Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Iets selectiever in hun product aanbod dan sommige andere winkels, maar tot nu toe alleen dus maar producten die bleken goed te zijn aan mij verkocht. Dus voor huishoudelijke producten nu mijn eerste keuze.

Zou eerst voor 2 uur snachts een mail krijgen wanneer het bezorgd zou worden... Vervolgens werd deze voorspelling opeens veranderd in 5 uur. Gelukkig bleek de aankondiging voor het tijdvak nog ruim voor 2 uur snachts gemeld. Ik kreeg een kwartier voor levering ook geen telefoontje, maar dat zou kunnen vanwege mijn vaste telefoonnummer dat ik standaard doorgeef aan bedrijven omdat ik niet graag gestoord wordt op mijn mobiel.

Mijn NAS Synology218+ gaat na 2 jaar en 2 1/2 week kapot. Garantie van CB is 2 jaar, daar doen ze niet moeilijk over, zegt hun slogan.Na een moeizaam verlopen gesprek met een medewerker wiens eerste werkdag het is, zegt hij na een poos en na langdurig in de wachtstand gestaan te hebben, dat er geen garantie meer is en dat ik de NAS incl 2HDs op moet sturen ter beoordeling reparatie. No way, mijn beide HDs afgeven..A; geen backup meer en B: weg privacy. Ook zegt die jongeman nadat ik uitgelegd heb wat ik allemaal al gedaan heb om de NAS draaiend te krijgen "zitten alle kabeltjes en stekkertjes wel vast??? OMG nadat ik uitgebreid uitgelegd had wat ik al geprobeerd had. Aansluitend wil ik de mailconversatie even door kopiëren, te uwer beoordeling svp:
Ik begrijp dat mijn collega je niet direct volledig kon helpen. Wij geven aan dat garantie altijd minimaal 2 jaar is. Dat betekent dat we geen producten verkopen met minder dan 2 jaar garantie. Wij hebben geen invloed op de termijn van de garantie op een product, dit wordt door de fabrikant bepaald. We zien de NAS graag tegemoet, dan kan worden bekeken wat het defect is.
OK, aldus opgestuurd. Ondertussen via de mail een verzoek tot coulance gedaan. Dit is het antwoord:
Dankjewel voor je reactie.

Je NAS heeft inderdaad ook een verwachte levensduur. dit is echter geen verlengde garantie. Op basis van de verwachte levensduur kan er coulance worden gegeven op de reparatiekosten. Wanneer je deze niet direct van Synology krijgt kunnen wij je op basis van de verwachte levensduur een deel van de kosten vergoeden. De reparatiekosten zul je dan wel eerst moeten voldoen.
Nu ik weer: de te verwachten levensduur van dezeNAS is toch zeker meer dan 2 jaar en enkele weken? Ik zou het echt heel normaal vinden als vrijwel de gehele 100% van de kosten vergoed gaan wordenen ook dat men dit tevens voor mij gaat voor elkaar boksen. NU schermt CB met 2 jaar garantie waar ze niet moeilijk over doen, maar ondertussen blijkt dat dat gewoon de garantie is die CB bij de fabrikant geregeld heeft.Benieuwd hoe dit afloopt. CB had een goede naam, maar ik ben vooralsnog erg teleurgesteld in hoe ze zich in deze opstellen.Maar misschien trek ik te snel een conclusie, echter voor dit moment stellen ze mij als hun klant (mijn NAS was onderdeel van een veel grotere bestelling/order trouwens) teleur.

Ik heb het product zelf ter reparatie aangeboden en moest wel aan de medewerker vragen of hij wel mijn juiste mailadres had ivm verzendlabel..bleek dus niet zo te zijn...is toen gecorrigeerd (ach ja zijn eerste werkdag, zet een ervaren medewerker naast zo'n jongeman in den beginne). Inmiddels is mijn NAS 28 uur geleden met PostNL verzonden. Ik heb (nog?) geen ontvangstbevestiging gehad

Zie boven qua medewerker en ook qua mail: contact snel maar nogmaals: enig begrip voor het feit dat mijn NAS kspot gaat net buiten de periode van 2 jaar heb ik niet bemerkt.

