Belsimpel

Gebruikers over webshop Belsimpel

Bestelling was makkelijk geplaatst, communicatie omtrent leveren en levering zelf uitstekend.
Alleen spijtig dat niet duidelijk was op de site dat het om een import product ging dus met Spaanse tekst op de verpakking.

Besteld, direct een mail, volgende dag pakketje binnen; genieten! Gewoon netjes, goed en snel verzonden!

Mailtjes over de verzending klopte: de volgende dag kwam het pakketje binnen!

Betaald met ideal, ik kreeg vlot de berichten over de status via de mail.Volgende dag bezorgd zoals beloofd. Netjes verpakt. Prima dus.

Apple airpods besteldl. Was een goede prijs in samenhang met snelle bezorging (volgende dag). Werd ook echt volgende dag bezorgd. Alles picobello in orde dus.

Zoals beloofd, volgende dag bezorgd.

Alles werkt vlot, website is duidelijk, verwerking en verzending van de order waren vlot. Tevreden

De volgende dag in huis, zoals beloofd en netjes verpakt.

Zeer slecht. Annuleren zomaar een order zonder je hiervan op de hoogte te stellen. De dag daarna kreeg ik opeens mijn geld weer bijgeschreven en bleek de order geannuleerd te zijn.

Na wat mail contact is het enige antwoord wat ik krijg:
"We kunnen geen bestellingen van je verwerken. Mijn advies is om het bij een andere partij te proberen."
"Ik snap dat je benieuwd bent naar de reden van annulering, maar dit kunnen we helaas echt niet inzien."

Ik heb hier in het verleden toch regelmatig mijn abonnement verlengt, en altijd zonder problemen. Maar dit. Dit slaat echt alles.. Slechte gang van zaken.

update: Na aanleiding van mijn vorige review heeft de klantenservice contact opgenomen om het eea door te nemen. Door een systeemfout werden alle problemen veroorzaakt.

Uiteindelijk netjes opgelost door Belsimpel. Zoals ik ook van ze gewend was!

Klantenservice reageert over het algemeen vrij vlot, maar het antwoord wat je krijgt....... Zie hierboven.

update: Zoals hierboven aangegeven hebben ze contact opgenomen en is mijn klacht goed en netjes opgelost. Top.

Ik volg de telefoon Realme GT Neo2 al een tijdje. Met vroegboekkorting €349, extra hoge korting tijdens black friday €349, nu zonder korting €349. Vanaf volgende week ongetwijfeld Xmas/eindejaars-sale €349 en niet te vergeten het megafestival 2022 wanneer het toestel te koop zal worden aangeboden voor €349. Ik herken een patroon.

Als je navraag doet bij Belsimpel, dan krijg je iemand aan de telefoon die geen interesse heeft, ten tijde van de korting zal het toestel wel duurder geweest zijn. Zelfs onze kat gelooft dat niet.

Prima website, bestellen gaat makkelijk.Maar de service is zo slecht dat hoewel het tot en met de betaling goed gaat ik hier echt geen goede score voor kan geven

Ik heb hier, voor de laatste maal, een telefoon besteld.
Ik heb de bestelling gedaan in het weekend van Black Friday, dus toen ik een mailtje kreeg dat de bestelling 1 dag vertraagd was, kon ik dat goed begrijpen.
Het begrip werd wel wat minder na 4 van deze mailtjes. Ik heb toen maar de klantenservice gebeld.
Ze begrepen de teleurstelling maar konden niets voor me doen. Alleen dat ze de bestelling met meer prioriteit gaan oppakken.
Ik had echter op de site al gezien dat het toestel in de bestelde kleur niet meer leverbaar was.
Maar, zo wed mij verzekerd, dat betekende niets. Waarschijnlijk zou ik de volgende dag het toestel opgestuurd krijgen.
Toen ik vroeg of het ik het toestel dan in een andere, wel leverbare, kleur kon krijgen werd mij verteld dat ik dan 60 (zestig!!) euro moest bij betalen.
Zoveel duurder was het toestel nu na de black friday en ze wilden het me niet voor dezelfde prijs leveren. Terwijl toen ik de bestelling plaatste alle kleuren even duur waren.
's middags krijg ik een mail dat het toestel niet leverbaar is (goh). En dat ik een andere kleur kan kiezen waarin geen woord wordt gerept over het bijbetalen.
Als ik echter bel om te zeggen dat ze dan maar een andere kleur moeten sturen blijkt de bijbetaling niet van tafel te zijn.

