CAPS

Gebruikers over webshop CAPS

De site werkt goed, bestellen gaat gemakkelijk, betalen met iDeal.
Mijn artikel was aanzienlijk goedkoper dan in andere shops.

Leveren volgens mij niet uit voorraad. Levering duurde een paar dagen langer dan verwacht. Verpakking was wel aandacht aan besteed maar uiteindelijk zat de geheugenmodule toch in een plastic zakje.

Website is snel, met veel keuze, process naar betaling is voldoende, met als enig minpunt de wat onduidelijke weergave van producten met een nietszeggende serienummer in plaats van volledige naam, die je wel weer terug kan vinden in de omschrijving, maar niet op het betaal formulier.

Product was aangegeven als niet op voorraad, dus rekening houden met een wat langere tijd tot levering, echter de volgende dag na bestelling toch nog ontvangen. Prima. Verpakking was wat eenvoudig, met enkelweg dik papier als bescherming.

Bij SiComputers een muismat van Akasa AK-MPD-01BK gekocht, geweldige muismat..
online betaling ging prima, je krijgt gelijk een email van de bestelling, en later de traceercode van de verzending..

SiComputers is vaak de goedkoopste , maar pas op als je een de volgende dag in huis hebben virus hebt, Levering was prima na 3 werkdagen afgeleverd.

geen klachten dus ook geen service nodig gehad.

Zijn duidelijk over hun voorraad en levertijd, en verzenden via PostNL.
De navigatie van de website is wel nog wat onhandig, maar daar heb je tweakers voor ;-)

PostNL

In eerste instantie wilde ik bij SIcomputers mijn bestelling doen.
Mijn bestelling bestond uit:
- 1x Intel 6700k processor
- 1x Asus Maximus Extreme VIII moederbord
- 1x Corsair DDR4 32GB 2666 geheugen kit van 2 modules (CMK32GX4M2A2666C16)

In eerste instantie werd het geheugen gereserveerd en zou het moederbord binnen enkele dagen komen. De CPU was een probleem maar ik dacht ik geef ze een paar weken. Tussendoor veel mail contact gehad met {-verwijderd-} van klantenservice. Er werdt snel en profesioneel op mijn mail gereageerd wat ik als positief ervaarde.

Op een gegeven moment werd mijn gereserveerde geheugen op niet meer gereserveerd gezet en zou het moederbord langer op zich laten wachten. De CPU was helemaal nog niet in zicht.

Aangezien ik de gehele bestelling bij een andere webshop wel snel kon krijgen tegen een lichte meerprijs deze bestelling bij SIcomputers laten cancelen.

Zoals aangegeven was het klantcontact wel snel en professioneel ondanks dat ze mijn bestelling niet tijdig compleet konden krijgen.

Het betreft hier een RMA van een Intel NUC Kit D54250WYK welke na 1 jaar intensief gebruik de geest gaf.
Na dit gemeld te hebben bij Si Computers kwam er snel een reactie in de vorm van een RMA en kon ik de NUC inleveren ter reparatie/vervanging.
Na onderzoek door Si Computers bleek de genoemde NUC inderdaad niet meer bruikbaar en werd doorgestuurd naar de fabrikant/leverancier.(Intel)
Dit heeft ongeveer 4 a 5 weken geduurd waarbij ik voortdurend op de hoogte werd gehouden van de status/voortgang.

Deze week een mail ontvangen met het goede nieuws dat de RMA gereed was voor verzending,waarna ik het pakket zelf heb afgehaald.
Tot mijn verbazing overhandigde men mij een gloednieuw exemplaar.
Ik moet zeggen dat ik meer dan tevreden ben over de klantenservice van Si Computers en Intel.

Via Tweakers Pricewatch is het erg makkelijk je winkelmandje samen te stellen en in mijn geval waren ze een van de handelaars die incl. verzending een betere deal kon aanbieden. Via de eigen webshop door de catalogus bladeren is eerlijk gezegd wat minder overzichtelijk.

Ik moet toegeven dat ik initieel wat argwaan had omwille van een gemiddeld nogal middelmatige winkelscore die andere Tweakers-leden hadden gegeven, deze argwaan is nu echter ontkracht en vervangen door een nieuwe bestelling.

Levering liet even op zich wachten, maar verder onderzoek in berichtgeving op Tweakers wees uit dat de schuld hier bij de fabrikant lag en SiComputers valt hier dus niets over te verwijten.

Slechts 1-2 dagen na het voorradig worden bij enkele concurrerende webshops had SiComputers het stuk ook voorradig en werd de volledige bestelling met DPD opgestuurd, (wat voor Belgische klanten fors beter is dan PostNL) De eerstvolgende werkdag kwam dit veilig verpakt bij me aan.

De klantenservice is per e-mail goed bereikbaar en maakte er geen probleem van om tot tweemaal toe het afleveradres van de bestelling te wijzigen (wegens verlof langs mijn kant). Telefonische bereikbaarheid via een betaalnummer (0900-nummer) vind ik eerlijk gezegd een beetje een klein minpuntje.

Al 4 WD 3T schijven gekocht, vanwege de uitstekende prijzen hier. Ook diverse andere zaken gekocht en tot nu toe met volle tevredenheid.

Keurig op tijd geleverd, wat dan ook verwacht mag worden als het product als voorradig aangegeven wordt.
Producten altijd goed verpakt, en milieuvriendelijk (karton opvulling).

Ik heb hier een laptop gekocht die ik bij Tweakers had uitgezocht. SI computers was veruit de goedkoopste in het lijstje. Het is een beetje een goedkoop ogende site, maar ze beloofden een bezorgtermijn van2-5 dagen, en na netjes 3 dagen was de laptop binnen.

Hardstikke tevreden dus.

levering was ruim op tijd in en stevige doos met luchtkussens

Ik had via de webshop een aantal onderdelen besteld met als optie ophalen gezien SiComputers op hetzelfde industrieterrein zit als mijn werkgever.
De webshop gaf als indicatie op voorraad. Maar toen ik de volgende dag belde om te controleren of mijn bestelling voorradig was zeiden ze dat de items al maanden niet meer op voorraad waren en dat ik niet goed gekeken had op de website.

Toen ik belde ter controle van de aanwezigheid van de bestelde items werd tegen me gezegd dat ik niet goed gekeken had en dat de items niet meer ter plekke waren. Echter dit had ik gecontroleerd en was voor mij ook een reden om het hier te bestellen.

Prijzen zijn vrij goed, maar wilde product kopen die volgens de site leverbaar was maar schijnbaar niet meer te krijgen. Vervangend product was DOA, retourneren ging niet heel soepel.

Duurde redelijk lang voordat producten geleverd waren. Bleek DOA te zijn, duurde ook weer lang voordat dit rechtgezet was.

Niet bijzonder goede service ontvangen. Gemeld dat ik retourneren wilde, werd er RMA aangemaakt maar geen retourlabel verstuurd. Bij versturen retourlabel zat er geen bijlage in de mail, onduidelijkheid in het algemeen.

Beste hgaiser,

Graag wil ik nader toelichten over dat retourneren niet goed ging. DOA's komen eenmaal voor ik heb verloop van de DOA bekeken.

20 oktober End of Life product bij ons omgezet naar alternatief
21 oktober alternatief verzonden
27 oktober RMA aangemeld en geaccepteerd
30 oktober RMA ontvangen op onze warehouse
2 november nieuwe exemplaar verzonden

tussen DOA product ontvangen en het verzenden van nieuwe product zit maar 1 werkdag! De retour label kan worden aangevraagd bij DOA situaties, dit wordt ook in de RMA acceptatiemail duidelijk aangegeven.

Mag ik vragen hoe dit geclassificeerd kan worden als slecht service?, althans dat maken we op uit rating en toon van review.

SiComputers
De directie

Toegankelijke website. Enorme keuze. Zeer concurrerende prijzen. Gewoon pinnen bij het afhalen= gelijk oversteken. Makkelijk.

Afhalen als je in de buurt bent.

Het product twee maal omgeruild voor een ander product omdat ik producten met een verkeerde specificatie had besteld. Daar werd niet moeilijk over gedaan terwijl het mijn fout was.

Radeon R9 270 videokaart van het merk VTX3D gekocht. Na een periode van een maand raakte deze defect.
Nette afhandeling van de retour procedure en aankoop bedrag uiteindelijk volledig vergoed gekregen.

Pakket op tijd en goed verpakt ontvangen.

