Gebruikers over webshop Electronica Online
Review toevoegenElektronica online is een webshop met een groot assortiment met zeer scherpe prijzen. Mijn bestellingen worden zeer snel verwerkt. De bestellingen kan ik al 1u nadat ik besteld heb ophalen. Het personeel is zeer vriendelijk en ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met deze shop gehad. Wat mij betreft een echte aanrader.
Ik heb met mijn vrienden een bitcoin miner (terraminer) gehad. Dus heb 2 omvormers nodig gehad. Ik dacht dat een 1500 W omvormer genoeg is. Maar ik wist niet precies. Dus heb ik alles informaties van de bitcoinminer naar de electronica-online.nl verzonden. En ik heb een toestemming van de electronica-online.nl gevraagt, om de twee 1500 W omvormers met de bitcoinminer mag gebruiken. En ze hebben toestemming gegeven.
Na 2 maanden hebben allebei omvormers gesmolten, bij de uitgande stopcontact. Ik heb fotos ervan. Maar ze zeggen toch dat de kabels zijn gesmolten. (Wat helemaal niet waar is. Ik heb ook fotos van de kabels.) De 2 omvormes hebben 1 jaar garantie, en ze hebben toch 60 euro (verzendkosten + reparatiekosten) gevraagt. Ik heb meer dan 12 email voor hun gestuurd. Maar ze zijn echt onvriendelijk geweest en ze wilde niet meer met mij praten. (Ik heb alle berichten toegevoegd.)
Ik wilde echt niet de 60 euro uitbetalen, maar ik was bang, dat ik de 2 omvormers nooit meer kan zien. Dus heb ik de 60 euro uitbetaald.
Ik wil niet de hele 60 euro terugkrijgen. Ik wil alleen maar de reparatiekosten terugkrijgen!
factuurnummer: 5701EX11-140401-99319
Ze hebben 60 euro (verzendkosten + reparatiekosten) gevraagt. Intussen de verzending is maximaal 13,25 was.
KlantenserviceDe eigenaar (Erik) heeft mij bedreigd, dat hij mijn leven tot een hel te maak.
Heel gevaarlijk man.
Op de FB heb ik een groep van deze bedrijf gemaakt. Omdat ik niet de enige bent, wie zijn geld terug wil
De naam van de groep is: elektronica-online.nl
Al jaren heb ik bij deze webwinkel verschillende bestellingen geplaatst en ik was altijd erg tevreden over de vlotte levering en nette prijzen. Bij m'n laatste bestelling kreeg ik voor het eerst te maken met de klantenservice, omdat er een artikel verkeerd geleverd was. Toen ging het helaas mis.
Ik had een DVI-D adapter besteld, maar kreeg een DVI-I adapter die niet in mijn beeldscherm pastte. Het bleek dat de productomschrijving niet klopte. Via de mail heb ik contact opgenomen (ze zijn niet telefonisch bereikbaar). In eerste instantie gingen ze akkoord en kon ik het artikel terugsturen. Ze zouden de verzendkosten vergoeden en ik zou het juiste artikel alsnog ontvangen.
Zo gezegd zo gedaan, althans van mijn kant. Nadat ze het artikel retour hadden ontvangen, beweerden ze ineens dat ze wel het juiste artikel hadden toegestuurd. Het artikelnummer kwam immers overeen. Ik heb tot 4 keer toe uitgelegd dat het niet klopte, maar ze bleven volhouden dat ze het juiste artikel hadden geleverd en op de laatste mail werd niet eens meer gereageerd.
Ze hebben nu enkel het bedrag van het artikel teruggestort. Ik heb dus geen adapter, maar ik mag wel voor 2x verzendkosten opdraaien. Het is meer een principekwestie, want het gaat gelukkig niet om veel geld. Wel is het gewoon ontzettend frustrerend hoe je wordt behandeld. Dit is de laatste keer geweest dat ik hier iets bestel.
Over het algemeen worden de producten vlot verzonden (evt. ook per envelop). Maar daar heb je niet zoveel aan als ze weigeren het juiste product te leveren.
