Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Bestellen gaat makkelijk en levering is supersnel. Plus ik heb alleen goede ervaringen met Coolblue.

Avond besteld en volgende middag afgeleverd. Geen vertragingen meer wegens Corona zo te zien.

Ik was op zoek naar een nieuwe wasmachine. De website is duidelijk, toont alle belangrijke informatie en de producten zijn daarop te filteren. Het bestelproces kan ook bijna niet makkelijker.

De bestelling wordt tussen 07:30 en 22:00 geleverd, pas tussen 01:00 en 02:00 krijg je een betere indicatie. Je moet dus de wekker zetten om te kijken of ze om 07:30 voor de stoep staan of pas om 21:00.
Bij de wasmachine had ik gekozen om de bezorgers de wasmachine te laten aansluiten. Hierbij hebben ze de wasmachine niet goed op de kraan aangesloten waardoor er na een half uur al een mooie plas water op de vloer lag.

De wasmachine bleek defect (gigantisch kabaal bij het centrifugeren). Via de website kan je aangeven of je een nieuw product, alternatief product of reparatie wil. Ik koos voor nieuw product, maar in de bevestiging stond dat deze niet zou worden aangesloten en dat ik het oude product bij de deur zou moeten zetten. Daar zat ik niet op te wachten, dus heb ik de klantenservice gebeld. Na 15 minuten in de wacht te hebben gestaan heeft de medewerker me goed geholpen en een nieuwe bestelling aangemaakt waar het aansluiten ook bij zat. De wasmachine zou 2 dagen later worden omgeruild (zaterdag). Op vrijdagavond kreeg ik een verzendbevestiging, echter stond hier een ander (en verkeerd) adres dan bij de bestelling. Wederom de klanteservice gebeld (13 minuten in de wacht) en het zou worden aangepast. In de nacht van vrijdag op zaterdag een nieuwe verzendbevestiging gekregen, echter stond ook hier het verkeerde adres op. Dit keer via whatsapp met de klantenservice contact gehad (duurde 2 uur, dus je kan beter bellen) en omdat het adres niet meer gewijzigd kon worden zou maandag een nieuwe leverling plaatsvinden. Zaterdagmiddag werd ik nog wel gebeld door de bezorgers dat onderweg waren (naar het verkeerde adres), dus het was bij hen niet doorgekomen.
Maandag rond 01:30 weer een verzendbevestiging gekregen, ,dit keer met het juiste adres. Echter werd ik om 9:20 gebeld door de bezorgers dat ze geen wasmachine bij zich hadden (!) en of ik niet de defecte wasmachine kon blijven gebruiken. Het lukte me nog net om vriendelijk te blijven en heb aangegeven dat ze de wasmachine kunnen ophalen. Weer met de klantenservice gebeld (20 minuten wachttijd) en de volgende bezorging zou op woensdag zijn. Heb maar aangegeven dat ik m'n geld terug wil en heb dezelfde wasmachine ergens anders besteld.

De afgelopen jaren heb ik voor duizenden euro's bij coolblue besteld omdat ik dacht dat ze een goede klantenservice hadden. De medewerkers zijn wel vriendelijk, maar verder is de service ronduit waardeloos. Dit was dus ook de laatste bestelling die ik hier heb gedaan

UPDATE 1: Uiteraard m'n geld niet teruggekregen, dus een week later wederom met de klantenservice gebeld en blijkbaar is het niet goed verwerkt (goh)

UPDATE 2: 3 dagen later en nog steeds m'n geld niet terug. Waarschijnlijk kan ik fluiten naar m'n 670 euro.

Tic watch e2 besteld bij coolblue na gedoe met een andere webshop.
Prima prijs en service.

Levering was netjes op tijd en snel. Goed ingepakt.

Ik had per ongeluk nog mijn oude adres als lever/factuur adres staan.
Na een belletje met de klantenservice was dit zo aangepast en het pakketje is gewoon netjes de volgende dag geleverd.

