Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeen8BitDo mech keyboard N edition Azerty
Al jarenlang op zoek naar een kopie van het fameuze IBM Model M aan betaalbare prijs met hedendaagse functionaliteit ...
... en gevonden !
Na mijn bestelling bij Alternate van de 8BitDo numpad was ik aangenaam verrast door de uitstraling, kwaliteit en functionaliteit. Dit is niet enkel een hebbeding, maar echt functionele tool in je dagelijks professioneel werk.
Dus 8BitDo keyboard bijbesteld.
Eerste ontvangen keyboard was een D.O.A. spijtig genoeg. Gemeld en retour gegeven aan Alternate en tweede besteld. Zaken keurig afgehandeld door Alternate zonder problemen. 2e Keyboard werkte net als de Numpad straight out-of-the-box zonder problemen.
8BitDo keyboard is net als zijn Numpad net hetgeene wat ik zocht. BT en Wifi, USB-C connectie. écht mechanisch klikkend keyboard met duidelijke tactile feeling wanneer de toest wordt ingedrukt. Dit is hét !
Supertevreden van de 8BitDo Keyboard en Numpad.
Verzending zoals beloofd, de bestelling werd ontvangen zoals aan me gecommuniceerd.
KlantenservicePrima CustomerService behandeling bij de retour en bij de levering.
AlgemeenDit is de eerste keer dat ik de Alternate-website gebruik en ik was aangenaam verrast. De prijs was zeer aantrekkelijk in vergelijking met de concurrentie.
---
Ik heb nog geen contact kunnen opnemen met de klantenservice, maar gezien de positieve ervaring met de aankoop en levering, weet ik zeker dat de kwaliteit hetzelfde zal zijn.
De verzending was erg snel, net als de bezorging. Geen klachten.
AlgemeenRuime keuze en vlot geholpen, zeer snelle service + vaak goedkoper dan andere verkopers kan enkel maar aanraden
VerzendingProduct dat ik bestelde was vrijwel meteen beschikbaar en klaar om verzonden te worden
KlantenserviceIk heb geen klachten of aanvragen moeten doen alles was meteen in orde
AlgemeenIk werd uitgebreid en correct geadviseerd over het gaming toetsenbord, er werd een dezelfde goedkoper alternatief gegeven dat even kwalitatief was dan het duurdere merk.
VerzendingDe verzending verloopte zeer vlot via bpost, via de track and trace werd ik perfect op de hoogte gehouden
KlantenserviceDe klantenservice was vlot bereikbaar via alle social media kanalen
AlgemeenMeteen gevonden wat ik zocht tegen een goede prijs, besteld en 's anderendaags in gebruik genomen.
VerzendingGeleverd in minder dan 24u, zo heb ik het graag.
AlgemeenBeste prijs, 's middags besteld en volgende dag in huis. Degelijk verpakt en uitstekende e-mailcommunicatie.
VerzendingSnel verzonden, stevig ingepakt. Correcte updates met betrekking tot de bestelling.
AlgemeenBestelling: 4×16 GB DDR4-modules (Kingston Fury Beast).
Na correcte installatie gaf Windows direct geheugenfouten (“er zijn hardwareproblemen gevonden”). Een nieuwe 64 GB-set van een ander merk werkt wél perfect in dezelfde configuratie (ASUS Z170-DELUXE).
Alternate weigerde garantie of terugbetaling met als reden dat “de modules niet compatibel” zouden zijn met mijn moederbord – een argument dat nooit vermeld werd bij aankoop en technisch onzinnig is, aangezien 4×16 GB DDR4 gewoon ondersteund wordt.
Na hun eigen test verklaarden ze de modules “OK” en beloofden ze deze terug te sturen, maar meer dan twee weken later niets ontvangen.
Resultaat: €188 kwijt én geen RAM.
Intussen lopen officiële stappen via en .
Kort samengevat: Alternate verschuilt zich achter B2B-voorwaarden om elke vorm van garantie te weigeren.
Geen aanrader voor wie betrouwbaarheid en service belangrijk vindt.
Bestelling: 4×16 GB DDR4-modules (Kingston Fury Beast).
Resultaat: €188 kwijt én geen RAM.
Intussen lopen officiële stappen via en .
Geen aanrader voor wie betrouwbaarheid en service belangrijk vindt.
Bedankt dat je de tijd nam om je ervaring te delen. We begrijpen dat dit een erg vervelende ervaring voor je was en willen graag wat toelichting geven.
De bestelling werd als zakelijke aankoop geplaatst. Voor zakelijke aankopen geldt er geen wettelijk herroepingsrecht zoals bij particuliere bestellingen, aangezien bedrijven volgens de wet een onderzoeksplicht hebben om vooraf te controleren of het gekozen product geschikt is voor hun toepassing. Onze accountmanagers helpen daar uiteraard graag bij.
