Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenAl een tijdje klant bij Alternate, tijd om mijn nieuwe pc eens te laten bouwen ter plekke. Na een eigen keuze van de onderdelen krijg je nog vriendelijke advies over compatibiliteit, prijs, assemblage mogelijkheden (ook custom waterkoeling indien gewenst). Configuratie en bestelling dus een plezier.
Gisteren alles gaan afhalen en ook zeer tevreden over de build kwaliteit. Alle bekabeling is mooi weggewerkt zoals de kast dat aangaf.
Perfect tevreden klant!
Levering is per afhaling ter plekke gebeurd.
Supertevreden over de klanten services, afhaal mogelijkheden bij Alternate.
Vriendelijk, behulpzaam en deftige uitleg.
Vragen staat vrij bij Alternate. Men helpt je zoeken naar de juiste producten zonder enige leidraad naar specifieke voorkeuren van hun kant uit.
Bedankt voor de review, we appreciëren deze enorm!
AlgemeenZeer goede en snelle service. Goede uitleg bij vragen over producten en bij verkoop. Vriendelijke medewerkers.
VerzendingZeer snelle afhandeling en verzending binnen de dag.
KlantenserviceEnkele vragen die me opkwamen werden in een telefonisch deskundig beantwoord.
AlgemeenIk heb nog nooit problemen gehad bij alternate, scherpe prijzen en snelle levering, echt een aanrader!
AlgemeenScroll van mijn Roccat Tyon muis begon na 1 jaar door te slippen. Muis binnengebracht voor garantie (zou volgens voorafgaande mail 1-2 weken duren). Ter plaatse uitvoerig getest en probleem vastgesteld na meerdere uren gebruik (trad pas op na een tijd, vermoedelijk door opwarming). Muis werd vervolgens opgestuurd voor herstelling. Uiteindelijk pas na 6 weken bericht van Alternate met melding dat de fabrikant een kabelbreuk had vastgesteld en dat daardoor alle garantie verviel. Ik moest 15€ betalen om een niet-gerepareerde muis terug te krijgen. Natuurlijk niet akkoord gegaan, maar pas na meerdere mails, o.a. naar de consumentendienst en klachtendienst van Alternate, contact via Messenger en een topic hier op Tweakers mijn gelijk gekregen en verontschuldigingen. Dat duurde allemaal samen dus bijna 2,5 maand en de nodige frustratie.
Uiteindelijk het volledige aankoopbedrag teruggekregen (zonder verzendkosten), maar als ik niet had blijven aandringen had ik niets gehad. Nog nooit zo'n slechte service gezien bij een winkel, mij zien ze daar nooit meer terug.
Ondertussen van het geld een nieuwe muis gekocht van Logitech. De kwaliteit van Roccat laat blijkbaar ook te wensen over.
Zie hierboven, ik ben totaal niet te spreken over de klanten/klachtenservice. Zeer lange wachttijden vooraleer je een antwoord krijgt. Proberen ook kosten door te rekenen naar de klant waar deze niet verantwoordelijk voor is en weigeren in eerste instantie onterecht om de garantie te geven waar je als klant recht op hebt.
AlgemeenGoede service, mensen weten waaroever ze praten. Ruim aanbod en goed te filteren via de website wat je echt zoekt.
VerzendingLevering bij postpunt was zeer snel en was goed verpakt.
KlantenserviceSnelle reacties
AlgemeenZeer bekwaam personeel, ook echte liefhebbers. Website werkt duidelijk, voldoende informatie en kan zien of het in voorraad is. Al veel zaken gekocht, en dit gaat zeker nog komen
Verzending altijd goed op tijd en goed ingepakt. Moest verzending gratis kunnen zou leuk zijn, maar dit belemmert mij zeker geen verder aankopen hier.
KlantenserviceIk stelde een vraag via mail, zeer snel antwoord
AlgemeenDe service van Alternate is zeer goed, maar de levering door bpost laat te wensen over. Bij levering 24h pro verandert bpost de leveringsdatum om 16 u 00 in de namiddag naar de volgende dag. Een levering door Alternate kost U dus 2 dagen thuis zitten.
VerzendingDe levering door bpost laat te wensen over. Bij levering 24h pro verandert bpost de leveringsdatum om 16 u 00 in de namiddag naar de volgende dag. Een levering door Alternate kost U dus 2 dagen thuis zitten. Excuses bpost zijn er niet bij.
