Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenDe formule van SiComputers is: er is niks op voorraad, daar staan super scherpe prijzen tegenover. Als je je kan vinden in deze 'formule', kan je prima shoppen bij SiComputers. Website is ietsjes traag, maar net niet hinderlijk.
VerzendingBij sommige producten was op levertijd onbekend. En gedurende de week werd mijn bestelling compleet. Het duurde dus even, maar stond gewoon eerlijk op hun site. Uiteindelijk toch nog eerder geleverd dan vooraf voorzien.
Ondanks dat je vaak een paar dagen op je bestelling moet wachten hebben ze een groot assortiment. In dit geval ging het om een behuizing welke maar bij een paar shops wordt aangeboden. Dan ook nog de goedkoopste, dan is geduld een schone zaak natuurlijk.
Website kan iets beter al kom je er 9/10 x via redirecting terecht.
Pakje gemakje. Ideaal want je kiest de winkel in de buurt met beste openingstijden en je haalt het wanneer het je uitkomt.
Site is duidelijk, maar het uiterlijk is niet mooi. Overigens wel alles goed kunnen vinden (mede dankzij Tweakers) maar zou graag een andere uitstraling zien. Zou hier zeker opnieuw bestellen.
VerzendingDonderdag besteld (2-3 werkdagen levertijd), keek ik einde van de dag naar een product was die veranderd naar 4-10 werkdagen.
KlantenserviceHeb om 15:56 gemailed om mijn afleveradres hetzelfde te maken als mijn factuuradres (ivm weekend) en kreeg in minder dan 10 minuten reactie! Gemailed dat een product veranderd kon worden (levertijd was veranderd) en was vrijdag veranderd.
Vrijdag 20-01 een videokaart en voeding besteld die binnen 2-3 werkdagen geleverd zouden worden.
Woensdag maar gaan bellen wanneer het bezorgd zou worden. (Duur 0900 nummer) Medewerker wist me wel te vertellen dat de producten inmiddels bij hun binnen waren maar kon me niet zeggen of ze die dag of donderdag verzonden zouden worden. Dat werd dus het laatste.
Een week levertijd dus ipv 2-3 werkdagen. En klantenservice die je afwimpelt met verhalen als "Ik kan het niet zien in mijn systeem".
Als ik dit vergelijk met de rest van mijn pc die ik op hetzelfde moment bij een andere webshop bestelde, en die gelijk de volgende dag (zaterdag) geleverd werden kan ik niet meer dan 2 sterren geven.
2-3 werkdagen levertijd volgens de product pagina's. Is uiteindelijk een week later bezorgd.
KlantenserviceDirect contact is via een duur 0900 nummer (90 cent per gesprek) dat ook nog eens gesloten is tussen 12 en 13. Dat staat uiteraard niet aangegeven bij de grote knop op de homepage. Je kan je naam en telefoonnummer inspreken om teruggebeld te worden maar dit gebeurd niet. Uiteindelijk dus 2x moeten bellen om te horen dat de medewerker me niet precies kon vertellen of mijn pakket diezelfde dag nog verstuurd ging worden.
Er zou een track & trace code bij komen. Heb ik de code eindelijk is het pakket niet te vinden. Levering duurt lang, ze beloven 2 werkdagen ik wacht al 4 dagen. Ik had een nieuw moederbord besteld en wacht er nogsteeds op...
De site is een beetje te druk naar mijn ervaring, soms is het wat moeilijk om iets te vinden en de searchbar neemt aardig de tijd om iets te vinden in de webshop. Verder is bestellen wel goed te doen.
KlantenserviceToen ik mijn product had besteld was ik van gedachten veranderd en wilde ik iets anders hebben, dit kon heel gemakkelijk. Uiteindelijk ging ik weer terug naar het originele product, minder dan een uur voordat het verzonden werd had ik mijn gedachten weer veranderd en had ik hen gemaild, ze reageerden snel en gaven mij de optie om de postbode te weigeren of het pakket terug te sturen.
