Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenSsd besteld via bol.com. Levering was goed in orde, gelijk de volgende dag. Product was goed verpakt. Prima partij om bij te kopen.
AlgemeenNetjes op tijd. Super goed verpakt. Voldoet prima. Aansluiyen en draaien. Top service! Zeer tevreden mee.
VerzendingMooi op tijd. Was mooi op tijd en op de vriendelijke chauffeur. Had goed de tijd... Niet te vroeg of te laat...
AlgemeenIn Nederland geldt de regel dat als je een defect product hebt ontvangen je recht hebt op vervanging en dat bij vermoeden dat de consument het defect heeft veroorzaakt de bewijslast bij de verkoper ligt.
Ik heb een defect moederbord ontvangen waarvan enkele cpupinnen niet goed waren en doordat ik hier pas na het aansluiten van de cpu achter kwam werd er gezegd dat ik verzuimd had het moederbord te inspecteren alvorens de cpu aan te sluiten en dat ik daarom geen garantie heb. Mij hier juridisch tegen verweren zou een onredelijke hoeveelheid tijd, moeite en geld hebben gekost.
Denk dus goed na voordat je in zee gaat met een winkel die niet is aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie, want gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen.
AlgemeenEen (op toetsenbord en muis na) compleet systeem incl. monitor besteld. Ze waren zo'n beetje de enige waar de gekozen monitor direct leverbaar was.
Keuze overigens gemaakt in de Pricewatch van Tweakers en vanuit daar gekeken waar ik het beste kon bestellen.
Alle onderdelen zouden binnen 3 werkdagen geleverd kunnen worden, maar omdat ik daags voor Hemelvaart bestelde hield ik rekening met een wat langere levering.
Via de website is precies te zien welke onderdelen al beschikbaar zijn en op welke er nog gewacht wordt. Niet heel relevant maar ik vond het wel leuk voor de 'voorpret'.
De monitor werd echter op maandag al geleverd met UPS, de rest volgde een dag later met DHL. Keurig binnen 3 werkdagen dus.
Op het niet ontvangen van een track & trace van UPS nar uitstekend. Alles was netjes verpakt en kwam dan ook onbeschadigd aan.
AlgemeenIk had 1 SSD en 2 HDD's besteld op basis van een goede prijs en een hoge winkelscore op Tweakers. De WD SN850X SSD leek plotseling uitverkocht te zijn, ook al was deze op voorraad op het moment van bestellen. Ik kreeg de keuze om te wachten of te annuleren, en ik besloot te wachten omdat de prijs gunstig was.
Na 4 weken en af en toe informeren naar de status kreeg ik te horen dat de WD SSD niet meer geleverd kon worden en dat de speciale prijs niet meer gold. Bij het controleren op Tweakers en op hun website zag ik dat hetzelfde model toch op voorraad was, maar nu voor ongeveer €30 meer. Daarnaast merkte ik op dat de HDD's elk juist €10 goedkoper waren geworden.
Toen ik dit aankaartte, werd mij aangeboden om de WD SSD voor mij opnieuw (?) te bestellen, maar tegen de nieuwe prijs. Dit terwijl ik al betaald had en de bestelling nog steeds niet geannuleerd was. Nadat ik opmerkte dat ze de prijs voor de WD SSD hadden verhoogd, maar de prijzen voor de WD HDD's niet hadden verlaagd, besloot ik de hele bestelling te annuleren. Mijn vertrouwen in de webshop was verdwenen en ik wilde zeker geen beroep op hen doen voor garantie met zo'n trackrecord.
Kortom, vreemd en onbetrouwbaar verkoopgedrag. Ik zal hier zeker niet meer bestellen en wil anderen ook waarschuwen.
Edit: De shop nam terug contact op en zei dat ze een fout gemaakt hadden. Ze wilden wel alles leveren aan de initiële afgesproken prijs. Voor mij was het nu te laat en ik bleef toch met een wrange smaak in de mond, dus ik ging er niet op in.
De klantenservice was op zich vriendelijk in hun communicatie, maar ze probeerden niet te verhullen dat de hele procedure verre van correct of klantvriendelijk verliep. Vertrouwen in een webshop staat voorop en dat vertrouwen ben ik hier absoluut kwijtgeraakt.
