Belsimpel

Gebruikers over webshop Belsimpel

Ik wilde een nieuwe telefoon aanschaffen. Ik heb meerdere keren een eigen toestel gekocht via Belsimpel en dat was mij goed bevallen dus ga ik er weer voor.

Bij Belsimpel is afspraak afspraak.....de volgende dag had ik het toestel al binnen.

Telefoon 7 maanden na aankoop kapot, telefoon opgestuurd, niet gerepareerd retour gestuurd, nogmaals opgestuurd. na 1.5 maand communicatie met slechte kwaliteit een matige oplossing.

Prima verzending, binnen een dag werd het product aangeboden aan PostNL

Edit 02-10-2020: Het bedrijf heeft contact opgenomen en het netjes opgelost met excuses en uitleg. Ik laat mijn originele review wel staan, maar de klantenservice krijgt nu wel een voldoende voor de oplossing. Er is wel nog een weg te gaan om de kwaliteit te waarborgen waar het bedrijf graag naar refereert.

Na 7 maanden was mijn Xiaomi Redmi Note 8 kapot, kan gebeuren dus opgestuurd naar de winkel ter reparatie met een screenshot van de test waarin te zien was dat de proximity sensor niet werkte naar behoren.

Na twee weken werd hij ongerepareerd retour gestuurd met de melding dat het defect niet was gevonden. Na overleg nogmaals opgestuurd met een uitgebreide beschrijving van het defect.

Na nogmaals twee weken geen antwoord belde ik op, het defect was weer niet gevonden, daarbij kreeg ik te horen dat ik met € 30,- bijbetaling een vervangende tweedehands "outlet" telefoon kon krijgen, namelijk de Redmi note 9 (met dezelfde winkelwaarde als de note 8 ). Dit heb ik geweigerd omdat ik graag dezelfde telefoon wilde hebben, want het was verder een fijn toestel.
Mijn logische redenering was: zij konden het toestel repareren dat het weer 100% werkt of hetzelfde toestel als vervanging leveren of, als derde optie, een upgrade met minimale bijbetaling. In dit gesprek gaven ze aan nog de reparatieservice te willen contacteren of het toestel alsnog kon worden gemaakt met nog weer een nieuwe (dezelfde) omschrijving van het probleem, hiermee ben ik akkoord gegaan en de vriendelijke dame meldde dat er op korte termijn antwoord zou zijn. Netjes nog een mailtje gehad met de besproken informatie en wat zij doorgegeven had aan het reparatiebedrijf. In het gesprek werd er ook aangegeven dat er een tegemoetkoming zou komen voor de lange tijd dat ik zonder telefoon zat, zonder daar een vorm aan te geven, ik had goede hoop!

Na vier dagen niks te hebben vernomen heb ik opgebeld om te vragen wat de status was van de vraag, zij hadden nog niks ontvangen, hierbij hebben wij afgesproken als zij een week later nadat de mail naar het reparatiebedrijf nog geen reactie hadden ontvangen, wij verder gingen kijken naar een oplossing; lees vervanging.

Op de dag van de deadline heb ik vriendelijke jongen gesproken die mij wilde helpen, helaas moest er nog om een of andere reden nog naar de telefoon worden gekeken. Ik vroeg mij af wat dat uitmaakte voor de vervanging, hij gaf aan: niks, toch moest ik hierop wachten. Er is bij beide binnenkomsten bij de reparatiedienst nooit contact geweest dat het toestel visueel kapot zou zijn (hij zat ook altijd netjes in een hoesje en had zover mijn weten totaal geen krasjes). Hij vertelde mij dat ik voor zeven uur in de avond zou worden gebeld.

Helaas was er geen belletje voor zeven uur, dus ik weer bellen. De technische afdeling had nog geen tijd gevonden om naar het toestel te kijken, ze zouden er deze avond nog naar kijken. De klantenservice is om negen uur gesloten volgens de site, om kwart voor negen had ik nog geen reactie gehad dus besloot weer te bellen. Onderhand was ik er wel een beetje klaar mee, al anderhalf maand ben ik ondertussen mijn telefoon kwijt en afspraken en beloftes die niet worden nagekomen. Ik zou binnen 10 minuten worden teruggebeld door iemand met meer verantwoordelijkheden.

