Gebruikers over webshop Megekko
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenThe website of Megekko is very comprehensive compared to any other online stores I have checked so far. Especially because I wanted to buy a high-end computer and I wanted to cherry-pick all the components. For example the specific RAM (2x32GB) that I was looking for was only listed at Megekko and nowhere else.
The prices are very competitive compared to another webshop. If I wanted to buy all the parts from another website, it would have cost me at least 150 EUR more.
Moreover, the specification of all the items are very detailed which makes it easy to choose optimally. The interface of the website is also user-friendly.
The process of choosing the items and paying online all went very smoothly.
The delivery of the items too very long. There was an item that initially was on a "5 working days" waiting, but eventually got delayed for 10 days. That is the only complaint I have. However, I must say that during the Coronavirus outbreak, nothing rolls normally, so it was not that unexpected given the fact that all the delivery procedures and online shoppings took a major hit these days. Also, I myself caused some of that delay because I requested a change of three items after I ordered online.
KlantenserviceThe costumer service was actually pretty good (despite what I have heard in some other reviews). My personal experience was satisfying. During the process (after ordering online), I changed my mind over three items and requested modification of my order. They replied to all my emails (well maybe after 2 days, but still they answered) and cooperated very friendly. I ordered the new items and they removed the previous items from my first order. Eventually, I got reimbursed on my bank account three days later.
I received all the items in good shape without any defect and exactly how I expected it.
So I absolutely recommend shopping from Megekko.
Yes, you may get your items slightly later, but it is worth the prices.
AlgemeenWederom eenvoudig besteld en ook snel geleverd. Verpakking was netjes (eerder iets te goed verpakt).
AlgemeenIk heb het product gevonden op tweakers en besteld bij megekko
Het pakje werd de dag erna geleverd zoals het op de website stond.
Heel tevreden !
AlgemeenSnelle en vlotte levering, correcte prijzen, kortom uitstekend. Zelfs tijdens de coronacrisis kwam de levering op tijd
AlgemeenGewoon wat je mag verwachten: snel geleverd, voor een goede prijs, goede communicatie, duidelijke website. Kortom: prima
VerzendingGewoon goed
AlgemeenIk heb al meerdere malen elektronica besteld bij Megekko. Het bestel- en betaalproces verloopt altijd zonder problemen.
De factuur (pdf) zit niet als bijlage in de mail, dus die moet je downloaden uit je account. Dat is weer extra stap tijdens het boekhouden, dus wat mij betreft nog een verbeterpunt.
Er wordt snel geleverd via PostNL. Meestal de volgende dag. Tijdens de coronacrisis was het een dagje later.
KlantenserviceEÊn keer geheugen retour gestuurd. De RMA-procedure verliep goed. Retourlabel ontvangen in de mail. Helaas geen antwoordnummer, dus je moet wel zelf de retourzending regelen en verzendkosten betalen.
AlgemeenMegekko is een prima partij waar je hardware kan bestellen als je zeker weet dat zij het goed doen. Ik heb een toetsenbord besteld (daar mijne stuk was) en zij hebben een russisch model geleverd. 100% hun fout, ik heb het goede product besteld (dit hebben zij ook bevestigd). Echter ze willen niet een vervanger sturen.
De klantenservice is erg kort en koppig en je krijgt telkens een andere medewerker. Ze willen eerst dit product terug als RMA, daar gaat dagenlang overheen, dan krijg ik (hopelijk) mijn geld terug en dan kan ik een nieuwe bestellen.
Inmiddels ergens anders besteld (20 euro goedkoper ook) en ik zal niet snel weer bestellen bij Megekko.
Het product wordt snel verzonden!
KlantenserviceDe klantenservice is erg star. Ze denken totaal niet mee met de klant en alleen maar in hun eigen vastgelegde stramien.
