Gebruikers over webshop PC-CAM
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeenbestellen is eenvoudig, betalen is eenvoudig, ontvangen onmogelijk, contact onmogelijk, heeft een neplogo keurkerk ook een dode link naar bol.com
Klantenservicewaardeloos omdat hij niet reageert op email. op de 06n en een nep loge voert van keurmerk thuiswinkel en dode linken naar bol.com
Accu gekocht voor een Samsung telefoon met capaciteit van 1900mAh (originele accu is 1500mAh).
Accu houd het na meerdere keren opladen steeds na 4 a 5 uur mee op.
Accu is goedkoop, maar ik mag toch een goed werkend product verwachten... na klacht bij de webshop krijg ik de volgende reactie van Michael Egberink, de eigenaar van PC-CAM:
"U heeft de allergoedkoopste merkloze accu gekocht die er maar bestaat .. de zogeheten “Blacklabel
Hier kan je dan ook niets van verwachten, is meer een nood accu om bv een backup te maken"
Service is dus net zo slecht als de accu zelf. Men was wel zo vriendelijk om een link mee te sturen naar een iets duurdere accu die beter zou zijn. Kon ik gewoon bij hun bestellen
Waardeloze reactie, maar ik kreeg wel een reactie, daarom alsnog slecht ipv waardeloos
Opzoek naar wat accu's omdat een paar apparaten huis wat erg snel leeg raakten. Via Google op de site van PC-CAM gekomen. Prijzen zeer interessant en dus besteld.
Bijna direct een mail van de eigenaar. Ik was in het bestelproces mijn huisnummer vergeten in te vullen. Mail terug en direct een bestelbevestiging binnen met het juiste adres.
Paar dagen later kwamen de accu's binnen en werken nu naar volle tevredenheid.
De accu's kwamen in een bubbeltjesenveloppe binnen. Niet op aan te merken.
De accu die ik had besteld stond op de website als direct leverbaar. Maar dat was niet zo.
Toen ik belde om te vragen of ik een bevestiging per email zou krijgen als het ding verzonden was bleek dat uit het antwoord op mijn vraag.
Ik vind dat slordig en, erger, ontwijkend gedoe: zeer slecht.
Ik heb zelf het terugsturen van een niet functionerende accu betaald: zeer slecht.
KlantenserviceDe tweede accu wilde ook niet opladen. Toen was ik 47 euro lichter en had mijn kennismaking met de firma pc-cam lang genoeg geduurd. Nou ja, te lang eigenlijk, trap er niet in mensen!
Verkeerd product geleverd, geen geld teruggave. Zeer onvriendelijke klantenservice, ik werd voor van alles uitgemaakt, terwijl de heer Egberink (van PC-CAM) toch echt moedwillens de verkeerde accu heeft opgestuurd.
VerzendingSnelle verzending, maar verkeerde product geleverd
KlantenserviceNog nooit zo slecht meegemaakt. Toen ik vertelde dat de batterij niet compatible was met mijn telefoon vertelde de heer Egberink mij dat nog al wiedes was, had immers expres de verkeerde batterij opgestuurd. Van een restitutie zou natuurlijk geen sprake van kunnen zijn. Ik was sprakeloos.
webshop is niet aangepast voor een bestelling vanuit België. Nergens kan je facturatie gegevens invullen.
Mail gestuurd naar PC-Cam, en daar melden ze dat ze eerst een account moeten aanmaken, maar daar hebben ze geen tijd, annuleren ze de bestellin en eindigen de zin met "basta"
nooit iets verzonden geweest, bestelling is geannuleerd zonder geldige redenen...
Klantenservicewelke sale??? PC-cam wil niet werken voor buitenlandse bestellingen.... verschrikkelijk arrogant. Ik raad deze webshop aan niemand aan...
Na twee weken nog steeds niets verzonden. Fout van nl post. Er wordt eersteen onderzoek gestart. Voorlopig zonder accu door het leven. Na twee gesprekken nog steeds geen concrete toezeggingen
VerzendingNa een maand nog steeds niets ontvangen
KlantenserviceNa twee weken nog steeds niets verzonden. Fout van nl post. Er wordt eerst een onderzoek gestart. Voorlopig zonder accu door het leven. Na twee gesprekken nog steeds geen concrete toezeggingen.
De persoon heeft me alleen maar afgeblaft. Het was was niet zijn fout. Over een oplossing was niet te praten.
Bij PC-Cam heb ik een acculader voor mijn Canon 550D aangeschaft en een HTC Desire accu. De producten heb ik op Marktplaats zien staan. Na een reactie had ik snel een mailtje terug met een factuur, tot zover niets dan lof.
VerzendingHet pakketje kwam goed verpakt en na een paar dagen aan. Zoals je mag verwachten eigenlijk.
