Gebruikers over webshop Belsimpel
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenInmiddels is dit de 3de gsm die wij bij Belsimpel hebben besteld.
Bestelproces is duidelijk. En we zijn dik tevreden met onze telefoons
Verpakking was netjes, en keurig op tijd geleverd!
AlgemeenHet bestelproces an sich is prima in orde. Wel is het problematisch dat er bij de productinformatie niet duidelijk wordt aangegeven wat je wel en niet kunt verwachten bij een outlettoestel. Zie mijn uitgebreide ervaring onder het kopje Klantenservice
KlantenserviceMijn advies naar andere kopers: pas op met outlettoestellen van Belsimpel. Ondanks alle garanties is het toestel niet altijd zo goed als ze beloven. En je kunt niet op dezelfde service rekenen als er iets mis is met het toestel als bij de aankoop van een gloednieuw toestel. Hieronder mijn uitgebreide ervaring.
Sinds enige tijd biedt Belsimpel outlettoestellen aan. Dit zijn losse toestellen met korting die worden aangeboden als toestellen met bv. lichte gebruikssporen, maar met volledige 2 jaar garantie.
Ik kwam een Xiaomi Mi 9 128gb in de categorie “Goed” tegen en las op de productpagina het volgende:
- Meerdere lichte gebruikssporen (Dit toestel bevat lichte gebruikssporen op het scherm en de behuizing.)
- 100% functionerend
- 2 jaar garantie
Volgens Belsimpel.nl kan ik bij een toestel in de categorie “Goed” het volgende verwachten:
“Outlettoestellen met het label 'Goed' bevatten lichte gebruikssporen op het display en/of de behuizing. Deze gebruikssporen, zoals krasjes of deukjes, zijn met het blote oog zichtbaar maar beïnvloeden het functioneren van je toestel niet. Het toestel werkt dus gewoon zoals een nieuw toestel.” (bron: https://www.belsimpel.nl/info/dossiers/outlettoestellen)
Op basis van eerdere goede ervaringen met Belsimpel en de genoemde garantie dat het toestel 100% functioneert en 2 jaar garantie heeft, besloot ik het toestel te bestellen.
Het toestel werd zoals gebruikelijk netjes de volgende dag bij het PostNL punt bezorgd en ik opende dan ook het pakketje in de veronderstelling een prima aankoop te hebben gedaan.
Bij het openen vielen me een paar zaken op:
de telefoon zat in een generiek Belsimpel doosje, niet in de originele verpakking
de doos bevatte een Samsung oplader in plaats van de originele Xiaomi
het hoesje dat normaal gesproken door Xiaomi bij het toestel geleverd wordt ontbrak
de USB-C audio adapter die normaal gesproken door Xiaomi bij het toestel geleverd wordt ontbrak
Vervelend en onverwacht, want dit werd nergens vermeld op de productpagina. Wel gelijk Belsimpel gebeld en dit werd netjes opgelost door alsnog een (niet origineel) hoesje en audio adapter na te sturen. Het belangrijkste was voor mij echter dat het toestel in orde moest zijn.
Het toestel zelf voldeed aan de buitenkant volledig aan de omschrijving van Belsimpel. Met het blote oog kon ik één klein krasje op het scherm ontdekken en een aan de achterkant van de telefoon. Voor mij geen enkel probleem.
Aangezien ik geen hoesje had ontvangen kon ik het toestel niet gelijk volledig in gebruik nemen. Ik wilde namelijk niet het risico lopen dat het toestel beschadigd zou raken voordat ik kon verifiëren dat het ook echt 100% functioneerde.
Uiteraard wel gelijk het toestel aangezet. Althans, dat probeerde ik. Maar de accu bleek volledig leeg. Een eerste signaal dat er misschien iets niet klopte, want normaal gesproken is de accu van een nieuw toestel altijd minimaal voor de helft geladen.
Dus de telefoon maar gelijk aan de Samsung lader gehangen en rustig afgewacht tot de accu volgeladen was. Nadat ik de telefoon had aangezet en begonnen was met instellen, viel me al snel op dat de accu erg snel leeg raakte. Veel sneller dan bij mijn 2,5 jaar oude Xiaomi Mi 1A. Maar ik hoopte dat dit wellicht kwam omdat er in korte tijd erg veel apps werden geïnstalleerd bij het herstellen van de backup van mijn oude telefoon.
Al snel bleek dat mijn hoop tevergeefs was. De accu liep zelfs ‘s nachts in standby voor ca. de helft leeg. Het gebeurde ook dat ik het toestel had uitgeschakeld in de ochtend, deze helemaal had opgeladen en de volgende ochtend weer aan wilde zetten en de accu weer helemaal leeg was. Het toestel had niet eens aan gestaan.
Kortom: defecte accu. Erg teleurstellend, want volgens Belsimpel was het toestel 100% in orde verklaard door hun experts.
