Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAankoop in de winkel gedaan.
Wederom een goede uitleg gekregen en vlot geholpen. Prijs was bij de beste op de markt dus dat je dan onmiddellijk je materiaal hebt en een goede uitleg krijgt maakt het dat dan zeker waard om even tot daar te gaan!
goede uitleg gekregen en vlot geholpen in de winkel te Aartselaar
AlgemeenGemakkelijke betaling en duidelijke website, geen technische problemen ondervonden en snel mijn bestelling kunnen afronden
VerzendingLevertijd was veel sneller dan verwacht, en ik werd goed op de hoogte gehouden tijdens de levering
AlgemeenBestelling gemakkelijk en Veilig, verzending met codes, bestelling werd in meerdere pakketten verzondem. Factuur heel duidelijk
VerzendingVersending is snel en veilig dankzij een code dat aan leverancier moet getoond worden.
AlgemeenHet was gemakkelijk om de RAM en behuizing te vinden en te bestellen. Alle prijzen waren duidelijk en de betaling verliep vlot.
VerzendingHet pakket met de RAM en behuizing werd zeer snel geleverd, goed verpakt en compleet.
AlgemeenБыло легко найти нужные товары и оформить заказ. Все цены были указаны точно, а оплата прошла быстро и без проблем.
VerzendingHet pakket werd snel geleverd en alles kwam netjes aan, goed verpakt en compleet.
KlantenserviceDe waterkoeling bleek defect bij aankomst, maar de klantenservice reageerde direct en vriendelijk. Ze gaven duidelijke instructies voor retourzending, verwerkten het product snel en ruilden het onmiddellijk om. Ik had binnen enkele dagen mijn werkende vervanging al. Zeer snelle en correcte afhandeling, dit wekt vertrouwen.
AlgemeenZeer goede prijs, snel leverbaar en makkelijke + duidelijke website.
Perfect ingepakt en geleverd.
Niks op aan te merken
Perfect ingepakt en geleverd.
Korte levertermijn, niks op aan te merken
Alles duidelijk, behulpzaam en kennis van hun producten. Helemaal in orde.
Algemeengoed proces
pc makkelijk samen te stellen
overzcihtelijk
configuratie makkelijk te wijzigen
als er problemen zijn wordt je verwittigd via email
geen problemen
goed service
GPU werkte onverwacht niet meer
correct afhandling van het probleem
het was binnen de 6 maand, gratis herstelling gehad!
super service
AlgemeenVoor Vlaanderen is dit één van de beste winkels.
Alles wordt duidelijk omschreven op de website.
In de winkel wordt je bijgestaan door ervaren mensen.
Zeer goede prijs/kwaliteit verhoudingen.
En steeds een goede dienst na verkoop.
Zeer snelle en stipte verzending, alleen de verdeler (pakjes dienst BPost) van de pakjes is voor verbetering vatbaar.
AlgemeenDe zoveelste pc besteld bij Alternate. Grote delen van het assortiment stond in solden. Geheugen aan onkopbare prijzen
VerzendingOp zondag besteld, maandag verzonden, en dinsdag in huis. Niets op aan te merken.
KlantenserviceDe bestelling bevatte een moederbord uit de outlet. Er werd aangegeven dat de doos beschadigd was. Bij het bouwen van de pc bleek dat 3 pinnetjes van de CPU socket (zeer licht) verbogen waren. Na contact met de klantenservice werd meteen een retour opgemaakt. Meteen naar Alternate gereden, en op 15min weer buiten, met een nieuw moederbord. Prijsverschikl van het oude en het nieuwe moederbord werd simpel verrekend. Top!
AlgemeenTot 2 jaar geleden mijn favoriete webshop voor pc onderdelen. Echter hebben ze hun koers gewijzigd en zij er in verschillende afdelingen alleen nog prijzige items (merken) te vinden. De verzending kan ook stukken vlugger. Je wil geen 3 dagen wachten op je bestelling. Daar waar de meeste shops boven een bepaald bedrag gratis leveren is dit hier niet zo.
Kijken en vergelijken is nu de boodschap.
Verpakking was blote doos van case die ik bestelde. In dit geval geen probleem daar de case stevig in piepschuim zit. Maar er zitten bij de leveranciers individuen die alles kunnen gebruiken,, het is altijd beter als het pakket blind is.
KlantenserviceBij (telefonische) vragen word je (nog) altijd goed geholpen, al duurt het even voor de telefoon opgenomen word..
Bedankt voor je feedback.
We vinden het jammer dat ALTERNATE niet meer dezelfde eerste keuze voor je is. Je opmerkingen over assortiment, prijzen, levering en verzendkosten nemen we zeker mee. Ook je feedback over de verpakking is intern doorgegeven.
Fijn om te lezen dat je onze klantenservice als behulpzaam ervaart!
Team ALTERNATE
AlgemeenDe prijs-kwaliteitverhouding was uitstekend. Je merkt dat Alternate kennis heeft van zaken en betrouwbare hardware aanbiedt. Absoluut een aanrader voor wie op zoek is naar kwalitatieve computercomponenten en een professionele service.
VerzendingZeer tevreden over mijn aankoop bij Alternate. De Intel Core Ultra 7 werd correct en snel geleverd, netjes verpakt en volledig conform de beschrijving op de website.
KlantenserviceDe bestelling verliep vlot en transparant, met duidelijke communicatie over de levering.
AlgemeenGoede aankoop met een mooie prijs voor de SSD schijf, en een snelle levering, bedankt
VerzendingToch duur de verzending voor maar een SSD schijf, kon in een kleinere verpakking
Bedankt voor je review en feedback, ik noteer het alvast!
AlgemeenIk had problemen met een CPU en werd via mail heel goed geholpen. Wanneer bleek dat er eigen controle nodig was kreeg ik de opties om op te sturen of langs te komen en ik koos voor deze laatste.
In de winkel zeer vlot geholpen door mensen met kennis van zaken, paar dagen later kreeg ik bericht dat mijn cpu zou gewisseld worden en ondertussen heb ik de nieuwe CPU reeds in mijn bezit.
Wat een Top team en service.
Wat een Top team en service.
AlgemeenAls elektronica-enthousiast ben ik altijd op zoek naar betrouwbare webshops met een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Voor het eerst heb ik besteld bij alternate.be en dit was een zeer aangename ontdekking.
De prijzen zijn correct en competitief, het bestelproces verliep vlot en overzichtelijk, en de levering was snel. Daarnaast was de communicatie duidelijk, wat vertrouwen geeft bij een eerste bestelling.
Kortom: een professionele service en een positieve eerste ervaring. Ik zal hier in de toekomst zeker opnieuw bestellen en kan alternate.be aanraden aan andere elektronica-liefhebbers.
Bij het afhalen werd ik bovendien vriendelijk en professioneel geholpen aan de balie. De medewerkers namen de tijd om vragen te beantwoorden en dachten actief mee.
AlgemeenDe website en service voor samengestelde computers is erg goed. Uitstekend materiaal.
De retail winkelervaring is echter beperkt en erg gefocused op gaming. Zelf naar een PC-scherm kijken gaat bvb niet, er staan er geen. Kan druk zijn, en daardoor minder ruimte om door te vragen.
Online was de service snel en accuraat. Via de chatbox kwam er een degelijk antwoord
Bedankt voor je feedback! Fijn om te horen dat je onze website en service voor samengestelde computers zo waardeert.
Omdat we momenteel met één showroom werken, ligt onze grootste focus inderdaad op het bieden van een sterke en uitgebreide online ervaring. Daar proberen we een zo volledig mogelijk aanbod, duidelijke informatie en persoonlijke ondersteuning te voorzien. De showroom is bedoeld als aanvulling hierop, maar we begrijpen dat dit kan aanvoelen als beperkend, zeker wanneer het druk is of wanneer je producten graag fysiek wil vergelijken, zoals monitoren.
Je feedback is erg waardevol en nemen we mee om zowel onze online als fysieke ervaring verder te blijven verbeteren. Bedankt om dit met ons te delen!
AlgemeenHet aankoopproces loopt falikant mis:
11/12/2025: mijn vraag tot voorstel pc voor foto- en videobewerking.
12/12/2025: ontvangst voorstel alternate 148521401
13/12/2025: mijn akkoord met de offerte
22/12/2025: uw afhaal bestelling is compleet en kan afgehaald worden
23/12/2025: ik deel mee per mail dat ik bestelling op 2/1/2026 of 3/1/2026 kom afhalen
29/12/2025: afhaal herinnering dat "mijn bestelling reeds een tijdje klaar ligt"
2/1/2026 : ik begeef me naar van Brussel naar Alternate in Aartselaar. Ik neem mijn nummertje. Na een half uur wachten deelt een medewerker mee dat mijn computer niet beschikbaar is en zelfs nog moet gemonteerd worden. Men zal me meedelen wanneer de computer klaar is en dat zal vermoedelijk maandag zijn. Ik heb dus meer dan 1,5 uur verloren en een nutteloze verplaatsing van 60 km gemaakt. Mijn tijd is net zoals de uwe kostbaar.