De volgende dame belde mij, gaf mij direct twee keuzes: dezelfde telefoon nieuw zonder bijbetaling of een redmi note 8 pro voor € 67,- bijbetaling (welke op hun site € 55,- duurder is dan de redmi note 8, serieus upselling met extra marge voor een vervangend toestel???). Ik vroeg mij af wat dan de tegemoetkoming zou zijn voor de anderhalve maand wachten? Daar gaf zij als antwoord: je krijgt een nieuw toestel in plaats van een tweedehandse. Nu brak mijn klomp, ik heb zelf bij een retail winkel gewerkt toen ik jonger was, wij volgde toen gewoon de wet, deze geeft aan dat je hetzelfde toestel moet leveren, en als dat niet kan, een vervangend toestel dat gelijkwaardig is aan het defecte product.

Na een kleine discussie waar ik aangaf dat dit in mijn ogen geen compensatie is maar volgens de wet verplicht is om hetzelfde product te leveren bij een defect dat niet te repareren is, gaf ze nogmaals aan dat zij dit als extra coulance doen, anders kreeg ik een vergelijkbaar toestel uit hun outlet zoals eerder aangeboden. Doordat ik merkte dat het redelijk kansloos was om er nog een compensatie uit te krijgen, heb ik met tegenzin maar een nieuw vervangend toestel (redmi note 8 ) geaccepteerd.

Nadat ik dit had gedaan, werd er mij gevraagd of ik de oplader terug wilde sturen. Dan kreeg ik naderhand mijn toestel toegestuurd. Dit deed bij mij de emmer doen overlopen en verzocht de dame vriendelijk het toestel op te sturen, dan stuur ik daarna de oplader op.

Nu moet ik blij zijn dat ik mijn toestel terug heb als "tegemoetkoming" voor anderhalf maand wachten en uren aan de telefoon hangen om het op te lossen, wat een slechte service. Ze stoppen veel te veel veren in hun eigen achterwerk met hun "belsimpel methode", dit is de slechtste klantenservice die ik in tijden heb gezien, niks tegen de front-end medewerkers die je gewoon proberen te helpen maar niks kunnen. Het bedrijf heeft gewoon slechte procedures die totaal niet klantvriendelijk zijn.

Product zoals beschreven en makkelijke gebruikershandelingen op de shop. Prijs was ook goedkoper dan bij andere partijen.

Product binnen beloofde tijd afgeleverd.

Makkelijk bestelling plaatsen makkelijke verschillende betalingsmogelijkheden op sturen snel of zelf ophalen en prijzen redelijk tot goed kan altijd goedkoper!

Ik kocht een iPhone met Tele2 abonnement en had er alleen spijt van een bankrekening zonder pinpas te gebruiken. Dat komt natuurlijk zelden voor en het werd daardoor een beetje omslachtig en duurde een dag langer Ik sloot het abonnement (nog) zonder aansluitkosten. Na de vertraging gold dit voordeel niet meer. Maar Belsimpel liet mij netjes weten, dat de aansluitkosten terug zou krijgen van Tele2.

Tele2 leek er niets van te weten dat ik de in rekening gebrachte aansluitkosten terug zou krijgen en verwees naar Bellsimpel.
Belsimpel ging er achteraan en na twee telefoontjes en een mail van mij de aansluitkosten nu zelf aan mij betaald.
Absoluut een pluim voor Belsimpel!

Voor een nieuwe telefoon kwam ik al snel bij belsimpel uit omdat zij als enige de HTC 20 pro Desire verkochten. De site is duidelijk en de menu's makkelijk en de betaalterminal werkte alles ook vlekkeloos.

Het artikel heb ik gevonden via de Pricewatch van Tweakers.net. De prijs (incl verzendkosten) stond prima vermeld. Bestelproces was duidelijk en bood een optie voor creditcard betaling zonder bijkomende kosten.

Product is geleverd met verbroken verzegeling met daar overheen vervangende verzegeling. N.a.v. raadplegen klantenservice zou het toestel zijn geopend voor een steekproef. Een a5 met uitleg had vriendelijker geweest dan zonder bericht vesturen.