KlantenserviceDeze winkel houdt zich alleen bezig met de verkoop. Klantenservice kennen ze niet. Houd daar rekening mee als je hier toch iets wilt bestellen.
Al met al, geen betrouwbaar online koopadres; misschien voor kleine en relatief goedkope onderdelen, maar voor kostbaardere zaken lijkt dit adres mij een risico. Als het er op aan komt, en het om grotere bedragen of aantallen gaat, is er een kans dat het je veel tijd gaat kosten om te reclameren, Elektronica Online toch niet thuis geeft, en je op de koop toe nog verdachtmakingen en beledigingen naar je hoofd krijgt ook. De moeite om de klacht goed te documenteren (en dat kan met foto’s en al erbij al gauw een paar uurtjes kosten) kunnen klanten zich dan gevoeglijk besparen. De verzending is slecht geregeld (via de inmiddels infame DPD prijsvechters).
*Gedetailleerde uitleg*
In het verleden heb ik heel wat kleine bestellingen geplaatst bij Elektronica Online; vooral losse onderdelen. Soms, vrij zelden, zaten er slechte spullen tussen of was er sprake van een bestelfout. Dat is altijd goed opgelost.
Bij de laatste bestelling (jubileumactie) zaten echter kostbaardere items en helaas veel defecte goederen (pointer die het niet doet) of zaken die niet goed of misleidend waren beschreven (‘set’ van twaalf vergrootglazen die geen ‘set’ zijn maar twaalf maal precies dezelfde vergroting (5x), in drie glasmaten). Er waren deze keer ook erg veel problemen met uitleveren (ze werken met DPD, inmiddels berucht); het heeft al met al weken geduurd en veel telefoontjes gekost.
Eén doos van de drie uit de laatste bestelling is door DPD verlaat geleverd. Daarin zaten de vier laatste mooie gepolijste houten kistjes uit een bestelling van tien (eerder al 10 besteld in twee aparte bestellingen). Niet minder dan drie daarvan hadden zichtbare stoot- of valschade. Ik heb gereclameerd op de dag van verlate ontvangst zelf, met foto’s erbij en nauwkeurige omschrijving van de klacht. Ik heb in korte tijd in totaal 20 kistjes besteld, waarvan 10 in de laatste bestelling. Ik heb de andere ook meteen gecheckt (op twee na ongeopend). Met in totaal 5 licht tot ernstig beschadigde kistjes, waarvan drie in de laatste verlate bezorging.
Ik laat de reactie van hun medewerker hieronder voor zichzelf spreken, dan kunt u zelf beslissen of u hier zin in heeft. Ik heb mijn antwoord boven aangehecht laten zitten. (Ik heb geen zin om verdachtmakingen met verdachtmakingen te beantwoorden en heb het daarom formeel correct gehouden.)
Gelukkig is Elektronica Online mijn enige echt slechte online koopervaring tot nu toe: meestal ontvang ik goede spullen of goede service (misschien gewoon geboft). Elektronica Online mijden, is mijn advies: soms slechte waar en onbetrouwbare klantenservice.
.oOo.
From: ****
Sent: 28 October 2014 13:35
To: 'Elektronica Online'
Subject: RE: klacht over de kistjes
Beste ****,
Ik kan mij niet in uw oordeel vinden en neem aanstoot aan de implicaties van wat u zegt.
Als u de bestelgeschiedenis overziet, zult u zien dat alle kistjes recent besteld zijn. Zij zaten echter op twee na allemaal nog in hun doosjes, onuitgepakt (uit de allereerste zending had ik er twee uitgepakt, en die waren goed).
De drie kistjes waarover ik het eerst gerapporteerd heb, zaten alle drie in de laatste zending, in de doos die bij DPD vertraagd is, en zijn op de dag van levering, dus zeker binnen 24 uur, gemeld. De twee nagestuurde foto’s kwamen uit eerdere zendingen en die waren nog niet uitgepakt, om de reden die ik aangegeven heb.