Ik wilde een monitor bestellen, had wat vragen. Maar uiteindelijk door hun waardeloze klantenservice besloten om ergens anders te bestellen.

Ik heb een vraag gesteld via hun whatsapp mogelijkheid. Dat is naast bellen de enigste manier om niet apps als Facebook en Twitter te hoeven gebruiken. Zelfs e- mailen is niet mogelijk. Nu heb ik via whatsapp op een werkdag in normale werkuren een vraag gesteld mbt de garantie om dat je op de betreffende monitor al 3 jaar garantie krijgt. Maar echt geen enkele reactie op je vraag 5 hr na versturen van je vraag. Zelfs niet een reactie dat het gezien is. Als een bedrijf al zo omgaat met een potentiële klant, dan wil ik niet bij hun zijn als er echt wat aan de hand is. Dit was een eenmalige actie. De monitor is ergens anders aangeschaft en voor andere zaken zul je mij ook nooit meer bij coolblue zien.

van oudsher bestel ik bij coolblue vanwege de klantvriendelijkheid en de snelle verzending. Ook dit keer ging alles prima.

voldoende info over de verzending. de volgende dag geleverd en vlak vóór levering nog een berichtje dat ze eraan kwamen.

Overzichtelijk en eenvoudig bruikbare website. Hier besteld omdat ze 7 dagen per week leveren. Hier besteld omdat het product binnen 30 dagen gratis kon worden geretourneerd.

Mooi op tijd binnen! Als ik een minpuntje zou moeten noemen is het dat ik een monitor had besteld waar geen extra doos omheen zat. Hierdoor was het product voor iedereen zichtbaar. Echter heb ik van geen enkele andere webshop dit wel eerder gehad, dus zie ik dit niet als minpuntje.

Product was ongeveer twee weken na aanschaf in de aanbieding op hun website. Ik heb gevraagd of het mogelijk was of hier iets mee mogelijk was. Ik heb direct een aangepast factuur waarbij het verschil teruggestort word gekregen. Top service!

DVD / Blu-Ray speler begaf het na 22 maanden. Ging wel aan, maar liep regelmatig vast waarbij je echt de stroom eraf moest halen om hem weer aan de praat te krijgen.

Speler teruggebracht, zonder kritische vragen werden mij 2 opties aangeboden:
- Het aankoopbedrag terug waarvan ik dan gelijk een nieuwe DVD speler mocht kopen
- Product laten opsturen en een identieke versie terug ontvangen van de leverancier.

Optie 1 leek het aantrekkelijkst, maar de prijzen waren flink omhoo gegaan, en had toen een goede aanbieding. Daarom voor optie 2 gekozen. Zou wel wat langer duren, max 2 weken werd gezegd.

Binnen 1.5 week had ik al een vervanger in huis.

Nieuwe vervanger via Pakket post ontvangen.

Nemen je heel serieus, nemen zonder al teveel kritische vragen je pakket in ontvangst. Geven je ook nog eens meer dan uitstekende opties. Kortom, perfecte service.

Bestelling geplaatst in preorder, en vanaf bestellen was bekent wat de leverdatum zou zijn, en op die datum werd er ook geleverd.

Levering was via fietskoerier wat positief is voor het milieu.
Product was netjes verpakt in een doos.
Enige aandachtspunt was de dag voor verzending, levering stond op 4-8, en op 3-8 de status veranderde van leverdatum naar in behandeling. Dus toen ik keek was de leverdatum niet meer zichtbaar en heb ik contact gezocht met de klantenservice.

Klantenservice op zich is prima, alleen reactietijd via Facebook messenger was meerdere uren later, van mij mag dat sneller.
Daarbij, op moment dat de order in behandeling werd genomen verdween de leverdatum uit het status overzicht, als die informatie wel zichtbaar was gebleven had ik geen contact hoeven zoeken.
Voor de rest is de klantenservice wel vriendelijk en duidelijk.