Klantenservice reageert vlot. Er is een meningsverschil ontstaan over of een geopend nieuw artikel conform verwachting is. Klantenservice wens artikel niet retour te nemen onder'non-conformiteit maar blijft herhalen het artikel onder het herroepingsrecht te accepteren voor risico van de klant. Er is geen overeenstemming bereikt.

Op 13 september een Garmin Vivoactive 4s besteld. De levertijd van het product stond toen op 2 tot 4 werkdagen. In het orderoverzicht stond aangegeven dat het product op 16-9-2020 bij de leverancier binnen zou komen en de Garmin Vivoactive 4s zou dan dezelfde dag nog verstuurd worden. Op donderdag 17-9 stond nog steeds dezelfde status in het orderoverzicht. Toen heb ik telefonisch contact opgenomen en de klantenservice ging er vanuit dat het horloge nog dezelfde dag verstuurd zou worden. Helaas kreeg ik 's avonds een email dat de bestelling vertraagd is en dat de smartwatch op 1 oktober 2020 alsnog geleverd wordt.

Jammer dat de informatie op de website onjuist is, temeer omdat het een cadeautje is wat ik op 20 september nodig had.

Uiteindelijk de bestelling geannuleerd en bij een andere webshop besteld en alsnog gelukkig op tijd geleverd!

Naar aanleiding van deze review heeft Arjan van Belsimpel contact met mij opgenomen. Ik heb een toelichting gekregen waarom het horloge niet op tijd geleverd is. Tevens heeft Arjan mij een attentie per post toegestuurd en een voucher aangeboden. Ondanks dat ik het horloge niet op tijd heb ontvangen, vind ik de afhandeling van deze review/klacht goed.

Bestelling gedaan omdat deze de goedkoopste was. Helaas merk je dit aan alles, geen communicatie, geen levering en geen begrip vanuit hun kant. Al eerder telefonisch contact gehad, afgescheept met een ja ligt aan de leverancier tegen de tijd dat het toestel er is krijg je wel compensatie. Inmiddels een week verder en leverdatum al 3x aangepast. Gister gemaild, toen die weer was aangepast dat ik wederom niets gehoord had. 3 uur later krijg je een mail dat de levering vertraagd is. En een dag later, wederom leverdatum aangepast. Wederom telefonisch contact gehad en afgescheept worden met excuses dat het aan de leverancier ligt en zij het toestel echt niet hebben. Ja we hebben hem wel gehad, maar is een andere levering voor nieuwe bestelling en niet voor oudere bestellingen. Totaal niet geloofwaardig.

Hij is nog steeds niet geleverd, zou 11 september verstuurd worden. Inmiddels staat de verzenddatum op 23 september.

Al 2 keer telefonisch contact gehad en een keer gemaild. Geen reactie op de mail tot op heden. Telefonisch afgescheept worden met slappe excuses.

Toevoeging op 30 september omdat dit MOET van Belsimpel.
Inmiddels mijn telefoon een week geleden mogen ontvangen (3 weken te laat dus) en vorige week eindelijk contact gehad met de klachten afdeling, waar ik al erg lang naar gevraagd heb. Wel een compensatie gekregen, maar alsnog blijf ik erbij; koop nooit bij Belsimpel! Als het in hun voordeel is, reageren ze wel binnen een een paar uur, maar is het niet in hun voordeel dan reageren ze nergens op!

Ik koop best veel op internet maar Belsimpel staat voor mij in de top 5

afspraken worden 100% na gekomen.

Ik was op zoek naar de Garmin Vivovactive 4s. De meeste webshops hadden een langere levertijd, maar Belsimpel kon deze leveren binnen 3-5 werkdagen.
Op 10 september het horloge besteld, op 11 september kreeg ik een melding dat de levering vertraagd zou worden naar 17 september. Op 17 september nog steeds niet verzonden. Echter in de tussentijd was het horloge weer op voorraad. “Voor 2330 besteld, morgen in huis”. Later die dag kreeg ik mailtje dat de bestelling is vertraagd tot 1 oktober.
Dus ik nieuwe bestelling geplaatst met ophalen in de winkel, omdat dat een dag later zou kunnen. Uur later een mail: de levering is vertraagd tot 30 september.

