Gebruikers over webshop DataIO
Review toevoegenGeheugenkaart plus adapter besteld. De producten waren allemaal netjes op voorraad zoals ook op de website aangeven, en een dag later was het verstuurd en binnen.
VerzendingBij het verzenden had ik gekozen voor briefpost, zodat ik er niet voor thuis hoef te blijven. Dit bleek bij verzending omgezet te zijn naar brievenbuspakje. Hier kreeg ik keurig een mailtje van met track&trace gegevens. De bestelling kwam een dag later keurig verpakt aan. Helemaal mooi.
Voor het eerst besteld bij dit bedrijf.
Alles verliep zoals het hoort, duidelijke website, duidelijke beschrijving bij het artikel, duidelijk bestelproces, ruime en redelijke keuzes in het bestelproces, verzending soms gratis, gewoon alles verliep zoals het hoort. snel en soepel.
Zoals tijdens het bestelproces al was aangegeven verzonden in een beschermde enveloppe, geen verzendkosten. Was inderdaad keurig verpakt, niet in een bubbeltjes enveloppe maar in een envelope met een beschermlaag van schuim, dat voldoende bescherming bood. Keurig strak allemaal.
Snel in verzenden en klantenservice is goed.
Zaterdag besteld en verkeerde verzendadres ingetypt, en gelijk de klantenservice gemail daarover. maandag om 8:32 email gehad dat adres gewijzigd is. En dinsdag product omvangen Top service
Product in goed verpakt
Samsung Micro SD128gb Pro Plus. Zie ook review aldaar!!
De site is erg duidelijk en overzichtelijk. Eerdere goede ervaringen zijn een plus. Zeer veel produkten in voorraad.
Levering is extreem snel. 'S middags besteld, de volgende morgen al in huis! Na de bestelling volgde zeer snel de bevestiging en direct daarop de mededeling dat het al verwerkt werd. Pakje was ook zeer goed verpakt. Zo'n verpakking had ik niet verwacht!! Kon prima door de brievenbus.
Prima te vinden, makkelijk proces, betalen ook gemakkelijk. Klein minpuntje is misschien ontbreken van Paypal.
Alle stappen zijn gemakkelijk te doorlopen. Alles duidelijk te vinden. Gewoon, zo als het hoort.
VerzendingBij verzending bleek het bestelde product niet voorraad, keurig opgelost door een snellere versie voor hetzelfde bedrag te versturen.
Ik had een geheugenkaartje nodig voor een nieuwe telefoon en DataIO kwam als goedkoopste van de meest betrouwbare shops uit de Pricewatch. Alles verliep keurig, niets op aan te merken. Goed op de hoogte gehouden per mail over de status van de bestelling. Product kon meteen geleverd worden, maar aangezien ik na kantooruren bestelde is mijn bestelling de volgende dag in behandeling genomen en aangeboden aan DHL. Ik had het een dag daarna.
VerzendingUitstekend. Geheugenkaartje was goed verpakt in een brievenbuspakje, overeenkomstig mijn keuze. Het kwam op de afgesproken dag aan en de track & trace van DHL was accuraat.
maandagmiddag om 12:30 besteld en betaald.
om 16:00 had ik reeds een mailtje met de traceergegevens.
dinsdagmorgen om 10:00 lag het pakketje in de brievenbus.
Sneller lijkt mij onmogelijk. dus perfecte service en zeeeeer snelle bediening
Al vaker besteld bij Data.io vanwege hun snelle afhandeling en lage prijzen. Ontzettend tevreden ermee.
VerzendingGratis verzonden ipv voor 2,50 met track & trace briefpost. Er stond op de website dat het dan 2 tot 3 dagen kon duren, maar de volgende dag al netjes in de brievenbus
KlantenserviceIk heb niet gesproken met de klantenservice, maar ga er vanuit dat dit ook helemaal in orde is!
website is duidelijk en overzichtelijk.
de lever tijd was ook zoals afgesproken.
hier dus niets op aan te merken.
goed en snel verzonden.
KlantenserviceVorig jaar 3 x samsung 32gb microsd besteld. 1 van deze sd kaartjes werkte plots niet meer. Aangezien dit nog binnen de garantie periode valt deze aangemeld en moest deze opsturen ter controle. Ik heb het SD kaartje in een plastic doosje in een envelope opgestuurd. Deze is echter zonder sd kaart aangekomen volgens DataIO. Aangezien er geen product was geleverd kon DataIO verder niets voor me betekenen. Ookal is SD-kaart maar €11,20 was voor DataIO hiermee de kous af.
Erg jammer dit.
Ik zal hier iig niets meer bestellen.
Prima webshop, duidelijke omschrijving, eenvoudig betalen met ideal en een goede prijs. Anders was deze Tweaker er natuurlijk niet terecht gekomen.
VerzendingBij de verzendopties wordt de illusie gewekt dat de gratis verzendoptie (briefpost) langer duurt, dus heb ik €2,50 betaald voor de pakketservice van DHL. Die doet er helaas ook 2 dagen over.
