Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Een aantal verschillende producten uitgezocht in de pricewatch die allemaal binnen 24 uur geleverd konden worden. Megekko stond bovenaan het lijstje waar dit kon en voor de laagste prijs. Bestellen ging snel en zoals op pricewatch stond kreeg ik voor de betaling al te verwachting dat het de volgende dag geleverd zou worden. Prima winkel, geen gedoe!

Zoals belooft, de spullen de volgende dag geleverd. Netjes op de hoogte gehouden gedurende de hele bestelling.

Een paar dagen na levering een vraag gesteld over een actie van Nvidia die opeens in het leven was geroepen ivm een gratis game. Na een vraag of dit ook voor mij gold, kreeg ik ook gelijk een code.

Heb recent een moederbord besteld bij Megekko.
Het was voor een skylake PC en Megekko had een leuk moederbord op voorraad.

Verzenden ging erg snel, op zondag besteld en dinsdag in huis. Dat was echt perfect!
Helaas kwam ik er achter dat de doos van mijn moederbord al geopend was, en ik was al direct sceptisch over het moederbord... ik dacht dat het waarschijnlijk DOA was en dat de socket pins een klein beetje verbogen zijn (wat vaak voorkomt).

Direct klantenservice hierover geïnformeerd en raadden een RMA aan, terwijl ik zei dat ik alleen had geconstateerd dat het pakket al geopend aankwam, en er nog niks verkeerd hoeft te zijn. Dus dat vond ik wel een beetje te ver gaan. Maar het antwoord was snel en duidelijk en geen copy&paste bericht, dus ze helpen je wanneer iets verkeerd gaat.
Ook zeiden ze dat het direct van de distribiteur kwam en nooit eerder verkocht was.

TL;DR
Het leek eng, maar het moederbord werkte gewoon naar toebehoren!

Bestellen was eenvoudig en het proces verliep goed. RMA is erg slecht afgehandeld en afgedaan als bottleneck. Prijzen zijn gemiddeld.

Levering een aantal keer een dag vertraagd bij Megekko zelf. Acceptabel

Een RMA van een videokaart werd afgedaan als bottleneck terwijl dat gegarandeerd niet het geval is aangezien het bij vele andere mensen getest is en geen problemen opleverde in dezelfde opstelling. Ook duurt het proces erg lang.

Bestelling was makkelijk geplaatst. echter had ik verkeerd gekeken omtrent de levertijd en zou ik de spullen na het weekend krijgen terwijl ik het tijdens het weekend al nodig had. De klantenservice was echter goed wakker en stelde mij op de hoogte van de onmogelijkheid te spullen gezamenlijk te leveren op de door mij gekozen dag. uiteindelijk via de e-mail tot 22:00 nog contact met ze gehad en een ander moederbord uitgekozen wat een paar euro duurder was, wat toen gebeurde verbaast mij nu nog steeds! Megekko stuurde het pakket ALVAST af zonder dat ik het meerprijs verschil had over gemaakt! op goed vertrouwen deden zij dat! vanzelfsprekend heb ik de betaling verricht zodra deze klaar stond (de volgende dag) het ging maar om nog geen 8 euro maar toch! ik vind het super service!!!!

ondanks mijn scheel kijken toch op tijd mijn spullen!!!

tot 22:00 nog mogelijkheid tot mail contact. denken goed met je mee en ZEER snelle e-mail reacties! simpelweg de beste online shopping ervaring die ik ooit heb gehad.

De website kan overzichtelijker, maar ze hebben een groot assortiment en de prijsstelling is uitstekend. Ze rekenen dan wel verzendkosten, maar zeker wanneer je meerdere artikelen bestelt ben je al snel goedkoper uit dan bij de meeste andere aanbieders.

Medewerkers van Megekko hebben zich in allerlei bochten gewrongen om mijn bestelling tot volle tevredenheid bij mij thuis te krijgen. Above and beyond the call of duty. Tevens waren de artikelen zeer goed verpakt. Belangrijke toevoeging : ik heb nooit veel haast en ben het gewend dat levertijden niet altijd overeenkomen met wat een bedrijf belooft. Ik maak me hier dan ook niet druk om.

Ik had vooraf wat bedenkingen, aangezien Megekko niet telefonisch te bereiken is, maar er wordt zeer adequaat op mails gereageerd en er was de medewerkers zeer veel aangelegen om mijn bestelling tot volle tevredenheid te leveren. Er waren geen mankementen, dus over eventuele RMA afhandelingen kan ik niets zinnigs zeggen.

Het kopen zelf ging op zich prima, bevestiging via de mail, so far so good, niks mis mee tot nu toe

Kreeg direct na het bestellen een mail met de bevestiging zoals het hoort. had speciaal voor megekko gekozen vanwege de 1 dag levering, ondanks dat deze duurder was. Volgende dag nog steeds geen track & trace code of iets gekregen, hierna dus zelf een mail gestuurd. Bleek dat er iets mis was gegaan en het product toch niet vandaag bij mij zou zijn.

Nadat het product dus zonder het te laten weten niet naar mij verzonden is de dag erna, direct teruggemaild dat ik het erg vervelend vond en speciaal voor Megekko had gekozen hiervoor. Megekko heeft kort na deze review contact opgenomen, en heeft het hele verhaal uitgelegd. Verder zijn zij zo vriendelijk geweest om door de vertraging mij tegemoet te komen door de verzendkosten terug te storten. Mede dankzij de snelle reactie telkens is de rating aangepast.

Megekko adverteert met " Vandaag voor 22:30 besteld, morgen in huis". In praktijk betekent dit dat de levering op de leverdatum zelf uitgesteld wordt een week. En na die week wordt het stil... Ik voel me bedonderd

Navraag via e-mail (ze hebben geen telefoon) leverde wél direct een reactie. Maar helaas geen betere oplossing dan 'wij hebben ook geen controle over de levering van onze producten, wacht nog maar even af.' Dus op dit vlak in elk geval snélle slechte service.

Website is overzichtelijk, scherpe prijzen.
Heb een compleet systeem besteld, op website was alles op voorraad dwz volgende dag in huis mits voor 22:30 besteld. Puntje bij paaltje geheugen niet op voorraad werd dus nog een dag later.
Na alles in huis te hebben begonnen met bouwen, systeem bootte niet gebeurde 0,0.
Bleek moederbord defect(pinnen krom bij ontvangst retourteam megekko, terwijl ik fotoos had gemaakt op moment van verzending met onbeschadigde pinnen!) en het geheugen ook, kan dus zelf opdraaien voor de verzendkosten.

Levertijd niet conform ivm voorraadverschil.
Verpakking was ook niet echt je van het, producten op de bodem van de doos te dreunen, en daarboven alles prachtig opvullen met luchtzakjes.

Aftersales is gewoon slecht, soms lange wachttijd met email. (enigste contactmiddel)

Heb veel gezeik gehad met mijn bestelling(heel lang verhaal) heb totaal 4 x 6,95 verzendkosten moeten betalen om alles werkend in huis te krijgen.
Wel heb ik op email een bevestiging gekregen dat ik 5,75 terugkrijg??

Heb geen zin meer om de rest terug te verhalen, ben er helemaal klaar mee.

Voor mij iig de allerlaatste keer geweest, volgende keer weer lekker bij Azerty oid.

De prijzen zijn scherp (exclusief verzendkosten) maar daar blijft het bij jammergenoeg.

Ps Hulde voor Ruud ivm kostenloze assemblage processor icm biosupgrade !

Duidelijke en vrij overzichtelijke webshop, al vaker bij besteld wat altijd goed gaat.