Later kreeg ik een mail dat ze het pakket toch nog konden stoppen waardoor mij veel tijd en gedoe is bespaard, ik kon het verschil in bedrag aan hun overmaken en het product werd meteen verstuurd toen ze die weer in voorraad hadden (3 dagen).
Een beetje een drukke site, maar de zoekfunctie is goed dus als je weet wat je wil hebben kan je vrij vlot komen waar je moet zijn. Gewoon goed in orde.
VerzendingDe levertijd van mijn product stond op 2 a 3 werkdagen. Dus na vier dagen zonder enig bericht behalve een bevestiging van betaling begon ik me af te vragen wat er aan de hand was. Op dag vijf kreeg ik pas een mail dat mijn pakket verzonden was. De bezorging zelf en de verpakking was allemaal prima. Ik zou het net hebben gevonden als ik een berichtje had gekregen op dat mijn pakketje om wat voor reden ook verlaat was.
Werkt zoals verwacht wordt. Geen problmeen met bestellen. Enig probleem was dat er weinig waarschuwing was over leveringsdatum.
VerzendingMin-punten wegens de lange wacht voor dat de verzending verstuurd werd. Did komt deels doordat de computer toren niet snel leverbaar was.
Een heldere webshop met de nodige producten voor 'n scherpe prijs die je niet ergens anders terug ziet of enkel tegen 'n hogere prijs.
VerzendingEen van de bestelde producten had een levertijd van 3 werkdagen, helaas zijn dit er 6 geworden zonder melding vanuit de webshop. Na contact met de webshop is de order verzonden.
VerzendingDe levertijden die zijn aangegeven op de website zijn gewoon onzin. Vroeg de klantenservice om even in een email aan te geven wanneer het product wel kon worden geleverd. Was toen ook een dag te laat. Kort samengevat, prima prijs, prima product. Wel rekening houden met een (te) late levering..
KlantenserviceDe levertijden die zijn aangegeven op de website zijn gewoon onzin. Vroeg de klantenservice om even in een email aan te geven wanneer het product wel kon worden geleverd. Was toen ook een dag te laat. Kort samengevat, prima prijs, prima product. Wel rekening houden met een (te) late levering.
Enkele maanden geleden bij SiComputers een NUC, SSD en geheugenmodule aangeschaft. Overzichtelijke site, zeer correcte prijzen en vrij snelle verzending.
KlantenserviceVanwege een probleem met herkenning van de SSD dat zeer snel na aanschaf van de producten bestond, enkele keren contact gehad met de klachtenservice. Bellen is niet gratis (€ 0,90), maar antwoord op mail komt snel (maximaal 1 werkdag). Het eerste antwoord op mijn vraag was weinig behulpzaam (het zou een instelling in de BIOS kunnen zijn, maar ik weet niet welke en die moet je zelf maar even zoeken). Nog een tijdje geprobeerd, maar uiteindelijk de producten teruggestuurd.
Ik heb geen ontvangstbevestiging van de producten ontvangen. Na drie weken contact opgenomen: de producten zijn ontvangen en verstuurd naar de leverancier. We houden u op de hoogte. Een maand later (dus een reparatietermijn van bijna 2 volle maanden) en zonder andere berichten tussendoor, een bevestiging dat het product retour komt. Snel verstuurd en netjes verpakt, maar geen beschrijving van wat er is gedaan of wat er is vervangen.
Suggesties voor verbetering: vooraf informeren over de procedure (hoe lang duurt het ongeveer), totale procedure sneller laten verlopen (2 maanden is niet acceptabel), klanten op de hoogte houden van de status van de reparatie en bij retour zenden van het product een korte toelichting wat er is gedaan met de producten.
Complete PC besteld. Diverse shopreviews gelezen, waar de grootste klacht de levertijd is, maar begreep dat dit het business model van SiComputers is. Waarom toch SiComputers. Ze hebben een erg prettige PC configurator op de website, waar je een 3/4-tal suggesties krijgt voor de componenten en tevens de BBG configuratie van tweakers kan bestellen. Wilde ook een Engelse versie van WIn10 (op USB stick) bestellen, maar daar laat de website te wensen over. Was moeilijk (niet?) te vinden en uiteindelijk (voor enkele tientjes extra) bij Microsoft zelf besteld.