Een 0900 nummer om telefonisch contact te krijgen is niet wenselijk. Echter is het mail contact goed, netjes en snel.

Een bestelling plaatsen was makkelijk en fijn om te doen. Alleen was mij de verzendkosten niet helemaal duidelijk maar dit kwam later toch nog tervoorschijn PERFECT!

De levertijd was uitermate sloom ik had postnl als verzend optie en het duurde 6 weken voordat mijn behuizing en CPU koeler binnen kwamen wat wel echt waardeloos is.

Ik kreeg redelijk snel antwoord, maar ik kreeg soms wel het gevoel dat er iets niet helemaal goed ging achter de schermen.

Over het algemeen erg lage prijzen. Levertijd meestal niet binnen 24 uur helaas, ze hebben zelf weinig voorraad, maar wel binnen aangegeven termijn geleverd. Site oogt rommelig en niet erg overzichtelijk.

Recent geheugen besteld voor mijn computer. De bestelling was snel verzonden en binnen de vermelde levertermijn bezorgd.

Goeie website en een handig volgsysteem waarmee je van zien welke onderdelen op voorraad zijn en wat de voortgang van je bestelling is.

(Sorry for English) Low prices, fast delivery, wide choice, reasonable search engine, easy to pay

Sorry for writing in English, but I'm not Duch and my language is poor.

I decided to assemble a mid-tier gaming PC, and have chosen SiComputers for their extremely low price. On Sunday I made a quite extensive order of 7 different positions (case, memory, HDD, motherboard, CPU, power supply, graphic card - basically, the whole PC). Only memory was in stock, for all others position waiting time was 2-5 days. I easily paid by iDeal (BTW, they accept bitcoins - nice touch), and started to wait. Unfortunately, on Monday I decided to read some reviews of the shop, and was really shocked. Well, after all those "waited for a month" reviews I didn't expect my PC to be delivered in time. However, everything went extremely smoothly - on Tuesday some parts started to arrive to the stock, and by Thursday everything was there. Then it took them half a day to pack everything and ship it, and - voila- on Friday I picked up a huge box of approximately my size from the nearest DPD pickup point. Everything was there, I assembled and ran my PC (not without troubles since obviously I picked wrong power supply, but this is nothing to do with the shop). Now I'm installing the drivers and looking forward to play Witcher 3!
Nicely done, SiComputers!

Goedkoop is duurkoop. Het kleine prijsverschil weegt niet op tegen de kans dat er problemen zijn.

Processor was naar de vaantjes, een twintigtal pinnetjes volledig geplooid. Je zag de afdruk van de pinnetjes in de plastic verpakking.. Dit zat in een beetje bubbelwrap gewoon los tussen al de andere onderdelen in een grote doos.. Waarschijnlijk is de voeding er een paar keer tegen gebotst.

Ze antwoorden snel op e-mails (bellen kost €0.90..) maar veel communicatie staat daar niet in. Ik moest een onderdeel dat kapot toekwam terugzenden, blijkt achteraf dat ik dat kosteloos kon doen door eerst een DOA label aan te vragen. Volgens hen stond dat duidelijk in een automatische mail.. Voor mij betekent duidelijk: zelf voorstellen dat label op te sturen en helpen met de details. Wie wil er nu niet gratis terugzenden?! Het is duidelijk dat ze zoveel mogelijk kosten willen besparen, ook op klantenservice, en zich dan verschuilen achter de regeltjes. De terugbetaling van het defecte onderdeel gebeurt ook pas binnen 14 dagen.

Veel producten tegen lage prijzen, de enige winkel die alle onderdelen had en besloten hier te bestellen. Bestellen en betalen ging prima

De beloofde levertijd is niet gehaald. Dit was een tweede bestelling bij SiComputers en wederom werd, zonder bericht, de uiterlijke verzendtijd overschreden. Uiteindelijke verzending was wel prima verpakt.

Een mailtje met de vraag waar de verzending bleef werd redelijk snel beantwoord, en (net zoals de vorige keer) zou het 'de dag erna' verzonden worden. Dit was echter al enkele dagen na het beloofde verzendmoment. In beide gevallen is het de dag er na verzonden.

Volgende keer maar eens bij het plaatsen van de bestelling direct een mail sturen, misschien kan het dan ook direct de volgende dag verzonden worden...

Scorekaart voor CAPS

Qshops