Gebruikers over webshop Megekko
Review toevoegenBij Megekko een aantal pc onderdelen gekocht. De site gaf me voldoende informatie, ik kon eenvoudig betalen en had alles volgens afspraak de volgende dag in huis. Met de klantenservice heb ik geen ervaring.
De webshop is redelijk overzichtelijk, en als je weet wat je zoekt zul je het er redelijk snel vinden.. Maar an sich, bij welke webshop is dat vandaag de dag niet?
I built my new pc with the components I bought from Megekko and I am very satisfied with the support I got from them. They have the best prices as well. Thanks Megekko team.
Webwinkel is redelijk overzichtelijk - beetje druk omdat ze meerdere afdelingen hebben en niet aleen PC gericht zijn, ik heb veel gebruik gemaakt van de Zoek functie en die werkt beter als bij sommige andere winkels waar soms echt de meest nutteloze items tevoorschijn komen en je nog bezig bent met het zoeken tussen de zoekresultaten.
Ik heb een compleet systeem besteld - behalve HDD's want die neem ik grotendeels over van mijn Mac Pro.
Alles snel verzonden en ook netjes een Track & Trace nummertje erbij om het te volgen, dik in orde.
Ik was een beetje bang om mijn eerste bestelling bij Megekko te plaatsen n.a.v sommige gebruikers reviews, maar ik zal zeker weer bij ze bestellen!
Gister middag besteld, vandaag in huis!
De verpakking was prima in orde, kan altijd beter, maar alles was goed ingepakt in een doos en daar bovenop en tussen de dozen in een lading lucht kussentjes.
De kast kwam gewoon los in zijn eigen doos erbij (vind ik persoonlijk prima), en was ook netjes nog eens dicht geplakt met Megekko tape.
Mijn ervaring met Megekko is in ieder geval uitstekend, geen DOA of gebruikte(?) items wat ik ook ergens gelezen heb.
Van de klantenservice nog geen gebruik gemaakt, dus daar kan ik niet over oordelen.
Een nette site waar je producten voor een lage prijs kan krijgen. Alleen het zoeken werkt wat minder goed dan verwacht.
VerzendingHad de bestelling volgende werkdag in huis.
KlantenserviceKreeg binnen een aantal uur netjes antwoord op mijn mail.
Voor mij een nieuwe distributeur die prima in orde is. Lekker simpele site die prima in elkaar steekt, uitstekende klantenservice en duidelijke levertijden.
In mijn geval wou ik een product omwisselen nadat ik mijn order had geplaatst, dit bleek geen probleem te zijn. Een dikke pluim hiervoor naar Megekko toe, zeker omdat mijn bestelling een cadeau was voor een maat van mij.
Levertijd was duidelijk op de website vermeld en het product kwam op de beloofde dag aan met PostNL. Ook krijgt de klant een Track&Trace code erbij. In tegenstelling tot sommige webshops worden er wel verzendkosten gerekend, ongeacht het totaalbedrag. Maar omdat de meeste producten van Megekko prima geprijsd zijn is dit in mijn ogen geen groot probleem.
KlantenserviceErg vriendelijk en duidelijk te woord gestaan over de mail. Reageer tijd was altijd binnen de 3 uur.
Na 2 andere bestellingen geplaatst te hebben ben ik een stuk minder enthousiast. Nog even snel een product toevoegen kan blijkbaar niet meer, en klantenservice ben ik ook niet warm van. Niet alleen kan je niet even telefonisch contact opnemen, maar over de mail wordt je probleem niet serieus genomen of wordt je mail compleet genegeerd.
Prijzen zijn prima en levertijden (over het algemeen) ook. Maar ik bestel liever bij bijv. Afuture.
Producten waren allen goed op te zoeken en te selecteren. Erg veel aanvullende info en linkjes naar de fabrikant. Zelfs soms een handleiding in PDF.
VerzendingLevering was nog sneller dan verwacht!
1 product lag nog bij de leverancier en zou binnen 5 dagen binnenkomen. Product kwam al binnen 2 dagen en ik kreeg een dagelijkse update van mijn bestelling dat deze compleet op voorraad lag. Na een mail met Megekko kreeg ik de bestelde producten 5 DAGEN EERDER!
Topservice!
De volgende bestelling wederom bij jullie!
Zeer snel en vriendelijke klantenservice.
Mijn vragen werden snel beantwoord en ook nog eens opgevolgd!
Een nieuwe vaste klant erbij!