De geheugenmodules die je retour hebt gestuurd, zijn door ons getest en in orde bevonden, ze vertoonden geen technische defecten. In de e-mailcommunicatie werd niet aangegeven dat de vier kits samen in één systeem zouden worden gebruikt. Dat is op zich niet ongewoon bij zakelijke bestellingen, waar vaak meerdere identieke modules voor verschillende systemen worden aangekocht. Het combineren van losse kits tot één “quad kit” kan echter in de praktijk compatibiliteitsproblemen veroorzaken, zelfs als de modules individueel perfect werken. Dat verklaart waarschijnlijk de foutmeldingen die je ervaarde.
Onze excuses dat we de producten pas op 7 oktober hebben teruggestuurd, dat had zeker sneller mogen verlopen. We nemen je feedback ter harte om onze communicatie en opvolging verder te verbeteren.
Het ALTERNATE België-team
AlgemeenBij een aankoop voor een vriend had ik advies gevraagd. Deze was heel behulpzaam. Ze hadden echter over het hoofd gezien dat het geheugen niet compatibel was met het moederbord. Door omstandigheden konden we de PC pas veel later beginnen assembleren. Ondanks dat ik buiten de inruiltermijn lang liep in de winkel hebben ze het geheugen omgeruild. Misschien dat mijn bewijs van hun advies mij geholpen heeft.
De levering aangevraagd met een specifieke leverdatum. De levering was binnen termijn en correct.
KlantenserviceZonder morren het niet compatibel geheugen omgeruild. Super service. Hebben onmiddellijk een paar dingen erbij gekocht.
AlgemeenAlternate is voor mij de referentie met betrekking tot hardware.
Vorige keer heb ik mij van A-Z laten assisteren bij de aankoop van een custom build gaming PC waarbij ze aan desk mij voldoende informatie en begeleiding gaven om tot de juiste op maat gemaakte pc te komen.
Door de jaren heen heb ik via de webshop allerhande losse onderdelen besteld wat altijd zeer vlot verliep.
Door hun advies in acht te nemen heb ik deze keer zelf de stap gewaagd en zelf een nieuwe gaming pc samengesteld waarbij ik alle onderdelen bij Alternate via de webshop besteld heb.
Binnen het half uur lag mijn bestelling klaar om afgehaald te worden in de winkel wat zeer vlot verliep. Bij het binnenkomen aan de kiosk ordernummer ingeven en na 10 minuten was ik terug buiten met alle onderdelen.
Ze zijn misschien niet de goedkoopste maar kennis, service en klantvriendelijkheid is hier iets wat ze zeker hoog in het vaandel dragen en dat is voor mij persoonlijk zeer belangrijk.
*****
Professionele ondersteuning en zeer klantvriendelijk.
Direct klaar en duidelijke antwoord bij vragen.
Er wordt geluisterd naar de behoeftes van de klant waar men de tijd voor neemt.
Bedankt voor jouw review, heel leuk om te lezen!
Algemeenelke keer ik iets bestel bij Alternate leveren ze super snel, erg goed ingepak, reaeren ook quasi onmiddellijk op vragen en verduidelijkingen.
Ik heb een 9950x3d, Z906 geluidssysteem en een nieuw x870e moederbord gekocht (met die x3d mode 2.0) benieuwd of dat inderdaad een mooie boost geeft.
besteld op zondagmorgen, maandagmorgen geleverd. verpakking was perfect, de doos was in perfecte staat;
KlantenserviceI had enkele detail vragen over de omschrijving van het moederbord, dat hebben ze binnen de paar uren beantwoord.
AlgemeenTopservice en eerlijke gasten !!!
Ook als je een probleem hebt word je direct en persoonlijk geholpen !
Wat een must is dezer dagen ! 🙏
Ik had een probleem en werd direct geholpen door Mike en Thomas !!
Ben als een tevreden klant naar huis gereden en kon direct terug beginnen gamen wat tof was !
Toppers 😘🥳
Heb zelf naar de winkel gereden ,heb graag persoonlijke op de man af hulp/info
KlantenserviceGewoon top! 👏👏👏
Ze zijn menselijk en word met je probleem of aankoop geholpen zoals het hoort !
AlgemeenGewoon goed - pcbuilder werkt goed (helaas wel problemen bij afrekenen maar de technische support maakte dat meer dan goed)
KlantenserviceTechnical support (GPU compability + RGB lighting)
Fast response via Whatsapp.
AlgemeenDonderdagavond geeft mijn oude (zelf gebouwde) desktop de geest .
Vrijdagmorgen om 10u00' opent de winkel en hang ik aan de telefoon ;
ik zou opteren voor een nieuwe desktop waarin mijn 4 oude sata-hdd worden ingebouwd .
Na even overleg aan de telefoon rij ik naar de winkel in Aartselaar (30') .
Meteen kan ik met een medewerker in overleg ; blijkt er een prebuilt te bestaan die in aanmerking komt .
De beslissing valt en de hdd's worden meteen in de winkel ingebouwd , waarna ik de terugreis aanvang (30')
Om 13u00' kan ik aan de slag thuis .