Ik citeer: “Outlettoestellen werken onder de motorkap namelijk precies hetzelfde als volledig nieuwe toestellen. Het enige verschil is dat aan de buitenkant enige gebruikssporen zichtbaar kunnen zijn, afhankelijk van het soort outlettoetsel dat je kiest.” (bron: https://www.belsimpel.nl/info/dossiers/outlettoestellen)
Wederom de Belsimpel klantenservice gebeld. Zij gaven aan dat ik het toestel kon opsturen en dat ze binnen drie werkdagen een passende oplossing zouden aanbieden. Dus het toestel opgestuurd en inderdaad drie werkdagen later kwam de mail met de volgende oplossing:
“We bieden je zonder bijbetaling een "zeer goede" Xiaomi Mi 9 128GB Black aan.
Van een vervangend toestel is bijvoorbeeld de doos niet meer in nieuwstaat. Het toestel zelf is zo goed als nieuw, of heeft hier en daar heel lichte gebruikssporen. Daarnaast is het toestel door onze toestelexperts volledig gecontroleerd en functioneert deze perfect. De garantie loopt door tot 2 jaar na de aankoopdatum van je originele toestel.”
Met die oplossing was ik uiteraard zeer tevreden. Want een toestel in betere staat, zonder bijbetaling. Topservice van Belsimpel, waarmee ze de teleurstelling van het defecte toestel helemaal compenseerden.
Maar helaas: vandaag werd ik gebeld door Belsimpel. De strekking: “Onze excuses meneer, maar mijn collega heeft u een duurder toestel aangeboden zonder bijbetaling en dat had hij niet mogen doen. Het is dus de bedoeling dat u €65 bijbetaalt en dan kunnen wij het toestel opsturen”.
Dat ging er bij mij niet in uiteraard. Belsimpel biedt een toestel aan met de garantie dat hij 100% functioneert als een nieuw toestel. Vervolgens blijkt hij defect. Dan mag ik verwachten dat Belsimpel mij mijn geld teruggeeft of een nieuw toestel aanbiedt dat minimaal gelijkwaardig is, zonder bijbetaling. Net zoals ze dat zouden doen als ik een volledig nieuwe telefoon had gekocht.
Omdat ik niet akkoord ging met bijbetaling bood Belsimpel mij vervolgens een van de volgende “oplossingen” aan:
- een Xiaomi Mi 9 met 64gb in de staat “Zeer Goed” met €15 bijbetaling
- €254 shoptegoed om zelf een ander toestel uit te zoeken
het toestel ter reparatie aanbieden
Allemaal goed bedoeld, maar geen echte oplossingen. Vanwege alle tijd die dit proces heeft gekost en de frustratie die het heeft opgeleverd wil ik nu gewoon mijn aankoopbedrag terug en zal ik mijn telefoon ergens anders kopen.
AlgemeenBelsimpel heeft een overzichtelijke site met mooie producten. Gemakkelijk zoeken naar artikelen en duidelijke prijzen. Aanrader!
VerzendingLevering altijd netjes via Postnl
Keurig verpakt met de bon, een pen en een flyer van Belsimpel met wat uitleg. Degelijk en met zorg verpakt zijn de bestellingen iedere keer weer netjes aangekomen.
Er wordt met je meegedacht als het een keer tegen xitm de wachttijden mogen wel iets korter maar dat is dan ook het enige minpuntje. Top service
AlgemeenOp de site is gemakkelijk te vinden wat je zoekt. Ook de snelheid van de site is tevredenstellend. Levering van het bestelde product keurig op de volgende dag.
VerzendingHet product was keurig verpakt. Levering op maandag nadat ik op zondag de bestelling had geplaatst.
AlgemeenZe lichten op de site goed toe hoe het proces er voor staat en welke stappen nog ondernomen moeten worden in het betaalproces. Erg prettig
AlgemeenIk kon mijn product makkelijk vinden kon makkelijk bij het betalen en Kon het goed traceren super tevreden mee.
VerzendingSuper snel geleverd.
KlantenserviceSuper aardig en reageren snel.
AlgemeenAlles ging snel en netjes,ben heel erg tevreden met simpel.nl,heb simply van t- mobile onbeperkt
VerzendingWas netjes op tijd tussen de afgesproken tijd
KlantenserviceNetjes behandeld bij klantenservice,had geen klacht
AlgemeenAltijd een geweldige prijs voor Xiaomi toestellen en met de goede global ROM. Erg tevreden.
VerzendingSnelle verzending, vandaag besteld morgen thuis. Beter kan haast niet
AlgemeenKoop hier nooit iets!
Ik heb hier mijn Apple Airpods 2019 gekocht, maar na 2 weken gingen die al stuk. Ik heb ze toen opgestuurd waarna ik nieuwe kreeg. Die gingen na een korte tijd weer stuk, waardoor ik ze dus weer 2 en een halve week kwijt was. Nu heb ik ze na die 2 en een halve weer terug ontvangen, maar zijn ze weer kapot! Ze hebben het niet eens gedaan: ik pakte ze uit en ze werkten niet bij het verbinden, 1 oor was veel zachter dan het andere. Ik heb gelijk de klantenservice gebeld, waar ik met 'je' werd aangesproken, en 20 minuten in de wacht werd gezet, waarna ik als (geïrriteerde) reactie krijg dat ik ze maar weet moet opsturen. Ik heb nu nog steeds kapotte Airpods en heb geen zin om ze wéér opnieuw op te sturen, ik heb ze namelijk nodig. Ik ga ze ergens anders kopen en ik weet zeker dat ik hier nooit meer terug kom. Ik raad niemand het aan om hier iets te kopen!