KlantenserviceTelefonisch contact zeer goed, beantwoorden mails te traag. Waarom moet dat trager dan telefoon?
Bedankt voor jouw feedback!
Helaas hebben wij geen invloed op de dienstverlening van bpost
AlgemeenHad wat informatie nodig over een bepaalde Be Quiet fan.
Op facebook onder de 2 minuten een reactie.
In België is het nog steeds de gewoonte om te moeten betalen voor een verzending. Maar de kosten vielen goed mee en het pakketje was goed verpakt.
AlgemeenService is wat mij betreft altijd zeer goed bij Alternate. Echter over de mechanische montagekwaliteit van de Antec C400 cooler ben ik NIET tevreden. De bevestiging is van het niveau intel 'stock cooler' geleverd bij een processor. De 'push pins' door het MB fixeren de beugel van de Antec onvoldoende wat bij de vertikale montage van het MB mogelijk voor thermisch slecht contact zorgt. Een cooler van dit niveau MOET een geschroefde backplate hebben, alleen zo heb je een goede stevige basis om de cooler op te monteren. een afrader dus, jammer van de 44 euro.
AlgemeenAlles te vinden voor de pc, professioneel en goede prijzen. Winkel is ook gemakkelijk te bereiken
KlantenserviceAltijd bereid te helpen, toffe gasten
AlgemeenDe factuur werd ter plaatse betaald. Gewoon in orde, geen probleem mee gehad. Zoals je mag verwachten.
VerzendingOntbrekende product key werd niet vergoed na weken mailen en telefoontjes. Ik werd gewaarschuwd door collega's voor de slecht aftercare, maar dit had ik zelfs niet verwacht. Betaalde goederen moeten gewoon geleverd worden.
Zeer jammer aangezien de mensen in de winkel beste vriendelijk waren
De klachten/klachten service stuurt je van het kastje naar de muur. Ze weigerden vooruit om een oplossing te bieden terwijl zij een fout hebben gemaakt.
Bedankt voor jouw feedback. Kan je ons contacteren via Messenger, zo kunnen we uitzoeken wat er exact aan de hand is. Bedankt!
AlgemeenZaterdagmiddag een volledige PC besteld in losse onderdelen, zaterdag om 13u al een sms ontvangen dat mijn bestelling klaarstond ! (alle onderdelen waren wel op voorraad, maar toch) Supersnel. Alle onderdelen correct en in orde. Enige minpunt : ze hadden voor mij de deur mogen openhouden toen ik de winkel buitenging met al m'n dozen ;-) Dus geen 10/10 maar slechts 9,5/10. Lol.
KlantenserviceJe tikt je bestelling al zelf in op een PC in de winkel en een paar minuten later staat alles netjes voor je neus. Prima.
Bedankt voor de uitgebreide review! Volgende keer letten er zeker op dat we de deur openhouden
AlgemeenBetaling kan in shop of via de site gewoon met kredietkaart of bankaart, gemakkelijk en veilig.
VerzendingIk ben naar de shop gereden, prima advies gekregen, alle stukken op voorraad en een paar uur later had ik een nieuwe computer gemonteerd en werkend
KlantenserviceIn de shop prima advies gekregen, zonder de bedoeling om meer of duurdere stukken te verkopen.
AlgemeenEen UPS van APC type BX1400UGR1400VA gekocht die omgewisseld moest worden vanwege verkeerd aanbevolen model door de verkoper.
KlantenserviceMijn probleem situeert zich tov Alternate Aartselaar. De verkoopsdienst had bij het aanbevelen niet gezien dat het model uitgerust was met amerikaanse stekkers. Toen ik de UPS uitpakte bracht ik hem na 2dagen terug en plotseling ontdekte men een krasje in de plastiek behuizing, waar ik het ontstaan niet van kon verklaren (was in de originele verpakking aanwezig maar men wilde toch een ontwaarding van 30% toepassen op de nieuwprijs zijnde 40€ op AP 149,90€ (incl BTW) Daar ik het zelf moest terugbrengen op eigen kosten stond mij men 20€ vergoeding toe na lange discussie aan de balie. De ontwaardingvergoeding bleef van toepassing en ik moest dus in totaal 20€ bijleggen om het correcte model te krijgen voor een vergissing die Alternate zelf had veroorzaakt. Om lange discussies in de winkel te vermijden ben ik uiteindelijk akkoord gegaan. Principieel vind ik dat de 40€ een veel te hoog bedrag was voor een krasje dat origineel aanwezig bij de fabrikage maar waar ik dit niet kon bewijzen (woord tegen woord) Wie gaat reeds in de winkel een product volledig uitpakken om achter krasjes te inspecteren op de behuizing.
