Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeen(Bijna) Altijd op tijd bezorgd, goede klantenservice. Bestel er al jaren en nooit grote problemen gehad.
KlantenserviceEen keer is een product met defect teruggestuurd van reparatie zonder gerepareerd te worden.
Nog een keer opgestuurd en toen is het zonder problemen gerepareerd.
AlgemeenPositieve ervaring vooral met snelheid van levering, betrouwbaarheid ook van partners en het accepteren van Airmiles. Bovendien is het een plus punt dat ik het product kan afhalen bij een afhaalpunt.
VerzendingProducten worden altijd op tijd geleverd. Hier kun je echt op vertrouwen.
AlgemeenBOL.com is normaal gesproken een betrouwbare leverancier, maar ze laten wat mij betreft bij de levering van een wasmachine de bal enorm vallen. Deze review is gebaseerd om een ervaring met een wasmachine en is vermoedelijk veroorzaakt door slechte communicatie tussen hun gebruikelijke transporteur voor dit soort apparaten.
Vandaar dat BOL hier van mij alsnog een "Goed" krijgt, aangezien zij normaal gesproken een betrouwbare winkel zijn.
De machine wordt geleverd door een 3e partij, ingehuurd door BOL.com, om hem op de 1e verdieping te plaatsen en aan te sluiten. Ze gaan weg nadat ze de machine aan zetten en hij een eerste schoonmaak programma draait, je gaat er dan dus van uit dat alles goed is. Nu bleek de trommel enorm uit balans, zo erg dat de machine enorm staat te dansen (hij weegt 81KG). Ik dacht dat de was gewoon heel erg uit balans was, maar uiteindelijk blijkt dat achterin een paar bouten zitten om de trommel te beschermen tijdens transport, die dienen verwijderd te worden voor gebruik. Dit is dus niet gedaan door de partij die het apparaat plaatst en aansluit (en aan zet voor ze gaan). Vervolgens het apparaat DOA gemeld (voordat ik wist wat het probleem exact was), komt dezelfde partij langs om op te halen, maar weigert het apparaat naar beneden te brengen, hij was dan ook alleen. Het lijkt mij duidelijk dat het apparaat opgehaald wordt vanaf waar hij geplaatst is. Contact opgenomen met BOL.com support, die eerst zegt dat het wel opgehaald had moeten worden, dan zegt dat het normaal is dat je zelf het apparaat naar beneden brengt. Om hier uiteindelijk weer terug te komen, hij had toch van boven moeten worden opgehaald. Vervolgens een nieuwe afspraak gemaakt het apparaat op te halen, wat in de ochtend zou gebeuren. De volgende dag krijg ik het schema van de transporteur, ze komen tussen 17:00 en 19:00, dat zal zijn nadat een andere leverancier een andere machine levert, dus weer een probleem daar.
Ik wil nogmaals aangeven dat meestal BOL.com een fijn bedrijf is, maar deze ervaring verandert mijn mening toch wel een beetje als het om grote apparaten gaat, erg jammer.
In eerste instantie gesproken, via chat waarop snel werd gereageerd, met iemand die de regels niet goed kent en eerst aangaf dat het apparaat wel vanaf de 1e verdieping had moeten worden opgehaald, vervolgens niet, en daarna weer wel. Ik begrijp dat niet iedereen alles kan weten, maar dit veroorzaakt uiteraard wel frustratie, ik keek niet uit naar het zelf naar beneden brengen van een wasmachine van 81KG.
Vervolgens met iemand gesproken die de klacht dan verder afhandeld en een nieuwe ophaal afspraak maakt. Dit zou in de ochtend worden gedaan, maar zal uiteindelijk pas tussen 17:00 en 19:00 worden gedaan, wat weer een probleem is aangezien er daarvoor door iemand anders een nieuwe wasmachine wordt geleverd. Ik ben vriendelijk behandeld, maar dit geeft toch aan dat er duidelijk een communicatie probleem is tussen BOL.com en hun transporteur, dit alles stemt mij erg teleur van een bedrijf met een reputatie als die van BOL.
