Gebruikers over webshop DataIO
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBestelling eenvoudig geplaatst. In het verleden hier vaker geheugenkaartjes besteld vanwege de goede service, snelle verzending en lage prijzen. Helaas was mijn oude account reeds verlopen sinds ze waren overgegaan op een nieuw systeem, maar een account is eenvoudig gemaakt.
VerzendingGeheugenkaartjes netjes verpakt in een brievenbuspakketje. Middels actietarief was deze als traceerbaar pakketje verzonden, waar ik ook erg blij mee was.
AlgemeenBestelling geplaatst en laten leveren zonder track en trace. Deze mogelijkheid is interessant voor goederen met een lage waarde (zoals een MicroSD kaart) zodat de verzendkosten in verhouding zijn met de waarde van de bestelling.
VerzendingBestelling 6 dagen later geleverd
KlantenserviceNavraag gedaan omdat andere bestellingen per briefpost wel snel geleverd werden. Volgens Data.io zat daar verschil in, ze zagen flinke vertragingen bij PostNL vanwege COVID. Werd netjes uitgelegd in een uitgebreide email.
AlgemeenRonduit onbeschofte en aanvallende ‘service’ van DataIO na het niet hebben ontvangen van mijn bestelling.
Nadat mijn bestelling na twee weken nog niet bezorgd was, heb ik contact opgenomen. Reactie was dat ik moest wachten en anders over 1-2 weken nog een keer contact op moest nemen. Dit heb ik gedaan. Er zou een onderzoek worden gestart bij PostNL. Ik ben nooit op de hoogte gesteld van het resultaat en moest zelf opnieuw contact opnemen. Wat bleek: er is helemaal geen onderzoek gestart. Er werd aangegeven dat briefpost niet zomaar kan verdwijnen en dat aangifte gedaan moet worden. Hiervoor zou ik allerlei formulieren in moeten vullen. Volgens mij is de afzender verantwoordelijk, niet ik.. Daarbij werd geïnsinueerd dat ik de bestelling (van net aan €25...) mogelijk probeer achter te houden.. Een dergelijke aanvallende houding heb ik nog nooit meegemaakt.
Mijn advies is om producten voortaan elders te kopen waar ze weten wat klantvriendelijkheid is.
AlgemeenGoede en snelle levering, personeel heel vriendelijk. Goede prijs voor de goede producten!! Top serves!
VerzendingBestelling paar dagen geleden al ontvangen. Voor de rest een top serves!
KlantenserviceHeel vriendelijk!
AlgemeenKlantenservice is goed bereikbaar en hebben verstand van zaken. Ik heb heel vaak spullen gekocht bij deze lui en altijd naar volle tevredenheid.
VerzendingStandaard wordt je pakketje binnen 2 of 3 werkdagen afgeleverd maar ik heb mijn spullen vaak al de volgende dag in huis. Betalen voor snelle(re) levering is naar mijn inziens dus niet nodig.
KlantenserviceAltijd goed en duidelijk antwoord gehad. Alle informatie staat ook op de site.
AlgemeenKoop al jaren alle kaartjes bij DATAIO, altijd een scherpe prijs en altijd snel geleverd. Dit keer een Lexar 128GB SDXC 2000X professional UHS-II 300MB/s gekocht. Kreeg netjes bericht dat de levering iets later zou worden, vandaag goed verpakt op aangegeven datum ontvangen.
Aanrader, ben een zéér tevreden klant!
Topproduct, supersnel.
KlantenserviceNetjes ingelicht, met uitleg waaom, over latere levering.
AlgemeenAl enkele jaren bestelde ik mijn producten bij DataIO omdat ze goedkoop zijn en snel leveren. Product (micro SD kaart) besteld welke weer snel werd geleverd. Helaas was dat ook het einde van mijn jarenlange positieve ervaring.
Product bleek niet te werken in meerder toestellen (telefoons/laptop), terwijl ik dat zelfde model al eens eerder had besteld. Daarom contact opgenomen.