Bedankt voor jouw feedback, ik ga me informeren over wat er exact misgelopen is. Ik stel voor dat je ons contacteert via Messenger zodat we samen een gepaste oplossing kunnen zoeken. Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenTop service! Levering perfect op tijd geleverd en alles op voorraad! Bij een probleem antwoord de Facebook chat bijna direct op al je berichten!
Top!
AlgemeenHet was heerlijk shoppen online en in de winkel zelf.
Dit heb ik al geruime tijd niet meer meegemaakt.
Dit heeft niets te maken met de grote spelers op de markt, waar men u wel bijstaat, maar waar je altijd het gevoel hebt dat je de slimste van de twee bent. Niet zo bij jullie.
De levering naar Wallonie vraagt altijd 2 dagen. Lijkt me logisch.
Erg tevreden met de geleverde goederen.
Ik moest echter voor een laatste probleem & aankoop in jullie winkel zijn.
Ik werd er bijgestaan door Brahim op een manier die ik anno 2017 nog zelden meemaak.
Rustig, begripvol, luisterend, niet happig om te verkopen (waardoor je uiteindelijk meer koopt).
Men wilde gerust de computer even aan de testbank leggen, zodat we zeker waren dat alles normaal was.
Ik moet lang rijden om bij jullie te geraken, maar jullie hebben er een vaste klant bij.
Dat horen we graag, we geven jouw feedback door aan de betreffende collega!
AlgemeenNa zware delay bij een van de andere shops de bestelling geannuleerd en opnieuw besteld bij alternate. Alles geleverd zoals eenduidig aangeduid op de website. Dag erna ontvangen in een propere doos verpakt.
AlgemeenGroot aanbad, makkelijk kiezen maar de specificatie/details van de producten zijn niet altijd helemaal correct; Lees je dan ook altijd in op andere websites, bijvoorbeeld Tweakers of het forum over de producten die je gaat aankopen. De winkel biedt alle gangbare betalingsmethoden aan die in België gebruikelijk zijn en de betaling ging dus ook vlot op vertrouwde wijze.
VerzendingDe levering werd op tijd geleverd door mijn vetrouwde facteur. Alles was voldoende goed ingepakt en er was niets beschadigd. Gewoon goed maar niets boven de verwachting.
KlantenserviceIk had uiteindelijk beslist om een item om te wisselen, ik had echter al mijn verwisselstuk zelf besteld (en betaald) dus gewoon omwisselen ging niet. Dat was uiteindelijk geen probleem, er werd in de winkel te Aartselaar een creditnota opgesteld en ik kreeg netjes cash mijn geld terug van het teruggegeven product. Daar werd niet moeilijk over gedaan. De personeelsleden in de winkel in Aartselaar zijn ook zeer bekend met hun vak/producten en het is heel aangenaam discussiëren met hen over de voor- en nadelen van producten/merken.
AlgemeenAls je in de winkel komt is er een ticket systeem, je moet niet in het oog houden wie nu voor of na jouw is binnen gekomen. Debediening loopt vlot.
AlgemeenMakkelijk bestellen, snel geholpen. Ik heb al 6 pcs gebouwd via alternate. Ga dit blijven doen in de toekomst !!
VerzendingSnelle levering. Ik heb dit wel maar 1 keer gedaan, tijdens de kerstdagen en moest natuurlijk iets langer wachten met het verlof en weekend. Daarna altijd gaan halen in de winkel zelf. Is leuker.
KlantenserviceDefecte PDU bij stroompanne. Checkup van alternate (1 week), heb nadien een nieuwe gekregen. Was nog in garantie. Altijd redelijk gebleven en vriendelijk.
Bedankt voor je review!
Wij appreciëren jouw feedback enorm!