Wat een slecht bedrijf zeg.
Duurde 2 weken om mijn reparatie terug te ontvangen. Dat nu 3 keer, dus al anderhalve maand totaal voor een product van €180.
KlantenserviceKlantenservice spreekt mij met 'je' aan, terwijl je als klantenservice medewerker toch wel een beetje respect tonen zeg. Ook word ik een lange tijd in de wacht gezet. Wat een slechte klantenservice.
AlgemeenSnel besteld en betaald en volgens afspraak een dag later keurig verpakt in huis.
Bestellen op de site gaat ook erg makkelijk en overzichtelijk met direct een bevestiging via de mail na betaling en het verdere verloop !
Keurig verpakt en prima draadloze oplader Duo van Samsung.
Compleet geleverd met netsnoer (usb kabel en lader)
AlgemeenDe mobiele telefoon was in voorraad voor een prijs die niet hoger was dan bij andere webshops.
VerzendingIk kon de mobiele telefoon bij een PostNL afhaalpunt laten bezorgen, zodat ik hem zondagochtend kon ophalen.
Algemeen's Avonds laat besteld en de volgende ochtend lag hij al op me te wachten bij het ophaalpunt.
AlgemeenGoede prijs van het bestelde product in verhouding tot de kwaliteit van het product, de LG Q60 Smartphone.
Verzending1 dag later dan aangegeven, extra vrije dag voor opgeofferd
Algemeenbestellen, betalen en leveren volgens verwachting, inclusief track and trace. Het ging zoals de verwachting gewekt wordt op de website wanneer je een bestelling plaatst.
VerzendingIk werd continu op de hoogte gehouden van de bezorging. Uiteindelijk werd het 2 uur eerder geleverd dan eerder aangegeven. Dat kan een probleem zijn als je niet thuis bent. In mijn geval liet ik het op een postnl punt bezorgen dus kon ik het twee uur eerder in bezit krijgen
AlgemeenJe kunt makkelijk en simpel je bestelling plaatsen. De merken zijn fijn gecategoriseerd. Je krijgt nog extra opties als je naar je winkelwagen gaat om er bij te kopen.
VerzendingZe komen hun afspraken na. Volgende dag keurig geleverd en hierover voldoende je geïnformeerd.
AlgemeenBelsimpel gaat ver voor het tevreden houden van hun klanten, daar hou ik van. Ik heb vooral (wederom) gekozen voor Belsimpel omdat ze
1. 30 dagen de tijd geven om aan je telefoon te wennen
2. Belsimpel bij mijn vorige bestelling heel veel moeite heeft gedaan om mijn bestelling rond te krijgen met de levernacier, wat ik erg kan waarderen
Gewoon precies zoals je het wilt, een berichtje krijgen wanneer het pakketje aankomt. Top!
KlantenserviceZoals aangegeven heeft Belsimpel in het verleden ervoor gezorgd dat ik een koptelefoon nageleverd kreeg ondanks de actie verlopen was. Dat noem ik nog een commitment!!
Bij mijn laatste bestelling had ik een extra hoesje besteld. Dit hoesje werd zonder reden geannuleerd.
Uiteindelijk bij navraag kwam het wel goed, alleen vond ik het nogal knullig dat er geen reden werd opgegeven voor het annuleren.
Al met al helemaal blij met de service van Belsimpel
AlgemeenGoede, site. Gewoon in orde. De rest van deze woorden zijn ter opvulling. Fijne dag.
VerzendingDag 'te laat' ontvangen maar was wel op tijd verzonden. Toch een ster minder want PostNL is uiteindelijk de keuze van Belsimpel.
AlgemeenNa een uitgebreide zoektocht naar een geschikte opvolger voor mijn tweedehands Samsung S4 uitgekomen bij Xiaomi redmi 8 pro. Vooral de camera was voor mij een belangrijk selectie criterium. Tot op heden ben ik zeer tevreden: zowel met de telefoon als met de levering door Belsimpel.
Algemeenbestelling liep vlot. je kan nog tot laat op de avond bestellen en het is er de volgende dag. ik had even support nodig voor het installeren van mijn telefoon. Ook dat verliep op rolletjes met zelfs achteraf nog even een mail met een handleiding op 'papier'. Super tevreden over Belsimpel
VerzendingLaat bestellen is mogelijk, gelijk een bevestiging en conform afspraak is de levering. Top
Klantenservicebelde voor wat hulp bij installeren. werd vriendelijk en geduldig geholpen en achteraf kreeg ik nog een mail met de uitleg van mijn handelingen die ik moest doen
AlgemeenHet was makkelijk om het product dat ik wide te vinden en te bestellen tegen de op dat moment beste prijs die met iDeal snel betaald was.
VerzendingOok de levering was snel en het product is geheel naar wens