Update, 2 uur later.
Nadat bij BOL.com support het probleem helemaal duidelijk is krijg ik een berichtje van mijn vrouw die thuis zit te wachten op de nieuwe wasmachine, BOL heeft een pakketje afgeleverd met een reep chocolade en een excuusbriefje dat specifiek in gaat op het probleem (dus persoonlijk). Dat vind ik dan wel weer erg netjes en ik verhoog de score voor de klanten service daarom met een ster extra.
AlgemeenHitman 2 voor de PS4 gekocht. Was een dagaanbieding met de beste prijs op dat moment. Besteld met optie achteraf betalen. Was dezelfde dag nog verzonden.
VerzendingVerpakt in een robuste kartonnen envelop. Gewoon prima.
AlgemeenVaste klant bij Bol, voor 23.00 u besteld en altijd de volgende dag in huis met postnl
VerzendingAltijd uitstekend verpakt maar ook wel eens iets kleins dat in de brievenbus past maar toch als pakket verzonden.
KlantenserviceOnder garantie gewoon het produkt gratis terug en nieuw produkt of geld terug.
AlgemeenEen PS4 spel gepre-orderd. Deze kwam keurig op de release datum binnen en was goed verpakt
VerzendingKeurig verpakt en op de releasedatum binnen!
AlgemeenPrima prijs, goede service gelevered. Alleen ik geloof dat ze mijn per-order bestelling eerst hadden vergeten maar uiteindelijk toch hadden verzonden. Voordat ik hun een mail erover kon sturen hadden ze mijn bestelling al verzonden!
VerzendingAlles was keurig netjes geleverd en netjs verpakt.
KlantenserviceDesondanks dat mijn pre-order bestelling niet op de aangegeven datum was verzonden ben ik toch tevreden met de klantenservice.
AlgemeenIk ben al jaren klant bij Bol.com tot zéér grote tevredenheid nooit geen problemen en wat ik ook fijn vind de ruime keus je grijpt nooit mis zoals in de winkel soms wel het geval is
VerzendingDe levering altijd correct én op tijd en als het anders is krijg ik keurig bericht
KlantenserviceIk heb pas nog contact gehad met de klantenservice ze zijn vriendelijk en héél behulpzaam ze denken echt met je mee
AlgemeenPrima prijs, prima assortiment, snelle levering. Goede klantenservice, geen eindeloos geëmmer als eens iets terug moet worden gestuurd. Prima, ik blijf klant.
VerzendingDe beloofde levertijd wordt tot nu toe altijd waargemaakt.
KlantenserviceGeen moeilijk gezeur over eronder uit willen komen. Niet goed? Gewoon terugsturen, refund ook soepeltjes.
AlgemeenDe bestelling van de monitor ging goed en gemakkelijk. De factuur was snel binnen en het bedrag kwam overeen met de prijs die op de site stond. Bij de levering was er wel vergeten een HDMI-kabel bij te doen (de enige kabel die ik kan gebruiken) en in plaats van de HDMI-kabel was er een DVI-kabel meegeleverd. Ik kreeg na contact met de klantenservice gelukkig nog een gratis HDMI-kabel er bij die een dag later meteen bezorgd werd.
VerzendingPakket op een zelfgekozen moment laten bezorgen (vr-15 februari). De bezorger was op tijd en het product was nog heel. De doos van de monitor was wel in een veel te grote andere doos gestopt die helaas al open gegaan was tijdens het transport.
KlantenserviceOmdat er een HDMI-kabel niet geleverd was had ik contact opgenomen met de klantenservice. Pieter was aardig en heeft er voor gezorgd dat de dag nadat de monitor was bezorgd de benodigde kabel werd geleverd.
AlgemeenBestellen is zeer makkelijk, en mocht een product niet bevallen of niet voldoen aan verwachtingen kun je het (bijna) altijd retoursturen.