Super service, prijzen zijn iets hoger, maar daarvoor krijg je wel een hoop service als dat nodig is. Zou zo weer bestellen.

Goed en stevig verpakt.

Heel vriendelijk en meedenkend. Ook als de garantie bijna verlopen is.

Groot en divers assortiment, snelle levering, uitstekende service.
Ben al jaren zeer tevreden klant, en Coolblue is mijn 'webshop-to-go'

Veel besteld, altijd keurig op tijd geleverd, inclusief de zondagen.

Enkele malen met de Klantenservice te maken gehad. Een keer zelfs door mijn eigen stomme fouten (verkeerde bestelling etc).
In alle gevallen extreem snelle service. Kreeg zelfs een keer een nieuw product terwijl de garantie was verlopen.

Wat vooral een verademing is, is het no-nonsene principe; je wordt gewoon geholpen onafhankelijk wie/wat/waar fout is.

Consequent de beste service die ik ooit ervaren heb en dat er voor zorgt dat het gros van mijn aankopen bij hun plaats blijft vinden.

Tweede kans product besteld via website, korting was klein, maar het ging alleen om een "open doos". Betaling via creditcard ging soepel,

Extra betaald (5 euro) voor (avond)levering op de zelfde dag.
Product is op tijd, onbeschadigd en compleet geleverd.

Had bijna2 jaar geleden een heggenschaar gekocht. Eerst naar eigen monteur gebracht die aangaf dat machine kapot was . Toen naar Coolblue gestuurd en volledige service gekregen

Stiga heggen schaar heeft tot moment van kapotgaan top gefunctioneerd

Ik had niet verwacht dat ik zo vriendelijk en snel geholpen zou worden.
zonder gezeur een nieuw product ondanks dat heggenschaar bijna 2 jaar oud was

Op vrijdag 20 juli 2018 heb ik een Imac 27" (2017) 3,5 GHz 5K gekocht. Deze mac heb ik kunnen gebruiken tot er in 2019 én (heel bijzonder) 1 dag na de oorspronkelijke aankoop datum van deze Imac er in het beeldscherm plots een aantal dode vliegjes te zien waren en die ook binnen het scherm dood zijn gegaan waardoor het net leek alsof ik talloze dode pixels in mijn scherm had zitten.

Hierover heb ik toen destijds contact gehad met Coolblue en aangegeven dat ik dit niet vond kunnen dat er vlak na de garantie periode er ineens veel vliegjes het scherm zijn binnengekomen.
En hoe? Dat zou toch niet moeten kunnen voor zo'n duur apparaat?
Goed, uiteindelijk heb ik kunnen regelen dat er toch, op de kosten van Apple er een nieuw scherm ingezet kon worden. Deze heb ik destijds via Amac In Middelburg verstuurd en ben ik hem 3 weken kwijt geweest (wat ook voor werkproblemen heeft gezorgd en dus verlies). Ik moest noodgedwongen een oude macbook lenen van familie.
Apple support heeft mij toen geholpen en gezorgd dat de Imac werd vergoed.

Eind goed al goed, de Imac had ik 3 weken later weer binnen en het probleem leek opgelost te zijn. Tot vandaag, 23 juli 2020. Weer ruim een jaar later zijn er toch weer vele vliegjes het Imac scherm binnen gekomen en dat terwijl er expliciet werd aangegeven het probleem verholpen zou zijn. Helaas niet het geval dus.

Dat niet alleen, door deze vliegjes zijn er ook nog eens dode pixels ontstaan.

Ik vind het schandalig dat ik een product koop van ruim €2200,- en dat dit soort zaken plaats vinden terwijl dit niet mogelijk zou moeten zijn.

Heb CoolBlue weer gebeld en geven simpelweg aan dat ze niks kunnen betekenen omdat ik nu 4 dagen (4!!) over de garantie datum zit en ze niet kunnen garanderen dat ze het scherm vergoeden.