Alle klachten die ik bij u neergelegd heb zijn onderbouwd, nauwkeurig omschreven en de eerdere door u ook terecht bevonden. Vandaag stond ik weer in een volle collegezaal met een König pointer die niet werkt. De vergrootglazen bestaan daadwerkelijk uit 4 identieke setjes met dezelfde vergroting. Daar is geen speld tussen te krijgen. De kistjes komen nieuw uit hun dozen en de schade heb ik met foto’s aan u getoond. Er is geen enkel punt aan te wijzen waar ik u verkeerde informatie gegeven heb. De rest is negatieve ad hominem speculatie en daar moet ik aanstoot aan nemen.
Indien u mijn eerlijkheid in twijfel trekt, is geen enkel gesprek mogelijk. Ik zie niet in waarom het nodig is, als u aantoonbaar gebrekkig materiaal geleverd heeft, om uw klanten vervolgens van leugenachtigheid te beschuldigen.
Het feit dat ik van uw aanbiedingen gebruik maak, betekent niet dat ik een andere behandeling verdien of dat de producten niet deugdelijk zouden mogen zijn. Het feit dat ik de beschadigde kistjes met foto’s aantoon en niet over de 15 andere klaag, geeft aan dat ik niet overal over ontevreden ben [latere toevoeging: hij heeft overigens heel wat bestellingen over het hoofd gezien, waaronder een flinke partij omvormers]. Uw argumentatie is puur ad hominem, beledigend en houdt geen steek.
M.v.g., ****
.oOo.
From: Elektronica Online [mailto:erik@elektronica-online.nl]
Sent: dinsdag 28 oktober 2014 10:52
To: ****
Subject: klacht over de kistjes
Goedemorgen
Betreffende uw klacht over de kistjes.
Ik heb de klacht, en uw eerdere klachten met mijn collega besproken en ik heb uw bestel verleden bekeken.
Het blijkt dat u in het verleden alleen artikelen heeft besteld die 50% waren afgeprijsd, en dat u uitgezonderd de spuitbussen over ALLE artikelen klachten had.
Van al deze artikelen hebben wij er al heel veel verkocht aan andere klanten en niemand anders had klachten over deze artikelen. Bij uw vorige klachten zijn wij coulant geweest maar daar heb ik nu geen zin meer in.
Het is onmogelijk dat de beschadigde kistjes waarover u klaagt allemaal in de laatste zending zaten. Het is dus zeer waarschijnlijk dat u nu over kistjes klaagt die u al langer in uw bezit had en die misschien zelfs door eigen toedoen zijn beschadigd. In onze voorwaarden, cq faqs staat dat beschadigingen direct (binnen 24u) na ontvangst moeten worden gemeld. Dit is ook gebruikelijk bij andere webshops om te voorkomen dat iemand na een week iets laat vallen en dan transportschade gaat claimen. Wij zullen deze klacht dan ook niet in behandeling nemen.
Ook denk ik dat gezien het feit dat u toch nergens tevreden over bent u waarschijnlijk beter een andere leverancier voor uw producten kunt zoeken.
Met Vriendelijke Groet
****, Elektronica Online
www.elektronica-online.nl
****@elektronica-online.nl
Zie boven: Er waren deze keer ook erg veel problemen met uitleveren (ze werken met DPD, inmiddels berucht); het heeft al met al weken geduurd en veel telefoontjes gekost.
KlantenserviceZie boven: Blijkbaar is er een grens aan wat je bij hen aan defecte artikelen mag melden. Want zie de reactie. Als er naar smaak van de klantenservice te veel klachten zijn over hun producten, dan wordt er vrolijk gesuggereerd dat je een bedrieger bent of iemand die gewoon nergens tevreden over is. In mooi Nederlands heet dat adding insult to injury.
