Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Helder website. Kloppende voorraad info. Prima updates van voortgang order en verzending.

Marketing is niet mijn stijl.

Levertijd gehaald. Goed verpakt.

Ik heb op dinsdag 21 juni een NAS besteld, samen met vier schijven (3 normale HDD's en een SSD); ze waren niet de goedkoopste maar hadden wel alles in huis dat ik nodig had én, alle producten waren volgens de website voldoende op voorraad en indien voor 22.30 uur besteld zou alles de volgende dag bezorgd worden. Ik betaalde dan wel een paar tientjes meer dan wanneer ik bij verschillende webshops zou bestellen maar ik zou alles vlot en in 1 keer compleet geleverd krijgen

Aan het eind van het bestelproces bleek dat de eerste gelegenheid tot bezorging pas de 24e zou zijn omdat, in tegenstelling wat bij de voorraad stond, de SSD niet op voorraad was.

Vervolgens kreeg ik 23e een mail dat ook de datum van de 24e niet gehaald zou worden, het werd weer een dag later...

Toen op zaterdag 25 juni inderdaad alles afgeleverd werd, leek alles in orde; de bestelde NAS en harde schijven zaten in de doos; na het openen van de doos van de NAS bleek dat ín de doos van Synology niet de afgebeelde en bestelde DS415play zat, maar een DS416j(?) Kennelijk had iemand de doos geopend en een verkeerde NAS in de doos gestopt/omgewisseld.

Getracht het telefoonnummer te bellen dat wordt getoond na zoeken op Google aangezien op de site geen telefoonnummer stond. Dit 06-nummer bleek echter niet langer in gebruik te zijn bij Megekko...

Via mail en de retourprocedure uiteindelijk een retourmelding gedaan en een referentiebon gemaild gekregen; in tegenstelling tot andere webshops bleek het ook alleen slechts ter referentie te zijn en moest op eigen kosten in de retourzending voorzien worden.

In plaats van de beloofde 24-uurs levering ben ik ruim een week verder en heb nog steeds de bestelde goederen niet compleet. Megekko adverteert dan wel met mooie voorwaarden en snelle levertijden maar heeft tot op heden nog niets van deze beloftes waar gemaakt.

***UPDATE***

Nav deze review kreeg ik de volgende ochtend (donderdag) een uitgebreide mail van Niels van Megekko. Ze legden uit wat voor hun de (on)mogelijkheden waren en waarom bepaalde keuzes (geen klantenservice per telefoon) zijn gemaakt. Vwb de voorraadinformatie blijf ik van mening dat als op de site dat er voorraad is, dat ook verwachting bij de klant wekt (beloofde 24-uurs levering?) Megekko bood voor een volgende bestelling gratis verzending aan, echter daarmee heb ik nog steeds de bestelde NAS niet binnen...

Na enige mailwisseling over en weer gaf Niels aan dat donderdag de juiste NAS vanaf de leverancier bij hen geleverd zou worden en dat hij dan de volgende dag (vrijdag) bezorgd zou worden bij mij;

Echter, vervolgens kreeg ik enkele uren later een mailtje van Nico van Megekko dat ook dit weer een dag uitgesteld wordt en hij pas zaterdag bezorgd zal worden (?) Wordt vervolgd...

Tijdens bestelproces bleek ineens dat (ondanks dat alles op voorraad was tijdens het aanvinken én de bestelling op tijd gedaan werd) er niet binnen 24 uur geleverd kon worden. Vervolgens werd deze verlate bezorgdatum nog eens een dag uitgesteld.

Op mail wordt wel binnen 24 uur gereageerd. Op mijn vraag over de kosten van de retourzending wordt aangegeven dat deze terug gestort worden.

***UPDATE***

Nav de review op Tweakers heb ik de volgende ochtend een mail gekregen van Megekko; ik vind het een goede zaak dat men probeert de klant eea uit te leggen. Er zijn echter webshops waar het door een telefoonnummer makkelijker communiceren is met de klantenservice. Ook het retourproces zou op punten verbeterd/vergemakkelijkt kunnen worden. Eea overlegd met Megekko.

Prijs is goed. Verzending snel. Reageren snel op email. Rma afhandeling ben ik alleen niet blij mee, ze verwijzen je door naar de fabrikant.

Snel en goed verpakt.

Reageren snel op email, mijn ervaring is binnen een werkdag. Rma afhandeling is slecht, ze verwijzen je door naar de fabrikant.

Wederom een bestelling geplaatst bij Megekko en wederom erg tevreden! Prijzen zijn goed, levering volgens afspraak en dus snel, helemaal tevreden!

Maandag besteld, woensdag zou het geleverd worden. Vandaag is het woensdag en uiteraard geleverd!

Snelle levering.
Actuele voorraad status lijkt altijd te kloppen.
geen contact gehad met megekko zelf tot nu toe.

MIjn monitor vertoonde wat backlight bleeding in de hoeken. Dit geconstateerd en de monitor RMA aangeboden aan Megekko. Vervolgens een paar uur later ook door Megekko geconstateerd en direct omgerolen voor een ander exemplaar. Super service. Weet waar ik de volgende keer mijn elektronica ga kopen.

Zelfde dag nog!

Over de gehele bestelling, helemaal top!
Helaas was één artikel niet meer leverbaar (Niet alleen bij megekko, blijkt achteraf), dat kan gebeuren. Maar de behulpzame en meewerkende klantenservice heeft me uitstekend geholpen.

Één artikel niet leverbaar werd netjes gemeld en om 22:00 contact gehad om deze te annuleren volgende dag had ik mijn overige artikelen. Top!

Één artikel niet leverbaar, helaas kan gebeuren, in eerste instantie de hele order geannuleerd per mail. Maar omdat het uiteindelijke toch goedkoper was om bij twee winkels te bestellen, mail terug gestuurd rond 22:00 uur dat ik toch de overige artikelen wilde en volgende dag had ik deze in huis.
Geld was ook binnen 2 dagen weer terug op mijn rekening van het niet leverbare artikel.

Ik heb al meerdere keren spullen gekocht bij Megekko zonder problemen. De prijzen zijn gunstig en de communicatie is helder.

De spullen welke op tijd worden besteld komen gewoon keurig netjes op tijd aan op zowel mijn privé adres als een PostNL punt .

Ruime keuze en goede uitleg qua specificaties trokken mij over de streep!
Soms wel eens voorbij de besteltijd besteld en dan hopen dat het toch nog de volgende dag geleverd word en elke keer is dat nog gelukt, SUPER!

Verzending is goed verpakt, op tijd en is met track&trace.
Helemaal niks op aan te merken, alleen maar aan te raden!

Heb de klantenservice nog niet nodig gehad omdat alles goed verloopt.
Dus ipv 0 sterren hou ik dit ook maar op 5 sterren omdat de rest ook super is.

Uitstekende webshop waarin duidelijk de voorraad te zien is, inclusief een snelle en nette verzending.

Supersnelle verzending

Na raadpleging van de Tweakers Pricewatch besloot ik, op basis van de reviews en de prijsstelling, dat Megekko de uitgelezen leverancier van mijn bestelling zou zijn. De producten werden snel gevonden op hun website en de bestelling verliep soepel en vlot.

De aflevering vond, mede door het weekend, plaats in 2 dagen. De verpakking was uitstekend. Idem de kwaliteit van de bestelde producten. Deze zijn inmiddels geïnstalleerd.

aan te raden als je op korte termijn aan de slag wilt. Duidelijke website,snelle levering en goed verpakt, geen aanmerkingen op het leveringsproces.

wat je mag verwachten van hedendaagse levering

Bestelling is eenzijdig geannuleerd, product is niet leverbaar en wordt ook niet meer leverbaar voor de aangeboden prijs.

Alleen maar een automatisch bericht dat de bestelling geannuleerd is.
Geen overleg vooraf, eenzijdige actie.

Website duidelijk, bestelde producten incl. verzending goedkoopst via de pricewatch. Op tijd verzonden, prima verpakt. Na half jaar probleem met 1 van de onderdelen dat prima is verholpen.

Voeding was na een half jaar kapot (kortsluiting). Na emailcontact een RMA aangevraagd. Het krijgen van een retournummer was de stap die het langste duurde (de volgende dag). Bijna meteen na ontvangst van de voeding kreeg ik een bericht dat een vervangend exemplaar werd teruggestuurd.

goede en makkelijke website, goede prijzen alles snel binnen, goede betaalopties, gewoon een goede site. :D

alles was goed en veilig verpakt en uitstekend op tijd binnen

Normaal, werkt zoals werkelijk elke andere webwinkel in Nederland.
Megekko doet in mijn ogen niets nieuws.

Niets bijzonder, gewoon zoals je een verzending verwacht.

Defecte voeding na drie maanden en probeerde wat informatie in te winnen na het lezen van problemen met deze voeding. Dit was overduidelijk niet iets waar ze het mee eens waren en ik had zgn. maar ''pech''. Mocht ik vinden dat ze er wat moest doen dan moest ik ''het internet maar inlezen'' want hun wisselen hem alleen voor de zelfde (problematische) voeding wanneer hij volledig kapot is, dat is immers wat de wettelijke garantie is volgens hun. RMA verzoek zitten ze schijnbaar niet op de wachten en je wordt verwacht genoegen te nemen met het geautomatiseerde mailtje.

Meerdere mails gestuurd met het verzoek voor extra informatie. Ronduit absurd, je wordt compleet onrespectvol aangesproken en behandeld. Je vraag wordt niet beantwoord en je moet het maar doen met een standaardtekst waarin ze hun ''service'' toelichten. Krijg je wel antwoord op een vraag dan is deze gebaseerd op mooie marketingwoorden zoals ''service'', ''return-rate'' en ''klant tevredenheid''.

Ik vond het altijd een fijne winkel maar de manier hoe met een RMA wordt omgegaan is ronduit belachelijk en de manier hoe er vervolgens met jou word omgegaan gaat al helemaal nergens over. Ik had er inmiddels al 2 systemen besteld en hoop heel erg dat daar niks meer in de RMA moet of dat ik het direct met de fabrikant kan regelen, want met Megekko kom je er niet. Megekko is voor dan ook een winkel die ik voortaan niet meer zal gebruiken. Ik snap dat ze besparen op service, maar hun RMA is gewoon waar-de-loos!

Via de pricewatch uitgekomen bij Megekko, waar ik nog niet eerder besteld had. Duidelijke website en kon alle producten makkelijk vinden. Ondanks de verzendkosten van € 5,95 goedkoper dan andere webwinkels met gratis verzending.

Ik had 's avonds besteld en het lag netjes de volgende dag bij het postnl afhaalpunt. Goederen waren goed verpakt in een stevige doos met voldoende luchtzakken ter bescherming.

Snelle levering, goed geholpen toen ik enkele vragen had over het te bestellen product en levertijden.

Direct volgende dag binnen.

Goed geholpen bij vragen.

Ik heb de producten in de avond besteld en heb ze de volgende dag al in huis gekregen, echt top. Alles is mooi verpakt aangekomen en alles is nog heel. Zeer goede site voor al je computer en electronica spullen.

Zeer snel is alles aangekomen en niet beschadigd geworden.

Eerdere bestelling was een product op papier voorradig, echter in het echt niet. Vandaar duurde het lang voordat de bestelling verstuurd werd. Na zelf contact gezocht te hebben ik een alternatief gekozen. Toen was de bestelling er binnen de 24h en prijs verschil was snel weer op mijn rekening gestort.

De 2de bestelling was een een scyte muggen cpu cooler, netjes binnen de 24h geleverd top.

Duidelijke scherp geprijsde webshop.

Netjes verpakt zoals het hoort., afgeleverd bij de jumbo/Postnl

Vanwege kosten alleen contact via email mogelijk dit vind ik wel een minpuntje, echter was het email contact erg vlot en prettig

Scorekaart voor Megekko