Eerst werd me een adres gegeven waar ik het product naar zou kunnen sturen. Dit was echter geen antwoordnummer dus ze erop gewezen dat de klant nooit op moet draaien voor garantie-kosten. Hierop alsnog een antwoordnummer gekregen.
Vervolgens alles opgestuurd (geopende verpakking, kaartje) waarna ik bericht kreeg dat er een defect was geconstateerd. Echter zou deze mechanische schade door mij zijn veroorzaakt, want ik had de instructies niet gevolgd. Hoe men dit zo stellig durft te beweren ben ik nooit achter gekomen. De verpakking met doorgeknipte kartelrand was ook in hun bezit. Want als je doorvraagt reageert men gewoon niet meer.
Belachelijke gang van zaken.
Mocht je hier toch iets willen bestellen. Betaal dan wel met creditcard, want het is me nu wel duidelijk waarom ze zo goedkoop zijn. Service is ver te zoeken, kosten proberen neer te leggen bij de consument.
Helaas, maar ik zal mijn ouders/kennissen nu zeker dit bedrijf afraden.
Pakket was niet in goede staat afgeleverd. In eerste instantie oogt de verpakking prima, maar aangezien het een kwetsbaar kaartje betreft (kwetsbaar voor buigen) zou je een stevigere verpakking verwachten. Ook aangegeven bij DataIO, waarom niet erop vermelden dat die breekbaar is dan weet de postbode dit ook voordat die hem door de brievenbus probeert te "wroeten". Als je direct meldt dat het product beschadigd is krijg je ipv een excuus te horen dat jij zelf de schade hebt aangericht.
KlantenserviceCommunicatie ging vreemd. "wellicht is bij het openmaken de schade ontstaan"?
Hierop aangegeven dat het wellicht ook een andere oorzaak kan hebben.
"Wanneer de verpakking op een andere manier geopend wordt is de kans groot dat de micro SD beschadigd wordt, eventueel zelfs zonder dat het kaartje zelf geraakt wordt met bv een schaar (doordat er onnodig kracht op het blister met daarin kaartje wordt gezet)."
Zoals aangegeven kan deze kracht ook net zo goed door iemand anders uitgeoefend worden op de blister. Deze is immers niet beschermd tegen externe krachten. Bewijslast ligt bij de leverancier, maar helaas denken sommige bedrijven hier nog mee weg te kunnen komen.
Externe schade valt buiten de garantie van Samsung wordt aangegeven. Echter is dit niet relevant voor de consument of DataIO die kosten nu wel of niet kan verhalen. Dat is hun bedrijfsrisico.
AlgemeenGoede prijs voor een CF-Express kaart van Sandisk en prima communicatie over de levertijd en de verzending.
AlgemeenMijn go-to winkel geheugenkaarten en/of memory sticks te halen. Na altijd eerst via de Pricewatch te zien wat de beste prijs is staat DataIO negen v.d. tien keer bovenaan. Vriendelijke service, ook via telefoon bereikbaar wat ik een prettige manier van communiceren vind.
Verzendingsnelle verzending via post, en optie gratis te verzenden als het door de brievenbus pas.
KlantenserviceAanleiding van deze review is dat ik zonder problemen gemakkelijk iets heb kunnen retouneren wat ik toch niet nodig had. Soepel RMA kunnen aanvragen.
AlgemeenDefect Kingston USB stick werd tegen kleine meerprijs omgeruild voor een snellere versie van SanDisk. Het omruilen duurde wel langer dan 2 weken, maar dat zal waarschijnlijk aan de drukte bij Postnl gelegen hebben. Contact met Wouter gehad. Erg goed!
KlantenserviceProbleem is opgelost! Ik kan weer aan de slag.
AlgemeenBestelling volgende dag in huis in een sterke envelop. Reden dat ik bij DataIO heb besteld; goedkoopste van Nederland. Verder heb ik vaker bij DataIO besteld en nooit een slechte ervaring gehad.