Omdat ik een vrij zware processorkoeler had besteld, waarbij gewaarschuwd werd dat dit tijdens transport eventueel het moederbord kan beschadigen, besloten om het systeem zelf af te halen. Binnen twee dagen na de bestelling kreeg ik al een melding dat alles klaar stond, helemaal prima en niet verwacht. Bij afhalen alles netjes verpakt en alle verpakkingen van de componenten met handleidingen en DVD's bijgeleverd. Enkele weken in bezit en geen klachten (dus geen ervaring met klantenservice).
Ondanks de iets of wat mindere reviews van SiComputers er de afgelopen tijd regelmatig besteld omdat ze een groot assortiment hebben en niet duur zijn. Tot nu toe telkens goede ervaring. Levertijd op de website in overeenstemming met werkelijke levertijd. Kortom prima ervaring!
VerzendingPakket is goed en meer dan voldoende verpakt. Niets op aan te merken. Wat ik daarnaast makkelijk vind is dat ik het pakket aan kan laten komen bij de PostNL punten in de buurt. Netjes een mailtje en SMS als het pakket is aangekomen zodat je na werktijd je pakket af kan halen.
KlantenserviceUiteindelijk bleek het product niet compatibel te zijn met de configuratie die ik wilde gaan gebruiken. I.e. het moederbord was te nieuw en ondersteund alleen Windows 10 wat voor mij een probleem was.
Vrijdag 20-01 dit gemeld en gelijk een RMA nummer gekregen. Pakketje die dag nog op de bus gedaan. Via de mail aangegeven dat het product niet compatibel is en ik het dus wil retourneren onder wet koop op afstand. Vrij snel via de mail een bevestiging hiervan.
PostNL wilde op zaterdag bezorgen alleen dan is SiComputers gesloten. Hierdoor heeft het pakketje van maandag 23-01 tot 26-01 in het sorteercentrum gelegen. Dit tot frustratie van mij omdat en SiComputers op de hoogste gesteld.
Vrijdag 27-01 pakketje toch eindelijk aangekomen bij Si en even een mailtje gestuurd dat het binnen zou moeten zijn. Niet veel later weer reactie per mail dat de RMA in order is en dus zeer snel afgewerkt.
Top dus!
totaal goed, geen bijzonderheden, website is duidelijk, binnen een uur een bevestiging dat product verstuurd is
VerzendingProduct is degelijk verpakt
KlantenserviceOmdat het product toch niet voldeed aan de wensen die ik verwachte een RMA aangevraagd, volgende werkdag direct akkoord gekregen middels de mail. Ook op een vervolg vraag. Nu wachten op de administratieve afhandeling.
Producten zijn makkelijk op de website te vinden. Ook is alles redelijk duidelijk ingedeeld en zijn de prijzen oké.
VerzendingDuurde langer dan op de website stond. Ik ben via Tweakers.net voor dit product uitgekomen op SiComputers.nl, er stond op de website dat het 2-3 werkdagen zou duren, maar het duurde 5 werkdagen.
webshop zelf is een beetje gedateerd en je kan niet differentiëren op productopties. Op zich geen drama omdat ik ongeveer wel wist wat ik wil hebben maar wellicht een tip voor Sicomputers om de shop een een update te geven.
VerzendingKreeg netjes een mailtje dat het verstuurd was met track n trace link.
Pakketje kon ook bezorgd worden op een aflever punt bij mijn huis wat ik altijd fijner vind en dan een briefje in de bus vinden dat ik niet thuis was.
Pakketje was ook goed ingepakt zoals je mag verwachten tegenwoordig.
Per mail nog een vraag gestuurd en kreeg snel antwoord.
Dit was mijn 2de bestelling bij deze shop. Wederom goed product, goed verpakt verzonden en korte levertijd.