Lekker bedrijf, slechte service, keihard met garantie en laten je simpelweg vallen. Geen begrip voor de situatie en zeggen heel makkelijk: Het staat zwart op wit, dus geen garantie. En dat terwijl je zo'n goede klant bent.

Opgepast dus! Garantie is waardeloos en koop geen Imac bij CoolBlue maar gewoon lekker via Apple. Zij hebben veel meer begrip.

En hoe? Dat zou toch niet moeten kunnen voor zo'n duur apparaat?
Apple support heeft mij toen geholpen en gezorgd dat de Imac werd vergoed.

Dat niet alleen, door deze vliegjes zijn er ook nog eens dode pixels ontstaan.

Kapotte monitor toegestuurd gekregen. Dezelfde dag weer retour gestuurd om 'm om te ruilen. En toen.... Niets meer. Monitor zou bij ontvangst meteen omgeruild worden, maar 3 dagen nadat hij ontvangen was nóg niets. Klantenservice gebeld; ja, er is een nieuwe opgestuurd, moet er overmorgen (?) zijn. Omdat ik geen bevestiging kreeg zoals ik had gevraagd klantenservice per whatsapp gevraagd. "Nee er is geen nieuwe opgestuurd, duurt 2 werkdagen" (Het is nu vrijdag). Gevraagd mijn geld terug te storten. 10 minuten later een email dat de monitor ter reparatie is opgestuurd ?????????. Weer gebeld met klantenservice die 't ging uitzoeken. (Na 15 min. opgehangen omdat mijn prepaidje leegliep). Werd teruggebeld: We gaan het oplossen en nieuwe monitor vandáág opsturen. Later een mail dat ik het aankoopbedrag als shoptegoed kreeg ??????? (Monitor was inmiddels uitverkocht). Terug gemaild dat ik nu echt mijn geld terug wil.

Product was kapot bij ontvangst. (Kan Coolblue verder niets aan doen) Retourprocedure totaal waardeloos.(Wél de schuld van Coolblue).

Alles voor een glimlach.... Mij is het lachen echter ondertussen wel vergaan. Retourprocedure klopt voor geen kant, en na 4 x contact met de klantenservice is het probleem nóg niet opgelost. Dacht dat dit een professionele verkoper was, maar helaas.

Webshop heeft een redelijk aanbod; het is simpelweg een kleine MediaMarkt*. Lees: enkel "mainstream" spul verkrijgbaar. Prijzen zijn gemiddeld.

Bestelproces is verder in orde.

*: let op: de mediamarkt beschouw ik nou niet echt als een 'hoogwaardige' winkel, maar meer een winkel voor ' mainstream'-producten, met idem-dito service/kwaliteit.

Levering dit keer voldoende, maar ik wil meer opties wat betreefd bezorgbedrijven (geef ook de keus om concurrenten van postnl als leverwijze te kiezen, of zelfs kleinere spelers).

Site is prima, de bijverkoop neemt tegenwoordig wel een serieuze plek in. De semi-grappige reviews zijn al een tijdje niet zo leuk meer.

Bij herhaling is de service totaal en volledig onbestaanbaar. Er wordt een actief ontmoedigingsbeleid gevormd om zo weinig mogelijk service te hoeven verlenen. Er bestaat geen enkele vorm van tegemoetkoming na het verlopen van de garantietermijn. Non-conformiteit is Coolblue vreemd, alle verantwoordelijkheid wordt bij de fabrikant en de klant neergelegd.

Klachten kunnen alleen via een specifiek emailadres worden ingediend, niet via een ander kanaal. Teruggebeld worden over een klacht is ook niet mogelijk. Klantenservicemedewerkers mogen werkelijk niets dan klantvriendelijkheid veinzen en het script opdreunen.

