Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Met uitgebreide zoekfilters en natuurlijk al wat voorwerk via de Pricewatch was het product makkelijk te vinden. Sowieso een groot assortiment met in elke categorie genoeg keus

Bevestiging was snel binnen, en de postNL app gaf meteen aan dat er een pakketje kwam.

makkelijke te gebruiken website met veel producten, op tijd aangekomen en de win actie is ook leuk.

was gewoon optijd

niet mee te maken gehad

Uitstekende webshop zoals je mag verwachten. Ik heb al verschillende keren componenten besteld. IDeal betalen gaat altijd vlekkeloos.

Afhandeling en verzending gaat voorspoedig. Zondagavond laat besteld dinsdag in huis

laatst nog product onder de herroeping garantie zonder problemen terug gestuurd en geld retour ontvangen.

Op zondag 4 februari in de middag via Pricewatch terecht gekomen bij Megekko voor het bestellen van werkgeheugen (setje van 2x 8GB SODIMM DDR4 voor in de laptop). Ze waren niet de goedkoopste in de pricewatch maar hoorde uit vriendenkring positieve berichten over deze winkel en ook vele reviews op tweakers waren positief. De website gaf aan dat er van het bestelde werkgeheugen 2 stuks uit voorraad leverbaar waren en dat de levertijd 3 dagen zou zijn (dus woensdag binnen zou komen). Product besteld en meteen betaald via iDeal en een paar minuten later kwam de e-mail binnen 'bestelling succesvol ontvangen'

Maandagavond krijg ik om 18:04 een mailupdate
'De producten die nog niet op voorraad zijn, zijn besteld bij onze leveranciers.
Wij zijn nog steeds voornemens de bestelling op 07-02-2018 bij je te leveren.'
Vreemd want de website gaf zondag aan da het product op voorraad was, maar goed.. de bestelling zou moeten komen op de 7e.

Dinsdagavond om 18:03 weer een mail
"Ondanks onze inspanningen hebben wij helaas nog geen nieuwe leverdatum beschikbaar. Echter, zodra wij nieuwe informatie hebben zullen wij je direct een update geven wanneer je jouw bestelling in huis hebt. "

Woensdagmiddag ontvang ik een mail vanuit de klantenservice waarin mij ineens verteld wordt dat het product niet meer leverbaar is.. Of ik een ander alternatief op de website wil uitzoeken is de vraag in de mail. "Wij zouden je willen verzoeken om een alternatief product op onze website uit te zoeken.
Let hierbij op dat het alternatieve product direct uit eigen voorraad leverbaar is, zodat we de order zo snel mogelijk aan je kunnen leveren.
Producten die uit eigen voorraad leverbaar zijn staat op onze website vermeld met de status:
“Uit eigen voorraad leverbaar” met een levertijd van 1 dag.
Het alternatieve product kan niet aan je bestelling worden toegevoegd wanneer dit product speciaal bij onze leverancier voor je besteld moet worden. Deze producten staan op onze site aangegeven met de status ” Uit voorraad leverbaar” en hebben altijd een levertijd van minimaal 2 dagen.
Wij vernemen graag welk product je als alternatief zou willen ontvangen, zodat wij je order kunnen aanpassen en we je bestelling z.s.m. kunnen versturen.
Onze excuses voor het ongemak."

Hier begint de ergenis dus echt, blijkbaar maakt Megekko verschil tussen uit voorraad leverbaar en uit eigen voorraad leverbaar. Lekker verwarrend voor de consument en ergens ook misleidend.

Netjes contact opgenomen door middel van een reply op de mail met daarin het volgende:

"Bedankt voor je bericht. Erg vervelend om te lezen dat het product niet meer leverbaar is, dit was op moment van bestellen niet aan de orde, sterker nog jullie hadden het product op dat moment in huis. De koopovereenkomst die ik met jullie heb gesloten gaat om 2x 8Gb DDR4 SODIMM voor een verkoopprijs van 104.95 (exclusief verzendkosten), ik mag aannemen dat jullie mij nu een gelijkwaardig of beter alternatief gaan leveren voor de overeengekomen prijs?

Ik hoor dus graag vanuit Megekko welk product mij geleverd kan worden ter compensatie van dit ongemak."

Inmiddels zijn we meerdere mailtjes verder en begint het een welles nietes spelletje te worden waarbij Megekko eenzijdig de order heeft geannuleerd zonder mijn goedkeuring.

Hoewel ze snel reageren op mails, reageren ze inhoudelijk niet op de vragen die je ze stelt. Vanuit mijn kant een aantal producten als alternatief aangeboden en zelfs water bij de wijn gedaan door wat meer te willen betalen. . 129,95 zou de afgesproken prijs worden. Krijg je vervolgens een DDR4 kit voorgesteld, niet eens in SODIMM waardoor het een waardeloos alternatief is. Dus netjes gereageerd met het feit dat het product niet gelijkwaardig is op basis van vorm/specificaties dus een tegenvoorstel gedaan met een juist product. Prijsverschil vonden ze te groot dus kan niet.. Nogmaals mijn beklag gedaan bij de klantenservice en aangegeven niet akkoord te gaan met het alternatief. Hen ook gewezen op de koopovereenkomst en dat ze het overeengekomen product of een gelijkwaardig alternatief moeten leveren. Zonder resultaat waarop ik een geautomatiseerde mail ontvang dat de bestelling is geannuleerd met kort daar achter aan een mail van de klantenservice.

"Erg jammer dat we niet tot een oplossing hebben kunnen komen samen. We hebben de bestelling zojuist geannuleerd en het aankoopbedrag wordt binnen 3 werkdagen teruggestort op je IBAN rekeningnummer. Uiteraard ben je vrij om je klacht bij Stichting Webshop Keurmerk neer te leggen. Wij zullen hierover vanzelf bericht gaan ontvangen."

Kortom een zeer merkwaardige manier van aftersales..

Buitengewoon gemakkelijk: je klikt in de priceWatch op de verkoper, wordt doorgesluisd naar hun website, klikt "hebbe!" en vult je postcode/huis# in. Je hoeft hier tenminste geen account aan te maken met een wachtwoord vol constraints.

Even gezocht op Tweakers.net naar een desk-mountable steun voor mijn monitoren, had hem snel nodig en Megekko had hem op voorraad, gelijk een paar langere kabels mee besteld, allemaal heel snel geregeld en snel verzonden

Alles netjes en stevig ingepakt, helemaal super!

Alles netjes en stevig ingepakt, helemaal super!

Ik had Apple oortjes besteld. Na inzien van alles ben ik er achter gekomen dat ze nep zijn... Ik heb ze daarna een mail gestuurd en ze kwamen met een prima alternatief. Ik ben erg tevreden over hoe het nu gelopen is. Prima site dus voor van alles!

Nog steeds dezelfde service die ik al jaren gewend ben. Sneller levertijden, goede prijs/kwaliteit verhouding en altijd up-to-date met nieuwe hardware.

Altijd, indien op voorraad. Direct de dag erna in huis. Maandag om 21:50 besteld, de volgende ochtend om 8:16 in huis.

Servicetijd van Megekko is redelijk snel. Je hoeft niet langer dan een dag te wachten op antwoord op een mail. Telefonisch wordt vrijwel alles direct opgelost.

Diverse keren artikelen besteld. Nog nooit moeilijkheden gehad. Spullen altijd goed verpakt in de bekende megekko doos.

Spullen zijn tot nu toe altijd geleverd binnen het opgegeven tijdsbestek, daarnaast zijn deze netjes ingepakt

Al vaker bij Megekko besteld, en zonder uitzonderingen zijn alle afhandelingen en verzendingen altijd keurig op tijd en prima verzorgd geweest.

Altijd goed verpakt en altijd in een neutrale omdoos. Wel met prachtige "de webshop voor echte mannen" tape erop, altijd mooi om te zien. Vooral is leuk om te horen hoe de mederwerkers van de PostNL punten Megekko proberen uit te spreken :)

Ook aftersales is bij Megekko gewoon goed. Zonder morren worden RMA's afgehandeld, en zelfs een keer een RMA af kunnen handelen van een andere (failliete) webshop bij Megekko. Dit kost me wel wat aan administratie, maar dat lijkt me niet meer dan reeel!

Eenvoudig bestelproces, zeker na doorklikken vanuit de pricewatch. Eenvoudig als nieuwe klant of terugkerende klant je bestelling te plaatsen en af te rekenen. Snelle email response van bestel proces.

Meerdere malen items besteld op deze website. Zij leveren altijd snel en volledig. Er was 1 keer een items vergeten maar deze werd alsnog opgestuurd.

Altijd met zorg verpakt en snel geleverd

Er was 1 keer een item niet geleverd, zij stuurden dit direct na.

Monitor besteld omdat ze een redelijke voorraad indicatie leken te hebben en binnen afzienbare tijd konden leveren.

De bestelling had een week levertijd, na 6 dagen kreeg ik een mail dat de bestelling nog een week later zou worden bezorgd. Product werd uiteindelijk 2 dagen later bezorgd, 1 dag later dan oorspronkelijk was toegezegd.
Bijzonder was dat de postbezorger 2 monitoren kwam afleveren, één monitor had een verkeerd verzendlabel.

De reactietijd van de klantservice was top, binnen een paar uur via de mail. Ook hebben ze de verkeerd bezorgde monitor netjes laten ophalen.

Super snelle levering. Zondag besteld. Werd zondag avond aangemeld als verzonden. Maandag middag inhuis (mits het in voorraad is natuurlijk)

Zelfs op zondag een bestelling afgerond. Das nou echte klasse!

Overzichtelijke site, die voldoende uitleg gaf over de producten en eenvoudig te bestellen. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Zéér snel geleverd en goed verpakt, maar spijtig genoeg bij de buren doordat het postbusnr. niet bij het straatnummer vermeld was. Ik weet niet precies of dit aan mij lag of niet, maar het pakje is toch terechtgekomen!

Via de pricewatch terecht gekomen, zij kwamen als goedkoopste uit de bus voor een printer/scanner combinatie van HP

Nog diezelfde avond een verzendbevestiging gehad, de eerste gelegenheid die ik had - avond erop - kreeg ik van een buurman een pakketje in de handen gedrukt.

Geen contact nodig gehad met klantsenservice, dus daar laat ik geen beoordeling achter.

Al meerdere keren hier iets besteld. Uitstekende webshop die zelfs op zondag bestellingen verwerkt. Ook al eens een DOA gehad en RMA voor aangevraagd en alles is perfect afgehandeld. Chapeau!

Verpakking is altijd heel goed verzorgd en het is gelijk duidelijk dat het om een levering van Megekko gaat.

Bij een levering een incompleet moederbord en een defecte WiFi ontvanger binnen gekregen. Materialen per omgaande omgeruild. Prima service.

Onderdelen besteld voor mijn nieuwe computer. Prijstechnisch Warren ze één van de betere partijen. Daarnaast verliep de levering erg soepel. Gewoon een goede ervaring.

Zoals altijd was de bestelling weer zo gebeurd. De website is lekker overzichtelijk en het bestelproces is helder en duidelijk.

Het was een van de weinig webshops die kon leveren op maandag, wanneer er op zondagavond besteld werd. Erg netjes dus! Verzending was ook gratis door de hoogte van het bestelbedrag.

Scorekaart voor Megekko