AlgemeenHandig zoeken, veel producten tegen mooie prijzen. Alleen bij producten vergelijken, in mijn geval mesh WiFi, relatief weinig informatie. Enkele specificaties die ik wilde weten stonden er niet bij. Betalen makkelijk en snel verzonden, vrijdag eind van de middag besteld en zaterdagochtend in huis. Heel netjes verpakt en product geseald. Heel blij voorlopig met aankoop na paar dagen, dus nog geen ervaring met klantenservice.
VerzendingZoals eerder genoemd, snelle levering, heel netjes verpakt en product geseald.
Algemeenđđđđđđđ
Wie kent ze nou niet, de groene lizard logo met een obese Harry in groene kleding en flink getatoeerd zijn ze wat betreft marketing strategie lekker bezig. Het oogt jong en verfrissend en zijn druk bezig de jongere generatie aan te trekken. Tegenover Azerty, alternate en andere online shops trekt me dit wel aan. Zelfspot en humor trekt me over de streep.
đđđđŦđĄđ¨đŠ đ¯đđĢđŦđŽđŦ đ đđđĢđŽđĸđ¤đđĢđŦđ đđĻđđ¤: đĻđđąđĸđĻđđĨđ đŦđđ¨đĢđ
Ook hier is de maximale winst behaald. Het ziet er sexy uit, fijn voor het oog ondanks de hilarische plaatjes waar groen en absurditeit de hoofdtoon voert. Je gaat met een dropdownmenu naar een component naar keuze. Krijgt een makkelijk overzicht, tikt wat filters aan en voila, keuze aan jou welk item je in je mandje sleept. Wil je informatie over je gewenste moederbord? HIer download een informatie sheet en je hebt alle informatie die je nodig hebt. Duidelijk, overzichtelijk, en soms te gemakkelijk. (je mandje zit zo vol!)
đđđđŦđĄđ¨đŠ đ¯đđĢđŦđŽđŦ đ¨đ§đĨđĸđ§đ đ¯đ¨đ¨đĢđĢđđđ: đđŽđ§đđŖđ đđđđĢđđ¤
De grootste bottleneck van veel webshops die componenten en hardware afleveren. Waar veel shops echt slecht presteren op dat gebied is Megekko wel redelijk accuraat. Mijn bestellijst is eigenlijk gebaseerd op direct leverbaar, en controleer dit ook met regelmaat. Voor ik op bestellen druk heb ik dat zeker 3 keer bekeken. Helaas was het bij Megekko juist omgedraaid. Enkele producten waren niet op voorraad terwijl dit wel op de online omgeving werdt aangegeven. En het product waarop ik zeker een week moest wachten was uiteindelijk toch direct leverbaar. Gelukkig heb ik niet zo'n haast maar dit schept wel een verkeerd beeld. Een wilde gok bij Megekko dus. En is het een beetje geluk hebben. Of pech. Het is net van welke kant je het bekijkt.
đđĨđđ§đđđ§đŦđđĢđ¯đĸđđ: đ đŠđŽđ§đđđ§ đđđđĢđđ¤
Als het gaat om de verkoop en sales zijn ze snel met antwoorden. Echter de aftersales vertoont wel wat scheuren. Zodra je betaald hebt is het maar moeilijk om met hun in contact te komen. Eigenlijk is dat zo goed als niet mogelijk. Je stelt een simpele vraag op een van de items die je hebt gekocht en je krijgt wel antwoord op je mail, maar niet op de vraag zelf. En dat pas na 5 dagen. Ook hier neem ik Covid19 in acht. En snap dat je niet snel kan reageren door onderbezetting. Een copy/paste antwoord waar je niets aan hebt en totaal niet op de vraag zelf ingaat kan ik dan ook niet verkroppen. Service win je een hoop mee en staat bij mij hoog aan het vaandel.
đđđ¯đđĢđĸđ§đ : đđđąđĸđĻđđĨđ đŦđđ¨đĢđ
De spullen worden degelijk ingepakt en alles is nieuw, versealed en niet de indruk dat je gebruikte producten opgestuurd krijgt. Dat is toch normaal zou je denken? Ik heb dit echter te vaak meegemaakt bij andere shops dat dit niet het geval is. Ook doen ze voldoende beschermingsmateriaal in deze witte doos. We weten allemaal wel wat er met de pakketten gebeurd bij de bekende koeriers. Ook de doos is niet overmatig groot en was het gevuld met gerecycled papier. Dat krijgt van mij een extra hoge waardering omdat ik bij sommige leveranciers mij afvraag waarom ze voor een geheugenplankje een mega doos opsturen gevuld met lucht en plastic. Wederom een punt extra voor Megekko. Ecovriendelijk zijn ze dus wel! Puntennnnnnn!
đđ¨đ§đđĨđŽđŦđĸđ
Ik zal de volgende keer gewoon weer bij Megekko mijn aankoop doen. De prijzen zijn gewoon echt scherp en ik zie niet echt meer voordelen bij andere shops, die vaak wel enkele euros tot honderd euro duurder zijn. Misschien heb ik gewoon pech gehad en hadden ze echt geen tijd om een fatsoenlijk antwoord te tikken en was het te druk om te checken hoe de voorraad in elkaar steekt. Alles moet je met een korrel zout nemen in deze bizarre tijden. Maar een pandemie zou niet de oorzaak mogen zijn van een belabberde klantenservice waar ik dan ook echt over struikel. De rede dat ik deze webwinkel een voldoende scoor is de hoge score voor de afwerking, bezorging, manier van verpakken en de gebruikersvriendelijkheid van de shop. Helaas is de klantenservice beneden de maat en zorgt voor een te grote negatieve lading. Werk aan de winkel Harry!!
De spullen worden degelijk ingepakt en alles is nieuw, versealed en niet de indruk dat je gebruikte producten opgestuurd krijgt. Dat is toch normaal zou je denken? Ik heb dit echter te vaak meegemaakt bij andere shops dat dit niet het geval is. Ook doen ze voldoende beschermingsmateriaal in deze witte doos. We weten allemaal wel wat er met de pakketten gebeurd bij de bekende koeriers. Ook de doos is niet overmatig groot en was het gevuld met gerecycled papier. Dat krijgt van mij een extra hoge waardering omdat ik bij sommige leveranciers mij afvraag waarom ze voor een geheugenplankje een mega doos opsturen gevuld met lucht en plastic. Wederom een punt extra voor Megekko. Ecovriendelijk zijn ze dus wel! Puntje Extra!
AlgemeenNa het checken van de prijs hier op tweakers was Megekko degene die het goedkoopst was en toch een goede rating had. Geen spijt van gehad. Overzichtelijke site en prima levering
Het was goed verpakt en de volgende dag in huis. Helemaal prima!
AlgemeenEnorm aanbod en goedkoopste prijzen. Nog geen ervaring voor mijn aankoop maar sindsdien zeker een vaste klant!
VerzendingProduct perfect op tijd geleverd ondanks de drukke tijden!
AlgemeenFijne webshop. Hebben veel op voorraad tegen goede prijzen. Verder is de verzending zeer snel.
VerzendingWerd netjes en snel bezorgd. Had het de volgende dag in huis.
AlgemeenBestelling plaatsen en betalen was makkelijk. Zoeken, filteren en alternatieven aanbieden kan nog wat beter en uitgebreider. Via Tweakers pricewatch verloopt dat beter.
VerzendingGoede staat, goed verpakt, goede communicatie en op tijd afgeleverd. Perfect
AlgemeenPrima webshop en makkelijk betalen. Uitstekende kwaliteit van de producten. Niks op aan te merken.
VerzendingDe producten waren precies optijd en waren goed verpakt. Niks op aan te merken.
AlgemeenIk bestelde vaak bij deze shop omdat ze goedkoop waren en snel konden leveren. Helaas valt de service na aankoop zwaar tegen en mag je het zelf oplossen.
KlantenserviceAntwoorden op mails duren lang en de mails worden niet goed gelezen waardoor je een half of waardeloos antwoord krijgt. Ze denken totaal niet met de klant bij het oplossen van een probleem.
