Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHet loont dus wel degelijk om een professionele aanbieder als Alternate te gebruiken. Had eerst een blackfriday PC besteld bij een andere leverancier maar buiten het feit dat deze beschadigd toekwam was ook de kwaliteit ondermaats in vergelijking met de PC die ik besteld had bij Alternate Business. Zeer degelijke kwaliteit van de behuizing (fractal 7) en zeer professionele afwerking.
Installatie van extra grafische kaart en plaatsen van 2 additionele SSD schijven verliep ook zonder enige problemen met de fractal 7.
Opstarten, windows 11 pro aktiveren en voila!
Zeer tevreden over de PC!
Verpakking van de desktop was zeer professioneel gedaan (met extra bescherming binnen in de PC (gemakkelijk te verwijderen), je moet er wel iets voor betalen maar je krijgt tenminste geen kapotte PC toegestuurd die volledig dooreengeschud toekwam zoals bij de andere leverancier.
KlantenserviceHad een vraag omtrent configuratie van de PC, extra grafische kaart en extra SSD en onmiddellijk iemand aan de lijn gekregen om me hierbij te helpen. Top!
AlgemeenGoede site. Alles op voorraad wat we moesten hebben. Bestelling gemakkelijk kunnen plaatsen en betalen.
VerzendingEr was een probleem bij de levering maar het werd correct afgehandeld.
KlantenserviceDe firma heeft voor een oplossing gezorgd. Nog eens superbedankt voor de afhandeling.
AlgemeenIk ben door een vriend aangeraden om PC onderdelen te kopen bij Alternate en nog een andere webshop, omdat deze beide te vertrouwen zijn. Ik kan bevestigen dat dit bij Alternate heel vlot loopt. Van product zoeken tot de bezorging, alles verloopt zeer vlot en wordt duidelijk gecommuniceerd. Je zal misschien enkele euro's meer betalen dan een website die op dat moment net een promotie heeft lopen, maar ik heb te weinig kaas gegeten van computers om te verifiëren of het geleverde product dan ook hetgene is dat ik heb gekocht. Bij Alternate hoef ik me hier zelfs geen zorgen over te maken, zij garanderen de juiste levering.
VerzendingVerzending werd verzorgd door Bpost. Zoals altijd in het verleden, heb ik geen klachten over de levering door Bpost.
Algemeen's avonds om 22 uur besteld, volgende dag in huis. Snelle levering en al meerdere keren betrouwbaar.
Algemeen__________ __________ __________ __________ _______
Jammer dat er steeds transportkosten worden aangerekend.
__________ __________ __________ __________ _______
AlgemeenNormaal bestel ik hier niet, maar tijdens Black Friday hebben ze heel competitieve prijzen.
Heb eerst een GPU en een PSU gekocht, die kon ik een half uur later al afhalen.
Daarna kocht ik nog een monitor, die kon ik de volgende dag in mijn lokale postkantoor afhalen.
Enkel verzending gekozen voor de monitor (die gratis levering had). Dit item had ik de volgende dag in huis, doos helemaal intact.
KlantenserviceTijdens Black Friday krijg je codes bij je bestelling. Met deze codes kan je proberen een "kluis" op de website te openen. Daarmee kan je kortingen winnen.
Ik kreeg een code te weinig en kreeg na dit te melden direct 2 nieuwe codes.
AlgemeenDe site is goed, makkelijk te gebruiken en overzichtelijk. De prijzen zijn goed vermeld en hun aanbod is ruim.
VerzendingZe hebben de mannen van de post zo ver gekregen om te leveren tijdens de staking xD 10 op 10
KlantenserviceProfessioneel, zoals altijd het geval is met alternate is geweest
AlgemeenBestelling geplaatst en alles correct en vlot aangekomen
Mooi en stevig verpakt, zoals het hoort.
Vlotte levering via Bpost, goed ingepakt, alles normaal en correct
Klantendienst ok, geen enkele opmerking, vriendelijke, vlotte afhandeling. Doe zo verder !
AlgemeenIn de webshop was het product duidelijk vindbaar en werd het expliciet als "op voorraad" weergegeven – een belangrijk punt voor de verdere beoordeling. Dit gaf dan ook alle reden om de bestelling te plaatsen.
VerzendingDe afhandeling van deze bestelling is op alle vlakken misgelopen. Bij het plaatsen van de order stond het product duidelijk als "voorraad" aangegeven, met een verwachte levertijd van enkele dagen (maximaal 4 dagen volgens de website). Ik heb bewust niet aangedrongen omdat ik me had voorgenomen geduld te hebben.
Na twee weken stilte en zonder enig bericht van Alternate heb ik zelf de status van mijn bestelling opgezocht. Tot mijn verbazing bleek het artikel al die tijd als "niet voorradig" te staan, terwijl dit bij bestelling niet het geval was. Over deze statuswijziging ontving ik geen enkele mededeling; ik moest het zelf moeten constateren.