Ik m oet toevoegen dat mijn NAS enkele weken later kosteloos vervangen is door een nieuwe...blij mee, maar de gesprekken hier over hadden veel beter gekund. Na installeren van deze nieuwe NAS bleken de beide Seagate harde schijven ook kapot. Aansluitend deze opgestuurd (had ik nog geldige garantie van 3 jaar op). Uiteindelijk bleken ze inderdaad kapot en heb ik 2 nieuwe schijven gekocht (bijbetaling bij oorspronkelijke bedrag). Hier ben ik uiteraard tevreden over, maar bij elkaar heeft alles bijna 6 weken geduurd....leverde een enorme achterstand op in mijn administratie. Nu volgt er een nieuwe review van mij over een ander vreselijk dingetje van Coolblue betreffende accounts..zoek op 31-08-202 svp.

Airco gekocht a 700+ euro, allemaal helemaal prima. 5 dagen na verlopen garantie (2 jaar)kapot gegaan, coolblue biedt geen coulance. Duur apparaat voor 2 jaar dus.

Drama, eerst vrolijk op nemen om vervolgens nergens in tegemoet te komen.

Net buiten garantie wasmachine kapot. Contact opgenomen met de servicedesk en ze geven aan dat ik maar met de fabrikant contact moet opnemen.

Coolblue geeft geen coulance en verwijst direct naar de fabrikant.

Werd erg bot te woord gestaan. Ik heb zelfs wetteksten voorgelezen waarin stond dat de leverancier coulance moet geven indien het apparaat net buiten garantie valt.

De service is in ieder geval achteruit gegaan. Voor de prijs hoef je het ook niet te doen !

Middenmoot wat betreft de prijs, ergens achteraan de rij als het gaat om after sales. Ooit was Coolblue een fijne winkel met bovengemiddelde dienstverlening. Tegenwoordig niets meer dan een dozenschuiver die er in mijn ervaring een actief ontmoedigingsbeleid op na houdt als het gaat om het leveren van wettelijke garantie.

Bij een beroep op wettelijke garantie is er eerst niets mogelijk, want garantie verlopen. Vervolgens wordt er verschuild achter een eventuele prijsopgave van de fabrikant want dat is nu eenmaal de procedure. Waardeloos.

Over het algemeen een duidelijke website, prijzen zijn echter hoog en het assortiment kan beter.

De inhoud kwam kapot aan, een doos waar een wasmachine in past voor een klein artikel zonder enige opvulling.

Om maar in hun manier van marketing te blijven:
Coolblue.
Waardeloos.

De schuld wordt gewoon bij jezelf neergelegd. Na een dikke maand eindelijk geld terug gekregen. Ik zal hier niet snel weer bestellen.

Het is Coolblue, prima site goede filters en redelijke prijzen voor wat zich voordoet als een relaxte webshop

Verzending gaat snel verpakking is goed PostNL zuigt maar dat doen de meeste andere pakketbezorgers ook dus daar kan je weinig over zeggen.

Phillips TV gekocht van ~850 euro. De backlight gaat stuk na 1,5 jaar, geen probleem want fabrieksgarantie, proces loopt soepel en na een maand wachten komt de TV terug. Ongeveer een jaar later gaat de TV opnieuw stuk, wederom zijn het de backlights, nu is de fabrieksgarantie verlopen. Aangezien een TV van ~800 euro een tijdje langer mee mag gaan dan 2,5 jaar en Coolblue zich voordoet als een servicegerichte webshop verwacht ik geen problemen. Na een tijdje krijg ik een email met de vraag of ik even een keuze wil maken, 105 euro betalen voor de reparatie 40 euro voor ongerepareerd retour of de TV laten vernietigen. Als je niet binnen 2 weken antwoord vernietigen we je TV... Direct een email gestuurd met dat ik een tegemoetkoming in de kosten verwacht aangezien het een dure TV van nog maar 2,5 jaar oud is. Krijg als antwoord dat die al verwerkt is in het bedrag, na nog een keer mailen krijg ik de specificatie van de kosten en blijkt de reparatie 101 euro kost, daar 60 euro vanaf gaat en CB vervolgens een handlingfee rekent dat het totaal op 105 euro brengt. Ik had de TV dan beter zelf naar de reparateur kunnen sturen... Waardeloos bedrijf

