bol Plaza

Gebruikers over webshop bol Plaza

Van Tweakers kreeg ik een melding dat een origineel Apple product in de aanbieding was bij Bol. Het bleek bij een partner te zijn. Deze partner scoorde erg goed (8,9). Hierdoor overgegaan tot bestellen.
Bij het openmaken van het pakket bleek het om een namaak product te gaan.
Product teruggestuurd en via een andere partner hetzelfde product nogmaals besteld. Pakket opengemaakt: er zat een heel ander product in de doos welke ook al was geopend.
Jammer dat Bol dit soort praktijken doorlaat gaan, want ook naar melding bij Bol.com zelf waren ze niet echt onder de indruk.

De reactie van Bol was nadat ik een melding had gemaakt van de verkoop van nep producten: ach komt wel goed meneer. Niet meer niet minder.

Bij bol.com ben je geen klant. Daar ben je slachtoffer. Wil je wat laten repareren dan moet je niet denken dat je antwoord op vragen krijgt. Het enige wat je ontvangt zijn herinneringen van de drie opties die allemaal ongespecificeerd geld kosten.

Pakjes versturen kunnen ze. Maar een laptop, of elke vorm van IT spul, moet je niet bij bol.com kopen. Als er iets mee is dan laten ze je vallen als een baksteen. Garantie voorbij? Is niet ons probleem. Wees slim, en ga elders.

Laptop kopen? Ga niet naar bol.com. Als er iets mee is dan laten ze je vallen als een baksteen. Garantie voorbij? Is niet ons probleem. Wees slim, en ga elders.

Jouw mailtjes worden niet gelezen, het enige wat je mag doen is betalen....

bol.com changes the payment method to "pay later" in their GUI, which is tricky to detect. Then if you miss their email (in my case they go to a separate folder) you will start paying 3,50 euros per notification. I spotted this by chance today and discovered already 6 or 7 such outstanding fees. That was absolutely unnecessary if I would notice the change in payments right away. To me, it sounds like a very bad GUI/UX. Plus, this is already a long-lasting issue, and if they do not fix it makes me think about the reasons behind it.

On top of that, customer support is very rude and declines to talk about such issues - they say they do not understand what is the problem.

Iets gekocht voor een normale actieprijs. Bestelling wordt geannuleerd omdat er iets fout was gegaan in de communicatie met de partners. Kennelijk vindt Bol dit normaal.

Via Bol.com bestellen ging goed. Het betrof een speciale deal (CommerceDeals) van een NZXT Kraken Z73 - Prozessor-Flüssigkeitskühlsystem (RL-KRZ73-01) tegen een actieprijs.

Ik ontving een Logitech muis i.p.v. mijn NZXT koeler! (???)
Product was heel slecht verpakt!
Kortom: in alle opzichten AMATEURS!!!

Mijn advies: ga niet in zee met Bol.com Plaza CommerceDeals Dokkum!

Annuleren doodleuk je artikelen omdat "er iets mis ging in de communicatie tussen ons en de partner. Onze excuses hiervoor."

Super matig deze manier van omgang met de klant

Groot aanbod bij Bol.com Plaza. Dit gaat wel iets ten koste van de kwaliteit van de aanbieders, al is dit in de macro wel goed. Bol.com zelf is goed bereikbaar als een verkoper niet meewerkt en helpt dan ook adequaat mee.

Klantenservice van Bol.com helpt altijd fantastisch. Voor de 3rd party sellers verschilt dit, maar meestal is dit ook acceptabel of zelfs goed.

Een hele prettige ervaring met de klantenservice van bol.com. Via hun 'plaza' website een artikel gekocht waarmee we een hoop gedoe hebben gekregen met de winkel die het product moest leveren. Bol.com heeft hierin heel doortastend gehandeld en een goede oplossing geboden voor het probleem. Wij waren achteraf erg blij dat we via bol besteld hadden in plaats van direct via de webwinkel (ook nog goedkoper!).

Zoals hierboven beschreven heel tevreden over de klachtenservice. Om het kernachtig samen te vatten: makkelijk bereikbaar, snelle respons, doortastend gehandeld, vriendelijk.

Ik ben al jaren vaste klant bij Bol, mijn laatste bestelling: een Samsung Odyssey G7. De bestelling ging gemakkelijk en vlot zoals ik gewend ben van Bol.

De verzending van mijn bestelling is gegaan zoals je mag verwachten, geen bijzonderheden.

Na 8 maanden is mijn scherm defect geraakt door een barst welke spontaan in het scherm zat, verticaal vrijwel lijnrecht en in het midden van het scherm. Ik weet dat dit wat lastig te verdedigen is toch is het zo en zeker als je online zoekt naar "Samsung odyssey crack" ben ik niet de enige en kom je vergelijkbare verhalen tegen ook van vergelijkbare schermen ze zijn wel allemaal curved en van Samsung. Teveel om toeval te kunnen zijn, dit zou dus onder garantie moeten vallen.

Echter volgens zowel Samsung als Bol.com zou het niet bestaan/mogelijk zijn dat een barst uit zich zelf ontstaat en ik zou er enkel "een slaatje uit willen slaan".

Het contact verliep zeer traag en moeilijk, met name vanuit het hoofd kantoor welke enkel door medewerkers van de klantenservice te bereiken is. Zelfs na onderbouwen, versturen van foto's en links naar vergelijkbare problemen werd er niet ingegaan op mijn argumenten en bevindingen en werd ik afgewimpeld met een arrogante houding "een barst ontstaat niet uit zich zelf" "het scherm is ouder dan 6 maanden" en een link van de overheid waar de wettelijke garantie bepalingen staan, nergens hoe ik het tegendeel kan bewijzen of enige hint naar begrip dan wel medewerking. Ik had meer verwacht van Bol.com

Ik heb de communicatie en service vanuit bol.com als zeer teleurstellen ervaren, dit heeft dan ook een flink deuk gemaakt in het vertrouwen wat ik had als klant bij Bol.com.

--Update--

Na 3 maanden bewijs na bewijs versturen en telkens opnieuw mijn verhaal te hebben gedaan werd mijn case doorgezet naar een "bemiddelingsspecialist" van Bol.com plaza.

De bemiddelingsspecialist heeft na een maand bemiddelen tussen mij en de verkoper de koop ongedaan gemaakt en is de verkoper in gebreke gesteld.

Het was een traag en moeizaam process. Het heeft mij 100 euro gekost; "voorbereidingskosten" van Servilux en schade rapport laten opstellen door "TV Reparatie service nederland" maar uitendelijk is de koop ongedaan gemaakt.

Bestellingen via Bol.com worden over het algemeen altijd op tijd geleverd. Terugbetalingen worden snel behandeld. Goede productinformatie. Snel antwoord op vragen.

Nog nooit meegemaakt dat een bestelling later wordt ontvangen dan de leverindicatie op de website

Snel antwoord.

Waardeloze tent.
Service nul komma nul.
Vroeger veel besteld, eigenlijk mijn voorkeurs webshop maar na een onbeschofte helpdesk service afgelopen januari niets meer besteld.
Wil ditbgraag delen

Goed en snel

Zie hierboven. Zeer slecht behandeld door een zeer onbeschofte medewerker.
Dus bye bye bol.com

Kreeg niet het product van de afbeelding, maar een andere variant die elders goedkoper was.
Uiteindelijk toch gehouden omdat het een beter exemplaar zou wezen.

Geen t&t en product kwam pas later dan afgesproken, werd wat ongerust , contact met robot dat het waarschijnlijk iets later bezorgd wordt en warempel......

Svp. Graag t&t ook al is het maar €30,- en past het door de brievenbus.

Een 🤖 die je helpt en er soms geen bal van snapt.
Lijkt ook wel dat je geen negatieve beoordeling kunt plaatsen op de site zelf, na dagen nog steeds niet geplaatst dus dan hier maar.

P.s kritiek kun je van leren.

Duidelijk over specs en levertijden. Bol Plaza werkt met wederverkopers en kan dus soms door hun iets mis gaan. Maar dan kan je het gewoon 30 dagen kosteloos retouneren

Tot nog toe telkens met de vermelde levertijd. 1 Keer niet maar dat was in Corona tijd dat alle pakketten levertijd hadden

Makkelijk via een telefoon nummer van Bol direct contact met de wederverkoper

VGA2HMI adapter. Levertijd ruim een week, maar er volgde geen enkele update over de leverdatum, ook niet toen hij dreigde te overschrijden. Zelf maar gebeld, levering zou vandaag (hopelijk) geschieden en morgen verstuurd worden.

Geen mailtje, en ook geen artikel ontvangen. Uiteindelijk het verzoek gekregen om zelf de bestelling te annuleren. Het grootste probleem heb ik met Bol.com, die zich wel erg makkelijk afmaakt met zijn service en dit direct doorschuift naar de proxy leverancier yorcom.nl, waardoor slechte communicatie en teleurstelling

Redelijk snel een adequaat geholpen. Mijn slechte beoordeling betreft de slechte communicatie rondom de logistiek

Bol.com Plaza is goed genoeg voor wat eenvoudige, goedkope artikelen(bijv. een aardappelschiller) , maar de electronische artikelen die er worden aangeboden zijn erg vaak namaak. Na x aantal namaakartikelen te hebben verkocht zeggen de externe verkopers de samenwerking op en zijn ze voor de klant onvindbaar. Gelukkig geeft Bol.com zelf in een groot aantal gevallen het aankoopbedrag terug, maar jammer genoeg ook niet altijd.

Klantenservice is tot laat in de avond bereikbaar via chat en social media kanalen.
Men doet soms wel moeilijk bij een aanvraag voor geldteruggave in het geval van nepartikelen of slechte kwaliteit, maar dat lijkt te komen doordat Bol in het geval van Plaza enkel een bemiddelaar tussen de verkoper en klant is. De verkoper lijkt steeds na enige tijd van Plaza te verdwijnen om garantie- en terugstuuraanvragen om vermijden en Bol klantenservice dient het maar op te lossen.

Via Bol.com Plaza bij Digital Media Store een nieuwe adapter voor mijn Surface Pro 4 gekocht. Deze stond geadverteerd als zijnde een origineel product. Hetgeen is geleverd is voor mij zeker te weten een imitatieproduct gezien de kwaliteit en afwerking, en het product storingen veroorzaakt in mijn Surface.
Dit initieel bij de verkoper zelf gemeld, en daarnaast ook bij Bol.com zelf, omdat Digital Media Store dus blijkbaar imitatieproducten als originele producten aanbiedt.
Mening voor klantenservice zal nog worden vervolgd afhankelijk van de uitkomst. (als ik er aan toe kom)

Product bij de AH laten afleveren, echter heeft PostNL deze daar niet afgeleverd en was het pakket enige tijd zoek. Enige tijd later bleek het bij een PostNL punt in de buurt te zijn geleverd, omdat de AH 'niet thuis' was op moment van afleveren...

zeer slecht ingepakt en slechte klanten service ze reageren wel snel alleen grof en bot zonder een oplossing te vinden.

werd in een slappe papieren zak geleverd en dus schade

zeer onbeleefd kost je meer kwaad dan goed om met ze in discussie te gaan

bol.com heeft een telefoon nummer waar je altijd iemand aan de lijn krijg die je altijd prima helpt!
Ik zie al deze slechte beoordelingen maar dat heb ik niet ervaren en koop er graag.
Als het niet goed zou wezen had ik het ook gezegd.
Je kan er alles vinden en als je 10euro voor select betaald hoef je een jaar lang geen verzendkosten te betalen gewoon TOP!

Hier het telefoon nummer: 0303104999

Als je probleem is op gelost laat dan hier even een review achter help bol.com, ik ben zelf ook ondernemer en weet dat het niet makkelijk is om iedereen telefonisch te helpen daarom hebben ze een bot die het grootste deel van het werk overneemt.
Je moet gewoon de goede vragen stellen aan de bot en dan krijg je dit nummer.
Suc6 en ik hoop dat het blijft bestaan daarom 5 sterren van mij!!!

Kan soms wat langer duren maar dan staat het er bij gewoon goed lezen

altijd goed geholpen!
Flessen warmer gekocht.
Ging op de duur kapot binnen de garantie.
Gebeld en gevraagd hoe het met de garantie zit wand de kleine kan niet zonder zijn warme melk.
Kreeg de volgende dag gelijk een nieuwe binnen.
en een verzendbewijs in de mail om de oude terug te sturen in de verpakking van de nieuwe!
Prima geregeld bedankt bol.com ik blijf trouwe kant!

hopeloze tent, service nul. Koop nooit meer iets bij Bol.com
dan maar iets duurder uit bij een winkel die wel service levert

waardeloze tent, half uur bezig voordat je voorbij die stomme achtelijke bot bent, en daarna zeggen ze mooi dat ze niets voor je kunnen betekenen. Alle bestellijstjes gewist. Ik ga er op eigen beweging niet meer naar toe

Product besteld bij een Partner, levert hij ook gewoon binnen 24uur, Deze was wel iets duurder, maar waar moet ik hem anders in Nederland kopen.

Om 17 uur besteld en de volgende dag in huis! Postnl is soms eens snel.

Bij klachten, even de klantenservice van Bol bellen, die pakt het sneller op dan een partner!

Scorekaart voor bol Plaza