Ik begrijp niet hoe dit voor een bedrijf logisch kan zijn. Als zij duidelijker zouden hebben gecommuniceerd dan zou ik, of meteen een andere kleur hebben gekozen, of de telefoon ergens anders gekocht hebben.
Nu word ik geconfronteerd met een hogere prijs, want hoewel het toestel tijdens black friday bij meerdere winkels dezelfde prijs had, is het nu overal weer duurder.

Mooie duidelijke website en de bestelling-informatie voorziening was prima. Alleen de service...De service van een bedrijf mag niet afhangen van mijn inspanning en dat was het in dit geval wel. In de tijd dat prijzen steeds dichter bij elkaar komen en je als enige onderscheidt nog service hebt vindt ik dat Bel Simpel hier de plank volledig mis slaat en zich niet kan verplaatsen in een klant die zojuist voor 600 euro spullen heeft gekocht. ( Niet dat het bedrag verschil in service zou moeten opleveren )

Helemaal prima zo ver ik kan zien. Ze hebben netjes het pakket aan Post NL gegeven en ik heb een T&T gehad. Dit allemaal in de beloofde tijd. Maar of het pakket echt aangekomen is weet ik natuurlijk niet.

27/11 besteld
28/11 verstuurd.
Track & trace heeft
28/11 t/m 01-12 gezegd dat die tussen 11:15 en 13:45 werd bezorgd. Elke dag versprong die een dag. Op Woensdag 01/12 gebeld met de SD. Ze vonden het raar dat het pakket nog niet binnen. Ze gingen een onderzoek doen en de volgende dag 02/12 zou ik gebeld worden.

Ik ben niet gebeld en ik heb 03/12 zelf gebeld. De SD kwam heel klantvriendelijk over maar kon zich niet in mij verplaatsen. Ze gingen mij met prio naar voren schuiven maar dit kon nog 1 of 2 dagen duren. Toen ben ik voor het eerst op mijn strepen gaan staan. Dit betekend uiteraard twee dagen met de drukte die jullie rondom Blackfriday ervaren en dat betekend ook dat ik Vrijdag pas geholpen zou worden. Ze gaven aan hier niets aan te kunnen doen totdat ik graag met de manager/coördinator wou spreken omdat er volgens mij wel mogelijkheden waren. Ik werd in de wacht gezet maar kreeg uiteindelijk de zelfde meneer aan de lijn. Er zou vandaag nog naar mijn case gekeken worden en dan zou er contact met me opgenomen worden. Ik heb aangegeven dat ik voor het weekend eigenlijk duidelijkheid wou omtrent mijn order. Ik heb daarin mijn akkoord gegeven mits ik telefonisch op de hoogte word gesteld wanneer er een update is. Dit zou verwerkt worden.

Enkele uren later kreeg ik een mail dat er een onderzoek word gestart en ik een formulier moet invullen die ik met PEN moet invullen. Ik heb thuis al heel lang geen printer meer dus ook nog ergens heen gereden om dit te printen. Hierin werd ook aangegeven dat dit 5 onderzoek 5 werkdagen zou duren, Ik ben dus niet telefonisch op de hoogte gesteld en ze wisten dat ik oplossing wou voor het weekend omdat ik weinig vertrouwen nog had in het geheel.

Ik heb toen terug gebeld naar de SD en die gaven vriendelijk aan mij te begrijpen. Ze konden eigenlijk geen uitzondering maken op dit onderzoek en die moest ik netjes afwachten. Weer duidelijk gemaakt dat ik tot nog toe niet naar wens ben geholpen en ik hierin niet de dupe wil zijn van jullie service. Hierin kon geen uitzondering komen. Ik heb toen weer naar de manager/coördinator gevraagd. Na even in de wacht te hebben gestaan kreeg ik de zelfde meneer weer aan de lijn. Ze gingen nu nog contact leggen met POST NL voor meer informatie en ik zou nog de zelfde dag terug worden gebeld.

EN JA! ik werd terug gebeld. Met de mededeling dat de medewerker Woensdag 01/12 toen ik mijn eerste belletje pleegde al had kunnen zien dat het niet goed zou komen met mijn pakket. Uit coulance zouden ze net doen of de 5 dagen vanaf Woensdag zouden ingaan en ik dus de Woensdag er op ( 5 werkdagen) uitsluitsel zou krijgen. Hiermee ging ik niet akkoord gezien ik vandaag een oplossing wensten . Mijn oplossing al die tijd was stuur Post NL een bericht dat het pakket retour mag als het word gevonden en stuur mij een nieuw pakket. Dit mocht bij elk gesprek niet. Ik wou toch weer de manager/coördinator spreken omdat ik het niet eens was met de service. Na even in de wacht kreeg ik de zelfde meneer weer aan de lijn. Ze konden nog enig coulance bieden door de beslis dag/deadline op de Maandag te laten vallen.