AlgemeenDeden alles goed. Moest bij Alter@te lang wachten en hoorde niets. BijbMegekko besteld, tegen goede prijs, snel geleverd. Prima!
AlgemeenAl meerdere keren een bestelling geplaatst. Gisteren ook en alles weer perfect. Goede prijzen en zeer snelle levering !
AlgemeenSet van toetsenbord en muis gekocht. Voor tien uur 's avonds besteld, zogenaamd de volgende werkdag in huis. Dat bleek drie dagen later te zijn, waarbij ik er vrij zeker van ben dat dit voor een keer niet aan PostNL lag, want de bestelling bleef maar op aangemeld en niet opgepikt staan.
Bij openmaken van de (belachelijk oversized want het milieu telt niet blijkbaar )doos bleken er twee grote krassen op een zeer zichtbare plek op het keyboard te zitten. De muis heb ik toen niet eens meer bekeken.
En tja, bij retouren begint blijkbaar het drama bij Megekko. Een prepaid verzendlabel opsturen zoals nette bedrijven doen zit er niet in. Nee, je moet zelf betalen en dan maar zien of ze ook een deel van de verzendkosten gaan vergoeden.
Ik heb er mijn twijfels over of ik dit geld terug ga krijgen, maar zelfs als dat niet zo is is het de moeite waard, want ik ben bereid te betalen om geen zaken te doen met bedrijven die hun zaken zo slecht regelen.
Wat Megekko ook niet bepaald doet stijgen in mijn achtig is de scam die ze bij checkout proberen te pushen waarbij ze proberen je een abonnement aan te smeren waarmee je korting zou kunnen krijgen. Het is een aanbieding die nergens op slaat, zelfs niet als je de kleine lettertjes leest, en NIEMAND zou een dergelijke wandienst moeten aanbieden.
Nooit meer Megekko voor mij. De algemene reviews waren goed, maar als je de pech hebt dat je iets retour moet sturen ben je veel verder van huis dan bij een bedrijf waar je een paar euro meer betaalt. Ik had beter specifiek de negatieve reviews moeten bekijken in plaats van alleen naar het gemiddelde te kijken
Blijkbaar zijn er heel erg weinig werkdagen tegenwoordig, want dit product werd dagen later geleverd dan de beloofde volgende werkdag.
De doos was ook belachelijk groot. Het is echt niet meer te verantwoorden om een doos met acht keer het volume van de doos van het product zelf te gebruiken voor verzending.
Klanten zelf laten betalen voor retourzending (en maar laten hopen dat ze er iets van terugzien) is achterhaald. Ik koop de volgende keer wel gewoon weer ergens waar ze wel gewoon goed met hun klaten omgaan.
AlgemeenBovenop de topprijzen waaraan Megekko de producten kan aanbieden, leveren ze ook nog een super service. Ik bestelde een extra Ubiquiti Unifi AP (voor bij mijn andere AP's, die ook van Megekko komen ;-) ). Super service, nooit problemen mee gehad. Aanrader!
VerzendingZondagavond laat nog besteld, dinsdag ochtend geleverd. Super snelle afhandeling en levering!
AlgemeenWerkt als webshop prima, bestelling tot aan betaling ging vlekkeloos. Kan een bestelling doen zonder een account aan te maken.
VerzendingMaakte bij mijn bestelling gebruik van DHL. DHL levert niet binnen gestelde tijd en heeft in mijn ervaring vaak problemen een acceptabel niveau van service waar te maken. Product is na een week nog niet binnen waar de producten wel op voorraad waren.
KlantenserviceDoorloptijd van reacties is extreem langzaam zelfs voor deze tijden meerdere dagen moeten wachten op een reactie. Toen deze eenmaal kwam werd het duidelijk dat mijn mail niet goed doorgelezen was en er een standaard reactie op gestuurd werd. Een lange doorlooptijd had ik geaccepteerd als er daadwerkelijk een bevredigend antwoord werd gestuurd. Nu heb ik een mail terug moeten sturen met dezelfde informatie als in de originele mail stond en mag ik weer meerdere dagen wachten op reactie.