Ditmaal weer een compleet systeem besteld incl wat losse accesoires, Aangezien ik op 31-12-2015 plots een bestelling moest plaatsen en er ook gemeld werd: voor 17:00 besteld 2 januari in huis (uiteraard indien op voorraad) was dat mede reden om daar weer wat te bestellen. Hierin laat de shop echter een steekje vallen: Ondanks dat producten "op voorraad (dag)" zijn, zijn ze dit in werkelijkheid dus niet, de artikelen waren uiteindelijk op 5-1 binnengekomen. Geen enorme ramp, maar vermeldt dit duidelijker bij de site (Bijvoorbeeld levertijd 1-2 of 2-3 dagen met een groen kleurtje)

Al met al een prima en goedkope zaak, maar er kunnen eventueel best puntjes vebeterd worden

De zending werd op 6-1 bezorgd op het alternatieve bezorgadres (Zie paragraaf Klantenservice voor meer details hierover).
Helaas geen verzendbevestiging gekregen, dus kwam er uiteindelijk achter dat het bezorgd was door een mailje van iemand die daar aanwezig was.

Ik wilde, omdat de levering toch niet op 2-1 geleverd zou (kunnen) worden, het aflever adres veranderen.
Ik kon helaas geen telefoonnummer op de site vinden, alleen contact via de mail was mogelijk, wel een beetje jammer.

Via mail contact opgenomen om het adres te veranderen en dit was "onder hoge uitzondering" mogelijk. Persoonlijk vind ik dat wel een beetje raar, ja je werkt natuurlijk het liefst met geautomatiseerde orders, maar een wijziging in afleveradres zou toch gewoon mogelijk moeten zijn zolang er nog gewacht wordt op producten. Persoonlijk vind ik dat daar nog wel wat verbeterd kan worden.

Desalniettemin kreeg ik dus wel vrij vlot een vriendelijk mailtje terug en is uiteindelijk het adres aangepast. Het was wel duidelijk dat hierdoor de order raar ging doen: op 11-1 kreeg ik nog steeds status mailtjes dat alle onderdelen van mijn order beschikbaar waren, de order stond ook nog op status "Bestelling ontvangen" in het orderoverzicht op de site.

Goede Duidelijke site met redelijke lage prijzen . Bij de meeste producten een vrij korte levertijd. ik heb tot nu toe alles voor mijn Computer besteld bij megekko en ik zal dit ook blijfen doen

Verzending was zoals het hoort , de dag die aangegeven werd wanneer ik het zou ontvangen was ook correct . Niks op aan te merken

De Klantenservice van megekko is een van de redenen dat ik bij megekko mijn spullen blijf bestellen . Als ik een vraag heb of een probleem word ik gelijk te woord gestaan door iemand van de klantenservice, oftewel een geweldige klanten service

Een nette en overzichtelijke site, niet te veel poespas, gewoon de informatie die je zoekt duidelijk in beeld.

Verzending gaat via PostNL. Bestellingen worden netjes verpakt, met voldoende verpakkingsmateriaal.

Helaas is er bij PostNL iets gruwelijk misgegaan met de doos waar mijn nieuwe behuizing in zat. Toen ik getekend had en de doos eenmaal binnen had zag ik pas dat er een aantal deuken in zaten, en op meerdere plekken het karton gescheurd was.

Na de behuizing uit de doos gehaald te hebben zag ik dat het piepschuim meerdere scheuren had, en op een paar plekken zelfs helemaal afgebroken was.
Aan de hand van de hoeveelheid scheuren en breuken in het piepschuim heb ik het idee dat iemand met de doos heeft lopen gooien.
En het lijkt alsof er daarna een andere doos met de punt tegen aan geknald is.

Helaas bleek nadat ik het piepschuim los had gehaald dat de behuizing zelf ook een flinke knal heeft gehad. Er zat een deuk in en de verf was er van af. Ook kwamen er wat stukjes van een afgebroken popnagel mee uit het plastic.

5 sterren voor de verzending van de processorkoeler die ik had besteld, die netjes verpakt was met genoeg vulmateriaal.

1 ster voor PostNL die vreemde dingen heeft uitgespookt met de doos van mijn behuizing, ik heb ondertussen ook een klacht bij PostNL ingediend, en ze gaan hier melding van maken.

Nadat ik de schade zoals hier boven beschreven had gezien moest ik helaas weg naar een afspraak.

Toen ik thuis kwam heb ik foto's gemaakt en een mail gestuurd naar Megekko, dit was rond 18:00.
Ik had verwacht dat ik de volgende dag pas een antwoord zou krijgen, maar tot mijn verbazing kreeg ik een uurtje later al een antwoord met uitleg en een link naar hun systeem om een retourverzoek aan te vragen.

Ik heb direct een retourverzoek aangemaakt.
Daarna heb ik meteen gereageerd op hun mail, met de vraag of ik zelf een verzendlabel moest regelen bij PostNL of dat dat vanuit hun geleverd word.

Kort na mijn mail kreeg ik een mailtje dat de retouraanvraag goedgekeurd was, en een paar minuten daarna kreeg ik een antwoord op mijn vraag over het verzendlabel.

Het verzendlabel moet je helaas zelf regelen, maar je kunt het geld daarvan terug krijgen als je het verzendbewijs naar ze mailt.

Ik kreeg daarbij ook een aanbod om 20% korting te krijgen op de behuizing, en de behuizing dan niet retour te sturen. Dit zodat ik toch verder kon met mijn pc.
Helaas zat de beschadiging redelijk in het zicht en ik heb dus besloten om de behuizing toch retour te sturen.

Aangezien ik had gezien dat ze nog maar 1 zo'n behuizing op voorraad hadden, en hun leverancier er helemaal geen meer had heb ik gevraagd of ze die behuizing alvast naar mij konden opsturen zodat ik de volgende dag alvast verder kon met mijn pc, en ik de beschadigde behuizing dan die dag retour kon sturen.

Dit was helaas niet mogelijk, tenzij ik de behuizing zelf zou bestellen, dan konden ze het aankoopbedrag van de beschadigde behuizing terugstorten nadat ze die hadden ontvangen.

Aangezien ik toch wel graag verder wilde met mijn pc heb ik die behuizing besteld. Gelukkig wilden ze voor mij een uitzondering maken zodat ik geen verzendkosten hoefde te betalen, aangezien ik bij mijn originele bestelling wegens een actie op een ander product ook geen verzendkosten hoefde te betalen.

De behuizing is zojuist verzonden. Nu maar hopen dat deze de reis wel overleefd.

Na mijn eerste mail die na een uur werd beantwoord heeft er tussen elke mail maximaal 20 minuten gezeten. De laatste mail werd verzonden om 20:49, en over het hele proces heeft dezelfde persoon mij geholpen.

Al met al een fijne ervaring met de klantenservice van Megekko. Zij zijn ook maar afhankelijk van hoe PostNL omgaat met pakketten, maar ze proberen in ieder geval met je mee te denken, en werken naar een oplossing toe.

Duidelijke webwinkel, uitstekende snelle service, afspraken worden nagekomen. Ook wel eens wat moeten retourneren, was geen probleem, wel jammer dat dit niet naar een antwoordnummer kan. De prijzen bij Megekko zijn aan de andere kant ook zodanig scherp dat ik dat ook wel begrijp. Altijd snelle verzending en goede verpakking. Ik heb al tientallen orders geplaatst en ben een trouwe, tevreden klant.

Goed verpakt!

Snel antwoord per e-mail.

Goede webshop met veel artikelen op voorraad. Lage prijs komt door een aantal keuzes (geen telefonisch contact mogelijk, geen fysieke winkel) die gemaakt zijn door de organisatie. Als je hier geen problemen mee hebt is het een goede winkel om je IT gerelateerde producten te bestellen.