AlgemeenZoals al door vele anderen gemeld lokt deze winkel je met extreem lage prijzen voor producten maar weigeren ze daarna te leveren, onder het mom van "niet meer leverbaar". Dat terwijl hetzelfde product gewoon nog op hun website staat, maar het zou een ander SKU hebben (1 lettertje verschil, verder identiek product).
Ik zou deze winkel vermijden. Typisch om te zien dat de meeste positieve recensies van het type "winactie" zijn, van mensen met extreem weinig Tweakers karma. Alleen die reviews zorgen ervoor dat deze shop nog een groen kleurtje heeft in de Pricewatch. Als je die eruit kon filteren, komt er een heel ander beeld naar voren.
Klantenservice houdt voet bij stuk en wil het product niet alsnog leveren. Je moet of bijbetalen, of de order helemaal annuleren. Uiteindelijk voor dat laatste gekozen.
AlgemeenDe link vanuit tweakers werkte goed en ik kwam direct op het juiste product. Zoals ik helaas ondertussen gewend ben bij SiComputers was het stuk met betalen en inloggen weer wat vreemd. Na op betalen en inloggen te klikken was het mandje eerst weer leeg. Daarnaast voelt dit stuk van de website ook nog altijd compleet anders aan de de hoofdsite.
VerzendingProduct was goed verpakt in een passend kartonnen doosje zonder overbodige loze ruimte. Het pakket paste door de brievenbus wat op zich natuurlijk mooi is, maar de DHL-bezorging heeft daardoor geen (verijsde) handtekening gevraagd.
Algemeen5-pack artic fans besteld. De bestelling was goed verpakt in een doos met papier (om schokken tijdens het vervoeren te voorkomen). Binnenste doos goed intact en de fans werken naar behoren.
Verzendingbesteld op woensdag avond voor hemelvaart, werden de vrijdag na hemelvaart verzonden. Zaterdag de fans binnen gekregen, dus prima binnen de verwachte levertijd bezorgd.
AlgemeenBesteld in de avond, volgende werkdag in de ochtend al bezorgd met UPS. Goede prijs, alles op orde.
VerzendingWaar ik vaak moet wachten op postnl of DHL met wel heel ruime bezorgtijden, waar ze soms ook gewoon niet komen was UPS keurig op tijd, en gaven pakket in persoon af ipv het voor de deur te zetten, aanbellen en gewoon doorrijden.
AlgemeenNa een hele serie van prijsfouten eindelijk weer eens een levering ontvangen van Sicomputers. De prijzen waren deze keer goed, de verzending snel en goed verpakt, Dat was dus wel anders in alle frustratie die hieraan vooraf gingen. Daarom een gemiddelde van een voldoende.
VerzendingDe verzending was snel en de items waren goed verpakt, de verzendkosten zijn hier relatief laag.
AlgemeenSnelle communicatie, tijdig verzonden en plezierige shopervaring. Overzichtelijke shop en in het verleden goede service gehad!
VerzendingStevig verpakt, voor een nvme ssd zelfs wat overdreven, maar dat geeft veel vertrouwen in de inhoud.
Algemeenna tevredenheid ontvangen netjes bezorg
en heel netjes verpakt
verder geen klachten zal zeker weer bestellen bij hun
na tevredenheid ontvangen netjes bezorg
en heel netjes verpakt
verder geen klachten zal zeker weer bestellen bij hun
AlgemeenSiComputers heeft 2 niet bestelde monitoren afgeleverd. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Of het nummer staat uit tijdens werktijden of je staat 20 minuten in de wacht met continu 1 wachtende voor je. Via de mail reageren zij snel, maar je krijgt onvolledige antwoorden met spel- en taalfouten. Op mijn verzoek om de juiste bestelling z.s.m. na te sturen kreeg ik de reactie "goed nieuws uw retouraanvraag is goedgekeurd". De klant mag de bestelling ongeacht hoe groot of zwaar de doos is zelf terugbrengen naar een afleverpunt voor retour. Pas na ontvangst en controle zou de juiste bestelling geleverd worden. Er wordt een pakbon meegestuurd voor 1 collo, terwijl ik twee losse dozen heb ontvangen. SiComputers blijft volhouden dat ik 1 doos heb ontvangen waar beide inzitten. Vervolgens staat hetzelfde scherm te koop voor een lagere prijs. Zodra je die wilt bestellen blijkt dat niet mogelijk. Toen wist ik het zeker (alsnog een aanname). Ze hebben de schermen aangeboden, maar ze hebben de schermen nooit op voorraad gehad. Dit komt overeen met diverse reviews. In mijn optiek hebben ze dus willens en wetens de verkeerde schermen gestuurd. En uiteraard heb ik het mailtje mogen ontvangen dat het bestelde product niet leverbaar is. De goederen zijn retour en nu is het afwachten of ik mijn geld teruggestort krijg. Afgezien van de reactietijd op mails is werkelijk alles onder de maat. Ik hoop dat de heer Yildirim enig fatsoen heeft (uit alles blijkt van niet) en hun processen klantvriendelijk gaan inrichten. Ik kan mij niet heugen dat ik een slechtere ervaring heb gehad met een ander bedrijf. Zij zullen vast bestellingen correct afhandelen, maar mijn advies is om jezelf de moeite te besparen zaken te doen met SiComputers!
VerzendingDe verzending is volgens SiComputers in 1 doos. Ik ontving er 2 die redelijk hard voor de deur op de grond werden gesmeten door de bezorger. Hij belt aan en na opendoen was de bezorger al weer 20 meter verderop en schreeuwde nog iets onverstaanbaars. Ik vermoed dat hij "prettige dag" zei. Dat is wel positief.
KlantenserviceZoals eerder aangegeven. Goede reactietijden op vragen via de e-mail. Onvolledige en soms merkwaardige reacties. Daarbij type- en taalfouten. Getuigd niet van enige interesse of verantwoordelijkheidsgevoel. De algemene indruk is waardeloos.
AlgemeenGemakkelijk te bestellen, niets op aan te merken. Product prima verpakt zonder kans op schade.
AlgemeenHet was even zoeken naar het betreffende product. Ook wilde ik nog wat extra SO-DIMM erbij kopen. Maar gezien er geen "sub-groep" voor is en ik al even bezig was geweest met het hoofdproduct, liet ik het er maar bij. Website zelf is ook niet super snel. Afrekenen ging snel en makkelijk d.m.v QR code.
VerzendingProduct zou een levertijd van 2 tot 3 dagen hebben, maar dit kon vanuit de leverancier verzonden worden, waardoor het de volgende dag werd bezorgt.
AlgemeenFijn bedrijf. Site is zeer overzichtelijk en bezorging van het ram geheugen verliep snel. Zou hier zo weer bestellen!
VerzendingPakketjes was vrij urgent. Op vrijdag besteld met normale levering via dhl, dezelfde zaterdag nog bezorgd. Top service!
AlgemeenIk ben zeer tevreden met mijn recente aankoop van DDR5 RAM-geheugen bij SiComputers. Ten eerste was het aankoopproces eenvoudig en probleemloos. De website was gemakkelijk te navigeren en het vinden van het juiste product was een fluitje van een cent. Ik was blij om te zien dat de website ook duidelijke en gedetailleerde productbeschrijvingen had, wat me hielp om te begrijpen wat ik kocht.
Maar het belangrijkste is natuurlijk de prestaties van het geheugen zelf. Het DDR5 RAM-geheugen dat ik kocht, heeft mijn computerprestaties aanzienlijk verbeterd. Het laden van applicaties en programma's gaat nu veel sneller, en ik kan soepel multitasken zonder enige hapering. Ik kan nu zwaardere toepassingen gebruiken zonder dat mijn computer traag wordt.
Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop van DDR5 RAM-geheugen bij SiComputers. Het was een naadloze ervaring van begin tot eind, en het product zelf heeft mijn computerprestaties verbeterd. Ik zou zeker aanbevelen om hier te winkelen als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige computeronderdelen en een uitstekende service.
Het bestelproces was snel en eenvoudig, en ik kreeg mijn bestelling op de afgesproken datum binnen. De verpakking was goed beschermd en het product kwam in perfecte staat aan. Ik was ook blij om te zien dat SiComputers hun producten voorziet van garanties, waardoor ik vertrouwen had in mijn aankoop.
AlgemeenDe zeoekfunctie op de website zelf is niet top. Maar via de pricewatch heb ik alles kunnen vinden en voor de beste prijs!
Ze waren de laatste die nog een PSU die ik wilde hebben op voorraad hadden, dus het was even spannend of ie nog leverbaar was.
Uiteindelijk was de PSU met 5 werkdagen gereserveerd. Maar ik had ook een Ventilator bijbesteld. Deze liet uiteindelijk eindelijk wat langer dan verwacht op zich wachten. Vandaar dat ik 1 ster minder voor de bezorging geef. Verder was alles echt tiptop in orde
AlgemeenIk had een hele serie producten bij ze besteld, vanuit een zorgvuldig afgewogen keuze voor hun winkel voor bepaalde producten van mijn wensenlijst. Een PC bouwen betekent veel onderdelen bestellen en ik wilde een mooie totaalprijs maken door 3 shops te combineren.
Dus dan heb ik eindelijk een mooi bestelplan, alles besteld en dan blijkt ondanks wat er op de site staat bij SiComputers vanalles helemaal niet leverbaar.
Voelt als totaal valsspelen. Ik heb mijn bestellingen geplaatst bij de verschillende winkels op basis van hun informatie en als die dan niet klopt, dan heb ik eigenlijk niks aan zo'n optimalisatieproces voor een grote bestelling.
Intussen heb ik dus wel bij SiComputers besteld, maar moet ik nog achteraf bij 1 of 2 andere winkels bestellen, waar de prijzen hoger zijn en waar ik ook weer extra verzending voor moet betalen. Als ik dat had geweten, had ik dus waarschijnlijk een andere keuze gemaakt en was ik meerdere tientjes goedkoper uit geweest.
Ik vind het echt onacceptabel dat een winkel op hun website spullen aanbiedt die ze gewoon niet kunnen leveren. Binnen enkele dagen wisten ze dat al, dus het had gewoon niet op hun site moeten staan.
Het komt mij dus gewoon over als lokkertje.
En dan krijg je ook nog de natrap: het supersnel betaalde geld (via IDeal) wordt pas na 14 dagen teruggestort. Ook nog even rente trekken op een bestelling van zo'n artikel, of zo? (En dan ook nog schrijven dat ze extra hun best gaan doen om het snel terug te storten... ja hoor, de koekoek!)
En aan financiële compensatie voor de geleden schade (want die is er dus), nee, daar kunnen ze niet op ingaan.
Dit aspect vind ik echt waardeloos.
Verder hebben ze de dingen die wel geleverd konden worden netjes en snel opgestuurd. Maar ik ga deze winkel dus echt nooit meer mee laten dingen in een wensenlijstje bestellijst. Je hebt er gewoon niks aan.
Zoals hierboven gezegd: totaal waardeloos dat de bestelde producten gewoon niet geleverd kunnen worden. Meerdere producten gewoon!
KlantenserviceHeel aardige mensen, reageren redelijk snel, maar ze beloven onzin ("met spoed geld terugstorten"), want ze komen het toch niet na. Gewoon zoethoudertjes...
AlgemeenProducten afprijzen om te dienen als lokkertje. Vervolgens zijn producten, na bestelling en betaling!, plots niet meer op voorraad.
Eerste " De tekst op voorraad betekend dat onze leverancier voorraad heeft van dit specifieke artikel. We hebben dit artikel dus niet in ons eigen magazijn liggen, daardoor is er een langere levertijd dan 1 werkdag. Onze excuses voor de verwarring."
en een dag later
"Helaas is dit product op dit moment uitverkocht en niet te bestellen bij onze leveranciers. Dit betekent dat de levertijd van dit product op dit moment onbekend is. Het kan nog maanden duren voordat wij deze weer kunnen bestellen, als dit tegen die tijd überhaupt weer mogelijk is.".
Super slecht.
Berichten via Whatsapp spreken elkaar tegen. Werkelijke besteldatum en genoemde datum komen niet overeen. Vervolgens de toezegging dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen(!) zal worden teruggestort. Als ik via iDEAL direct kan betalen, kan het bedrag toch ook weer direct worden teruggestort, toch?