De site is goed overzichtelijk. Bij de bestelling word je goed op de hoogte gehouden. Daarnaast zijn de producten netjes geprijsd.
VerzendingDe producten worden goed verzonden en netjes verpakt. Ook wordt je goed op de hoogte gehouden wanneer de producten verzonden worden en krijg je netjes een Track and Trace code gestuurd via de mail.
KlantenserviceMijn geplaatste bestelling zou later verstuurd worden omdat producten niet direct op voorraad waren. In de tussentijd had de winkel mij een actiecode opgestuurd voor gratis verzending. Deze actiecode kon achteraf niet toegevoegd worden. Na miscommunicatie in het mailcontact heb ik toch de verzending gratis gekregen. Dit is mij later gecrediteerd.
Het moederbord bleek achteraf niet te werken. Deze voor RMA opgestuurd en is na een aantal dagen netjes vervangen door de winkel. De verzendkosten die ik heb moeten maken, werden niet automatisch vergoed. Hier heb ik per mail om gevraagd en hier werd niet moeilijk over gedaan om dit alsnog te crediteren.
Wat dat betreft is het een erg eerlijke winkel die klantenservice hoog in het vaandel heeft staan.
Bestelling makkelijk te plaatsen, direct een bevestiging van de bestelling met de belofte levering morgen. Maar toen was het stil. Zelf 2 maal gemaild met de vraag of het in orde ging komen. Op de tweede mail snel antwoord met de mededeling dat door een bug de bestelling een dag later binnenkomt. Verder mail verkeer heel erg snel, jammer dat ik eerst zelf diende te mailen.
VerzendingGoede verpakking.
het was tijd voor een nieuwe pc, dus een paar onderdelen bij deze webshop besteld.
ik heb al eerder voor anderen daar besteld, maar nog nooit voor mezelf.
de webshop is goed overzichtelijk, makkelijk om te gebruiken. bestellen kon via ideal, dus dat ging ook prima.
levering was snel, op tijd en goed verpakt. niks op aan te merken.
Klantenserviceik kreeg bepaalde software niet geinstalleerd die meegeleverd was bij het moederbord (licentie was geblokkeerd),
de webshop is alleen per mail te bereiken, dus rond 4u smiddags mailtje verstuurd naar de webshop tot mijn verbazing al binnen 2 uur antwoord!
na wat mailwisselingen het schijfje opgestuurd en 2 dagen later lag de replacement op de mat. helaas probleem niet verholpen, zal toch bij asus liggen.
verder was de support vriendelijk en duidelijk, het snelle antwoord op de emails makes up voor het gebrek aan telefonisch contact
Via de website heb ik een complete PC (in onderdelen) besteld.
Alle onderdelen waren op voorraad (sommige bij de leverancier vandaar dat er een aantal dagen nodig was.
Reeds de volgende dag een mail waarin bevestigd werd dat e.e.a. op voorraad was.
Vier uur later krijg ik een mail waarin staat dat 1 onderdeel niet op voorraad is, maar men nog steeds voornemens is om de afgesproken leverdatum te handhaven.
Vanaf dat moment blijft het stil.
De avond voor de leverdatum stuur ik daarom maar eens een mail, met daarin het verzoek om e.e.a. nogmaals te bevestigen.
Hier wordt niet op gereageerd, wat mij ertoe bewoog om rond 12:00 uur(op de leverdatum zelf), nogmaals om een bevestiging te verzoeken.
Ook hier wederom geen reactie.
Nou werk ik in de buurt van Megekko, en stap dus vervolgens in de auto om polshoogte te nemen.
Daar aangekomen word ik allervriendelijkst ontvangen, en na enig speurwerk weet men mij te vertellen dat alles inmiddels is binnengekomen en dat e.e.a. pas de volgende dag geleverd zou worden.
Na enig doorvragen is men echter wel bereid om e.e.a. voor mij in te pakken, zodat ik het (na een half uurtje wachten) kan meenemen. (Waarvoor mijn dank).
Als ik ze vervolgens verzoek om de in rekening gebrachte verzendkosten terug te storten, slaat de sfeer om, en krijg ik te horen dat men wel tijd heeft gestopt in het inpakken van mijn pakket !
Wat mij betreft een non-issue: Het pakket moest sowieso ingepakt worden. En de dienst verzenden hebben ze vervolgens niet geleverd, maar wel betaald gekregen. (en dan vergeet ik maar even het feit dat mijn auto ook niet op water rijd)….
Laat ik voorzichtig stellen dat ik me niet kan vinden in de redenatie dat ik moet betalen voor een dienst die zij door eigen toedoen niet hebben geleverd.
Update 28-09-2015: mede n.a.v. deze review heeft Megekko de verzendkosten inmiddels teruggestort.
Jammer dat het op deze manier moest, maar uiteindelijk is de fout dus rechtgezet.
Al een aantal keren zaken besteld bij Megekko, losse onderdelen en ook voor aanzienlijke bedragen. Werden allemaal erg snel verzonden (gewoon zoals levertijd aangaf), deze webshop heeft hun zaakjes wat mij betreft goed op orde.
VerzendingSnel verzonden, zoals het hoort. Prima verpakt. 100 punten.
KlantenserviceIn tegenstelling tot sommige andere ervaringen heb ik niets dan lof voor de aftersales. Alhoewel ik de indruk heb dat Megekko vaker DOA artikelen verstuurt dan andere webshops (kan gewoon pech zijn) is de aftersales/garantieverlening super. Wel op eigen kosten verzenden, dat is jammer, maar toch, beter dat dan met kapotte troep blijven zitten.
Ook hier 100 punten voor Megekko.
Spullen zijn makkelijk te vinden op de site.
Je kunt zien of spullen op voorraad zijn.
Vandaag besteld, morgen in huis, belooft veel goeds.
Alles loopt soepeltjes, totdat ....
Woensdag 16/9 een laptop + tas + muis besteld. Samen bijna 1600 euro. Alles zou op voorraad zijn. Dus levering de volgende dag moest mogelijk zijn, zoals op de website wordt beweerd.
Maar op 17/9 geen spullen. Wel een email met de bevestiging dat de spullen op voorraad zijn en dat men ernaar streeft deze op 23/9 (!!!) te bezorgen. Een week na bestellen dus.
Op 18/9 komt er een mail binnen met de mededeling dat de laptop niet (meer) kan worden geleverd.
Er wordt wel een alternatief aangeboden: een 15 inch ipv een 17 inch en 12 GB geheugen ipv 16, maar wel voor dezelfde prijs.
Ik heb direkt gereageerd dat ik de centen zo snel mogelijk terug wil hebben en dat ik er niet meer terug kom, omdat ik deze gang van zaken geen stijl vind.
Antwoord moet nog komen.
Niets aan service genoten, dus waardeloos.
Bij andere beoordelingen staat dat men binnen een half uur reageert. Mooi niet dus.
Update:
Op 21/9 bericht van de klantenservice: "dat de laptop niet leverbaar is, is iets waar helaas niets aan is te veranderen". OK.
7 minuten later komt er een bericht dat er sprake is van miscommunicatie bij de afdeling inkoop die meldde dat er geen laptop was, terwijl die dus wel in het magazijn stond.
Men bood aan om de spullen alsnog op te sturen en er een gratis game bij te doen.
Nu ben ik geen gamer en had ondertussen niet stil gezeten. Ik heb een betere laptop gevonden voor 100 euro minder, die Megekko niet levert. Dus de klandizie gaat ergens anders heen.
Er werd beloofd dat het geld met spoed zal worden teruggestort. We zullen zien.
Voor de vriendelijke toon van de emails en het gedane aanbod heb ik het oordeel voor de klantenservice verhoogd van waardeloos naar voldoende.
Megekko kwam als goedkoopste winkel uit de bus rollen voor de onderdelen die ik nodig had voor mijn pc dus daar heb ik besteld.
VerzendingDag na bestelling waren alle onderdelen al binnen! Top!
Onderdelen woensdagavond besteld, twee onderdelen hadden enige dagen levertijd waarvan de CPU koeler 2 en het RAM geheugen 3. Volgens de planning zouden ze zaterdag binnen komen en ik werd dagelijks op de hoogte gesteld van de stand van zaken.
VerzendingDe producten kwamen zoals aangegeven ook op zaterdag binnen, 1 minuut voor het einde van het tijdsvak van 15:00 tot 17:00 (maar dat is aan PostNL te wijten).
KlantenserviceGezien ik het pakket alleen in het weekend kon ontvangen en niet doordeweeks heb ik de klantenservice een aantal keren aangeschreven mochten de producten die niet voorradig waren niet op tijd binnen komen. Hierop kreeg ik iedere keer binnen een half uur antwoord, netjes en direct.
had bijna alle onderdelen voor mijn pc hier besteld. snel en eenvoudig met ideal afgehandeld en binnen aantal minuten bevestigings email ontvangen. Nu hopen dat alles goed in orde is en niet met de klantenservice hoeft te bemoeien als ik zo de verhalen van andere tweakers en mensen over de internet lees. Ik zal de klantenservice sectie updaten, mocht er iets gebeuren(hopelijk niet).
VerzendingOp zaterdag besteld, maandag email gekregen dat het verzonden is, en op dinsdag volgens schema aangekomen.
Heb hier nu meer dan 5 keer besteld. Weinig problemen
Een van de bestellingen duurde langer dan verwacht, kreeg ook geen email over de rede.
Vriend heeft hetzelfde gehad.
Website is netjes en ontzettend fijn mee te werken. Grappige fotos.
Prijzen zijn ontzettend scherp, je bespaart best veel.
Hoor echter wel een paar sclechte verhalen. Je kan geluk of pech hebben, ik heb tot nu toe altijd geluk gehad.
Soms staat er bij een product "... In voorraad" (... Is dus een nummer boven 0) maar met een langere verzendtijd. Ik snal dit niet. Verzending duurt ook wel eens iets langer dan het hoort te duren.
Pakketje is heel erg netjes verpakt. Heel veel luchtzakjes en heb nog nooit iets beschadigds gezien.
Heb tot nu toe nog nooit een probleem mee gehad. Heb al eens willen ruilen (r7 260x had maar 3 outputs waar er 4 nofig waren) en dat werdt binnen een week afgehandeld! Ook heb ik een paar keer gemaild met vragen, meestsl binnen 1-2 dagen beantwoord.
Jammer alleen dat er geen telefoonlijn is. Zou de site zeker mijn nr 1 maken (:
Vaak gaan producten bestellen wel goed, maar een klantenservice of het leveren van gepaste service is nogal eens een "dingetje" bij sommige bedrijven...waaronder ook Megekko.
VerzendingProducten worden goed verpakt met voldoende luchtzakjes, daar is niks mis mee.
KlantenserviceWat een drama Had een hand vol onderdelen gekocht (moederbord, processor, cpu-koeler en geheugen). Keurig in elkaar gezet, iets wat ik al jaren doe, maar na een week begint het het systeem te etteren met BSOD's. Na wat speurwerk op google moet dit iets zijn met een gecrashte gpu driver.
Via t forum hier kwam ik er niet uit dus contact gezocht met Megekko. Helaas hebben ze geen telefoon dus alles via de mail, dit ging redelijk vlot. RMA aangevraagd en Moederbord verstuurd. Wel zelf betalen, das een beetje jammer.
Drie dagen later krijg ik vaag mailtje dat er pinnen van de socket zijn verbogen, daar ik er zeker van ben dat dit niet het geval was toen ik deze nog in mijn bezit had. Deze mail was ook wat vaag, er misten woorden, geen duidelijke omschrijving en niet in een duidelijke stijlopmaak van Megekko.
Weggegooid geld. Er valt ook niks te regelen en je moet er dan maar van uit gaan dat je t zelf hebt gedaan. Ik ben er heilig van overtuigd dat zij mn moederbord hebben verkloot.
Doei en nooit meer bestellen.
De site van Megekko is volledig en helder: goede informatievoorziening en makkelijk te gebruiken filters. Ze hadden alle producten die ik wilde hebben op voorraad en was de volgende dag geleverd. Op deze wijze heb ik nu al twee keer binnen een dag een nieuwe computer kunnen bouwen zonder problemen. Producten werden naar mijn mening ook voldoende beschermd geleverd en vertoonden geen gebreken. Over service kan ik niks zeggen, daar heb ik gelukkig geen gebruik van hoeven maken.
Producten waren allemaal op voorraad en de bestelling verliep soepel en makkelijk, ik hoefde namelijk geen account aan te maken, wat verplicht is bij sommige webshops. Ik heb hier een SSD, moederbordje, voeding en Define R5 bestelt. Megekko bleek de goedkoopste te zijn dus heb ik hier maar besteld.
Ik heb hier een goede ervaring aan overgehouden en zal in de toekomst graag weer iets bij Megekko willen kopen.
Op dezelfde dag een track & trace nummer gekregen via email en de volgende morgen werd er geleverd met PostNL. Ik heb 2 pakketjes in ontvangst mogen nemen, het moederbord, de voeding en de SSD werden netjes verpakt in een stevige doos met voldoende bescherming. De behuizing moest het doen zonder doos, wat begrijpelijk is i.v.m.. de afmetingen. Alles binnen gekregen zonder schade.