Op zich is dit geen probleem maar mijn keuze voor DataIO was onder andere gebaseerd op de snelle levertijd (voornamelijk de indicatie bij de pricewatch) en daarin stellen ze nu toch teleur.
Website werkt goed en keuze genoeg van betaal manieren. Verder weet ik niks te schrijven hierover.
VerzendingVorige week vrijdag op tijd besteld en ik kreeg een mailtje dat mij micro usb kaartje was verstuurd. Tot zover niks aan de hand nu is het maandagavond en ik zit op mijn vakantie adres ZONDER bestelde kaartje terwijl de suggestie wordt gewekt dat als je 2,50 euro extra betaald je hem de volgende dag in huis hebt. Omdat ik vandaag dus op vakantie ben gegaan heb ik dus noodgedwongen gister een microusb kaartje in de winkel moeten kopen. Het bestelde kaartje zal vast goed zijn maar de verzendservice vind ik echt waardeloos!! Eerste x dat ik hier wat bestelde en wat mij betreft ook gelijk de laatste x. Goedkoop is bijna altijd duurkoop.
Onze excuses dat DHL niet op tijd geleverd heeft. U kunt het product na uw vakantie retoursturen. We zullen deze bij ontvangst direct crediteren.
Prima prijs in de pricewatch , duidelijke website en bestelproces, snelle levering, goed genoeg verpakt.
VerzendingIs alleen gratis verzonden per (niet traceerbare) brievenbuspost. Track&Trace kostte extra.
Voor mijn Inspire v1 een vervangende micro SD-kaart besteld. (ik had nog een Lexar 633x SDHC U1. Vier dagen na bestelling een telefoon van DataIO met de vraag of ik wel de goede versie had besteld.
Even samen doorgelopen, en hoewel ik volgens mij toch echt goed had nagekeken bleek het dat ik de verkeerde versie had. Dit is gecorrigeerd.
goed verpakt.
Klantenservicezie toelichting
Ik ben erg tevreden over DataIO. Ze hebben een goed assortiment (ik kom er vooral voor flashgeheugen (SD, MicroSD, USB, etc) maar ze hebben de beste producten voor de laagste prijs.
KlantenserviceNu al twee keer gebruik moeten maken van hun aftersales. Een keer werd een pakketje niet goed afgeleverd (ik vrees gestolen) en die werd zonder morren opnieuw verzonden en gisteren heb ik het verkeerde product besteld en die is nu al (op zondag) geannuleerd. Erg goed bezig, daar.
+1 voor {-persoonsgegevens verwijderd-}!
Goede betrouwbare winkel. Doe hier al mijn opslag boodschappen. Doen alles om je van advies te voorzien. En het werkt tot nu toe altijd.
VerzendingVoor de vakantie moest ik nog even snel een MicroSd kaart scoren. Ik wilde veel opslag voor weinig. Ja, wie niet... :-) Al eerder bij DATAIo besteld en altijd snelle levering en ook service hoor. Keuze viel op de Lexar 200GB Micro SD 633x met USB Reader 95MB/s. Prijs: Euro 79,00 inclusief reader! Nog even gebeld of het echt op voorraad was en de vriendelijke jongedame aan de lijn bevestigde dit. Met ideal betaald en next day in de brievenbus. Fijne vakantie!!
In pricewatch product op voorraad, vandaag nog steeds trouwens. maar dat is niet zo. Gebeld dat het misschien nog even zou duren, maar ook met een heel verhaal dat de kaart niet geschikt was voor mijn camera. Dat klopt niet, hij is prima geschikt. Uitgelegd dat het om de leessnelheid van de kaart gaat niet om de schrijfsnelheid.
2 weken later nog een keer gebelt, meneer wil me weer uitleggen dat mijn camera niet geschikt is. Waarop ik niet weer dit verhaal wilde horen en hem onderbrak. Dat lukte maar net en toen moest ik even gaan vertellen welke usb reader ik dan gebruik.
Ik wil gewoon het product wat ik bestel, een UHS2, 64 GB sd kaart. Je kan prima aanbieden een alternatief te weten en dat suggeren maar het zo arrogant in breken en ondervragen of ik wel de juiste hardware heb om deze kaart in bezit te mogen hebben maakte het verhaal makkelijk. Koop ongedaan gemaakt en klant af. Wat een arrogantie.
[edit]
Bedankt voor de reactie DataIO, fijn om te weten dat er ook normaal gecommuniceert kan worden.
DataIO schrijft dat in de pricewatch vermeld staat dat de levering slecht is. Maar dat is niet zo, er staat al sinds ik 3 weken geleden bestelde op groen hetgeen betekend "levering binnen 3 werkdagen". (vandaag 21/7 15:30 nog steeds, heb maar even een screenshot gemaakt).
Dan deel 2, laten we het vriendelijker opvatten, als ongevraagd advies bijvoorbeeld. Als u mij zou hebben benadert of ik geintresseerd zou zijn in vergelijkbaar alternatief had ik het al heel iets anders gevodnen.