KlantenserviceZo snel als hij bij de bestelling antwoord gaf zo traag ging het nu. Wat me gigantisch tegenviel was de kwaliteit van zijn producten. De acculader voor mijn Canon camera werkte namelijk alleen als ik de accu geforceerd in een hoek drukte, daarbij lag de accu ook los op de oplader, niet echt geschikt voor een autolader... De nieuwe achterkant voor mijn Desire paste niet lekker en er ontbraken glaasjes voor de flitser en de camera.
Het was een lader van €14,- maar inkoop zal deze niet meer dan €3,- gekost hebben denk ik. In plaats dat de verkoper ervoor zorgt dat ik een nieuwe krijg staat hij erop dat ik de oplader terug stuur. In totaal ben ik dus €14,65 (€7,90 + €6,75) kwijt aan verzendkosten voor een apparaat van €13,17 Dit heb ik ervaren als een zéér slechte service. Een nieuwe hoefde ik niet, na twee weken is mijn geld (zonder verzendkosten) terug gestort.
Na wat rond te hebben gezocht op internet bleek dat er veel meer mensen zijn die zéér slechte ervaringen hebben met PC-Cam of zijn handel in Xenon verlichting.
Houd dit (en andere ervaringen van tweakers) dus in je achterhoofd als je er iets besteld.
Zeer ontervreden met mijn aankoop. Hij toont een beeld van een originele lader van HP, maar hij heeft mij een goedkoop Chinees exemplaar verzonden dat slechts 10 euro waard is. Plus ik moet €7.90 porto, maar hij heeft allen TNT pakketen post gebruikt en de kost €6.75!
KlantenserviceEen week naar hij heeft de oplader terug gehad vraag ik waar mijn geld is. Antwoord:
Niet zo ongeduldig mannetje en een negatieve beoordeling geven werkt ook niet in uw voordeel.
Naar 14 dagen vraag ik alweer. Antwoord:
Deze mail werkt wederom niet in uw voordeel. U wacht maar tot 30 dagen na retour ontvangst.
Ik bestel zeer regelmatig zaken via webwinkels, maar zo zout als hier heb ik het nog nooit meegemaakt. Mijn advies zoek verder!
Bestelling via de website ging vlot en makkelijk, besteld waren 1 set batterijen en een IPOD lader, batterijen waren ok, de IPOD lader was defect. Daar kwam ik achter nadat eerst de IPOD touch kapot ging en er daarna rook uit de lader kwam.
Service achteraf en vriendelijkheid van het personeel zijn zeer zwak is mijn ervaring. Ik ben een illusie en 94,50 euro armer dankzij PC-CAM.
Zolas de gemiddelde webwinkel.
KlantenserviceTja, toen ik belde met de opmerking dat de lader mijn IPOD touch kapot had gemaakt mocht ik nergens op rekenen want dan had ik maar een originele moeten kopen, de lader (4 euro 50) mocht ik op eigen kosten terug sturen en kon gecontroleerd worden.
Na enig volhouden van mij en erop wijzen dat de algemene voorwaarden niet conform de wet waren verbrak PC-CAM de verbinding.
Na wat email heen en weer moesten we er maar een rechtzaak van maken en daarmee was de kous af.
Na enig zoeken naar een bepaald type oplaadbare AA en AAA batterijen bij deze shop terechtgekomen. Erg goedkoop, info status bestelling via de mail prima, geleverd product prima. Heb bij deze winkel een tweede bestelling gedaan, is echter nooit aangekomen (briefpost). Na enig afwachten keurig mijn geld teruggekregen, top dus.
VerzendingVerzending via briefpost (goedkoop, risicovol) of verzekerd via tnt (duur): een erg groot prijsverschil. Ik zou graag een middenweg zien. Verzending via andere, goedkopere pakketdiensten waarbij je je zending ook kan volgen via een trace-nr., ietsje duurder dan brievenbus post, wel de zekerheid dat het aankomt, vandaar een goed voor verzending en niet een zeer goed.
KlantenserviceZeer goed. Aftersales nodig gehad omdat mijn tweede bestelling nooit aan was gekomen, prima opgelost door Michael, gewoon volledige bedrag teruggestort gekregen, klasse!
Bedrijf reageert op e-mails en ook 06-nummer is gewoon bereikbaar, gewoon beschaafd.
Eigenlijk had ik alleen een accu nodig voor een oude PDA die ik nog had liggen. Doordat de site claimde "de goedkoopste van Europa" te zijn, dacht ik (binnen de verzendkosten) slim te zijn door nog een accu voor mijn Nokia 6500C mee te bestellen.