Ik merkten toen dat de regels belangrijker zijn dan een fan er bij krijgen. Ik ben hier mee akkoord gegaan omdat ik eigenlijk gedwongen word. Ze wouden me nog wel een tegemoetkoming doen door een cadeau bon te geven. Ik heb aangegeven dat ik eigenlijk helemaal geen behoeften heb aan een tegemoetkoming maar aan mijn spullen. En gezien ik geen kant op kan ging ik akkoord om uiteindelijk een tegemoetkoming te krijgen alleen zou ik geen cadeaubon wilen gezien ik niets meer met dit bedrijf te maken wou hebben. Dit was eigenlijk geen bedrijfspolicy.. Meneer zou er inzetten dat ik geen tegoedbon wou maar korting op het totaal bedrag ( ik had al betaald maar toch ) Dit moet Maandag 06/12 nog een vervolg krijgen.

Ik heb Maandag helaas na 17:00 zelf moeten bellen. Ze hadden mijn case nog helemaal niet behandeld kon ik aflezen aan de eerste reactie van de medewerker. na enige tijd in de wacht werd ik doorgezet naar een andere medewerker. Die gaf mij twee opties: Geld terug of opnieuw versturen. Ik heb voor optie 2 gekozen gezien ik mijn spullen wil. Na een kort gesprek om de details te bespreken wou mevrouw ophangen. Ik gaf toen aan dat er nog besproken zou moeten worden wat mijn compensatie zou moeten zijn. Ze gaf aan dat dit gedaan word wanneer ik het pakketje daadwerkelijk in ontvangst heb genomen. Klinkt logisch dus daar ging ik mee akkoord. Mijn vraag opvolgend was: Wie neemt hierin initiatief om dit te bespreken. mevrouw gaf aan dat ze mij gaan bellen. Afgesproken om dit Donderdag na 17:00 te laten gebeuren. Nog even afwachten dus.

Ik ben Donderdag 9/12 niet gebeld door belsimpel. Ik wacht het nog even af.
Zaterdagochtend ben ik gebeld. Ze hebben mij 20 euro aangeboden als compensatie. Dit heb ik geaccepteerd. Helaas hadden ze weer enkele dagen op zich laten wachten.

Voetnoot: Ik had helemaal nergens problemen mee gehad als ik Woensdag direct te horen had gekregen dat ze een onderzoek zouden starten en dat dit 5 werkdagen zou kunnen duren. Door meerdere beloftes niet na te komen en uiteindelijk mij niet kunnen helpen op een manier dat ik wou heb ik dit doorgezet. Ik heb tot nog toe 1U en 30 min aan de telefoon gehangen met Bel Simpel Inc. wachttijden.