Dat was niet de toon die uw medewerker koos.. Deze begon mij te vragen in welke apparaat ik hem ging stoppen, waarop ik antwoorde een sony a7s en toen was ik gelijk fout bezig. Toen heb ik aan uw medewerker uitgelegd dat inderdaad de camera er niet sneller van word maar dat het mij ging om het uitlezen van de kaart. Daarvoor heb ik namelijk een snelle Lexar USB3 geheugenlezer die kan omgaan met UHS-ii U3. Toen was het verhaal klaar.
Een week later (dit is al na 2 weken van 3 dagen levertijd?) werd ik weer gebelt (Waarom niet gewoon via de mail trouwens), en er staat kennelijk een notitie dat ik een sony a7s heb, en weer word mij gezegd dat ik dit product niet wil. Ik probeerde uw medewerker vriendelijk te onderbreken dat ik dit al had uitgelegd, maar dat bleek niet mogelijk want deze moest zijn verhaal compleet kwijt. Hierna probeerde ik uit te leggen nogmaals dat het mij om de uitleessnelheid ging naar mijn pc. Hierna was de reactie of ik even wilde bevestigen dat ik wel een geheugenkaartlezer had die aan deze standaard voldoet. Ik had toen al aangegeven dat ik dit geen prettig gesprek vond zo maar toen ik ook hier niet op vriendelijke wijze moest bewijzen over de juiste apparatuur te beschikken was voor mij de maat vol en besloot ik direct de order te annuleren. Dat was kennelijk het juiste antwoord want opeens was uw medewerker heel tevreden en werd mijn bestelling direct geannuleerd, en overigens prima binnen 3 dagen terug gestort.
Kortom, ik heb absoluut niet de illusie dat ik meer weet van geheugenkaartjes dan u of uw medewerkers. Maar u en uw medewerkers lijken dat te misvatten als een beter begrip hebben van mijn omstandigheid. Ik zou u suggeren in de toekomst zo'n gesprek te beginnen met de vraag of een advies misschien gewaardeert zou worden, en er in een open gesprek achter komen wat het complete plaatje van de klant zijn situatie is en dan samen tot misschien wel een betere oplossing komen. Dat lijkt me een prachtige klantervaring. Dit was 2x in je gezicht gespuugt worden terwijl DataIO diegene is die niet kan leveren wat word belooft (levering van product x in 3 dagen).
Arrogant ondervragen of jewel de juiste spullen hebt om de bestelling te kunnen gebruiken.
Helaas is de 64GB Lexar 1000x UHS-II kaart de laatste weken slecht leverbaar. Dit staat ook in de pricewatch vermeld. We informeren onze klanten pro-actief over vertragingen. Daarnaast vragen we bij bestellingen van UHS-II kaarten waar de klant deze voor besteld heeft. Heeft het toestel UHS-II ondersteuning.
Veel winkels bieden de Lexar UHS-II kaarten in combinatie met een toestel met UHS-I ondersteuning aan. UHS-II is het type interface van de kaart. Dit staat los van de snelheidsklasse UHS U3! We proberen iedere klant te adviseren. Niet arrogant, maar klantgericht. Onze excuses hiervoor.
deze wazige mail kreeg ik na mijn bestelling, deze zou zijn verzonden !
Geachte heer/mevrouw,
Uw bestelling is retour gekomen uit ons magazijn. Vanwege een fysiek voorraadverschil kon uw bestelling gisteren niet verzonden worden.
Wij verwachten MAANDAG 11 JULI een levering, uw bestelling zal dan direct verstuurd gaan worden.
De tracktrace gegevens die u ontvangen heeft blijven gelijk.
Deze wazige reactie kreeg ik in mijn mail >>>>>>
Wij verwachten u met deze update van dienst te zijn. Onze excuses voor de mogelijk ontstane verwarring.
Hartelijke groet,
Data IO Klantenservice – {-verwijderd-}
Ik ben thans op mijn vakantie adres en had gehoopt dat mijn geheugen stick volgens de site binnen 24 uur verzonden zou worden.
Hint voor "Dataio" zorg dat je voorraad administratie op orde is dit voorkomt voor uw klanten een hoop ellende !
deze wazige mail kreeg ik na mijn bestelling, deze zou zijn verzonden !
Geachte heer/mevrouw,
De tracktrace gegevens die u ontvangen heeft blijven gelijk.
Deze wazige reactie kreeg ik in mijn mail >>>>>>
Hartelijke groet,
Data IO Klantenservice
Super en uitstekend kan niet anders zeggen. En de mensen die er werken zijn super aardig. Echt helemaal top. Nomaals bedankt voor de service !!!!
VerzendingLevering heel snel en goed super.
KlantenserviceDe klantencervice is helemaal top !! Ze helpen je echt super goed.
Echt blij met deze webwinkel.
Dataio dank je wel !!!!
SD kaart besteld via briefpost. Bezorging zou binnen 2-3 dagen zijn, maar artikel lag de volgende dag al in de bus top!
VerzendingLevering sneller dan verwacht en netjes verpakt in schuimenveloppe.