3/1/2026: MAIL VAN ALTERNATE met kopie van de factuur. "de originele factuur heb ik zogezegd samen met de bestelde producten ontvangen"
5/1/2026 : MAIL VAN ALTERNATE om beoordeling van klantenservice te doen, maar IK HEB HET PRODUCT NOG STEEDS NIET KUNNEN AFHALEN
Alternate heeft een commerciële tussenkomst gedaan om mij te vergoeding voor de extra verplaatsings kosten.
De PC kon ik uiteindelijk op dinsdag 6 januari afhalen in de namiddag.
zie hoger.
Ik heb het product nog steeds niet kunnen afhalen.
De klantenservice belooft dat men mij op maandag 5/1/2025 zal laten weten wanneer het product die dag klaar zal zijn.
Ik heb vandaag evenwel nog niets gehoord en heb het product dus ook niet kunnen afhalen.
Beste,
Onze oprechte excuses voor het ongemak en de frustratie die je hebt ervaren tijdens het aankoop- en afhaalproces. Dit is niet de service die je van ons mag verwachten.
Ik heb intussen vernomen dat je als tegemoetkoming voor dit ongemak een cadeaubon hebt ontvangen. We hopen hiermee toch een deel van de negatieve ervaring te kunnen verzachten.
Bedankt om dit onder onze aandacht te brengen. We nemen je feedback mee om onze dienstverlening verder te verbeteren en dit in de toekomst te voorkomen.
AlgemeenSuper makkelijk, product opgezocht op naam, was op voorraad. Afhaling geselecteerd en betaald. 5 minuten werk. Top site
VerzendingBij afhaling, aangekomen, nummertje genomen met ordernummer en na effe wachten werd men naam geroepen, product geleverd en alle vragen direct beantwoord met een vriendelijke toon en glimlach. Super service. Zeker aan te raden.
KlantenserviceVriendelijk, correct en al uw vragen worden met een glimlach professioneel beantwoord. Gewoon zoals het overal zou moeten zijn.
AlgemeenIk heb een computer besteld bij alternate.
De bestelling was makkelijk geplaatst.
Ik had om de fast pass gevraagd hierdoor was de assemblage in nog geen 48 uur voltooid.
De assemblage zag er goed uit en alles werkt perfect. Mijn contact met de medewerkers was heel aangenaam.
Afgehaald. Het kon 2 tot 3 dagen duren en het duurde er 2?
KlantenserviceIedereen was heel vriendelijk, ik moest iets veranderen aan hoe de computer geleverd werd en hier heb ik een snel en vriendelijk antwoord voor gekregen. Al de keren dat ik gebeld heb naar de winkel ben ik ook goed geholpen.
AlgemeenDeze keer mezelf een kado gedaan in de winkel zelf.
Snel en vriendelijk geholpen aan de balie, enkele minuten erna netjes betaald en meegekregen ;-)
In het verleden ook altijd netjes geholpen via mail of ter plaatse.
Als ik een bestelling online doe met verzending, is deze steeds zoals afgesproken op tijd geleverd. Laatste bestelling hadden ze me zelfs nog gebeld omdat er 1 onderdeeltje iets later zou komen ... geen probleem, een paar dagen later had ik mijn volledige bestelling binnen.
Top service !
Al even geleden.... maar een hele tijd terug had ik een probleem met een beeldkaart in mijn zelf gebouwde pc. De beeldkaart is uitvoerig getest, en nadien gewoon vervangen door een ander kaart, probleem opgelost !
Top service
AlgemeenWe werden heel goed geïnformeerd bij het plaatsen van de bestelling. Er bleken dingen toch niet op voorraad terwijl we de "fast pass" gekozen hadden, dit werd netjes opgelost. Nadien bleek 1 "fan" van de RTX niet te werken, ook dit werd onmiddellijk opgelost door iemand van de service die met veel plezier en heel uitgebreid op al onze vragen heeft geantwoord.
VerzendingToch nog redelijk snel afgewerkt... dit terwijl er dingen niet op voorraad waren en het de eindejaarsperiode was.
KlantenserviceWe werden heel vriendelijk en zeer uitgebreid geïnformeerd, zeer goede service.
Leuk om te lezen dat desondanks enige kleine tegenvallen alles vlot verlopen is, bedankt voor je leuke review!