Heel aangenaam verrast door de vriendelijkheid , prijs en service , amper 2 uur in de winkel vertoefd , in totaal van telefoontje tot begin installatie thuis amper 3 uur waarvan minstens 1 uur verplaatsing .
Nooit gedacht dat het zo snel en vlot kon gaan ? Thx Alternate !!!
Veel sneller geholpen dan gehoopt , dat alles met de nodige kennis en vriendelijkheid.
KlantenserviceTopservice , vriendelijke medewerker , kennis van zaken , zowel aan de telefoon als in de winkel .
Heel leuk om te lezen dat alles zo vlot is gelopen, bedankt voor de leuke review!
AlgemeenIk ben tevreden over de manier waarop ze informatie over de producten zelf op de pagina's van de winkel communiceren. Bij de aankoop verliep alles vlot en de bestelling was aan het begin van de week klaar.
VerzendingDe levering is uitstekend verlopen. Het pakket is in goede staat en binnen een redelijke termijn ontvangen.
KlantenserviceIk ben er tevreden over. De e-mails die ik met de medewerkers heb uitgewisseld, waren allemaal zeer vriendelijk en professioneel.
AlgemeenMijn eerste keer dat ik hier een volledig systeem bestel, en meteen een heel positieve ervaring. Veel op voorraad. Alles op tijd binnen, goed verpakt en netjes afgehandeld. Zou zo opnieuw doen.
VerzendingVeel onderdelen zaten netjes in één pakket, goed verpakt. Verzending verliep heel snel.
AlgemeenEen bestilling plaatsten is zeer eenvouding en het zoeken van items gaat zeer vlot op hun website. Ook een bonus is dat de optie om direct naar een pakjesautomaat te leveren aanwezig is op hun site zelf. Niet met BPost sukkelen dus.
In de showroom zijn ze zeer behulpzaam en overleggen met jouw om tot de juiste keuze te komen.
Zeker een aanrader als winkel voor tech!!
Tot nu toe altijd zeer snel geweest. Maximaal 2 dagen moeten wachten, en toen stond er ook dat het twee dagen ging duren. Zeer goede ETA.
Opmerking: Ik heb wel enkel ervaring met onderdelen die op voorraad zijn.
AlgemeenNieuwe onderdelen besteld voor mijn pc upgrade om de nieuwe Battlefield 6 goed te kunnen spelen. Zeer tevreden over mijn nieuwe onderdelen en over de service van Alternate. Al mijn computer onderdelen bij hun besteld sinds 2011. Meerdere computers samengesteld en aangelocht bij Alternate en nog nooit problemen gehad. Aanrader.
Bedankt voor de leuke review en veel plezier met Battlefield!
AlgemeenMisleidende reviewpraktijken bij Alternate
Alternate moedigt klanten aan om positieve reviews te schrijven in ruil voor een kans op prijzen.
Dit ondermijnt de geloofwaardigheid van hun beoordelingen en creëert een sfeer waarin eerlijke, kritische feedback ontmoedigd wordt.
Combineer dit met hun weigering om garantieclaims objectief te beoordelen, en je krijgt een winkel die eerder inzet op marketing dan op klantenzorg.
Te duur, weinig respect voor consumentenrechten, en manipulatieve praktijken rond reviews. Klacht ingediend bij FOD Economie.
Zeer teleurstellende ervaring met Alternate én Audeze.
Mijn Audeze-hoofdtelefoon vertoonde structurele schade aan de hoofdband, zonder externe impact.
Alternate weigert een objectieve beoordeling en schuift de verantwoordelijkheid af op de klant, ondanks hun wettelijke verplichting als verkoper.
Audeze biedt geen enkele ondersteuning, zelfs niet bij duidelijke fabricageproblemen.
Voor een merk dat zich profileert als “high-end” is dit ronduit beschamend.
Klacht ingediend bij FOD Economie.
Koop hier én van dit merk enkel als je bereid bent je rechten zelf te moeten afdwingen.
AlgemeenDuidelijk, snel en gewoon perfect. Dit is wat je verwacht van een betalings proces! Zeer goed 👍
VerzendingIk bestelde mijn nieuwe cpu koeler om 21 uur in de avond. Bijna 30 minuten later was het al klaar om te sturen en het kwam de volgende dag heel vroeg aan. Op tijd en snel + goed verpakt! Perfecte levering
KlantenserviceDuidelijke en snelle klantenservice. Ze luisteren grondig en respectvol. Dat zie je niet bij veel klantenservice!
AlgemeenEen geassembleerde pc besteld bij Alternate en alles netjes en vlot kunnen afhalen. De pc werkt uitstekend en ik ben heel tevreden met mijn aankoop.
KlantenserviceBij vragen rond registratie van onderdelen kreeg ik onmiddellijk de juiste serienummers doorgestuurd, zodat ik zelf niets moest opzoeken. Ook bij het inwisselen van een gratis game werd ik vriendelijk en efficiënt geholpen. Topservice – steeds bereid om mee te denken en met een glimlach te ondersteunen.