VerzendingLevering is bijna altijd op tijd en is goed verpakt.
KlantenserviceZijn zeer behulpzaam en vriendelijk
AlgemeenMijn ervaring met Bol.com is tot nu toe altijd goed geweest. Snelle afhandeling en correcte levering.
AlgemeenSnel opgeladen en gaat lang mee. Geen vertraging in geluid en beeld en goeie kwaliteit geluid
VerzendingSnel bezorgd
AlgemeenBij bol.com kan je bijna alles kopen. Bol is mijn eerste voorkeur bij online winkelen. Prijs en kwaliteit is goed.
VerzendingIk ontvang altijd mijn bestelling op tijd.
KlantenserviceKlantservice is makkelijk bereikbaar.
AlgemeenMicrosoft Surface besteld. 4 in totaal. 2 al stuk. Tweede deed niets meer. Opgestuurd naar Bol.com. Na twee weken niets, drie weken email dat het te lang duurde en als het voor datum x niet retour was dan volgde een credit. Exact op die datum kwam deze bij Bol.com retour. De dag erna bij ons. Helaas deze werkte ook niet. Opgeladen ed maar geen beeld. Gebeld. Onbekend wat nu te doen en product leek ook niet die ik heb opgestuurd. Opheldering bij reparatiecentrum afwachten . Dan een email van Bol.com. Jazeker hij is omgeruild met een andere omdat deze niet te repareren was punt. Geen reactie op dat deze ook defect is. Deze andere heeft een deukje en krassen. Fijn. Opnieuw bellen. Nee deze moet ik opnieuw weer afleveren bij de postnl en braaf afwachten wat het nu weer wordt.
Slechte zaak.
levering prima retouren is afgeven maar bij fout bol.com kan ik deze niet gratis laten ophalen.
KlantenserviceDuidelijk en begrijp dat de medewerker er niets aan kan veranderen.
AlgemeenAlles was keurig en netjes geleverd. Goed verpakt en zeer transparent. Netjes optijd. Zeker een aanraden aanreder
AlgemeenLeuke website met veel leuke artikelen, deskundige beschrijvingen, altijd op voorraad. Leuke prijzen, 24/7 Online
VerzendingBol.com is al jaren een geweldige site waar we regelmatig gebruik van maken. De bestellingen zijn snel in huis, betalingen lopen altijd goed. Ze hebben veel dingen naar keuze. Ben reuze blij met site als deze.
KlantenserviceAf en toe met de klantenservice contact gehad betreft problemen en die worden snel en keurig netjes opgelost.
AlgemeenWat moet je erover zeggen? Er is weinig om aan te merken, erg ruim aanbod, al komt dat ook door derde partijen op bol.com.
VerzendingPrima verpakt, en handig dat het ook naar de lokale AH kan
AlgemeenXbox one spel besteld. Vandaag besteld en morgen in huis klopte keurig.
Goed verpakt en snel in huis
Vandaag besteld en morgen in huis perfect.
AlgemeenUpdate: de producent van het product had van bol.com vernomen dat de verkoper gebanned zou zijn van bol.com, maar ze blijken tot heden nog steeds actief te zijn en meerdere nepartikelen worden nog steeds aangeboden.
Update 2: ik had ook een waarschuwende negatieve review geschreven over het product op de site van bol.com zelf, maar deze is na 72+ uur nog steeds niet geplaatst.
De review was kort en neutraal in toon en brak hun algemene voorwaarden niet, desondanks is het niet gepubliceerd.
Update 3: contact gehad van bol.com via Tweakers.
Product besteld bij bol.com via een partner, en een nepproduct ontvangen.
Het item dat ik besteld had heeft unieke kenmerken die uitgebreid op het internet gereviewd zijn, die duidelijk niet aanwezig waren in het product dat ik ontvangen had.