Electronica-online.nl moet je gebruiken als je een kabel of onderdeel nodig hebt dat in de reguliere webshops 10x zoveel kost als dat het op electronica-online.nl kost. Denk aan HDMI kabels, audiokabels... electro... utp...sata.. allerlei soorten kabels en omvormers daar besteld door de jaren heen. Nu is het de eerste site waar ik kijk wanneer ik iets van electra of kabels nodig heb.
Het is een sort of eenmansbedrijf of familiebedrijf gespecialiseerd in dit soort goederen. Het meeste wat aangeboden wordt, is ook 'in house'. Ze hebben echter ook wel eens een 'rust dag' nodig, dus als ik correspondeer met het bedrijf dan hou ik rekening ermee dat ik antwoord zal krijgen na het weekend. En dat het de ene keer drukker is als de andere keer. Als ik iets heel goedkoop wil krijgen, dan ga ik hier allemaal mee akkoord want dit is hun manier om prijzen laag te houden: weinig overhead. Op een of andere manier heeft mijn vertrouwen zich altijd bewezen.
Ik zie her en der zeer negatieve reviews, wat ik jammer vind. Heb altijd goede ervaringen gehad en die gun ik iedereen. Ik hoop echt dat ze hier eens komen lezen. Want wat ik her en der lees, is totaal een andere wereld voor mij.
---
Je kunt altijd met vragen terecht, ermee rekening houdend dat je de volgende dag of later antwoord zult krijgen, naar mijn ervaring. Ik zelf heb niks retour gestuurd dus daar kan ik niks over zeggen. Maar als ik hier een product veel goedkoper als elders kan krijgen, dan ga ik daarvoor en weet ik waar ik waar ik voor kies. Recht toe recht aan. Dan verwacht ik geen fancy verpakkingen of instant uitgebreide customer service.
Donderdagavond besteld, dus ik wist dat het zaterdag of maandag zou arriveren. Maandag arriveerde het item in een bubbeltjes enveloppe met kopie factuur.
Bereikbaarheid is slecht, informatie onvolledig, ze lappen de wet koop op afstand aan hun laars. Klantvriendelijkheid en professionaliteit staan op een uitzonderlijk laag niveau. Helaas tot de ontdekking gekomen dat Elektronica-online.nl / electronica-online.nl oplichters zijn, bestel hier niet!
KlantenserviceWeigeren een retour gestuurd product terug te betalen omdat het product uit de verpakking is gehaald. E-mails worden genegeerd, telefonisch (officieel) onbereikbaar. Zoek op Erik Henssen of Johanna Caris - Henssen en je vind het telefoonnummer echter zo. Bel je vervolgens dan weten ze van niks en kennen zogenaamd Elektronica Online niet. Check voor de gein even www.whois.nl en controleer hummer-huren-limburg.nl en elektronica-online.nl.
Ik heb inmiddels aangifte van oplichting gedaan.
No- nonsense website met een groot assortiment, concurrerende prijzen en snelle afhandeling van geplaatste bestellingen.
KlantenserviceGeen correct retourbeleid; producten worden in een transparante gesealde zak geleverd. Als deze geopend is, wordt het product niet terug genomen. Ondanks dat dit officieel verplicht is binnen de zichttermijn van 7 dagen.
Sinus 12V omvormer gekocht maar voldeed niet aan eisen waarvoor ik hem gekocht had. De omvormer bleek zeer gevoelig voor overbelasting te zijn (zeer kortstondig overbelasten en deze schakeld al uit). Dus ging ik informeren hoe te retourneren of te ruilen tegen zwaarder model. Dit kon niet en dat vind ik een slechte zaak.
Geen aftersales service op gekochte artikelen.
Dit is gewoon een postorder bedrijf dat de electronica artikelen doorsluist naar klanten, er is geen service.
Waar zijn die 'ouderwetse' electronica zaken gebleven die wel nog hun klanten helpen?
Op zoek naar (complementaire audio) powertransistoren met hoge Vceo spanning uit een "overleden" eindtrap. Vond bij E-O een hele serie en zelfs de orginele Toshiba's 2SA1941 en 2SC5198!! in hun uitgebreide componentenlijst. Meteen nog een stel zwaardere besteld. Had al ervaring met hun service en snelle levering (begin 2009) en nu weer alles snel in huis! (en ook weer muziek ;-) ) en lekker lage prijzen!!!