Zijn niet eerlijk over hun levertijden. Bestelling geplaatst, toestel is op voorraad en zou volgende dag geleverd worden. Na het bestellen en betalen ontvang je een bevestigingsmail. De eerste nacht na de bestelling volgt er een standaardmail dat bestelling 'iets vertraagd is' door drukte black friday en een dag later wordt geleverd. Prima, geen probleem. Vervolgens ontvang je de daaropvolgende nacht weer dezelfde standaardmail. Berichtje gestuurd waarin ik aangeef dat als het inderdaad ligt aan de grote drukte van Black Friday ze dit hadden kunnen aangeven tijdens mijn bestelling en niet pas nadat ik een bestelling geplaatst en betaald heb (ik heb zondagavond besteld, dus dan weet je als bedrijf echt wel dat je inmiddels door de extra drukte niet meer de volgende dag kan leveren), Van mij hoeft iets niet de volgende dag geleverd te worden en maakt het niet uit of het paar dagen duurt. Maar wees er duidelijk en eerlijk over. Op mijn mailtje na twee dagen nog geen reactie. Wel nog twee nachten waarin ik weer zo'n standaardmail ontvangen dat mijn bestelling 'iets vertraagd is'. Ik weet niet wat Belsimpel verstaat onder 'iets' maar volgens mij is dat niet vier dagen. Mijn eerdere mail nogmaals verstuurd met daarboven het woord 'klacht' (in de hoop dat ik dan wel een reactie zou krijgen). Toen had ik snel een vriendelijke reactie van de klantenservice. Waarin wordt benadrukt dat ze eerlijk willen zijn, maar dit vervolgens niet zijn. Want ze geven nog steeds aan dat het te maken heeft met Black Friday drukte en ziekte door corona. Als dat zo zou zijn, zou dit betekenen dat alle bestellingen die na mijn bestelling zijn geplaatst ook nog niet verzonden zijn. Lijkt me van niet. Geef gewoon aan dat het niet aan Black Friday ligt maar aan het feit dat het door mij bestelde toestel niet op voorraad was (en inmiddels ook al dagen op een levertijd van 2-4 werkdagen staat). Ook dat kan gebeuren, maar nogmaals stuur mij dan een mailtje om mij daarover te informeren zodat ik weet waar ik aan toe ben. En hou mij niet aan het lijntje met elke nacht weer zo'n standaardmail 'dat mijn bestelling iets vertraagd is'.
Klantenservice gaf ook aan dat ze snappen dat ik baal van de levertijd van mijn toestel. Ik heb een reactie teruggestuurd dat ik niet baal van de levertijd van mijn toestel, maar baal over hun manier van corresponderen. Niet eerlijk tijdens het bestelproces en ook niet eerlijk daarna. Alleen maar standaardmailtjes versturen.
Klantenservice geeft aan dat ze ervoor gaan zorgen dat mijn bestelling met prioriteit wordt opgepakt en zodra er meer bekend is ze dit laten weten. En ik een track and trace code ontvangen wanneer het pakket verzonden is. Aangezien hun mail vroeg in de ochtend naar mij was gestuurd, verwachtte ik dezelfde dag nog nadere berichtgeving. Helaas. En ook geen track en trace code. Wel 's nachts weer de bekende standaardmail 'dat mijn bestelling iets vertraagd is'.
Ik heb niet tijdens het Black Friday weekend besteld omdat het door mij bestelde toestel dan in de aanbieding zou zijn, want dat was niet zo. Het kwam toevallig zo uit dat mijn bestelling samenviel met Blak Friday weekend. Ik heb zondagavond besteld met de verwachting dat mijn toestel deze week binnen zou zijn. Nogmaals, volgende dag leveren hoeft van mij niet. Als het een paar dagen duurt, prima. Maar wees eerlijk over je levertijden en over je voorraad en hou klanten niet op deze manier aan het lijntje. Ik heb mijn bestelling uiterlijk a.s. zaterdag nodig. Tijdig genoeg besteld lijkt mij.

Op mijn eerste mail na 48 uur nog geen reactie Nogmaals verstuurd met 'Klacht' erboven en toen snel een reactie. Jammer dat ik dat erboven moet zetten. Wordt aangegeven dat door drukte het hun helaas niet lukt om binnen 24 te reageren. Nee, maar binnen 48 uur ook niet.
Verder hele vriendelijke reactie en dat is fijn. Alleen missen ze waar het om gaat. Volgens hun baal ik van de lange levertijd. Maar in mijn mail was ik duidelijk dat iets van mij niet de volgende dag geleverd hoeft te worden en ik het geen probleem vind als het een paar dagen duurt. Waar ik van baal is dat ze tijdens het bestelproces niet eerlijk zijn over levertijden. En daarna ook niet. Nachtenlang standaard mailtjes blijven sturen 'dat bestelling iets vertraagd is'. Als er iets mis is met de levering/voorraad, dat kan, maar kom dan op de lijn bij je klant en wees eerlijk.

Ik heb al vaker dingen hier besteld en nooit problemen gehad. Ooit iets voorreparatie aangemeld, heb er niks voor hoeven te betalen en een nieuw product terug gekregen.

snelle levering

Goede klantenservice, als er een probleem is zullen ze met een goede oplossing komen.

Geven aan de beste prijsgarantie te hebben, echter wanneer je ze erop wijst dat dit niet het geval is, mobiel.nl is vaak stukken goedkoper. Dan doen ze dit af met "dan kun je een voucher aanvragen".

Ik ben van mening dat wanneer je beweert om de beste prijsgarantie te hebben dat je dit dan ook hebt en wanneer je hier op gewezen wordt dit dan ook pro-actief op pakt.

Ben dus wijs, koop niet zomaar bij belsimpel.nl want bij een ander kun je eenzelfde voor bijna 100 euro goedkoper krijgen.

Update:
Uiteindelijk goed geholpen door de klantenservice en tot een oplossing kunnen komen. Hier kunnen veel bedrijven ook van leren, oppakken van "klachten" en het netjes afhandelen ervan. Dank je wel Belsimpel!

Pakket netjes op tijd bezorgd!

Zie update hierboven.