Nooit meer Coolblue voor mij. Geen idee hoe het komt dat ze zo keihard achteruit zijn gegaan wat betreft servicelevel. Ooit was het hier nagenoeg stijf drie maal 5 sterren in de shopreview. Nu blijft de klantenservice steken op drie stuks. De tijd van alles voor een glimlach is definitief voorbij.

TLDR:
Pakket geweigerd aan de deur (op aanraden klantenservice), pakket na drie weken nog niet terug bij Coolblue, Coolblue weigert geld terug te storten.

Volautomaat overleden, dus tijd voor een nieuw koffiezetapparaat. Je wilt natuurlijk niet te lang zonder koffie zitten dus op 30-6 een apparaat besteld bij Coolblue. Voor 23:00 besteld, dus het zou de volgende dag geleverd moeten worden.
Toen ik zag dat het pakket de volgende dag niet was aangemeld (schuld Coolblue en niet PostNL dus) wist ik wel hoe laat het was. Dat pakket ging niet komen.

Via WhatsApp contact opgenomen. Gevraagd of het pakket nog geleverd zou worden, zo niet dan wilde ik graag annuleren. Klantenservice gaf vervolgens aan dat ik het pakket moest weigeren aan de deur.
Volgende dag stond inderdaad de bezorger aan de deur. Nog voordat hij überhaupt het pakket uit de bus had gepakt heb ik gezegd dat ik het pakket wilde weigeren. Heb het dus met geen vinger aangeraakt.

Dan begint het grote wachten. Wanneer krijg je bericht en/ of je geld terug. Het was stil, en op de website was ook niets te zien. Dus 15-7 maar weer contact opgenomen. Het pakketje bleek volgens de klantenservicemedewerker "vast te liggen bij PostNL" er zou een onderzoek gestart worden en binnen 5 werkdagen zou ik antwoord krijgen en zou het geld vervolgens teruggestort worden.

Tja.. ok, je kan niet zo veel he, op zo'n moment. Ik wacht het af.
Na 5 werkdagen geduldig mijn mail, de orderpagina en mijn bankrekening in de gaten gehouden hebben ben ik toch wel teleurgesteld. Blijkbaar toch niet alles voor een glimlach.

Na 7 werkdagen vind ik het wel welletjes en neem ik weer contact op.

"Balen dat je jouw geld nog steeds niet terug hebt." Is de eerste zin.
Eh.. ja.. beste klantenservicemedewerker, daar zijn jullie verantwoordelijk voor, wat gaan we er aan doen.

Er wordt, jawel dames en heren, een mailtje gestuurd naar PostNL. Ik mag vervolgens weer een week gaan wachten.

Het schiet me in het verkeerde keelgat. Ik ben geen partij in deze. Coolblue heeft een overeenkomst met PostNL. Ik ben allang niet meer in beeld. Al sinds ik heb geannuleerd niet meer. Maar blijkbaar heeft Coolblue het onzalige idee dat ik een pakket aan het achterhouden ben of zo? Of dat ik mijn best ga doen om te frauderen op een of andere manier?
Want volgens Coolblue ligt het pakket op een afhaalpunt in Capelle a/d IJssel (ja, daar kan ik dus niets aan doen, ik woon er 139KM en anderhalf uur rijden vandaan. Maar er is een kans volgens de klantenservicemedewerker dat het pakket afgehaald gaat worden (door wie?!) of bezorgd gaat worden (aan wie?! Coolblue toch zeker?!)

Ik geef aan, dat mocht het pakket onverhoopt toch (weer) bij mij aankomen dat we dat netjes regelen, maar dat ik nu gewoon mijn geld terug wil. Er wordt me beloofd dat het binnen 5 werkdagen allemaal wordt opgelost. Huh, wat? Déjà vu. dat werd met 15-7 ook beloofd.

Ja maar nu echt. Kan ik u verder nog ergens mee helpen?