Keurige factuur voor de zakelijke administratie en uiteraard meteen een bestelbevestiging per e-mail met betaalgegevens (internet bankieren). Chapeau!
Lage verzendkosten als het in een envelop past. Dat is ook makkelijk als je niet thuis bent, gewoon in de brievenbus! Losse componenten waren prima verpakt.
alles wat ik besteld heb keurig geleverd en mooi verpakt. en per briefpost in mijn geval , de hele kleine spullen mooi apart verpakt in aparte zakjes. kortom hier bestel ik nog eens vaker wat!
Verzendingnetjes per briefpost wat toch in de kosten scheeld.
ic besteld dat moeilijk leverbaar was ,en het was te leveren binnen een redelijke tijd.
ic kwam niet voor in het assortiment maar na een mailtje gestuurd te hebbeb kwam er een mail terug met de juiste gegevens die ik in moest vullen .
zeer tevrededen over de afhandeling
nette verzending in een bubbeltjes enveloppe.
levering binnen redelijke tijd.
bij de bestelling stond het ic niet in de cattalogus maar na een mailtje naar het contact adres kreeg ik het artikel (ic) vermeld onder het codenummer .
later werd een mail gestuurd dat het wat langer kon duren in verband met moeilijk te krijgen ic.
Ik bestel inmiddels regelmatig bij Electronica-online.nl. Ze hebben goede prijzen en een ruim assortiment.
De webinterface is wellicht wat rudimentair, maar ik kan er prima mee uit de voeten en vind het een verademing dat je niet gek wordt van niets zeggende en ongewenste reclames eromheen.
Ze zijn verder coulant en correct met afhandelen van retouren. Ga zo door luitkes daar.
Gus
Optioneel verzekering, maar nog niet nodig gehad.
KlantenserviceReageren binnen 1 dag en voldoende coulant. Je moet wel product gesealed laten zitten. Ik heb overigens pas 1x wat teruggestuurd, voor de rest nog geen behoefte aan gehad. Jammer dat ik hier moeite moet doen om een minimale hoeveelheid tekst in te moeten voeren.
Cameratas besteld met enkele aanvullende artikeltjes.
1. Aanvullende mail gestuurd om een aantal te wijzigen, geen reactie of wijziging van de order ontvangen.
2. De cameratas is niet opgestuurd, wel de kleinere artikeltjes. Contant geld was in het pakket gelegd ter waarde van de cameratas.
Jammer dat wat niet geleverd kan worden niet wordt gecommuniceerd. Dan had ik de gehele order geannuleerd of een vergelijkbare camaratas kunnen bestellen.
Nu heb ik aanvullende artikeltjes met de hoogste verzendkosten ontvangen.
In algemeenheid dus geen voldoende waardering wegens non-communicatie.
Geen e-mail of melding bij verzending. Levertijd is prima, mits leverbaar uiteraard. Netjes verpakt.
heb een 6 knoopcel batterijtjes CR2450 gekocht. Ze waren bij ElektronicaOnline veel goedkoper dan in de winkel. Na de bestelling (zondag) binnen 2 dagen geleverd (dinsdag ontvangen per post). Ben zeer tevreden en zal zeker nog eens bestellingen doen.
groeten Leo den Dulk / Apeldoorn
-----
Goede duidelijke website, duidelijke communicatie, op tijd geleverd en een goede prijs. Top gewoon. Heb geen problemen ervaren en zal in de toekomst zeker opnieuw een bestelling doen of de website aanraden aan bekenden. Batterijtjes zijn inmiddels in gebruik en we zijn dik tevreden.
Zending van 6 knoopcel batterijtjes CR2450 ruim op tijd ontvangen. Batterijtjes waren goed ingepakt.