Wegens nieuwjaar zou de verzending later plaatsvinden (zaterdags). Dit was duidelijk aangegeven op de website en zodoende heb ik de bestelling ook zaterdag mogen ontvangen.

De ventilator van de voeding was defect en moest dus omgeruild worden. Geen probleem, een retour aangevraagd en geaccepteerd. Wegens studieredenen gevraagd of ik het product op kantoor kon ruilen en dit was geen probleem.Heb nu weer een werkende voeding bedankt!

Onlangs mijn nieuwe PC samengesteld via de pricewatch en deze jongens zitten eigenlijk altijd in de top 3 qua prijs en beschikbaarheid. Mijn voorkeur gaat toch altijd uit naar alles in 1 keer bestellen. Ik ben wederom niet teleurgesteld.

Spullen worden super verpakt en snel verzonden. Enige verbeterpuntje zou het laten vervallen van de verzendkosten zijn bij duurdere bestellingen.

Er was bij mij wat onduidelijkheid over de koeler i.c.m. de nieuwe Skylake processoren. De benodigde extra's werden netjes in de doos van het moederbord bijgevoegd. De reactie was vlot en het antwoord bevredigend.

Duidelijke, overzichtelijke webshop, met een ontzettend diep en breed assortiment. Megekko werkt met variabele prijzen gedurende de dag. Dit bemerkte ik toen het moederbord dat ik 's morgens in de winkelmand plaatste, tegen het middaguur met 6 euro was verhoogd. Twee uur later was de prijs nogmaals verhoogd met 6 euro. Bestelprocedure was duidelijk en simpel. Ik kreeg alleen geen mail nadat mijn bestelling was verzonden, ik kreeg uiteraard wel een Track en Trace code. Levering was binnen een dag (!) en zonder problemen.

- Geen mail na verzending, maar wel T&T code
- Supersnelle levering
- Verpakking was prima
- Onbeschadigde dozen

Ik heb afgelopen jaar een aantal bestelling gedaan bij Megekko.nl en de bestelling waren zeer snel geleverd.

Bij de kast die ik heb (Sharkoon Mask) was de frontaudio defect en hoewel deze kast nietmeer in de verkoop is, kon ik een kast voor dezelde prijs uitkiezen.

Omdat ik deze Sharkoon Mask erg goed vond, heb ik dat ze gemaild en ze zijn toen met de leverancier van Sharkoon in contact gegaan om een nieuwe front audio module te bestellen en deze hebben ze in de kast ingebouwd. Dus het werkt weer perfect.

Omdat het even wachten was op de antwoorden van de leverancier, hielden ze mij goed per email op de hoogte hoe het ervoor staat kwa levering van die frontaudio module. Vandaag is m'n kast gerepareerd en terug opgestuurd naar mij.

Goed werk, zeer goede service van het team Megekko!

Niet alleen de prijzen van de apparatuur zijn bij Megekko scherp geprijst maar ook de levertijden en de service is zeer goed!

Bij 7 webwinkels producten besteld die op voorraad waren en de volgende dag leverden, alle 6 leverden de volgende dag behalve Megekko. Verder moet je opletten dat je de retourkosten zelf betaalt, en Megekko je wettelijk bepaalde herroepingsrecht 'goed' moet keuren d.m.v. een formulier.

Bij 7 webwinkels producten besteld die op voorraad waren en de volgende dag leverden, alle 6 leverden de volgende dag behalve Megekko. Oh, voordeel is wel dat je GRATIS VERZENDING hebt... boven de 750 EURO........

Bij een mail met de vraag waar mijn bestelde producten bleven kreeg ik antwoord dat ik zelf heb opgegeven dat ik ze een dag later afgeleverd wilde hebben. Dit heb ik niet gedaan. Beetje raar, verder ook geen reactie meer op gekregen. Het is wel balen als je bijna alle componenten van je nieuwe systeem binnen hebt (6 van de 7 webshops leverden op tijd!), behalve datgene van Megekko.