Coolblue is zo als gewoonlijk: makkelijk bestellen, snel leveren. Vaak is Coolblue mijn eerste punt van orientatie en aanschaf

Levering zoals beloofd, de volgende dag

Snel levering en duidelijke omschrijving van het product zodat het voldoet als je verwacht goede prijs

Aanschaf en levering gaat er prima en handig. De site heeft ook prettig uitgebriede infoverschaffing. De helaas benodigde service ging ook goed.

Verzenden ging prima en snel.

Helaas begaf het laptopscherm het al na anderhalve week. Hier werd prima mee omgegaan: terugnemen ging goed en al snel kreeg ik te horen dat reparatie niet goed ging werken en het model tijdelijk was uitverkocht: ik kon via store credit een nieuwe nemen of cash terug. Omdat ik dezelfde laptop weer wil, heb ik gekozen voor store credit om binnenkort een nieuwe van hetzelfde type te kopen als die weer beschikbaar komt.

Ik heb hier een Philips scherm gekocht, aan het eind van de middag besteld, de volgende ochtend al direct in huis! Alles ging soepel, zonder problemen

Systeem werkt voor geen meter. Uiteindelijk -betaling om order geleverd te krijgen en hierdoor alles weer een dag opgeschoven.

ongemotiveerd personeel. Totaal niet flexibel. Doen gewoon hun ritje, 0 betrokkenheid in klanttevredenheid

Wat een verschrikking die Coolblue. Alles voor glimlach? Lachwekkend zijn ze wel. Wacht al 4 dagen op een wasmachine en droger. Zou op dinsdag worden geleverd, door probleem op de site waren er geen producten aan de betaling gekoppeld. Na veel bellen en niet meewerkend klantenservice personeel uiteindelijk toch de producten gekoppeld, maar worden een dag later geleverd zeggen ze.
Dan moeten we plotseling €50 extra betalen om geleverd te krijgen. Weer meermaals gebeld en lang in de wacht staan en probleem zou opgelost moeten zijn. Hele woensdag weer thuis gewacht en wederom niet geleverd. Wordt toch donderdag.
Uiteindelijk krijgen we donderdagochtend dan toch een track & trace. Er zal tussen 13.30-14.30 geleverd worden. Verwachte aankomsttijd veranderd dan toch nog 4 keer en wordt uiteindelijk 19.00. Dan staat er, zonder vooraf te bellen, toch ineens iemand van Coolblue voor de deur. We laten de buren de deur open doen, maar ze willen niet naar binnen omdat zijn niet de eigenaar zijn! Vervolgens gaan wij snel onderweg maar huis en geven zij aan dat ze even wachten. 10 min later komen we thuis en rijden ze voor onze neus gewoon weg en willen niet meer omdraaien.
Dan wederom 30 min in de wacht bij de klantenservice, die aangeven ook niets te kunnen/willen doen.
Kortom een grote teringzooi bij Coolblue, maar wat wil je met een paar studentjes op je callcenter die 0% betrokken zijn bij je bedrijf. Volgende keer maar weer gewoon bol.com of mediamarkt. Die schijnen namelijk nog wel iets met klanttevredenheid te willen doen.

Zeer nette website zeer overzichtelijk en specs zijn zeer duidelijk.
Website reageert snel, bestelproces verloopt soepel.

Wasmachine ging defect na 3 jaar. Contact opgenomen met Coolblue en situatie uitgelegd. Waarin ik aangaf dat als ik >200 euro nu moest uitgeven ik liever direct weer een nieuwe wasmachine zou kopen van rond de €800,- Maar ik deze levensuur wel erg kort vond van dit grote merk. Medewerker vertelde mij dat iedere consument eigenlijk 8 jaar garantie had bij grote merken en dat zou dan onder 'non-conformiteit' zou kunnen vallen. mocht dit niet zo zijn en het zou aangetoond worden door de monteur dan zou Coolblue de restwaarde van 5 jaar aan mij betalen.
Ik wist dat er niets vreemd met deze wasmachine was gebeurd dus monteur laten komen. Die dus ook vast stelde dat het defect puur technisch falen was. Dikke pech.. Tevens kwam de monteur met een coulanceregeling omdat dit onderdeel veel langer mee moet gaan. Ik moest dus niet het gehele bedrag betalen maar 50%. De factuur heb ik naar Coolblue gemaild met de factuur om het bedrag naar mij over te maken. Tot mij verbazing kreeg ik een mail terug dat ik helemaal niets terug kreeg omdat er al een coulanceregeling was getroffen met de fabrikant en ze daarom ook niets zouden uitkeren aan mij.
Ik vroeg maar als het defect was ontstaan door de consument zelf, had Coolblue ook helemaal niets uitbetaald. Ze wisten bij voorbaat dat deze coulanceregeling bestaat bij (de grotere merken) en ze deze automatisch altijd al toepassen!
Coolblue betaalt dus helemaal niets uit, zowel bij goed of fout handelen.
Wel is een mooi marketingpraatje van Coolblue, daar zullen ze zeker een glimlach rond hun mond van krijgen. Maar ik als consument niet want ik moet alsnog een bedrag betalen voor iets wat geheel buiten mijn schuld defect is geraakt binnen 3 jaar.
Helaas wil Coolblue hier niet in mee gaan, maar propageren wel dat ze alles betalen wat niet het geval is. Je komt als consument dus zeer bedrogen uit en kost je uiteindelijk gewoon geld. Mocht mijn machine na 3 maanden nu weer defect gaan buiten mijn schuld kan net zo goed direct naar de fabrikant bellen.

Ik vind dit een teleurstellende ervaring, ze hadden gewoon duidelijk moeten zijn en aan moeten geven we kunnen u zoveel korting geven op een nieuwe machine of het nummer van de fabrikant voor een afspraak.

Nu is het uiteindelijk veel beloven weinig/niets geven doet een klant van Coolblue in vreugde leven....

Als klant van het eerste uur, vind ik dit een behoorlijke afknapper.

De RMA-afdeling heeft wat tijd nodig gehad om mijn klacht te behandelen maar uiteindelijk is alles naar volle tevredenheid opgelost.

Ik heb het vervangende toestel een dag na de aankondiging ontvangen. Prima service.

Ik heb een Dji drone binnen de garantietermijn geretourneerd. Het probleem bleek uiteindelijk door mijzelf te zijn veroorzaakt maar Coolblue heeft na enige tijd toch besloten om de drone kostenloos vervangen.

Prima website en goede levering, maar zodra je een probleem hebt had je gehoopt ergens anders besteld te hebben.

Oven na 2,5 jaar stukgegaan. Jammer, maar had niet moeten gebeuren. De oven heeft volgens de UNETO-VNI namelijk een levensduur van 3 jaar. Zodoende is de oven ondeugdelijk en heb ik recht op kosteloze reparatie of vervanging.

Om het op te lossen telefonisch contact opgenomen met Coolblue. Na 18 minuten in de wacht te hebben gestaan geholpen door een jongeman die geen kennis van zaken had. Hij liet mij weten dat mijn beroep op een ondeugdelijk product 'lastig' is, omdat de bewijslast bij mij ligt, en dat ik daarom waarschijnlijk pech zou hebben. Ook zou er sprake zijn van verplichte voorrijkosten, iets dat niet klopt. Ook kon hij mij niet zeggen wie verantwoordelijk was voor het betalen van de factuur van de monteur.

Enfin. De monteur zou binnen 48 uur contact opnemen om een afspraak te maken. Dit gesprek duurde een verdere 18 minuten. Om een oven te laten repareren. Alsof ik niets beters te doen heb.

Na 48 uur had de monteur nog geen contact opgenomen. Ik bellen. Volgens de dame aan de lijn zou de 48 uur niet juist zijn, dit moest twee werkdagen zijn, en die termijn was nog niet verstreken. Diezelfde dag ben ik weer niet gebeld, en zou er een verzoek worden gedaan dat ik alsnog binnen een nieuwe twee werkdagen gebeld zou zijn. Er is nog niet gebeld.

Hier zijn we nu. In totaal 45 minuten gebeld om een oven te laten repareren. Wat nog kwalijker is, is dat men niet duidelijk wil zijn over wie verantwoordelijk is voor de kosten. Ik vroeg Coolblue of ze de factuur van de monteur zouden betalen als er inderdaad sprake zou zijn van een ondeugdelijk product. Deze toezegging wilde ze niet doen, ik moest eerst de factuur toesturen voor er ook maar iets gezegd kon worden.

Coolblue is niet meer wat het geweest is. Tot de levering is alles in orde, maar doe je toekomstige zelf een plezier en bestel ergens anders.

Produkt uitgezocht, ingelogd en betaald (iDeal). Alles precies zoals je verwacht. Makkelijker kan het niet.

Netjes verpakt en binnen het aangegeven tijdslot afgeleverd. Bezorger hield 1,5 meter in acht.

Ik ben met name tevreden over de communicatie over de status van de bezorging en de bezorging zelf. Zo werd het pakketje bezorgd door iemand op een bakfiets. Veel beter voor het milieu dan een rokende diesel bus. Verder zoals verwacht.

Levering op zondag. Bezorgd met bakfiets. Prima geregeld imo.

Slaat goedkoopste stock in om vervolgens tegen premium te verkopen. G305 van Coolblue had Kailh voor zijknoppen (Oost-Europees model aangeboden tegen Westerse prijs), G305 van andere retailer had OMRON voor zijknoppen. Meerdere monitoren teruggestuurd, elke met defect (wellicht expres B-stock ingeslagen?), elke met een doos uit een andere regio. Enzovoort. Kromme en onbetrouwbare praktijken van een retailer met een goed begin, erg jammer. In het begin zou ik Coolblue zonder twijfel aanraden. Maar, nu dit alles achter de rug is zou ik zeggen, blijf zo vér mogelijk bij Coolblue uit de buurt.

Verzending is geweldig. Goed verpakt, 's zondags geleverd én gratis retourneren. (dat is min of meer mijn redding geweest mbt. alle defecte producten die ik bij Coolblue vandaan had)

Coolblue censureert wetende slechte reviews. Meerdere producten defect, wat zou kunnen duiden op slechte kwaliteit en levensverwachting? Too bad, dat mag je namelijk niet in je review vermelden. Terugsturen is tot nu toe vlekkeloos verlopen, maar de manier waarop kritiek regelrecht gecensureerd word is niet oke.

Webshop geeft incorrecte voorraad statussen en onjuiste levertijden aan. Ik zou dit bijna misleiding noemen

Eerst ontving ik een product met een verbroken zegel, waarna ik geen nieuwe meer kon krijgen waarna ik uiteindelijk ervoor heb moeten kiezen het opnieuw te moeten bestellen bij een andere partij. Nog geen maand later ontvang ik een volledig verkeerd product (gaming monitor, ipv grasmaaier), ook dit heeft 2 weken gekost om op te lossen.

Ze zijn aardig, ze leven mee, maar daar houd het op. Je krijgt geen oplossing voor het probleem. En afspraken die ze wel beloven komen ze niet na. (nee dit is geen uitzondering, 5 maal bij de laatste bestelling, bij 4 verschillende medewerkers, dat is geen toeval meer)

Deze slechte review is naar aanleiding van het marketing beleid. Na het klikken op een product in de google zoekmachine wordt je na 3 seconden meteen doorgeleid naar een pagina en krijg je de melding 'Aanmelding ontvangen', en wordt je ingeschreven voor een nieuwsbrief. Wel moet deze nog via de mail bevestigd worden. Dit mailadres heb ik niet opgegeven, en ik heb nergens op geklikt wat suggereert dat ik op de mailinglijst wil komen.
Ik ben niet ingelogd op coolblue.
Ik ben wel ingelogd op google.com. Ik krijg de bevestigingsmail ook op het google mail adres.

Scorekaart voor Coolblue.nl