De bestelling dateert van 22 september en werd uiteindelijk pas geleverd op 17 november – een vertraging van bijna twee maanden. Zowel de onjuiste voorraadinformatie bij bestelling als het volledige gebrek aan communicatie vind ik bijzonder klantonvriendelijk.
Zoals eerder aangehaald, heb ik zelf moeten ontdekken dat de status van mijn bestelling zonder enige voorafgaande communicatie was gewijzigd. Op het moment van bestellen (22 september 2025) stond het product duidelijk als “op voorraad” vermeld. Na twee weken niets ontvangen te hebben en geen enkel bericht van Alternate, ben ik zelf de status gaan controleren.
Ik heb Alternate op 7 oktober 2025 beleefd gemaild met de vraag wat er aan de hand was en met de opmerking dat ik het niet correct vond dat de status zomaar gewijzigd werd zonder uitleg of bericht. Op die vraag naar de reden van de wijziging heb ik nooit een antwoord gekregen.
Als reactie kreeg ik – voor het eerst en enkel omdat ik zelf contact had opgenomen – te horen dat een nieuwe levering verwacht werd tegen uiterlijk 17 oktober 2025. Er werd meteen voorgesteld mijn geld terug te storten. Dat heb ik geweigerd, omdat het product nergens anders tegen deze prijs (inclusief gratis verzending) verkrijgbaar was.
Op 21 oktober 2025 volgde een nieuw bericht: er was nog steeds geen voorraad, de nieuwe datum werd 30 oktober – met de uitdrukkelijke kanttekening dat ook die datum niet gegarandeerd was. Wéér werd de terugbetaling aangeboden. Intussen was het voor mij een principekwestie geworden: ik wilde het product tegen de oorspronkelijke voorwaarden geleverd krijgen.
In de weken daarna ontving ik nog enkele korte updates waarin de levering telkens verder werd uitgesteld, uiteindelijk naar “midden november”.
Pas op 15 november 2025 kreeg ik het bericht dat het product eindelijk was binnengekomen en verwerkt zou worden. De effectieve levering vond plaats op 17 november 2025 – bijna twee maanden na mijn bestelling.
Dit alles maakt dat dit mijn eerste én laatste bestelling bij Alternate was. De communicatie was vrijwel onbestaand, ik moest alles zelf achterna lopen en er werd nooit tekst en uitleg gegeven over de plotselinge wijziging van “op voorraad” naar “niet leverbaar”.
Ik heb alle e-mails en screenshots van de productpagina en statuswijzigingen bewaard en zal deze zaak zeker voorleggen aan Test Aankoop. Betaalde €50 incl. gratis verzending, paar dagen later ineens €55 met… nog steeds gratis verzending. Dus die “gratis” verzending is nu gewoon 5 euro duurder geworden. Slim bedacht, maar niet echt netjes.
Bedankt voor je uitgebreide feedback. Het spijt ons oprecht dat de communicatie rond je bestelling zo stroef is verlopen en dat je zelf achter de statuswijzigingen hebt moeten aangaan. Dat had absoluut beter gemoeten. We hebben onze betrokken diensten hier intussen op aangesproken om dit in de toekomst te vermijden en klanten sneller én correcter te informeren.
Op het moment van jouw aankoop stond het product op leverbaar binnen 8 werkdagen. Helaas werd de levering daarna herhaaldelijk uitgesteld door onze leverancier, waardoor we de beloofde termijn niet konden halen. We begrijpen dat dit bijzonder frustrerend moet zijn geweest, zeker in combinatie met de beperkte communicatie. Ten slotte heb je jouw product ontvangen met gratis levering aan de prijs waaraan je het gekocht had, namelijk € 50. Productprijzen kunnen af en toe veranderen, echter heeft dit geen invloed op reeds geplaatste bestellingen.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om dit te delen, want dit helpt ons om onze service te verbeteren.
AlgemeenAlternate
Top Bedrijf en website en veel keuze aan correcte prijzen
Personeel bekwaam om U bij te staan bij een keuze ( computer freaks )
Ze luisteren naar je problemen en zoeken een oplossing
Al jaren klant
Kom ter plaatsen voor mijn bestelling
Zodat ik nog rond kan kijken in hun winkel ( zeer ordentelijk )
AlgemeenGame pc samengesteld op de website, alle onderdelen in wenslijst geplaatst.
In de winkel overlopen met voldoende advies en wijzigingen aangebracht.
Vlot en vriendelijk geholpen.
Het scherm was uiteindelijk toch m'n ding niet en wilde liever een ander, geen retour recht vermits aankoop in de winkel. Geen probleem, de ongeopende verpakking terug naar Alternate gebracht en volledige terugbetaling.
Qua prijs zijn ze niet duurder dan elders, meestal zelfs iets goedkoper.
- volledige game pc in onderdelen gekocht, zelf in elkaar gezet.
Aangename winkel ervaring met vriendelijk personeel en bij m'n vragen een degelijke uitleg gekregen..
Minpuntje, ik heb een account, aankopen in de winkel komen niet in m'n account, enkel online, spijtig.
Ik raad deze winkel wel aan en ik ga zeker terug indien ik iets nodig heb
WhatsApp bericht reeds om 9:30 beantwoord, dat is 30 minuten voor de winkel open gaat.
Een duidelijk antwoord gekregen.
AlgemeenSite op aanraden van een collega gebruikt, wegens gebruiksgemak. Dit was een echte meerwaarde. Volledige gaming pc kunnen samenstellen met alleen maar onderdelen die compatibel met elkaar zijn. Ook zeer correct in prijs!
Super duidelijk overzicht van alle onderdelen en ze zorgen er ook voor dat je niks kan vergeten bij je build.
Al bij een uitstekende ervaring!
's Avonds laat besteld, dag nadien al geleverd met een extra beveiliging (code voor aan de postbode te geven).
Zeer snel en professioneel verzonden.
AlgemeenAankoop Keychron V6 Max (brown) toetsenbord, BE-azerty met lichtdoorlatende toetsen. Bijna de enige winkel die dit in huis had. Bestelling, verzending, etc verliepen heel vlot, geen problemen.
VerzendingVerzending verliep vlot, zonder problemen, en op tijd. Verpakking zeer goed.
AlgemeenIk heb al meermaals bij Alternate besteld en ook de laatste bestellen (DDR 5 RAM) was scherp geprijst en werd enorm snel verstuurd naar een postpunt bij mij in de buurt. Het geheugen was netjes verpakt.
VerzendingVerpakking was stevig en er zal voldoende vulling bij om het product te beschermen. De verzending gebeurde ook heel erg snel.
AlgemeenOnlangs een SSD gekocht voor mijn homemade server, hij werkt perfect voor de prijs. Als ik bestanden wil schrijven of downloaden is het bijna meteen gedownload
VerzendingOmdat het geleverd werd via bpost kon ik het makkelijk opvolgen, en het was snel geleverd
Algemeende levering was snel en intackt.
alternate had me op voorand een mail gestuurd dat mijn pacjet vroeger ging aankomen.
de levering was er eerder dan normaal levering was zoals ze in de mail hadden gestuurd rond 3 uur
KlantenserviceZeer goed want ik kreeg veel updates binnen.
bedankt daarvoor
AlgemeenDit is al de tweede pc die ik bij alternate heb besteld. De onderdelen komen snel en mooi ingepakt toe.
VerzendingPakjes worden ook geleverd via een goeie dienst waar je een pin voor nodig hebt om de paketjes te ontvangen voor extra veiligheid.
AlgemeenIk heb geen problemen ondervonden met de bestelling zelf. Ik heb een moederbord gekocht met 20 euro cashback, maar tegen dat ik deze had ontvangen en de pc in elkaar had gestoken, kon ik nergens vinden waar ik de cashback kon aanvragen. Toen ik een mailtje stuurde naar de klantenservice van alternate kreeg ik relatief snel een antwoord dat dit via de website van de fabrikant moest. Toen ik deze informatie te weten kreeg, was de cashback actie al afgelopen (er zaten slechts 2 weken tussen het bestellen en de einddatum om de cashback aan te vragen. Dit is op zich niet de fout van Alternate zelf, maar ik vind wel dat Alternate bij de productbeschrijving moet zeggen waar je deze cashback kan aanvragen.
VerzendingHet product was goed verpakt en was snel geleverd .
KlantenserviceDe klantenservice antwoordde zeer snel met een link waar ik informatie kon vinden.
Bedankt voor je feedback!
We willen graag toelichten hoe onze cashback-informatie wordt weergegeven.
Zolang een cashback-actie loopt én de aankoopperiode nog geldig is, staat op elke productpagina een duidelijke banner met alle informatie, inclusief waar en hoe je de cashback kunt aanvragen. Zodra de actieperiode afgelopen is, halen we deze banners en informatie weg. Dit doen we bewust, omdat het anders verwarrend kan zijn voor nieuwe klanten die het product bekijken terwijl de actie niet meer van toepassing is.
Mocht je de link of informatie achteraf niet meer terugvinden – zoals in jouw geval – dan kan je natuurlijk altijd bij onze klantendienst terecht. Zij helpen je graag verder en bezorgen je de nodige gegevens.
Algemeenduidelijke communicatie. Al meerdere keren besteld, altijd netjes verpakt en op tijd binnen. Klantenservice reageert snel en helpt echt goed bij problemen. Betrouwbaar en zeker aan te raden!
VerzendingProduct kwam in goede staat aan optijd en de producten zijn niet beschadigd zeer tevreden.
KlantenserviceIk heb een retour gedaan en ze waren heel vriendelijk. Heel goede klantenservice bij alternate.