VerzendingVerzending in goede orde ontvangen. Geen opmerkingen
KlantenserviceErg nette klantenservice met duidelijke communicatie via de mail.
Algemeen(Dit is een voorlopige review omdat de bestelling nu langer duurt dan ik gewend ben van DataIO.)
Op 24 november heb ik 3 MicroSD-kaartjes besteld die alle drie op voorraad zouden zijn. Na drie dagen had ik nog niks gehoord over een verzending en bij inloggen blijkt de order op back-order te staan, zonder duidelijke reden. Alle drie de kaartjes staan nog steeds op voorraad.
Vrijdagochtend een mail gestuurd naar de klantenservice maar daar totaal geen reactie op ontvangen, ook geen ontvangstbevestiging. Ik merk dat ik dit niet fijn vindt en zou me weerhouden om een volgende keer te bestellen. Ik hoop dat ze snel reageren, mijn bestelling opsturen of het geld terugstorten.
Update 29-11: Ik krijg nu een reactie dat een artikel niet op voorraad is. Dat, terwijl alle drie de artikelen nog steeds op "direct uit voorraad leverbaar" staan. Nare praktijken vind ik dat! Ik heb een ster afgetrokken.
Update 29-11: Nu krijg ik nog een leugen dat ze de voorraadstatus aangepast hebben naar 'direct leverbaar' omdat deze maandag weer leverbaar zou zijn. Dat is dus onzin want hij heeft (in ieder geval) donderdag en vrijdag bij alle drie de producten op direct leverbaar gestaan.
Deze lage manier van orders scoren en er dan zo over liegen verdient geen goed woord. Dit was mijn allerlaatste bestelling bij DataIO.
AlgemeenIk bestel reeds jaren bij DataIO. Prijzen zijn Top ! en de service is excellent !
Alles verloopt netjes op de webstek van zoekproces tem betaling.
Direct feedback via mail !
Met deze mensen kan je in vertrouwen handelen !
Steeds "in House" op 1-2 dagen, netjes verpakt.
Correcte en snelle Helpdesk.
Heb eenmaal iets verkeerd besteld en werd binnen de kortste keren geholpen.
Algemeen128gb micro sd kaart voor camera gekocht. 2e keer dat ik bestel bij deze webshop.
VerzendingHet heeft wel even geduurd voor ik de geheugenkaart binnen had. Maar de wijze van verpakking is goed.
AlgemeenLogische, overzichtelijke website , duidelijk met alle informatie direct beschikbaar, en dan ook nog prima prijzen.
AlgemeenDe website is no nonsense, hoewel de filteropties iets uitgebreider kunnen.
Bestellen gaat gemakkelijk en vlot en de verzending is gewoon goed.
Geen fratsen, erg tevreden.
Snelle en nette verzending
AlgemeenMeerdere keren micro sd geheugen besteld,zeer snel ontvangen .En de producten zijn echt ,dus geen neppe producten.
Verzendingverzending was oke
KlantenserviceGeen opmerking omdat ik tot nu niet was genoodzaakt om hen te bellen.
AlgemeenOp 28 September was de zending ontvangen door post.nl. En nu vrijdagavond 9 oktober is de zending nog steeds niet aangekomen. Een brievenbuspakje!
VerzendingVanaf 1 oktober krijg ik van post.nl een bericht dat de bezorger onderweg is. Maar ik heb nog niets ontvangen.
KlantenserviceMen zou er werk van maken maar ik zie nog niets.
AlgemeenData IO is snel ien zorgvuldig in verwerking en uitlevering van orders.
Daarnaast en bovendien werkt de klantenservice (in mijn geval) niet alleen zeer vriendelijk, maar ook snel en adequaat.
AlgemeenNu voor de derde keer hier iets besteld (Sandisk Extreme, 128 Gb) en wederom verrast door de snelle verzending. Gistermiddag besteld, en vanmorgen geleverd ondanks een bericht dat er problemen waren bij PostNL.
Daar word ik dus heel blij van.
Supersnel.