Als je nu wilt bestellen staat er weer 2-4 werkdagen.

Samenvattend: klanten worden gelokt met gunstige levertijden die ze niet kunnen waarmaken.

Klantenservice vraag gestuurd waarom op de verwachte leverdatum het product nog niet was verzonden. Ze claimen binnen 24 uur te antwoorden. Helaas nooit een reactie gehad.

Update: inmiddels gesproken met medewerker van de klantenservice. Excuses gekregen over gang van zaken. Verwachte verzenddatum bleek helaas lastig in te schatten door kleine leveringen van leverancier. Ik heb aanbod ontvangen om het product af te nemen met korting en een extraatje. Wat mij betreft goed opgelost zo.

Goede service. Altijd ruim op tijd de telefoons kunnen ontvangen
En erg ruime keuzes aan verschillende telefoons abonnementen

5x besteld bij belsimpel.nl en heb ze altijd ruim optijd ontvangen

Goede service

Uitgebreid assortiment, goed bruikbare filters, duidelijke omschrijvingen en verwijzingen naar (klantenreviews).
Bij elk product staan bovendien links naar matching accessoires, dus passende hoesjes etc zijn snel gevonden.

Snel geleverd, enkele dagen na bestelling al in huis.

Duidelijke website, alle specificaties van de telefoon op terug te vinden. Goede prijs in vergelijking met andere aanbieders en een snelle verzending.

Dag na bestelling al geleverd.

Xiaomi gekocht eind mei 2019. Na eerste installatie toestel niet meer op te starten. Toestel retour en hersteld. Begin juni (na 12 maand) scherm defect. Opgestuurd voor herstelling, terug na 2 weken. Een week later microfoon defect. Nog een paar weken later geen verbinding meer met mobiel netwerk. Telefoon opnieuw teruggestuurd.... Men stelt mij een outlet toestel voor ter vervanging in de toestand 'goed'. Goed is echter een toestel met zichtbare krassen op scherm en/of cover...??? Dit lijkt mij geen faire deal voor een toestel in garantie dat werd teruggestuurd in 'nieuwe staat', zonder ook maar één krasje.
Telkens 1 of 2 dagen wachten op een antwoord, geen persoonlijke benadering, altijd maar die zelfde standaardmails.
Intussen na meer dan een week zonder toestel nog steeds geen acceptabel voorstel. Neen, dit is geen goede service.

Steeds van verschillende operatoren via een standaardmail standaard voorstellen formuleren die niet fair zijn tot wat men zou mogen verwachten na zoveel problemen.

Ik werd niet snel geholpen, ondanks de eerdere belofte om dit persoonlijk op te lossen en een correct voorstel te doen voor vervanging van het probleemtoestel.

Via de website besteld, goede competatieve prijs. volgende dag aan huis zoals beloofd niks op aan te merken

Product ontvangen, geen opmerkingen. prima apparaat

Na me uitvoerig georienteerd te hebben (via veel sites waaronder Tweakers) op een nieuwe smartwatch bleek mijn gekozen horloge veruit het goedkoopst bij Belsimpel; daarnaast rekent Belsimpel ook geen verzendkosten.

Volgens de site voor 23.30 besteld, volgende dag in huis. Dat klopte ook helemaal. Tussen bestelling en levering ook netjes per mail op de hoogte gehouden van de status van de bestelling (zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is uiteraard).
Het product was overigens degelijk verpakt.
Dus bestelling en levering netjes zoals beloofd.

We hadden een toestel gekocht die we netjes thuis gestuurd kregen. Na een halve week gebruikt te hebben is een aanvraag ingediend om hem terug te sturen. Dit is goed gekeurd en snel terug gestuurd. Zeer tevreden dus!

Zie het gedeelte over het terugsturen van het toestel bij algemene beoordeling.

Prima info op de website en sensationeel lage prijs. Dag na bestelling nog lager :-)

Zoals beloofd

In de avond besteld, volgende dag in huis. Product kwam echter met een Oost-Europese handleiding, wat niet duidelijk was vermeld van te voren.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops