23 dec) een speakerset gekocht als kerstmis cadeautje. Even spannend of het daadwerkelijk op tijd zou worden geleverd.
VerzendingIets buiten de aangegeven tijd geleverd maar toch happy. Medewerker vertelde dat hij nog vele pakjes moest afleveren.