Ik doe het niet vaak, eigenlijk nooit. Meestal kom ik er wel uit met bedrijven, ik ben de redelijkheid zelf vind ik. Ik bedoel >3 weken wachten op je geld terug en niet echt klagen, dat valt toch wel mee? En dan wordt je zo behandeld.

Voor mij geen Coolblue meer. Goedkoop waren ze toch al niet echt, je koopt er voor de after sales/ goede service. Tegenwoordig hebben ze die niet (meer), worden beloftes niet nagekomen en wordt je tussen de regels gezien als een fraudeur, en dat terwijl je al jaren klant bent.

Zoals gezegd, wordt te laat geleverd. Voor 23:00 uur besteld is dus NIET de volgende dag in huis.

Constant vage beloftes om je aan het lijntje te houden. Inmiddels zijn we ruim drie weken verder en heb ik buiten een zak beloftes geen geld terug in mijn zak.

Wasdroger besteld bij Coolblue raakt defect na 2.5 jaar. Nu mag je aanenemn dast een wasdroger van 724 euro wel iets langer meegaat, dus gebeld en non-conformiteit gesteld, nadat de medewerker bleef hangen op "buiten garantie, heeft u zelf al Bosch gebeld" en meer van dat soort truukjes. Monteur zou komen, expliciet gevraagd, maar nee, de jongens van CoolBlue bellen me dat ze onderweg zijn om een wasdroger af te leveren. Ik denk, prima, fijn, een nieuwe! Maar niets is minder waar, eenmaal aangekomen blijken ze een pick-up order te hebben. Nope, gaat hem niet worden, er zou een monteur komen. Weer bellen met de servicedesk. Monteur geregeld, van Bosch zelf en die komt precies op de door Bosch vermelde tijd. De monteur test de machine, geeft aan dat de pomp inderdaad defect is en dat dit niet mag gebeuren, temeer omdat de droger in puike staat is en geen gebruikersfout betreft. Hij geeft een dikke korting op de factuur die uiteindelijk ipv 200 maar 60 euro is. Nu begint de ellende met CoolBlue.

Aangezien het een defect aan de droger is, geen slijtage of gebruikersfout, stel ik dat CoolBlue mij een non-conform produkt verkocht heeft en zij de kosten aan mij moeten vergoeden. "Nee, meneer, wij geven 2 jaar garantie en daarbuiten moet u bij de fabrikant aankloppen!" Zij beweren wettig te handelen, gevben geen enkele blijk van kennis van het Burgerlijk Wetboek, ik heb immers een koopovereenkomst met CoolBlue en niet Bosch. Lang verhaal kort:

Voor 60 euro ga ik ermee door. Ja, het is weinig, maar de Wet even afwimpelen, dat gaat me te ver.

Het afwimpelen van klanten bij garantie buiten de termijn, is echt een no-go. Jammer voor de medewerkers die een beleid moeten hanteren, ik heb met ze te doen.

Heldere site, eenvoudige en transparante bestel -en leveringsprocedure, keurig op tijd. Contact met klantenservice gehad om een en ander te wijzigen en te verhelderen: prima service ervaren.
Niet altijd de goedkoopste maar vanwege dergelijke ervaringen en snelheid van leveren is dit 90% van de tijd mijn eerste oriëntatiepunt.

Degelijk verpakt zonder overdadig verpakkingsmateriaal.
Prima op tijd geleverd.

Telefonisch contact gehad om een en ander te wijzigen.
Zeer vriendelijk te woord gestaan en adequaat geholpen.

Product vinden gaat snel. Bestellen is een makkelijk en overzichtelijk proces in juiste stappen opgedeeld.

Levering is snel en exact op de beloofde dag. Je wordt bovendien keurig op de hoogte gehouden over de bestel- en levering-status vanaf het moment van betaling.

Vragen worden zeer snel en adequaat beantwoord. Personeel is bijzonder vriendelijk en opvallend (niet overdreven) vrolijk.

Scorekaart voor Coolblue.nl