Ook balen als je een product wil terugsturen bij deze webshop. Want je moet eerst een heel formulier invullen, en vervolgens moet een medewerker het 'goedkeuren'. Dan denk je, oh misschien kan het product dan gratis terug dat ze het goedkeuren. Maar dat betaal je dus mooi zelf. Zulk soort formuliertjes zijn naar mijn mening om het retourneren te bemoeilijken, en horen niet bij een goede webshop.

Vrijdag besteld volgende dag in huis. zeer netjes verlopen en volgens planning TOP!!!!! ga zo door

netjes en zeer goed verpakt

Voorraad op site is niet betrouwbaar! Op 16 dec alle componenten voor een compleet systeem (1200 euro) besteld. Alles was leverbaar, behalve moederbord dat zou een dag later beschikbaar zijn. Systeem werd niet tijdig geleverd, ondanks toezegging via mail. Vervolgens telkens uitstel en uiteindelijk een week later pas geleverd. Had speciaal vrij genomen voor assemblage.

Spullen zijn op zich goed verpakt. Alleen pc behuizing in originele verpakking ipv in een extra neutrale doos. Helaas alles te laat verzonden en geen deelleveringen mogelijk.

Een dag na bestelling een mail dat alles later geleverd zou worden ipv op afgesproken dag. Na wat heen en weer mailen toezegging voor levering. Helaas toch weer opnieuw uitstel. Uiteindelijk werden de spullen een week na bestelling pas afgeleverd. Had speciaal vrij genomen voor assemblage na de toezegging van klantenservice. Klantenservice alleen via mail bereikbaar en niet op zaterdag. Toezeggingen zijn niet betrouwbaar.

In eerste instantie lijkt het een prima webshop, goedkoop en duidelijk. Maar de wijze waarop de klantenservice opereert is niet meer van deze tijd (zie onderdeel klantenservice)

Verzending ging goed. Goede status updates en bezorging was op tijd. Wijze van inpakken was enigszins bijzonder (al het schokabsorberende materiaal aan één zijde, producten tegen de wand van de verpakking) maar dat kan nog gebeuren.

Vanochtend is tijdens het loskoppelen van mijn videokaart het PCI-E slot losgeraakt. Hierbij de juiste procedure gevolgd, palletje los, kast op zijn kant zodat de videokaart naar boven wijst, etc). Desondanks schiet het PCI-E slot uit het moederbord en buigen er enkele pinnetjes. Mijn eerste gedachte: dat moet een productiefout zijn, in al die jaren assemblage en demontage is dit nog nooit gebeurd.

Megekko een reparatieverzoek gestuurd en dan begint het. Zonder enige navraag concludeert de klantenservice dat ik het kapot heb gemaakt door ondeugdelijk gebruik. Ik heb schijnbaar niet de procedure gevolgd, daardoor is er geen garantie mogelijk, eigen schuld dikke bult. Het gaat mij daarbij niet om het geld of wiens schuld het is (wel geen garantie), maar dat er geen vorm van sympathie of oplossend vermogen schijnt te zijn. Ik ben stom, niet hun probleem, etc.

Zo blijkt maar weer: goedkoop = duurkoop en Megekko is wat dat betreft een ordinaire dozenschuiver waar je wellicht een paar euro goedkoper uit bent, maar verwacht dan ook niet te veel als het niet goed gaat.

Update: Na wat mailcontact heb ik de waardering aangepast van waardeloos naar slecht. Uiteindelijk blijkt men wel mee te willen denken, maar het komt niet vanzelf. Iets meer meedenken en sympathie mag wel.

ps: De reddende engel blijkt MSI te zijn, zij erkennen dat een PCI-E cover niet zomaar los mag komen en ik mag het mobo omruilen. Gerechtigheid! :)

Scorekaart voor Megekko