Telefoon uitgezocht op basis van specs en functies hier op tweakers en daarna een verkoper gezocht. Belsimpel was misschien niet de goedkoopste, maar had wel voorraad. Ivm eerdere goede ervaringen de telefoon daar besteld.

Communicatie is goed. Wordt correct op de hoogte gehouden en snelle levering

Een firma waar ik nooit meer zaken mee zal doen. Ze hebben me een 5g toestel aangesmeerd dat geen 5g kan ontvangen. Illegale parallel import uit duitsland. Vervolgens nemen ze hun verantwoordelijkheid niet. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. De tactiek van uitstellen en uitstellen. Walgelijk gewoon. Dit bedrijf is rijp om genomineerd te worden voor de loden eikel.

van t kastje naar de muur en weer terug.
Je komt hier niets verder mee.
Mañana, mañana, mañana

Het was heel makkelijk om de smartphone te bestellen en te betalen. Ook was het makkelijk om accessories die erbij horen toe te voegen.

Eerder had ik een bestelling geannuleerd doordat het te lang duurde met vertraging. Dat product is snel duurder geworden en uiterlijk niet meer beschikbaar. Maar toen heb ik iets later een nieuwe bestelling gemaakt voor een andere product een toen was ie wel op tijd ingeleverd.

Scherpe prijs, snelle levering, overzichtelijk website, eerlijke verkoop.

Via de pricewatch zag ik dat belsimpel een van de, zo niet, DE goedkoopste was. Aangezien ik Belsimpel al kende als betrouwbare partij, hier besteld. Gratis een maand retourneren speelde ook mee in de drempel verlagen.

Vandaag besteld, morgen in huis was ook echt zo. Geen loze belofte, maar in mijn ogen de beste service die je gratis kunt verwachten.

de website is overzichtelijk en elk product heeft een nette productpagina die echt informatie en reviews geeft die waarde hebben. Na het bestellen kun je nu inloggen, waar je voorheen alleen inlogde met een bestelnummer. Een account is veel overzichtelijker en sluit aan bij de rest van webshops.

Dezelfde dag nog verstuurd, zoals aangegeven. Dit geeft het gevoel dat ze niet aan dropshipping doen en daadwerkelijk hebben liggen wat ze verkopen.

Verzending via de standaard postbedrijven.

Duidelijk en overzichtelijke site. Makkelijk bestellen. Toestel werd snel aan huis bezorgd. Betaling gedaan via Ideal.

Toestel snel bezorgd

Na ongeveer 6 maanden ging het touchscreen van mijn Samsung A52 stuk. Aangemeld via Belsimpel bij Samsung. Volgende dag is de tel aan huis opgehaald. De dag daarna gerepareerd. De dag daarna weer thuis bezorgd. Alles kosteloos en binnen 3 dagen had ik de tel weer terug. Al met al een superservice van Belsimpel, Samsung en Dynafix!

Na een mindere ervaring wou ik de shop toch nog een kans geven, namelijk het leveren van de hoes. De bestelervaring liep soepel, hoewel het erg lang duurde voordat ik bevestiging van de betaling had (15 minuten of zo). Daarna liep het heel snel door en kreeg ik leveringstijden e.d. De bestelling is op tijd en in goede orde ontvangen.

Verzending was via PostNL. De hoes zat in een kartonnen doos met luchtzakjes. In elk geval goed beschermd. De zending werd aangeboden met 'handtekening voor ontvangst', ietwat overkill voor een hoes. Maar toch fijn dat die niet zomaar kwijt kan raken. De bestelling is op tijd en in goede orde ontvangen.

AirPods Max besteld, duidelijke communicatie na bestelling over de verzending.

Zelfde ervaring met een eerdere bestelling, 0 problemen.

Levering was zeer snel en precies zoals aangegeven bij bestellen. Netjes verpakt

In het verleden had ik goede ervaringen met Belsimpel, de meest recente bestelling niet.

Op de site stond dat het betreffende tablet binnen een aantal werkdagen (3-5 werkdagen) geleverd kon worden. Vervolgens bestel je en een paar dagen later springt de levering naar onbekend. Na twee weken heb ik het artikel maar elders besteld. Het is uiterst storend dat er geen enkele update-mail vanuit Belsimpel komt.

11/11: review bijgewerkt n.a.v. contact klantenservice

Na de review werd contact me mij opgenomen. Ik heb nog wat toelichting gegeven. Daarbij hebben zij hun excuses aangeboden en gaven zij aan dat ze mijn ervaring mee zouden nemen en hadden nog een gebaar gedaan. Erg nette afhandeling.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops