Gebruikers over webshop bol Plaza
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSinds gisteravond is er een mogelijke oplichter actief op Bol.com Plaza. Bol.com is geïnformeerd en onderneemt actie.
KlantenserviceSinds gisteravond is er een nieuwe aanbieder actief, AFATrading, die artikelen zoals iPads en Samsung tablets (veel) te goedkoop aanbiedt. Zojuist Bol.com op de hoogte gebracht en ze gaan er naar kijken. Als je dit leest is er mogelijk al actie ondernomen.
Zoals altijd, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.
EDIT: De aanbieder is reeds van Bol.com verwijderd. Hulde aan Bol.com voor het snelle acteren. Verbeterpunt voor Bol.com is om dit voortaan zelf op te merken.
AlgemeenBol.com plaza zit vol met louche bedrijven. Recent nog een SSD besteld bij checkhome. Verzending werd aangekondigd, maar daar bleef het bij. Het artikel werd nooit effectief verzonden. Ondertussen was de verkoper ook al niet meer actief op bol. Gebeld naar Bol klantenservice en ze hebben me mijn betaling vergoed. Dit was niet de eerste keer dat ik zoiets meemaakte op bol.com plaza
KlantenserviceOnmiddellijk vergoed toen duidelijk werd dat de derdepartij verkoper een oplichter bleek te zijn.
AlgemeenEen aantal geweken kreeg ik uit de pricewatch 3 alerts, koopjes! Ha, meer dan 40% korting op bijv. de Canon Extender EF 1.4 III Daar moet ik bij zijn. Oja, ook het Trustmaster TX Racing Wheel Leather, ook zo'n 40-50% korting. Ah, via dezelfde verkoper via bol plaza. Tuurlijk. Dus gebeld, doorgegeven dat dit hoogst waarschijnlijk een oplichter is.
Toen werd ik redelijk serieus genomen.
Toen wel, het heeft wel nog een halve dag geduurt (ca 10-12 uur) voor uiteindelijk de shop uit bol verwijderd was.
Vandaag, weer in de pricewatch, Canon Extender EF 1.4 III voor slechts 250 euro en een beetje, ruim 40% korting. Dus ff bellen.
Wat blijkt! Geeft die kwiebus aan dat ik contact moet opnemen met de verkoper om na te gaan of de prijs wel klopt. Verdraaid ze verkopen wel 500+ artikelen waarvan 300+ tegen astronomsche prijzen.
Aangegeven dat dit oplichting is en dat ik de oplichters liever niet contact.
Erg jammer, er wordt aangeboden een mail te sturen met uitleg hoe ik dat moet doen. 'k Ben misschien niet de slimste tweaker maar dat zou nog wel lukken.
Het is beter bij de politie aangifte te doen dan bij bol.com. Hoe dom kan je zijn.
Dus nu maar besteld, 250gb sd kaart high quality voor slechts 17 euro, extender erbij oja nog maar een sd kaart erbij en klaar onder de 350 euro. Nu maar wachten, zal vast snel geleverd worden.
Bij twijfel, ook wat bestellen: https://www.bol.com/nl/w/starrytown/1575686/
Oja, KVK nummer klopt niet, is onbekend
BTW Nummer is van een drankenhandel op dit adres, logisch dat die electronica zijn gaan doen.
Bedrijfsinformatie
Handelsnaam: StarryTown
Corr. adres: Parallelweg 43 A 2525NB 's-gravenhage
KvK-nummer 60963417
Btw-nummer NL854138377B01
Dit gaat absoluut niet geleverd worden. Als dit wel gebeurt zal ik zeker deze review aanpassen!
KlantenserviceAls je een melding van oplichting niet serieus kan nemen en kan gaan uitzoeken maar de verantwoordelijkheid teruglegt bij de klant! Chapeau!
Ook blijft bol duiken voor de verantwoordelijkheid, als je iets aanbied voor een prijs moet je daarvoor ook leveren als het redelijk is. Verschuilen achter malafide leveranciers is onzin, zeker niet als je als klant ook opbeld met de vraag hoe het zit!
Dus bol, wees een dikke vent en lever deze bestelling maar eens echt, desnoods via andere leveranciers.
AlgemeenPrijsalerts die afgaan door malafide bedrijfjes (o.a. CheckHome) die zich kennelijk door de selectieronde / whitelist weten te fietsen. een RTX2080Ti voor 140 euro. Yeah right. 500GB SSD voor 15 euro, yeah right. 4TB harddisk nieuw voor 20 euro. Yeah right. Op de zwarte lijst, adiossss dikke bol dumpplaza
AlgemeenProduct besteld bij Carmio Deals via bol.com plaza. Uiteindelijk niks geleverd gekregen en geen enkele reactie op mijn berichten. Bol.com plaza heeft wel netjes mij te woord gestaan en na enkele dagen het item geannuleerd en beloofd het geld terug te storten. Klantenservice is dus goed, echter zou bol.com plaza eerder partners moeten verwijderen bij slechte service. Carmio Deals had al enkele zeer slechte reviews namelijk.
AlgemeenProduct pagina was ok maar dat is aan de verkoper. Bestellen ging lekker makkelijk zonder problemen, betalen was ook duidelijk.
VerzendingWas snel verzonden en zo goed ingepakt als een adapter hoeft te zijn
KlantenserviceChat bot was waardeloos en kon met niks helpen, na veel gedoe met een mens kunnen spreken die het snel had opgelost.
AlgemeenBestel erg veel bij Bol.com en en kan niet zegen dat ik de negatieve mening van andere reviewers deel. Retourneren gaat ook (meestal) vlot.
Mijn enige negatieve ervaring:
Ik had een monitor besteld en was er niet tevreden mee. Retour aangevraagd en krijg een paar dagen later bericht dat "Retour is geannuleerd". De reden zou zijn dat het ophalen mislukt is. Dit is op zich al een vreemde gang van zaken, maar vreemder omdat er altijd iemand thuis was. Blijkt dat Bol.com het adres van mijn buren had opgegeven aan de derde partij. Klantenservice gevraagd of ze het konden corrigeren, en zouden ze doen. 2 dagen later belt mijn buurvrouw aan samen met de courier, dus het adres was niet gecorrigeerd.
Altijd vlot, en als het van een externe partij komt ontvang ik daar ook correspondentie over (e.g. offerte).
KlantenserviceWel goed bereikbaar, maar ik twijfel over hun competentie.
AlgemeenIk had een product gereserveerd een maand voor dat die er zou zijn. Vervolgens is die nooit geleverd, nul informatie gekregen. Ik heb eerst met die chatbot gesproken, nou die zei dat die zou komen op 3 juli. Dus ik maar wachten en niet bestellen van een andere webshop omdat ik had hem al besteld via bol.com dus verwachten hem gewoon te krijgen. 3 juli is gekomen en nog steeds niks. geen track en trace, Dus ik chatten met klantenservice, die weten van niks en moeten een andere team iets vragen. "ik krijg een mail over 2 werk dagen over de huidige status", ondertussen word het product overal verkocht en heb ik 1400 euro vast in bol.com. 3 werk dagen later, niks gehoord, ik ga maar bellen, ze weten nog steeds niks, 2 werk dagen later email met "je bestelling is geannuleerd door storing, je kan opnieuw proberen te bestellen" Nou leuk... Vervolgens is de product overal uitverkocht, ook bij bol.com uitverkocht.
Dit was niet een derde partij bestelling, dit was een bol.com product. Ik heb nooit zoiets mee gemaakt met een webshop, wacht al maanden op dit product en word gewoon genaaid. Ga ook nooit meer met bol.com werken of bestellen. bedrijf account is ook stop gezet en ik ga maar kijken naar Coolblue en Amazon.
Klantenservice kon me niet eens vertellen wat er gebeurt was. ze snappen het zelf ook niet.... wat een service.
AlgemeenNieuwe telefoon en bijbehorend hoesje besteld ten tijde van de Samsung dagdeal. Ze hadden toen ook een retourdeal/tweedekansje, waar ik toen gebruik van had gemaakt. Bij Coolblue altijd goede ervaringen mee gehad met tweedekans producten. Mijn aanraden t.a.v. Bol.com: NIET DOEN. Geen foto's en geen beschrijving van wat er loos is met het product.
VerzendingDag na bestellen geleverd, dus product was mooi op tijd. PostNL had het (logischerwijs) druk, en daardoor buiten het tijdvak gekomen, maar dat was geen probleem gelukkig.
KlantenserviceKlantenservice was deze ronde werkelijk waar bagger. Enorm bedroevend. Gebeld met de klantenservice met de vraag of ze wat konden doen, omdat het bestelde product gisteren 66 euro goedkoper was dan vandaag vanwege de dagdeal gisteren, maar het was niet mogelijk om het product alsnog te bestellen voor die prijs. Eindresultaat is dat ik de keuze moet maken, met een incompleet product verder voor een daarvoor te hoge prijs, of retourneren en dan voor nu geen nieuwe telefoon. Keuze (helaas) snel gemaakt. Betwijfel of ik ooit nog een telefoon bestel bij Bol.com.
AlgemeenOnlangs goodkoop een camera langs zien komen. Verwacht aangezien 't bol.com was dat het wel allemaal prima zou zijn. Niet bewust van het feit dat er 3rd party verkopers tussen zitten die de boel neppen. Camera order op dezelfde dag gecancelled, toen maar ff wat gegoogled en gezien dat de betreffende shop (Index tp trade zoals andere in de reviews ook al aangegeven hebben) een neppe boel was.
Dus tip: Kijk welke partner van Bol het betreffende item verkoopt. Als het een shop is zonder beoordelingen en die pas korte tijd actief is, lekker links laten liggen.
Deze shops komen en gaan en worden niet snel aangepakt door Bol dus dit probleem zal blijven voorkomen.
Lopen zoeken naar een telefoon nr van bol, maar de enige mogelijkheid van contact was via een chat-persoon.
AlgemeenGeen service, veel onbetrouwbare partijen en laten je stikken waar ze bij staan. Ik zou hier NOOIT MEER bestellen.
VerzendingArtikel bij Inpex tp trade wordt niet geleverd en ben niet de enigste. Te snel geklikt op de mooie prijs. Nu aangifte doen bij de politie en anders zelf maar even op bezoek bij het bedrijf...
Klantenservicebol plaza heeft geen klantenservice, het is dan ook moeilijk om hier 10 woorden aan vuil te maken.
AlgemeenOok mijn price alert hing af op een aantal WD en Seagate HDD voor prijzen die eigenlijk niet te geloven zijn
Zelfde als bij Nebulasky2 hieronder Inpex tp trade die in delft in een woonhuis en bestaat sinds april 2020. Nou woon ik zelf in Delft maar toch ga ik de confrontatie niet aan. Zal wel een dropshipper zijn, of niet. Slechte reviews op Bol zelf.
Doe ajb altijd eerst onderzoek voordat je wat koopt.
AlgemeenMijn Prijs alert ging zojuist af. Een Galaxy A50 voor 179 euro.40 ipv 300 euro plus bij bol.c Plaza
Dat lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn ( dus op onderzoek uit )
De aanbieder Inpex tp trade zit in delft in een woonhuis en bestaat sinds april 2020. Kan zijn dat het een prima toko is maar dit is wel een gevalletje better safe than sorry - Afijn het kan geen kwaad om even goed na te gaan waar de dingen die je bestelt vandaan komen en dan een goede afweging te maken.
AlgemeenMeestal gaat het wel goed maar als er iets mis gaat ben je het haasje.
KlantenserviceDe chatbot is een frustrerende irritante barrière die bijzonder weinig begrijpt. Uiteindelijk wordt je doorverwezen naar de achterliggende partij die simpelweg niet reageert. Of je krijgt een onbruikbare reactie van de stagiaire van de week.
AlgemeenOok ik hoor bij de opgelichte mensen.
Onwetend bleek ik een apparaat in België te hebben gekocht.
Deze is nooit bij mij afgeleverd, ondanks de melding van de Belgische vervoerder.
Die geeft alleen aan bij buren te hebben geleverd.
Knap, want ik woon vrijstaand in de polder. Eerste buren 1 km verderop.
Die weten uiteraard van niets, er is ook geen handtekening.
Bol doet HELEMAAL NIETS voor me.
Ik moet het maar met de derde partij uitzoeken.
Hoezo? Ik koop toch bij Bol?
Waardeloos.
Er zou zogenaamd een verzending zijn, maar deze is volledig in mist gehuld.
KlantenserviceIk kom niet verder dan of de chatbot of uiteindelijk een persoon die vertelt me niet te kunnen helpen.
Algemeenvoor producten onder de 20,- die niet makkelijk zijn na te maken durf ik het wel aan om te bestellen bij de bol.com plaza, heb nu een telefoonhoesje en screenprotector besteld (bij twee verschillende aanbieders).
via de plaza is goedkoper dan via de website van de verkoper zelf.
beide producten (2 aparte leveranciers) waren netjes verpakt binnen gekomen, de ene een dag eerder dan verwacht, de andere een dag later. T&T code werkte niet (voor brievenbuspakje).
AlgemeenVerkeerde product geleverd. Retour lukt maar niet. Bol communiceert andere dingen dan de externe partij. Bij problemen geen reactie Bol of ze kunnen niks voor je doen.
VerzendingVerkeerde product geleverd. Retour gedoe en lukt gewoon weg niet.
KlantenserviceZe doen niks voor je, want externe partij (terwijl ik toch echt bij bol bestel)
AlgemeenGaat om de webshop OOTB / Amazing Company via bol.com. Heb daar woensdag begin van de middag een T300 stuur besteld. Voor 2200 besteld = volgende dag levering.
Op donderdag een mail met excuses voor vertraagde bezorging, zou vrijdagavond geleverd worden. Prima.
Vrijdagmiddag krijg ik een mail van bol.com dat mijn order is geannuleerd omdat het product niet op voorraad is.
Gebeld, gevraagd waarom ik eerst een mail kreeg over vertraging, maar men had "geen idee".
Medewerker was niet genegen om enige moeite te doen om de gang van zaken te verklaren.
AlgemeenVeel gekocht, zeker laatste tijd. Geen problemen gehad. Laatste product was een surface go. Goed verpakt en de volgende dag ontvangen.
AlgemeenNog nooit problemen gehad en al veel besteld van vijver pomp tot pc hardware etc.
VerzendingAltijd netjes verpakt