Werkelijk ontzettend goede winkel. Had na een verbouwing een aantal kabels nodig, die hier werkenlijkwaar spotgoedkoop zijn. Het bedrijf en de site ogen een beetje goedkoop, maar mij hoor je niet klagen, en zeker niet met de bedragen die er gevraagd worden. Ook staat er bij een aantal producten wat product informatie. Niet hapklaar van internet gepakt, maar duidelijk zelf geschreven op een manier hoe Truus uit Delft het nog begrijpt. Ik zal bij deze winkel al mijn kabels e.d. blijven bestellen.
VerzendingLevering ging perfect, maandag avond besteld en woensdag in huis. Goed verpakte doos.
Slechte ervaring. Op 30 augustus in de avond een HDMI kabel besteld en direct betaald met iDeal. Volgens de website was de kabel op voorraad en dus de volgende dag geleverd. Ik ging dan ook uit van een levering op donderdag 1 september.
De bevestigings e-mail die ik op 30 augustus ontving was kort en bevatte geen ordernummer. Er wordt geen e-mail verstuurd om de verzending te bevestigen.
Op 1 september had ik nog geen kabel ontvangen. Heb rond lunchtijd (nadat de post al was geweest) via het contactformulier vezocht om de verzending te bevestigen. Op vrijdag een zeer korte reactie (1 regel!) gehad dat de kabel op donderdag 1 september aan mij was verzonden. Er werd geen nadere uitleg gegeven aan de vertraging.
Pas maandag 5 september de kabel ontvangen - althans, de buren, zie hieronder. Uit de ingesloten factuur bleek dat de betaling door Electronica online was ontvangen op 31 augustus. Geen idee waarom een en ander dus zo lang heeft geduurd.
Al met al een "een keer, nooit weer" ervaring omdat:
- geen communicatie;
- geen telefoonnummer of e-mail;
- geen tijdige levering;
- geen keuze tav verzending;
- exorbitante verzendkosten (EUR 7,90) zonder daadwerkelijke aanwending voor aangetekend versturen;
- geen waarborg of keurmerk
De sticker op het pakketje bevatte spelfouten en ook een verkeerd huisnummer (de toevoeging was weggelaten) terwijl de gegevens op de factuur die in het doosje zat, wel correct waren.
De kosten voor verzending zijn schandalig hoog, EUR 7,90. Je verwacht dan een keurige aangetekende zending met track&trace, maar nee hoor. De postbode heeft het pakketje aan de buren (een winkel) afgegeven, gelukkig ken ik die mensen goed en is de kabel alsnog bij mij terecht gekomen.
Dit is werkelijk een top webshop!
Op tijd geleverd en je kan eenvoudig met ideal betalen.
Hun computer selecteerd willekeurig 20 producten die dan voor
de helft van de prijs aangeboden worden. Wat wil je nog meer als klant?
Gewoon Elektronica online. De webshop van Nederland.
Mijn naam is Sven Dijkstra
BC.N.VARTA-V625U. Een batterij voor mijn autosleutel.
Corect en snel geleverd.
Overzichtelijke en complete site met gunstige prijzen. Zeer eenvoudig om een bestelling te plaatsen en wordt vervolgens duidelijk en snel afgehandeld.
Groeten Jeroen Thomassen
Producten geleverd in deugdelijke verpakking en precies op tijd geleverd zoals ik van tevoren ingelicht ben via de e-mail.
Helemaal top!
Groeten Jeroen Thomassen.
2 dagen terug heb ik een heleboel kleine onderdeeltjes besteld. Deze waren perfect op tijd en verpakt. Ik dacht eerst dat € 3.90 veel geld was voor een verzending, maar dit is het zeker waard!
Toch wil ik de toekomstige klanten nog even zeggen dat dit niet van electro-online.nl is. Want deze eigenaar is op dit moment de boel aan het belazeren (zie tros radar)!
Conclusie: Perfect.
Goede prijzen, nette afhandeling. Overzichtelijke webshop met veel producten. Makkelijk alles te vinden.
VerzendingProduct zeer snel binnen