Artikeloverzicht en zoeken
Duidelijke prijsweergave en goede indeling van de artikelen. Helaas zijn niet alle artikelen (goed) ondergebracht, maar zolang je weet waar je naar op zoek bent, vind je gegarandeerd het juiste product. De groep "Ongecategoriseerd is dus onnodig groot. De zoekfunctie vangt het daarentegen goed op.
De omschrijving van een artikel is soms een beetje te beknopt of juist te omvangrijk. Wel heel goed aangegeven is de voorraad per locatie.
Snelheid van de site
Ietwat trage paginaverversing (Chrome, Firefox, en Safari op iOS). In vergelijking met Pricewatch op Tweakers zul je soms net even wat langer moeten wachten. Het is overigens eerder mijn tijdsbeleving, dan dat ik secondenlang moet wachten.
Afronden bestelling
Heel goed in de afhandeling van de bestelling is de ruime keuze in betaling- en (af)leveringsmogelijkheden. Je kunt ontvangst door de buren vermijden/kiezen, ophaalpunt kiezen etc. De verzendingskosten (t/m bestelwaarde 100,-) voor NL staan vast op 4,95, ongeacht de grootte van de verzending.
De service tot de aflevering is uitstekend. Je wordt per mail/SMS over de PostNL zending ingelicht. In het bijzonder nuttig is het bericht wanneer het product aan de bezorger is aangeboden en Track&Trace online te volgen is. Bij mijn laatste bestelling bleek PostNL pas na aflevering T&T te hebben bijgewerkt. Ruim ervoor wist ik al dat de zending onderweg was en een telefoontje naar het ophaalpunt zette de puntjes op de i.
De verpakking was ook hier uitstekend. Je kunt het verkwisting noemen, maar de inhoud (2 SSDs, Fan en koelpasta) kon vrijwel onmogelijk beschadigd aankomen.
Op 29 december om 12.15 uur een monitor LG 27UD68-P besteld via Tweakers Pricewatch. In andere reviews van SiComputers werden de beloofde levertijden niet gehaald vanwege het niet op eigen voorraad hebben. De monitor die ik op het oog had was op voorraad bij SiComputers zelf. Wachten op de leverancier is dan niet nodig. Een indicatie van 24 uurs levering wordt dan gehanteerd.
Via de Pricewatch werd ik dus naar de juiste pagina doorverwezen. Bestellen was een fluitje van een cent. Betalen gedaan met iDeal wat gratis was.
Ik vond de keuze voor het bezorgen wel wat onduidelijk. Ik wilde dat het pakket direct naar het afhaalpunt werd bezorgd. Ik heb dat gedaan door op de pagina van de winkelwagen het venster voor 'Verzendkosten en BTW schatten' te grbuiken. Hiermee kun je direct kiezen voor een PostNL PakjeGemak-afhaalpunt. Geen vertraging door een thuislevering als ik niet thuis ben. En ik wilde hem ook niet bij de buren af laten leveren. Ik kon hem tot 21 uur 's-avonds afhalen. Ideaal!
De onduidelijkheid zat hem er ook in dat een factuuradres en eventuele verzending naar een ander adres moet worden ingevuld. Maar het het is ideaal dat het kan!
Verzendkosten zijn gratis voor bestellingen van meer dan €100,-
70 minuten na mijn bestelling ontving ik een mail dat mijn bestelling was verzonden waarbij een track & tracecode werd meegegeven. Om 2 uur 's-nachts een mail dat het pakket is overgedragen aan PostNL. En inderdaad de volgende dag kon ik mijn pakket afhalen. Apart was wel dat na het afhalen ik een mail van SiComputers ontving dat de bezorger onderweg was.
Het pakket was onbeschadigd en ook de monitor was splinternieuw.
Dik tevreden met het bestelproces en de levering. Maar dus wel omdat die bij SiComputers zelf op voorraad was.
De producten werden snel geleverd. De informatie vond ik prima. Ik heb verder niks te maken gehad met aftersales e.d. Het was gewoon bestellen en gaan met die banaan. Uitstekend!
VerzendingAlles was keurig verpakt en kwam in tiptop conditie aan. Uitstekend.