Andere factoren waardoor alarmbellen gingen rinkelen waren:
1) De verpakking was in een andere taal dan de Engelse versie die op bol.com afgebeeld was, wat erop duidt dat het product voor een andere regio bestemd was, maar zonder vermelding hiervan in NL verkocht wordt
2) De verpakking was van een ander, gelijkend product van hetzelfde bedrijf (naderhand achtergekomen), i.p.v. wat ik besteld had
3) De inhoud van het "verkeerde" product was ook nog eens overduidelijk nep: de gebruiksinstructies verwezen naar een product dat compleet anders was
Foto genomen van het product en de bovengenoemde punten aangekaart bij bol.com, en werd tot tweemaal toe met een kluitje in het riet gestuurd.
De 1e maal probeerde de medewerker me af te schepen met een verhaal over licenties: "Licentie geeft aan dat het erkend wordt maar niet dat het origineel is."
Pardon? Als winkel heeft bol.com de plicht om een deugdelijk product te leveren, je kunt niet achteraf zeggen dat het "misschien niet origineel is".
En tevens betekent "licensed by <company>" in dit geval dat die producent het recht heeft om een product uit te brengen dat de goedkeuring van het betreffende bedrijf heeft, niet dat er namaakproducten gemaakt worden.
Nogmaals de 3 punten netjes uitgelegd, en kreeg toen te horen dat zij geleverd hadden en als ik twijfels had, het maar moest navragen bij de producent.
Ik had geen twijfels: ik wist dat het product nep was en ik dacht dat zij daar ook wel belangstelling voor zouden hebben.
Maar als een klant met een dergelijke ernstige beschuldiging komt (en iemand dus fakes loopt te verkopen onder de naam van bol.com en een ander groot bedrijf) wordt er niet eens serieus geluisterd maar wordt hij gewoon weggestuurd.
Het product wordt nog steeds op bol.com verkocht, maar blijkbaar hebben ze na mijn klacht wel de afbeelding van de verpakking van hun website verwijderd (damage control?)
Inmiddels de producent ingelicht en officiëel bevestiging gekregen dat het om een namaakproduct gaat.
Wel was me aangeboden dat ik nog tijd had om het product retour te sturen, maar ik ga niet een RMA proces beginnen (en het hele verhaal opnieuw uitleggen) om een nepproduct met een opengescheurde verpakking terug te sturen.
Het product was niet duur, en ik weet dat bol.com normaal een betrouwbare webshop is dat talloze bestellingen per dag verwerkt, maar na wat ik hier meegemaakt heb hoeft het voor mij niet meer.
Bestelling was een dag vertraagd ondanks dat "morgen in huis" geclaimd was. De vertraging maakt me weinig uit, maar dat ze hun belofte niet nakomen vind ik wel een punt dat aandacht verdient.
Doe of geen beloftes die je niet kunt waarmaken, of neem contact op met de klant en vraag wat hij wilt doen bij vertraging.
Niet zomaar de leverdatum verzetten zonder akkoord van de klant, wat als ik niet thuis ben op die dag?
Niet fatsoenlijk behandeld.
Weliswaar is de toon schijn vriendelijk vanwege de standaardzinnen, maar de antwoorden die ik kreeg sloegen nergens op en het was duidelijk dat de medewerker of niet wilde, of niet kon helpen.
In dat geval zou je de case moeten doorsturen naar iemand die wel bevoegdheid heeft, niet dingen gaan verzinnen en dan ook nog het probleem op de klant afschuiven en doen alsof híj fout zit.
Des te meer indien het niet om een ontevredenheid klacht gaat, maar om een melding van een nepproduct. In zo'n geval het probleem gewoon negeren en doen alsof hun neus bloedt, is geen professionele manier van handelen.
Uiteindelijk heb ik een terugbetaling gekregen van bol.com en de verkoper biedt de namaakgoederen niet meer aan, maar is nog wel actief op de website.
Mijn review was nooit geplaatst.