De omschrijving bij de accu was dat de accu geen originele was, maar van gegarandeerde A-kwaliteit. Daarbij was de accu 1200mAh tegenover de originele met 830mAh. Met de prijs van 9 euro vond ik het de moeite wel waard.
Zie verder "aftersales"....
Verzending was snel, goedkoop en goed in een bubbeltjesenveloppe.
Op dag 1 besteld en geld overgemaakt, op dag 2 was het geld daar en op dag 3 had ik het product in huis.
Na ontvangst de accu voor de Nokia in mijn toestel gestopt en gebruikt.
Na 2 dagen van volledig vol naar volledig leeg. Leek me geen ramp, aangezien je een nieuwe accu altijd eerst goed moet opladen, dus, dat gedaan. Maar na 3 dagen was de accu weer leeg!! En dat terwijl je mag verwachten dat 1200mAh een capaciteitsvermeerding is van ca 1,4 keer die van de originele!
Toen een mail gestuurd... 3 dagen gewacht.. geen reactie!
Maar eens gebeld en kreeg meteen iemand aan de lijn. Na op een fatsoenlijke manier uitgelegd te hebben wat het probleem was, ging meneer direct in de verdediging. Van klantvriendelijkheid was geen spoortje te bekennen.
Ik moest maar begrijpen dat een niet originele accu nu eenmaal niet zo lang mee ging en dat ik dan maar moest klagen bij de fabrikant in China!! De "gegarandeerde A-kwaliteit" op de site en de opgave van de capaciteit waren volgens meneer geen argument. Daarvoor was het "ook maar 9 euro".... Tja... Ze zijn inderdaad de goedkoopste... en hebben zeeeeker de goedkoopste verkoopsmoezen. De manier waarop ik te woord werd gestaan, had ik nog nooit meegemaakt en dat heb ik meneer dan ook duidelijk gemaakt.
O ja, ik mocht de accu wel terugsturen om mn geld retour te krijgen, maar dan moest ik aangetekend verzenden. Dat is dus duurder dan de accu kost. Zelf versturen ze met bubbelenveloppe, niks aangetekend. Hypocriete boel.
Al met al een stelletje oplichters waarvan ik iedereen wil aanraden er nooit wat te kopen! Ze geven immers zelf toe dat ze rotzooi verkopen..
Verder heb ik meneer maar niet verteld dat de PDA accu ook niet werkte bij aankomst: de kabel was te kort en hij laadde niet op. Met wat geknutsel heb ik het printplaatje plus kabel verruild voor die van de defecte batterij en laadde hij wel op.
Was op zoek naar een Torx T8-schroevendraaierertje om mijn harde schijf te verschroeven; op Kelkoo kwam ik er één voor maar EUR 2 én geen verzendkosten tegen bij PC-CAM. Helaas niet op voorraad, maar een mailtje met de vraag wanneer het weer leverbaar was werd binnen een kwartier beantwoord - en mooier nog, het product was per direct leverbaar. Top.
VerzendingVerzending was als gemeld. Snel (gewoon per brievenpost), toch prima verpakt en gratis.
KlantenserviceNiet van toepassing.
Ik was op zoek naar een lader voor mijn HP ipaq 1710, op de HP website zag ik dat deze in Europa niet meer origineel leverbaar was maar alleen in the US. Ook via Marktplaats kwam ik op de site terecht van pc-cam waarop een adapter staat voor de ipaq die ik heb en voor een scherpe prijs ook nog, dus ik dacht laat ik die maar bestellen. Krijg ik opeens een heel ander type adapter geleverd. En de persoon die als contactpersoon op de site proberen te bereiken via mail en telefoon, niet te bereiken geen reactie terug. DIT IS EEN SLECHTE ZAAK. Het gaat dan welliswaar om een klein product en een klein bedrag (12,95) maar het gaat om het principe, zo handel je zaken niet af. Voor mij geen pc-cam meer!
VerzendingEr werd een verkeerd product geleverd en vervolgens was er niemand meer te bereiken. Boee!
Klantenservicevanaftersales is geen sprake want er neemt gewoon niemand op op het telefoonnummer op de site en er wordt ook niet gereageerd op mails.
Ik had de winkel gevonden na zoeken op Marktlaats. Betrof een vervangende accu voor een digitale camera. Na mail aan aanbieder kreeg ik de informatie voor de eigen webshop een dag later retour. Dat zou evt. het enige verbeterpunt zijn (sneller naar eigen webshop).
PC-CAM was de goedkoopste aanbieder met toch een ruim assortiment. De correspondentie (email) was soepel en correct. Per fase in bestelproces kreeg ik een bevestiging.
Verzending was precies als gemeld. Snel en goed verpakt. (accu in bubbelenvelop).
KlantenserviceN.v.t.